Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    @SunnyGirl2 се замараш за глупости.

На SunnyGirl2 и RAF Camora им се допаѓа ова.
  2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Шест месеци во кои само 10 дена бевте заедно?

Мислам дека се форсирате многу. Какви муабети за брак на шест месеци?

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.592
    Допаѓања:
    5.939
    Со прерходно познавање 1 год - пријатели

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ние по 3 месеци почнавме да зборуваме за брак со сопругот. Ни беше како следен природен чекор во развојот на врската.
    Се веривме после 2 години, ама никогаш не беше во прашање 'дали', туку само 'кога'.
    Една од најинтересните, воедно и најсигурна мисла што сум ја имала.

На Maša8, crimson, JustFun и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    “Проблемите” да ви ги имам, паметот не.

На Maša8, Luciferovog zlo♧ и martin01 им се допаѓа ова.
  6. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Zdravo. Dali nekoja imala slicen problem kako mene? Sum vo vrska 3 god , vrska koja mi dava cuvstvo na sigurnost ,iskrenost i sekako sum gordeliva deka sum uspeala da zapoznam i privlecam takva licnost. no sepak ne mi dava da "rastam" i da se pronajdam vo novata okolina . uste na pocetokot bea konflikti vo vrska so mestoto na ziveenje,i mnogupati sum sakala da raskinam ,no ne sum imala dovolno hrabrost. Sega sum vo takva situacija koga imavme mnogu kavgi( se osekav deka ne me razbira) i povtorno sakav da se razdelime . Obicno ne sum takva ,ama so nego e nekako poinaku. Toj mi e smislata na zivotot,bez nego se cuvstvuvam izgubeno ...no sepak cuvstvata se tie so me iznevervaat ,nekako ne sum sigirna dali e ljubov ili navika..mn se dvoumev/am ,no sepak ne mozam da se resam ...
    Kako da soberam hrabrost da stavam kraj? Dali e problemot vo mene i koj e?dali nekoja imala slicno iskustvo i kako se spravila so to? Zosto se osekam loso kako toj da mi raskinva mene? Ne mozam da se pomiram deka vaka ispadna ... dali e problemot vo nesamodoverbata ?

Ve molam samo bez kritiki ..:/

7. Blackblack

Blackblack Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Здраво, нова сум и многу ми е потребен совет. Во врска сум 4 год од кои 2 години ни поминаа на далечина со 3 пати гледање. Многу го сакам, ама...
    Кога отиде во странство, се обидував да го предомислам ама на крајот го подржав, учев јазик, ама паднав во депресии. На почетокот му беше тешко и не се слушавме често,јас се лутев кога седеше со луѓе по 5-6 саати и ме игнорираше, не ми кажуваше кога и да се случи нешто, се повреди на работа со коментар да не сум се секирала, беше ладен... го разбирав и му кажав секогаш сакам да знам што и да му се случува. Кога и да се скаравме ми плескаше по нос случки што сум правела пред да бидам со него. Послем 2 и пол години јас дознав дека е православен ром, не осудувам луѓе ама такви работи сметам дека се битни и треба да се биде искраен, пред да бидам сигурна слушав муабети и го прашав тој кажа не е точно. И кога имав факти и докази он ми рече те излажав пошто ќе ме оставеше, и доколку не ти се свиѓаат мојте роднини да сме прекинеле.Поминав и преку тоа... потоа кога ми рече дека сака да се земеме као доагам за 3 недели да те земам искрајно ме фати паника јас сум навикната тука и му реков не ме сваќај погрешно ми е страв како ќе се снајдам таму не сум сигурна дека ќе можам да издржам. Тој сватил погрешно дека не го сакам пошто на почетокот ми рече ако ме сакаш ќе дојдеш, ми беше тешко затоа што не сакав така набрзина треба на мојте на неговите да кажеме па кумови итн.. и додека беше лут, ме изневерил спиел неколку пати и кога дознав ми рече се каам незз што ми беше секое машко тоа ќе го направи и причината била така што сум му кажала на понудата за да се земеме. Поминав и преку тоа... последно беше се скаравме за банална раб и ми се развика му се развикав, ми исклучи и откако помина саат време зборевме и ми вика да беше до мене ќе ти залепев една јас му реков не сакам да ме удираш никогаш и он ми вика ако вака ми се понашаш неможам да ти гарантирам. Два пати дошло до прекинување и јас многу лошо поминував на инфузии,се тресев ослабев 7 кг.Знам и јас не сум совршена додека ми правеше така јас само пишував со машко ми беше потребно внимание ама незз... јас неможам без него, ме сака ама и ме плаши многу. Се извинувам за долгиов пост се обидов најкратко има уште многу..

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    И што совет бараш?

9. Blackblack

Blackblack Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Незнам што да правам дали да продолжам со него или не

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Друг за тебе не може да одлучи,треба сама.

11. Blackblack

Blackblack Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Јасно ми е дека сама одлучувам, пишав тука затоа што ми е потребно мислење/ совет, што би направил кога би имал ваков проблем

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Ако е православен ром да знаеш тие зимаат девици и плус имаат свадба 3 дена. Чисто сумњам дека твоите ќе дозволат да биде нивен зет. Плус ти рекол ќе те тепам, те лажел.... што сакаш повеќе?

На Alisa22, bebaa и sj *O* им се допаѓа ова.
  13. Blackblack

Blackblack Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Тој се срами од својте роднини и никогаш не признава дека он е таков, вика јас сум македонец. И не сум крив што мојте дедовци чичковци имаат такви жени. И што сум од мешана фамилија. Прочитав несаќајки негов разговор за на братму венчавката што ќе биде 2 дена и за тоа се изразил ромска работа. Мајка ми знае и рече дека доколу би одлучиле нема да се меша и дека нема да и биде сеедно.

14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.891
    Допаѓања:
    173.471
    Подалеку од него.
    Не затоа што е православен ром, туку поради се останато што пиша..

Ќе те удрел? Немој молим те... да крене некој рака на мене има јајцата да си ги носи во раце до болница..
    Идиот.
    Те лажел и те изневерил...
    Не ти треба таков.

На kim.k, Someonespecial, malalola и 14 други им се допаѓа ова.
  15. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Abe ti akal imas?
    So idnina gledas so takov ropak. Od tolku deca na mesto najde so nekoj koj sto nikoj ne go znaj sopraj kajodi so kojodi. Tuka da ti e nema da znajs nisto a kamoli daleku. Begaj odnego duri e so vreme oti pogolemi maki ke si imasm!! Prvo adetite nivni ne se isti so nasite i druga rabota misli malce i na tvojte kako ke reagirat koga ke doznat deka nivnata kerka se mazi za rom. Ebati mazo so mu se zakanva na zena.

На poenta и hellocity им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Без оглед...дечкото не е стабилен според ова твоето пишаното.

За адетите: 3 дена свадба, мора мешање на роднини и пријатели. Еден ден свадба од кај невестата роднините на една страна и една кафана, другиот ден свадба од кај младоженецот и неговите роднини во друга кафана. Третиот ден се спојуваат само најблиските од двете страни се слави до вечерта и после се чека да се види дали е невина или не. Рачунајте колку пари за злато, за фустани ( пошто не е еден фустан него до 5 фустана се стигнува ), за музика се на се огромно богатство се дава. А ако не е невина веднаш ќе ја вратат, за нив е важно да е невина оти го сметаат за богатство односно тоа значи ако е невина е плодна. Уште нешто имаше за овој адет ама заборавив.

На malalola и sj *O* им се допаѓа ова.
  17. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Од толку македонци ти најде со ром нејќам да осудувам според тоа ама ромите сакат девици а и се насилни не се сите секако ама пола и повише се такви ќе ти направи 20 деца и ќе те зароби дома само деца да чуваш бегај од тај што е можно побрзо бидејќи сега ти е шансата кога ќе забремениш нема кај да бегаш.. Добронамерен совет

На malalola, Alisa22, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Blackblack

Blackblack Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Затоа и се обратив тука незнам дали е љубов веќе ова, јас толку се затворив и незнам веќе дали размислувам како што треба. Незнам дали ме познава дека сум слаба на него па добро манипулира со мене. Инаку сите имаат добро мислење за него пошто е домаќин човек мисли за дома, селогаш е културен, фин... Он не почитува ништо од тоа што неговите роднини прават. Пости има слава, истите работи што кај нас се почитуваат и он ги почитува и ги применува.

19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Покажи малку став не му ѕвони построга биди има да биде дресиран како кученце ха ха.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Blackblack

Blackblack Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Кога сме разговарале за деца има цврст став дека не сака
    За овие адети он нема шанси да ги прави кај брат му рече нема да оди 2 ден само еден ден и толку. Инаку има во неговата фамилија и бракови со бели жени. Ми се допаѓа кај него што црсто стои на неговите одлуки. Инаку мајка ми ми кажа дека еден наш роднина има жена таква и се најнормално функцуонираат како кај нас.