Ova ti e opsesia,sekojdnevie,navika. Ednostavno se navikna sonego a dali go sakas i ti sama neznaes nema potreba da zapajgas vo depresii i ne veruvaj se sto ke ti kazi. Toj tamu mozda i so drugi odi a ti mu si kako rezerva i ako najdi druga ednostavno ke go snema. Ostanete prijateli za da si nemas maki vo idnina.
Кога бевме раскарани јас не му пушував не му ѕвонев месец така и он почна ама не сакам таков живот кога и да не се согласуваме треба 2 месеци да се инатиме 26 г
Ок ама зошто бараш совет кога на мислењата од реална страна дадени против него ти го браниш? Ај отвори си ги очите.
Nekolku mislenja se spodeleni no nikoj ne te poddrza. Imas dovolno godini so znaci nesi tinejzerka imas vreme da razmislis oti nie mozime samo mislenje da ti dademe a ostanatoto e tvoe. Sega ako propadnis sonego posle tesko da se vratis vo notmala i da zapocnis nov brak.
Незнам зошто го бранам, ваков коментар ми има дадено и сестра ми дека секогаш го оправдувам. Можеби затоа што премногу се затрескав во него и пред овие случки бев сигурна дека тој е тој.
Ти кажав што мислам а гледам и другите исто те советуваа. Точно е тоа што го пиша една членка дека некои роми ги тепаат жените и не само жените туку и мајките, се силат за да се знае кој е главен во куќата и она најпростото нешто да не му се смеат комшиите демек жена му го контролира. Многу тешко се доведува до развод, така да, размисли си и види се себе си дали би се гледала во иднина со таков човек.
Кај ги наоѓате ваквите кочијаши не ми е јасно? Едниот домашно милениче тепа, овој другиот на женско крева рака. Се срамам поради такви ликови , кои се срам за целиот машки род. Изгледа дека такви насилници се атрактивни за девојките или пак јас сум ги збркал лончињата не знам што е работата.
Уште од почеток почнал да лаже за тоа што е всушност тој, со што многу кажува за него, нели? И јас можам да кажам дека сум италијанка ама не сум, едноставно ако некој те излажал еднаш ќе излаже повторно, а тебе овој те лаже во секоја прилика, кој простува неверство бре?! Каква љубов е тоа? Се плашиш да не останеш сама или? Ова е се само љубов НЕ! Немало ова немало она, па да така на почеток ќе те убедуваат ама после ќе се покаеш, што не си отишла на време а си имала прилика, ама како сакаш, пиши ни после како Ви е во бракот.
И на мене ми е чудно секако ја не спаќам у таа категорија на девојки каде се палат дури на тепање на омаложување имам и такви другарки обожаваат да бидат жртви незнам како можат така да размислуваат.
Никогаш не бил насилен ниту ми се заканувал. Пред да ми рече да беше тука ќе ти ја залепев една другар некој негов ја ишамарал вереницата. Инаку јас паднав на него затоа што бил секогаш смирен, трезвено размислувал,навистина е домаќин, мисли за дома се грижеше за мене...
Простуваш неверство? Се сили дека ќе крене рака на тебе, ама важно смирен е, мхм...девојче немаш појма колку е тежок животот во брак, уште со сето ова што го опиша мене на се ми изгледа ама на смирен не баш, плус од друга страна ти си неодлучна, сериозно? Бегај додека ти е време, најди си дечко кој ќе те цени и почитува.
Од се што набројавав си остана само домаќин и цврсто стои на својте ставови. Јас секогаш ја барам грешката во мене, секогаш мислам дека грешам и затоа така постапува. Затоа што знае дека не сум сигурна. И тешко ми е што си дозволив вака, предходно немав дозволено да ме гази некој, а на него сум толку слаба...
Епа и ти како мене немаш самодоверба и си премногу самокритична. Јас мислам дека не треба да го трпиш, ама ти си знаеш најубаво. А тој е нарцисоиден и мисли дека е најпаметен и дека се знае.
Стави му црвен картон на дечкото не се замарај не пишувај по форуми не се жали за такви со се прават како сите да ги гледаат од високо.
Да да, пред да го запознаам него јас бев некако по дива по арогантна, не трпев глупости. Ама се заљубив и попуштав, компромиси затоа што некогаш е толку добар и фин и ме крева до облаците а понекогаш прави да се чувствувам како крпа.
Ете ако го сакаш толку ќе се омажиш за него. Ќе имате деца и што ќе се случи ако почне да те тепа и да ти наредува што да правиш. Ќе го трпиш ли? Сега го трпиш затоа што го сакаш? После ќе го трпиш поради децата? И на крај ќе се навикнеш на ќотекот и наредбите и ќе ти биде сеедно ? Дали сум во право? Затоа размисли добро пред да ја донесеш конечната одлука . Може звучи банално и глупаво ама ова што го зборувам е реалноста на многу неуспешни семејства и бракови. Жената го толерира и трпи мажот затоа што е срамота да се разведат или пак само поради децата да не живеат без еден од двата родители. Има и обратни ситуации каде што мажот трпи и толерира.
Да во право си,сама сум си крива затоа што на секоја негова грешка јас се надевав дека ќе се смени, и кога дознав дека ме изневерува тој ми рече не заслуживаш ваков заслужуваш да со пореќна. Не звучи банално ништо, во дилема сум затоа шти кога и да сме заедно и да сакал да биде по негово знаел да попушти ама вака по тел јас се уништив се е по негово. Јас му реков доколку ме удриш или иневериш јас ќе си ги соберам парталите. Ама знае дека не сум толку јака да бев ќе го направев тоа одамна. Сега кога навистина сакам во друга држава да живеам јас имам мислење дека неможам да го сменам него пробав само за комуницирањето успеав а за тоа дали ќе ме изневери пак на прво наше несогласиваење или да ме удри не сум сигурна.