Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Абе од лајк до кај одиш?
    Сакаш да ти успее така, каде со ваквите мисли? Со вакви мисли не успева, со забрани од старт за фб не успева, со гушење не успева.
    Дај му шанса види како ќе биде со тебе, како ќе реагира и слично.
    Ти си се запнала и става и става... нека става. Бог да чува сте некогаш со таа љубомора за глупости.

2. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Девојката има слики од кај него дома пред месец ипол- два, он се здрви кога виде дека се знаеме, нема никакви забрани и гушење, затоа што јас него ништо не сум му спомнала во врска со ова, само сакам да дознаам дали сеуште има нешто меѓу нив..

WildMk likes this.
  3. Artlover

Artlover Истакнат член

Бев во иста ситуација, кај неговата "бивша" стоеа заеднички слики лајкови се, тој постојано ми викаше дека нема ништо меѓу нив демек таа несакала да прифати дека е крај.
    Постојано бевме заедно јас и он, кога почнал со мене биле навистина раскинати.
    Во меѓувреме се смирува со неа па така не лажеше 8 месеци и двете додека јас не дознав.
    Мој совет иако е глупаво прашај ја девојката пиши и дали е со него ...

Darlingzz likes this.
  4. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Ете, баш од ова се плашам, а не дека љубоморам за лајковите.. Се има во денешно време... Ќе морам да направам нешто..

WildMk and Artlover like this.
  5. Trxmx

Trxmx Популарен член

Мој совет ти е од околу да пробаш да дознаеш некако, преку другари другарки ако имате заеднички(со девојката). Тоа пишување неа директно ми е малку психопатско, што ако навистина нема повеќе ништо со неа па само си направиш проблем и ќе и дадеш повод и причина да му се јави илу му пише. Замисли му каже што е со девојчево ми пишува нормална ли е и он може лошо да изреагира, јас на негово место да сум не би продолжил со тебе колку и да ми се свиѓаш џабе све понатаму.

Alisa22 and Darlingzz like this.
  6. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Да, се согласувам.. Не сакам директно нејзе да ја прашам, потполно си во право.. А заеднички другарки немаме, се надевам ќе добијам некоја идеа за брзо..

WildMk likes this.
  7. Trxmx

Trxmx Популарен член

Тогаш не избрзувај и почекај малку да видиш како ќе се одвиваат работите. Ако се сомневаш и понатаму пробај од него да го дознаеш тоа, чепни му го тел, отиди кај што ќе ти каже дека е, ако се заедно ќе откриеш нешто, женско си побогу све дознаваме кога сакаме ;)

Иначе најдобра финта да дознаеш дали нешто е вистина е да се правиш дека веќе го знаеш тоа. На пример ако можеш да дознаеш некоја вечер кај е она, кафич некој, нареден пат кога ќе се видите кажи му еј бев излезена таа и таа вечер таму знаеш ли со кого се запознав? И кога ќе те праша ќе му кажеш да седев со нејзе, и дознав некои работи ќе ми кажеш ти сакам од тебе да слушнам, не пробувај да ме излажеш веќе знам све. Ако има нешто ќе се стаписа и ќе познаеш понатаму дали ќе проба да те излаже. Секогаш го правам ова кога се сомневам во врска со нешто. :D:devil:

Last edited by a moderator: May 10, 2018
    Maša8 and Darlingzz like this.
  8. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Според мене најубаво би било да не правиш никакви драми ако не сакаш да го избркаш дечкото од тебе, да не даваш значење на небитни или личности од минатото туку само од дента кога излеговте па натака. Ако беа лајковите пред да те запознае тогаш е океј немаш потреба да и придаваш значење на цела приказна, ако се нови т.е од ко почнавте да излегувате итн.. според мене тоа е знак на непочит и жестоко би разговарала да не ме прави будала на здрав памет :)

Darlingzz likes this.
  9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Лајковите се секој ден, денес , вчера, изминативе месеци, година дена.. Што значи и од кога излегуваме.. Мене не ми става, ама затоа нејзе не и промашува ниедна слика..

WildMk likes this.
  10. Purelove92

Го праша зошто , разговаравте? Му кажа дека ти пречи?

11. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Не сум му кажала ништо. Не сакав да избрзувам и се обратив тука за совет. А пред се ова ми кажа дека мразел девојки што се замарале и расправале за лајкови..

WildMk likes this.
  12. Purelove92

Ами пред да го прашаш ти тој ти ја забушил устата. Што маж ќе беше тоа, мразам ова , мразам она, се мрази себеси |( Кога влегуваш со некој во врска, треба да се прилагодиш на неговите/нејзините размислувања, а не од старт ултиматуми. Јас на твое место веднаш би го здрмала и би кажала дека за мене е непочит кон мене освен ако не се пријателки, сестри, братучетки....

Annora and Darlingzz like this.
  13. Trxmx

Trxmx Популарен член

Можеби поради претходно искуство сакал да каже уште одма. Пример предходната врска да му била со караници поради лајкови и сега не сака да го поминува истото. Јас го почитувам тоа бидејќи и јас после врска со забранување и болна љубомора, во наредната врска влегов со јасни ставови што не сакам и нема да дозволам. Ако ти одговара добро, ако не тоа е тоа. Како што разбрав уште се тазе (во врска сте или се гледате само?) мој совет е да не го напнува и да му збори бидејќи може да го оттргне само.

Darlingzz likes this.
  14. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Тазе сме премногу, не сме ни во официјална врска и токму поради тоа не си давам за право да го испрашувам, ама од друга страна не сакам ни да си губам време и нерви ако он има друга..Зошто реално ако почнам уште сега зашто лајкови зашто вака, зашто така, упропастено од одма. Сакам јас да си дознаам само дали има нешто со нејзе или не, без да знае он, па да си знам понатака..

WildMk and Annora like this.
  15. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Не е некој проблем но би сакала да слушнам ваше мислење.
    Дечко ми има гости една братучедка,и се шетаме заедно со неа и се ок ми е,ја знам од порано,но нели не одам кај него овие денови не спијам кај него.Дечко ми ми спомна дека спиеле заедно во неговиот кревет,го зафатила моето место.Јас малце незгодно ми стана кога слушнав,зар е во ред да спијат заедно...Јас никогаш не сум спиела со моите братучеди само братучедки некако ми е чудно...Вас ви е ок или?:)

16. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Океј е барем лично, не биди толку посесивна во крвно сродство се

Девојки има еден што го меркам прилично долго време почна од шала потоа стапив во врска со друг човек кој го обожував но цела врска беше многу отровна ме ограничуваше не смеев да имам контакт со машки на журки да излегувам беше за мене сон иако имав 17 години тогаш... сега ми се нуди шанса со типов за кој се зезавме ама да биде нешто ко само мување без врска ми треба ваше мислење?

Last edited by a moderator: May 10, 2018
  17. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Мене братучед проба да ме залапа.. Што да кажам..:?:

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Крвно сродство се..

Alisa22 likes this.
  19. bebaa

bebaa Популарен член

Јас не би кутела ако и става лајкови на бившата сеуште.Испагате јавно и не би рекла дека се заедно,освен ако се во слободна врска.Но штом она не му става лајкови туку само он нејзе, мене ми стои дека она не е заинтересирана за него повеке,ама он можеби е,и сака со тебе са ја направи љубоморна.Немора да сум во право.И не ми е јасно зошто кога веке он ти кажал за ставот несакал женски што се лутат за лајкови,ти мора да подгтнуваш и да не си кажеш што ти смета тебе?Па што оти сте тазе (и не разбирам каква е таа неофицијална врска)не му викаш со дома само да седи или по улица само во земја да гледа,туку зошто сеуште лајкува слики од бившата.
    Ако он сака да си биде начисто со очекувања,зошто и ти да не си начисто туку се измачуваш.

Purelove92 and Darlingzz like this.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

И мене ми е чудно и не ми е баш ок.
    Не дека е голем проблем, ама чудно си е...
    Да се мали деца ајде, ама тие претпоставувам имаат 18+ години. И јас имам братучеди на моја возраст, па НИКОГАШ не ми паднало на памет да делам кревет со некој од нив.
    Се случувало по одмори или на поседок кај баба ми да мора да се собереме во една соба, ама кој на под ќе легне, кој на друг кревет, кој на душек за плажа, битно крипи ми е во ист кревет да спијам со братучед.

Не е проблем, ама не е ни згодно да видиш 20 годишни братучеди си спијат заедно. Тој по боксерки, таа по градник 8-| Добро, да не претерувам ама не ми е ок.