Прво, треба да веруваш сам во себе доволно, за да им веруваш на другите. Второ, ништо во животот не доаѓа со 100% гаранција за успех, биди спремен за секаков исход. Трето, многу анализираш.
Таа може и сите пасворди да ти ги даде и за се да ти полага сметка и на крај пак да те изневери. И јас сум против изневерувања и истото му го имам кажано и на дечко ми, попрво би ти раскинала отколку да те изневервам. Ама не значи дека планира да ти раскине, мислам само ти го кажала нејзиното мислење. Твое е да и веруваш, доколку мислиш дека треба да и веруваш и ништо досега не згрешила. А тоа за проверки на телефони и социјални мрежи не давај големо значење. Ако и значиш и те сака нема ништо да направи, а ако не е така тогаш и при најмала прилика би направила нешто.
Пред се треба да има доверба во врската, ако тоа го нема, ништо не правиме. Иако е игра, таа сепак до некаде можеби и била искрена, ти кажала дека нема да те повреди со тоа што би те изневерила, туку ако дојде до тоа дека прво би те оставила. И тоа е болно, секако, но е полесно од првото. Не значи дека не те гледа исто ко ти неа само затоа што спомнала за разделба уз игра која ја играте онака попорилично длабоко и ваљда искрено.
Не знам што да правам со дечково.. Се е супер, од убаво- поубаво ама кога станува збор за работа ПРЕТЕРУВА. Јас разбирам да имаш цел во животот и да сакаш да постигнеш нешто, да работиш за да си ја осигураш иднината.. Ама да кажеш дека си спремен да живееш без љубов, да немаш никој само за да направиш пари за во иднина?? Па што ќе ми се пари ако немам семејство? Да појаснам.. Дечкото спрема еден проект за работа и ако успее тоа ќе биде презафатен. Разбирам. Но, он ми кажува дека може нема ни да се гледаме често, дека тоа му е најбитно и никоја и ништо нема да му биде поважно од работата... Јас пример би сакала во каква ситуација и да бидам, љубовта да биде покрај мене. Да славиме за успехот или да жалиме за неуспехот, ама да биде со мене, а не да бидам сама цел живот.. Не викам дека треба 24/7 да биде со мене, ама па да нема време воопшто..Што мислите за ова? Стварно сум збунета..
Мислам дека е човек кој или нема или не знае да изрази емоции доволно и или нема или не сака длабока интимност сега.
Doktor @WildMk resava vasih ljubovih i familijarnih problema. Kontaktirajte nju. Iskusto je na njezinu stranu
Материјалист. Тој е оженет за работата и парите и тоа му е поважно од се. Него му е сеедно дали ќе има љубов или не.. А најверојатно му е и сеедно за тебе. Седни го и разговарајте најубаво. Кажи му што ти пречи, и ако те сака навистина ќе се поправи. Лично јас не би била со таков.
10 пати до сега пробав да разговарам, но он не сака ни да слушне за различно мислење од неговото. Он си стои на тоа и крај. Мене дури и страв ме фати како може да биде таков.. Сепак, за брзо време треба да се случи ова со проектот па ќе видам како ќе се одвиваат работите, ама се чувствувам навредено малце...
Јас 23 он 26. Во врска сме кратко, но проблемот не е во тоа дали сум јас или некоја друга, проблемот е што он кажува било која и да е, дека работата секогаш ќе му биде на прво место додека не постигне некое си негово замислено ниво. Мене едноставно ме плаши вакво размислување на човек.. Мислам дека е премногу себичен и дека цел живот ќе му се врти околу работа и дека другата половина ќе биде запоставена скроз..
Точно. Мене ми изгледа дека е себичен и дека цел живот ќе му се врти околу работата... Добро, ај, може не цел живот, ама сега тоа му е приоритет, и се додека му е, другата половина ќе биде запоставена. Прашање е: Дали ти си спремна да бидеш со него, и покрај што е таков, или не?
Кога него му е сеедно за тебе и кога отворено кажува дека работата му е поважна од се и секого, што има да се каже понатаму... А ти од друга страна се чувствуваш запоставено. Заслужуваш подобро од тоа.
Не сум била до сега во ваква ситуација.. Мислам дека не би можела, поготово бидејќи јас сум контра од него и љубовта ми е на прво место и сакам така да ми е возвратено. Ама сакам правилна одлука да донесам, не сакам да избрзувам и да раскинам..
Тогаш немој. Дај му време. Бидејќи ионака врската ви е кратка и ова, само по себе, може да е само 'инцидентно однесување'. Запознај го подобро. едит: Само немој предолго, да не се фатиш во коштец и да се изгубиш себе си.
Јас мислам дека он повеќе е потресен, возбуден околу тоа и затоа вака се понаша. Дека нема ни да биде толку зафатен како што он мисли и кажува. Можеби само си се тешам.. Ама сепак ќе оставам времето да покаже. Фала на совет
@Darlingzz има и девојки такви, од типот работа и само работа. Мене ми се свиѓа кога човек е фокусиран на она што сака да го постигне и прави се за да успее во тоа. Не постои нешто што би го одтргнало. Јас да сум ти, не би го напнувала за ништо. Опуштено, нека почне проектот, нека се дешаваат работите, особено ако и јас рабптам на нешто за мене. И се ќе дојде на свое место. Е сеа, зезнатое ако тебе не ти е исполнет денот или ако немаш некоја цел кон која газиш. За таков дечко треба и девојка со бар слични интереси како неговите.