На почетокот на врската работите може да бидат нејасни и да создаваат дилема и несигурност. Можеби проектот за работа за него претставува големо очекување, па таквата посветеност без конкретна реализација ја доживува со нагласена еуфорија до степен на опседнатост со успех и тебе ти ја пренесува на таков начин што се чувствуваш збунето. Не врши притисок врз него и не го напнувај со разговори за работата. Биди трпелива и смирена и размислувај за сега и тука. Поддршката е важна во секој поглед и обиди се да ги разбереш неговите амбиции. Ако имаш и ти твоја цел полесно ќе се пронајдете во животните интереси и очекувања. Кратко време сте заедно и не брзај со одлука. Дај те си време и двајцата, па ќе видиш дали функционирате на иста релација.
Здраво девојки. Се зачленив за да го кажам мојот проблем, во главата ми е хаос и ми требаат повеќе мислења и совети. Имам 19 години и дечко од 20 год. Заедно сме 3 години и сме поминале низ се и сешто заедно, сме имале секакви проблеми и убави моменти. Во текот на целата врска тој се бореше за мене и ми докажуваше дека ме сака на секаков начин, а и цело време ја одржуваше мојата доверба кон него. Со еден збор, тој е прекрасен и посветен дечко, или барем така сум мислела. Во последно време почнав да слушам од мои пријателки и познаници дека тој во текот на овие 3 години ме изневерувал, излегувал со други, цело време прашувал за други, пишувал со нив, ги молел итн. Истото го имам слушнато и порано, пред 1 година кога една другарка ми кажа дека ја прашувал за некоја си нејзина другарка, која била и и рекол да му ја мести.. Не поверував тогаш и поминав преку тоа затоа што не ми беше сфатливо како тоа неа да ја прашува, а знае дека ми е другарка.. Искрено и сега прво не верував во сето тоа затоа што како што кажав тој на секаков начин ми докажуваше дека ме сака и се бореше за мене, никогаш не сум се посомневала дека има друга. Ама почнав од многу луѓе да го слушам истото, ме убедуваат дека ме изневерувал, да сум ги отворела очите итн.. Како е можно ова кога толку е посветен на мене?? Многу ми е тешко и не знам ни што да мислам, во последно ниту јадам ниту спијам, се само на ова мислам Него сеуште не му имам ништо спомнато, се плашам од реакцијата и знам дека ќе ја сруши довербата во мене.. Што да правам?
Ako bas mnogu te kopka sedni i smireno kazi mu sto si slusnala od drugite i ke vidis po izrazot na liceto i govorot na teloto dali e toa vistina ili ne sepak po tolku godini ako imalo nesto nemalo da bide tolku posveten na tebe kako sto kazuvas..
Се плашиш од што? лол Разговарај со дечко ти. 3 години во врска , а ти овде пишуваш , пред тоа си била хаос....Он не знае? Не те препознава кога нешто не е во ред? Небулоза стварно..Разговарај наместо да слушаш рекла казала.
Знае дека нешто не е во ред, ме гледа цело време. Не знам како да му кажам затоа што мислам дека ќе се навреди, толку ми има докажано дека ме сака а јас да му речам слушнав си ме изневерувал. Кој и да е ќе се навреди. Знам дека разговор со него би било најдобро решение, ама додека да соберам храброст за тоа сакам да слушнам повеќе мислења.
Храброст за да разговараш со дечкото кој си 3 години во врска? За жал сеуште постои она '' маж е ма , ќе си преќутиш што да правиш '' . Разговарај ако сте толку блиски кажи му што, кој, како, каде ти зборувал. Друга опција тие да си '' преќутиш'' да ти се врти хаос во главата, да паднеш во депресија на 19 години па онда ајде ќе го хејтаме цел машки род.
На бившиот мој постојано му збореа дека јас го изневерувам што немаше врска. Затоа никогаш не верувам во муабети без докази! Од друга страна има такви машки што секој ден ке ти симнуваат ѕвези, а во меѓувреме ќе им шета гзот. Ако веќе не можеш да разговараш со него, напрај му фора преку другарка, познаничка да му пише, да му се пушти и ке видиш како ќе се однесува. Ако и се пушта барем ке имаш доказ, пошто вака и да е вистина тоа што ти го кажуваат не верувам дека ќе признае..
Как што има чад има и оган.Можеби ти создавал слика на премногу посветен дечко но се што е многу не чини и многу арно не е на арно за да не забележиш.Обично од сите парови што одат подолго време само 2/3 познавам што не се изневеруваат.Дознај суптилно и без многу галама ако сакаш точни информации,па ако можеш дс преминеш преку работите терај даље.
Седни и разговарај со него, или како што пиша членката погоре направи му фора. Инаку штом толку слушаш муабети дека те изневерува има нешто. Знам дечко што има врска скоро три години посветен внимателен па дури и купува и скапи подароци а ја изневерува се гледа со една познаничка и со многу други... Се надевам не е така во твојот случај.
@Xxblueocean , ако си сигурна дека сакаш да знаеш дали вистина те изневерува или не, да не го прашуваш додека не испиташ сама. Нема да ти признае ако го прави тоа. Може да најдеш некоја да му пише, како што предложија и погоре, ќе видиш како ќе реагира, а и плус, како 'удварачка' таа што ќе му пише, може и да го распраша дали некогаш изневерил, со колку итн. Е после, кога/ако најдеш докази, седни и скроз отворено зборувај и шлапни му в сурат ако има што да се шлапне. Во меѓувреме, најди си повеќе занимации кои ќе ти го исполнуваат времето, за да не размислуваш цело време за тоа. Секое добро
Не знам зошто некој би бил 3 години во врска а да не ја сака партнерката. Плус имате по 20 години, млади сте но, да сака да оди со различни не би бил во врска со тебе. Ако некого го сакаш така лесно не би го изневерил и не би се трудел толку околу таа личност. И како е можно толку многу луѓе да знаат дека те изневерувал и тоа сето да било толку јавно, дури и преку твоја другарка да барал девојка а ти ништо да не знаеш за тоа? Јас би рекла разговарај со него отворено. Не го напаѓај директно туку кажи му што си слушнала. Ако не е точно тоа не би сакала да си ја растуриш добербата кај него. А тоа другарка да му пишува за да видиш дали ќе прифати- не би ти препорачала. Сама можеш да се изгореш ако нема ништо точно во озборувањата и таа другарака може да ги измеша работите и проблеми да произлезат на крај. Затоа најдобро разговор во четири очи. Среќно!
Има луѓе што со години се во врска/брак и изневеруваат.. Имам другари што викаат дека си ги сакаат девојките, а сепак "сакаат да сменат" и ги изневеруваат.. Така да нема ништо чудно ако ја изневерува. Во денешно време е тешко да најдеш некој што ќе ти биде верен.. Сигурна сум ако разговара и ако му каже што слушала он нема да и каже, да вистина е..
Баш тоа е лошото во вакви ситуации, што не признаваат. Ако лаже некој со години и ти му седнеш и го прашаш: А ти мене ме лажеш?, што очекувате? Дека наеднаш ќе му 'порасне' совест и ќе признае се': Да бе, да, цело време те лажам. (??) Нема шанси тоа да се случи.
Тоа е лошо. Каква совест имаат таквите луѓе. Неразбирливо е за мене. Ако чувствата ти се намалиле или престанале зошто некој друг да пати, кога можеш да раскинеш па да правиш што сакаш. А ако изневеруваш тогаш сигурно не можеш да ја сакаш партнерката или партнерот, тоа е само изговор. Ако ти е убаво со некој/а не би сакал да пробаш со друг/а.
Да, затоа и на некој начин не сакам да разговарам. И да ме изневерувал, сигурно нема да ми признае. А и знам дека ќе се навреди и ќе ми рече после се што направив, ти не си ми верувала. За пишување од друг профил и јас помислив, ама на социјалните мрежи имаме многу заеднички слики и сигурно ќе знае дека е местенка. Која би му пишувала иначе кога гледа дека има девојка. Стварно не знам, хаос
So devojkata si imavme deep muabet ama nr mi se dopadna bas. Me interesira koga nekoj sakate mnogu kako go dozivuvate istiot tioj, dali e svojstveno da bi si chatuvale so drugi, nisto posebno ko demek go sakate ama sepak ste zainteresirani za chat so drugi, i da se bide realen deka sekos postoi negde drug sto e podobar i bilo kako? Sakam da kazam odnosno mi smets malce i probuvam da ja sfatam kako moze taka koga jas ja imam nea i bi mi bilo glupavo da chatuvam so drugi devojki... edinstevno so mislam ponatamy, za da ne bidam premnogu naporen da si razmenuvame odnosno gledame chatot na fb? Iskreno dusha e licnosta ama sekos imam roubt bidejki poslednata vrska me povredi mn... nekoe mislenje od zenska strana?