Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Требало да реагираш уште кога другарка ти ти кажала дека тој и барал да му мести некоја. Не знам како толку лесно си ја отфрлила таа информација... Тој секако знаел дека ќе дојде тоа до тебе и видел дека нема никаква реакција затоа и си продолжил да те изневерува.
    Не знам како си го занемарила тоа и сега друг ти е крив, а згора на се се плашиш да разговараш со него... На многу чуден начин размислуваш.

sj *O*, Purelove92 and crazylady like this.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Следи го :devil:

Четувам и се дружам и со мажи и со жени.
    Мажена сум.

Сега, не знам девојка ти која и' е' целта за чатот...

Last edited: Jun 2, 2018
    Stark and crazylady like this.
  3. carangigia

carangigia Популарен член

Во врска не одобрувам ниту машкото ниту женското да се допишува со други. Која е потребата?
    Според мене девојка ти не се гледа себеси во сериозна врска со тебе. Некои твои особини неа не и одговараат и смета дека може да најде подобар од тебе па затоа си дава шанса за допишување со други машки. Со допишувањето на некој начин она истражува со цел да запознае некој покомпатибилен партнер.

Мој совет ти е да ги отвориш картите и да и кажеш дека допишување со други тебе ти смета (на некој начин дај и ултиматум).
    Доколу те сака нема тоа да го прави, но доколку те убедува дека нема лоши намери, од досада се допишува, сака да си пополни време, сака да запознае нови луѓе и други бла бла муабети ти ќе знаеш дека со тебе не сака сериозна врска и разгледува опции за запознавање со други машки.

crazylady, Darlingzz, sj *O* and 3 others like this.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Najpametno b8 mi bilo preku game so si igrame game of truth na prasanja da ja prasam nekogas da mi pikazi chat na fb^^.

5. Annora

Annora Популарен член

Па и не баш. Барем според мене. Најдобро би било да разговараш со неа и искрено да и кажеш што ти смета. Не е некој голем проблем, со компромис се се решава.
    Доколку има скриени намери, дали преку игра или преку разговор, секако нема да ти го покаже чатот.

6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Зависи која и е целта. Ако си чатува со пријатели, тогаш не гледам проблем зошто да не чатува. И јас понекогаш пишувам со машки и му кажувам на дечко ми, но него не му смета бидејќи знаеме кај стоиме, имаме доверба и немаме никакви сомнежи еден во друг. Ама ако си чатува за да најде друг... Најдобро е убаво да поразговараш за ова со неа. Бидејќи таа ако сака да појде со друг ќе појде без разлика дали ти ќе и забраниш да пишува или не. И тоа е тука, ако не те сака нека си оди.

7. Stark

Stark Форумски идол

Pa i jas ako ne ja sakam mnogu ne bi se zamaral epten makar i da ne e vaka ko so si mislam jas, ama primer nekoi rraboti me kopkaat ko ova...

8. sj *O*

sj *O* Популарен член

Off samo da znaesh kolku lesno se otkriva zenkar ili tip sho izneveruva. Ednostavno napraj lazen profil I pishi mu. Pocekaj vidi kako se odviva razgovorot pa ako padni na zamkata barem ke imash siguren dokaz.

Darlingzz likes this.
  9. carangigia

carangigia Популарен член

Не верувам дека ќе ти ги покаже разговори од чет. Можеби ќе ти рече дека ги избришала разговорите, но најверојатно ќе ја сврти играта во своја корист, ќе ти вели дека си љубоморен, посесивен и дека не и веруваш.
    Според мене некоја твоја особина не и одговара или вашата врска не ја исполнува, па затоа сака да ги разгледа опциите за запознавање со други машки.
    Најчесто допишувањата овозможуваат да се запознаеш подобро со некоја личност, постепено се развива блискост која може да премине во разменување на број, договарање за кафе и.т.н.

Мој совет ти е директно да и кажеш дека таа постапка ти смета, доколку и значиш она нема да се допишува со други машки, во спротивно знаеш што е работата.

Last edited: Jun 3, 2018
    crazylady and sj *O* like this.
  10. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Не сакам да звучам грубо или да ти додавам сол на раната ама верувај дека има секакви машки. Не 3 години, дури и 30 години да сте заедно без резервно не треба да веруваш никому, зошто баш некој таков може да те зафркне.
    Не го познавам дечко ти, не знам какви биле односите меѓу вас и каква ви е врската, ти сигурно подобро знаеш ама доста често кога сме заљубени воедно сме и заслепени па некои работи и пред нос да ни се, не сакаме да ги видиме. Дечко ти може да те сака ама релативно млади сте, па ништо чудно и да си правел кратки авантури надвор од врската без ти да знаеш.
    Тоа што имате заеднички слики и објави на социјалните мрежи верувај дека не е гаранција за ништо.
    Пишав и порано постојат секакви мажи кои и покрај се без срам и перде пишуваат, се гледаат со други. Исто колку и да звучи грубо постојат и секакви девојки што не им пречи што некој има девојка.
    Колку и да звучи сето ова лошо, тоа е реалноста. Каде има чат, има и оган. Ти ако сакаш и разговарај со него ама ако има нешто не верувам да ти признае, сигурно ќе се извади со муабетите дека ви љубоморат и слично. Едноставно без доказ не прави ништо, посматрај го неговото однесување и биди повнимателна, ако има нешто ќе се издаде еднаш.

sj *O*, Darlingzz and Artlover like this.
  11. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Има некој/а за во инбокс да пишам? Ми треба совет

sj *O* and Milita18 like this.
  12. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Пиши ми.

13. Stark

Stark Форумски идол

Mi go dade telefonot bez nikakov prigovor i sosema normalno si se odnesuvase. Ama ne proveriv l, samo me interesirase reakcijata, kako i da e, fala na mislenjata i odvoenoto vreme.

Annora and WildMk like this.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Дали само зошто има партнер значи дека не можи да има веќе пријатели? Многу пријатели, машки, имам стекнато од кога сум во врска. Исто и дечко ми има стегнато женски пријателства од кога сме во врска. Чатувањето не е страшно ако постои обострана љубов во првичната врска. Само зошто се допишува со некој не значи дека по автоматизам сексуално и љубовно таа личност ја возбудува.
    Мал совет, кога те мачи нешто, пример оваа ситуација, не пробвај да ја зафркниш со игри, или лажење или пак да ѝ даваш ултиматуми, забрани и сл. Така само ќе ја тргниш од себе. Секогаш, секогаш отворено зборувајте за своите чувства, биди искрен. И очекувај го истото од неа, дај ѝ до знаење како се поставуваш према неа, и како очекуваш таа да се постави према тебе.

crazylady, IM.TMKQ, Stark and 2 others like this.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Cesto razgovarame i e iskrena i veruvam tolerantna posto nikosh ne reagirala burno ili bilo sto, makar sto vcera malce mi se naluti za ovaa "igra". I takov mi e periodot, pa malce podosaden sum vo toj stil, sepak sum srejcen so imam licnost kako nea vo mojot zivot i mislam deka ne pravam nisto losho so ova.... ama sepak ce olabavam malce. Kako i da e,fala!

16. sj *O*

sj *O* Популарен член

Pishi mi.

Lovy1 likes this.
  17. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Има некој за во инбокс и мене ми треба совет..нека се јави или нека пиши тука ќе му се јавам јас.

18. Nightshroud

Nightshroud Истакнат член

Не знам дали сум ја погодил темава ама сепак ќе прашам.. Девојка ми прави 18ти роденден во сабота а јас немам никаква идеја за нејзинот поклон? Ќе ве замолам за идеи креативци :sweat::sweat:

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Накит од злато/платина, зависи што сака и што носи. :)

sj *O* likes this.
  20. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Танга