Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    А зошто мислите дека ако одат вашите партнери одвоено на одмор дека ќе направат нешто?

На RoseRain и violetblue им се допаѓа ова.
  2. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Епа тоа викам и јас .. Можеби глупаво размислувам, ама одмор + варање секогаш ми одат заедно. (секоја чест на исклучоците)

На WildMk и Stark им се допаѓа ова.
  3. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Не можеш да забраниш ама може да седнете да поразговарате и да се договорите. Јас не знам како повеќе им се допаѓа на некои да одат на одмор со другари и другарки , а без партнерот или партнерката мене би ми било грдо и глупаво така. Ама секој различно размислува. :wasntme:

На blackwave, WildMk, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    22.299

Nikos nisto ne e sigurni nekogas devojkite mozat da iznajdat pricina ako i ukazam 100 doverbw deka fakticki maskoto qr ne go boli i ne se grizi za nea. Ama za razlika jas ja sakam povekje od se i ne bi sakal da me razocara. Ne se somnevam vo ljubovta nejzina me saka, znM da peeuvelicam nekogas, ce i dadam i vtora sansa primer ama nema da bidi isto, ce mi ja unisti cela magija.

5. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Стравот е оправдан кога не е изградена меѓусебна доверба. Плус искреноста е многу значаен фактор за да се создадат здрави темели на таа меѓусебна доверба.

На WildMk, crazylady, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Се согласувам... Не ги разбирам..

На WildMk и RAF Camora им се допаѓа ова.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Јас искрено не ја разбирам потребата од тоа сама да сака да оди на одмор.Еве женско сум па не го подржувам тоа.Ниту па машкото само со другари на одмор.Не дека по дифолт се случува неверство но ако го сакаш тој што е до тебе,не би барал забава без него.Еден случај знам така се скараа,сама да оди со другарки сакала оти на дечко и не му даваа одмор.Тој и рече ако одиш јас и ти не сме заедно повеке.Отиде па после му цимолела се спростија тогаш,ама сепак не се заедно сеуште.Разбра дечкото дека се гледала и со друг и на одмор уште тогаш а и на факс.Као другари биле му викала,ама одкако се скараа долги години со "другаров"беше во врска.

На WildMk, Stark и Darlingzz им се допаѓа ова.
  8. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    За варање, и двата пола изневеруваат, никој повеќе, никој помалку.
    Ако е одлучна да оди, нека оди и тука ништо не можеш да промениш.
    Ако те изневери она губи во секој случај а ти не, со тоа ќе докаже дека не е личност за сериозна врска и на која не може да се има доверба.
    И да те изневери ти нема да дознаеш. Може да те изневери додека мислиш дека е дома, на работа, на училиште/предавања, додека мислиш дека е со другарка или додека спие.
    Ако мислиш дека има причина за сомнеж, зборувај, кажи и повторно што мислиш, дека не се согласуваш, па остави на нејзе да донесе одлука.

Никогаш немам започнато врска во некој што не ја добил мојата доверба пред да ја започнеме врската.
    Зошто сте во врска со некои во кои немате ни трошка доверба? Како може да живеете во сомнежи?

На sj *O* и Annora им се допаѓа ова.
  9. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Меѓусебна доверба (тоа е кога двајцата имаат доверба еден во друг) џабе доколку ти имаш доверба во него, а тој нема доверба во тебе и обратно. Тука е целата проблематика.

На sj *O* и Unique__ им се допаѓа ова.
  10. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Ви завидувам што воопшто може да имате доверба во некој денес.. Јас толку лоши искуства сум имала и во љубовта, пријателство па и фамилијарно што ама баш на никој не верувам.. :^)

На WildMk, Плавуша123, Deadhalf и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    22.299
    I jas prethodnata vrska....

12. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Па поради тоа и јас не сум сигурен за да бидам во врска со некоја девојка. Поради тоа го напишав сето тоа погоре. Не е работата само да бидеш во врска со некој, туку и да сте компатибилни и да се борите еден за друг. Да се сакате, почитувате и прифатите такви какви што сте, ама такви врски се многу ретки затоа понекогаш се соочувате со банални проблеми.

На crazylady и Darlingzz им се допаѓа ова.
  13. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Јасно, ама може да се случи и нејзе да ја изгуби со тоа размислување, може па ништо да не направи а сепак да се сомнева во нејзе.
    Сепак таа не е негова сопственост за да и се лути што ќе оди со другарка на одмор, она имала живот и пред него, ќе има и после него.
    Плус, новите партнери не се виновни и не мора да трпат поради претходните врски и партнери.
    Јас кога започнувам врска сакам меѓузаемна доверба, штом приметам дека партнерот се сомнева во мене, а нема причина, веднаш раскрстувам.
    И сум многу против со љубоморни сцени, забрани, испитувања и слични работи.
    Ама тоа сум јас.

На crazylady, sj *O*, violetblue и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Затоа и потенцирав дека секој различно размислува. :)

На Unique__ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    За мене за вакво прашање не би станало проблем толку довербата и дали ке ме изневери,туку потребата да оди сам на одмор.Мене искрено не би ми било забавно без дечко ми( сега веке вмажот ми).Јас сум тип на човек што би сакала секој убав момент поготово за патување,да го споделам со човекот што го сакам,т.е мм.Секако дека имам потреба од мое време со другарки,излегувам се дружам со нив на кафе и сл.Но кога станува збор за патување на одмор,мислам оти се изгубија вредностите и не ја разбирам модава сам по сам летовање.
    А мислам и оти на членов погоре не го мачи само дали ке го вара туку и гестов што сака да оди со колешкава на одмор.
    А има врска и колку години имаат,дали се деца тинејџери или возрасни.

На blackwave, Trxmx, IM.TMKQ и 2 други им се допаѓа ова.
  16. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Исто размислуваме во однос на прашањето истото и јас го напишав погоре.

17. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Леле :D
    Како некој што бил на одмор со дечко, дечко+другарки и само со другарки, ќе кажам дека најдосадно си поминав на одморот кај што бевме само женски. :rofl:

Т.е. Тој одмор беше одмор што немаше никакви глупости, ниту сме пиеле ниту сме иделе по дискотеки туку отидовме таму на максимално релаксирање и 7 дена ги поминавме на плажа од јутра до сутра, јадејќи во ресторанчиња и кафичи како некои пензионерки. Се зезавме нон стоп дека сме како 40 годишни жени што децата ги оставиле на мажите и отишле на одмор да одморат од нив. :rofl:

Кога бевме со дечкото јас искочив сама со другарки и тоа имаше и машки што он не ги знаеше (ни јас). И не ни дојде со нас, т.е. не сакаше да дојде ми рече оди сама.
    А и он идел на одмор со другари+другарки па јас ни во еден момент не помислив дека ќе направи нешто.

Значи се зависи од самиот човек, нема тука универзално „решение“ на проблемот. Ако она сака да си најде друг тогаш не и треба одмор, и треба само фб/инстаграм. Па ни тоа...

Во рани 20ти години некој да ме ограничува и да ми кажува дека не може да идам на одмор со другарки, па нема да помине така лесно. (Утре да си земе сила па да ме контролира и за други работи)Ако не одам сега, кога?
    Не знам што све поврзувате со варање.

На Summerbeauty, RoseRain, Unique__ и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    22.299

Pa ako ne se postavam kako seriozen decko i da pokazham kako i sekoe masko so pokazuva emocii, togash ne sum zainteresiran jas samo za klecanje (da mi prostis na muabetov), kako i da e go iznesov muabetov na epten pogresna nasoka, ne mi bese poentava da ja napravam epten nikakva, posto ne e,zatoa sto taa mi ja vrati taa mala doverba da veruvam vo nekogo i ne bi sakal da mi se unisti taa magija i ljubov. Kako i da e kje vidam kako ke reagira vo idnina, pa se nadevam ce bidi kako sto sakam.

19. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Aма ја мислам ти си правиш сценарија од непостоечки ситуации, или се лажам?
    Хипотетички ти беа сите муабети до сеа, направени по твоја замисла во зависност од тоа како ќе изреагира девојката на некое твое прашање?
    Бидете искрени (а мислам дека сте по тоа што го читам), многу муабет, многу комуникација, и не верувам дека ќе имаш од што да се плашиш.
    Само пази да не претераш.

На Alisa22 и Stark им се допаѓа ова.
  20. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.890
    Мислам дека проблемот е во тоа што ти всушност сакаш да биде по твое. Ако не е така, ти одма ја "губиш магијата", разочаран си, итн....Секој си има своја замисла за тоа како треба да изгледа и да се одвива една врска, ама бидејќи истата е составена од двајца, различни карактери, бара компромиси.
    Те разбирам дека не ти е сеедно да оди сама на одмор, и дека колку и да имаш доверба пак ќе имаш сомнежи. Ама како што рече @x.Daisy.x погоре, на ваши години неможеш да ја ограничуваш и да и забрануваш. Ако не оди сега на одмор со другарки, кога ќе оди?
    Е сега, едно е дали ќе оди само со другарки, или ќе одат и машко и женско друштво. Во тој случај можеш да им се придружиш. Немора одма со забрани и расправии, туку може ситуацијата да направите и за двајцата да одговара.