Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Како осеќате магија на оваа љубомора, еве не знам...

На RoseRain, Ginger^ и crimson им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.154
    Допаѓања:
    329.311
    @Stark изгорен си од претходната врска изгледа мн.Стравот и разочарувањето добиени од првата врска ти сега ги пренесуваш и на втората.Се гледа дека ти значи оваа девојка,дека ја сакаш ама неможеш да се опуштиш никако и да уживаш.Те читав и претходниот пат.Нонстоп си во некој грч дали ке те изневери,дали е доволно искрена.Се убедуваш дека ако ти држиш целосна контрола над се дека така ќе избегнеш да дојде до неверство од нејзина страна.
    Пушти ја нека оди и ова нека биде тест на некој начин.Ако го положите и двајцата онда само ќе си ја зајакнете врската ако не онда и не било толки добро колку што ти го замислуваш :)

На sj *O*, Nausicaa, Stark и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    22.299

Ne sakam da bidi po moe, samo glupavo bi mi bilo imam devojka, taa da sedi doma, posle nekolku meseci dojdena namesto da se gledame povekje vreme, odlucuva da odi so koleska (ne drugarka, ne i e bas ko drugarkite so i se) od koja imam pricini so ne mi se dopagja, specificna e vo negativen kontekst i pritoa pretpostavuvam, a i ne mi negirase kako sto si ja poznavam, deka bi imalo masko drustvo. Daj malce da razmislime, i da ne bideme tolku open minded po socijalni mrezhi, ednostavno glupavo e.

Kako prvo da se stavam jas, bi mi bilo epten dosadno da odam so drugar i dve devojki na odmor, makar i drugarki bi mi bile... ce mi bidi meh.

Od druga strana dokolku ima masko drustvo, normalno bi i se pustal bilo sto, otkade znaes dotogash kako bi ni tecela vrskata tie nedeli denovi, ako ne se raspravame nesto, pa moment na slabost ili bilo sto? Ednostavno glupavo e da odi negde bez mene, a da ima masko drustvo koi ne i se drugari, tuku togash ce gi zapoznae. Masko so odi samo saka zabava na odmor i da klecni nesto :D, da bideme iskreni. Jas ne deka ja pravam whore ili bilo sto, ja poznavam devojkava i prethodno koga imashe drug decko.

Znaci da rezimiram, ako nesto ne mi se dopagja, jas i kazhav sto mislam okolu toa i ce si stojam na toa, pa dokolku odluci da odi, neka odi.

Последна измена: 9 јуни 2018
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    22.299

Mnogu faktori mi vlijaea za da reagiram taka, no sum spremen da gi minimiziram tie raboti, zatoa sto veruvam deka vredi devojkata i ja sakam so celo srce. Ill give her space kolku sto e potrebno, pa se nadevam za pola godina nema pak da se zhalam ovde i da pretpostavuvam vo minatoto sto i kako i da pisuvam srceparatelni postovi, i namesto toa ko ce se vratam po 3-4-5 godini mozhebi ako sme vo brak, pa da se smeam so sum pisuval i kakov sum bil nekoe vreme. :D

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  5. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    Hello на сите... значи така со дечкото сме френдс на фб 3 години имаме пишувано 3-4 пати но онака пријателски ништо повеќе.. пред месец ипол дена ја му лајкнав две слики онака од досада и тој почна да ми лајкува и така тој прв ми пиша и од ден за ден се зближивме повеке сега за сега иначе од исто место сме но јас сум во странство и така да сеуште не сме се виделе.. лани онака на здраво еднаш и тоа е се.. тој е многу фин и ми посветува внимание и ми рече дека живее за вистинска љубов и дека тоа сум јас што го барал цело време.. се распрашав за него ми рекоа дека се мн.сиромашни и дека немат ништо дека тој работи за фам. и дека тој се труди за се околу нив, јас не се изненадив бидејки тоа мене не ми е приоритет.. имал немал човек да е само.. истото и тој ми го рече дека нема ништо и дека сака да дојде кај мене итн.. но пробл. е што тој има мн конзервативни навики, бидејки детето нее од град што исто така не ми смете.. нема средно нема ништо работи така занает и тоа е се.. и кога разговараме тој само се брза да дојде како тој ке направел ова она а сеуште се немаме излапено ајде така да кажам... тој никогаш не ме сослушува мене јас што имам да му кажам и како е во странство бидејки сум јас мн време тука.. тој само зборува како ке дојди како ке работи како тој ке праке на мајка му и татко му понекогаш и така денес јас му реков дека тоа така не функционире и дека доколку сака да планира иднина и понатаму брак нели ке треба да обезбеди се на неговата фамилија а не да помага.. тој бил хуман тој сакал да помогне на сите незнам што незнам како.. гледам како да се варка па мора да ја забрзаме процедурата, би сакала ли брак итн... ја му реков дека не сакам такви работи дека сакам се спонтано да се одвива но ете некои работи не ми се допагат и со тоа полека почнувам да се одбивам... незнам што да мислам сега кога ке си одам дали да одам со него да се видам кафе мафе дали ако ми понуди врска да прифатам, незнам што да правам затоа што од една страна ми посветува мн внимание а од др страна како да се брза... ме привлечува мн.неговиот физички изглед но онака навиките ми се малку проблем.. ми рече дека приоритет му е странство и дека сака со мене да остане и да граде иднина ми рече да му верувам дека тој нее дете дека не лаже.. вие што мислите дали повеке приоритет му е само да дојде по секоја цена овде па затоа глуми или навистина ја зборува вистината... иначе тој е 29 год

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    45.954
    Сака што побрзо да се мавне од околината во која што е сега и бара начин како најлесно тоа би му успеало. Сте пишале само 3-4 пати, не сте се виделе у живо, не сте имале физички ништо никогаш и тој ти збори за брак и не знам што. Дали ти кога го читаш овоа нешто не ти штима. Нема шанси да те сака само од пишување и нема шанси ти да го сакаш само од тоа. Туку така, оп троп брак. Не е филм ова, седни малку и размисли.

На Кена Рис, Amellie13, Belgin1 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Те користи како прилика да замине со тебе и ако влезеш ти во брак со него тој може да земе документи.
    Тоа е целата работа.

На WildMk, Alisa22 и beauty.princess им се допаѓа ова.
  8. beauty.princess

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176

мила еднаш само на 1 минута така како си што правиш и толко.. и сега што би ми препорачила да се видам со него на кафе така муабет да правам што како или воопшто да не се гледам

9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    45.954
    Па нормално, не се залетувај да не си страдаш цел живот.

На sj *O* и beauty.princess им се допаѓа ова.
  10. beauty.princess

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    Fala ti mila ke te poslusam

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    И мене ми стои како да си му тикет за подобар живот.А тоа што сакал да им помага на неговите не е ништи лошо.Но исто ме чуди и што нема средно завршено????Па тоа е задолжително.И во странство мислам бараат диплома од средно дека имаш завршено.Јас да сум на твое место би излегла на кафе,но со сериозен муабет,дека не е ова филм на тв,па ајде одма брак и розов живот.Тој ако сака толку да дојде во странство можеш да му помогнеш другарски ако може некоја работа да почне(ако не бараат диплома од средно),но не брзај за врска,а па брак уште помалку.

На sj *O*, buba4e89 и Darlingzz им се допаѓа ова.
  12. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Здраво женски .
    Ме интересира како би постапиле вие во следнава ситуација.
    Дечкото беше излезен требаше и јас да одам ама касно слезе он и реков за еден сат да изл не можам да се спремам а он ме праша дали сакам да слезам ррков сега не али за у ноќен клуб сакам само кажи дали ќе одиш.Важи.По 40 мин викам ќе одиш ли? Вика ми не одам.
    Телефонот не му е во ред и му исклучува.Ја иди 1 сатот и чекам да се укл оти знам не иде у клуб.Он заминал ај тоа не ми е толку проблем бидејќи знам има напорни другари па го преубедиле нмв . Туку тоа што знаеше дека јас сакам да одам а он не се ни снајде од кај другар некој да ми ср јав да ми речи слегвај лили преубава забава има оти правевме муабет дека секпгаш на грди забави одиме а сега се погоди.Јас од бес му изнапишав се за да види и чекав да вииди ама он си дојде у 5 ипол укл телефоно и не ми е врнал нишо а притоа ја на една наша другака уште пред да бидам бесна и реков кажи му дека го барав и он само добро и не се ни засегал да види зш го барам си легнал дома да спие.Ај мож мислел ќе се карам па не сакал. Ама крив е и бесна е.Прво видов кај едно девојче на стори на инстаграм таа снимала и он таму на истава маса си игра назас со другарите а ја будала чекам го да си дојде дома.Му раскинав и реков дека не ми треба таков.Вечерва бевме на свадба и реков дека не одам нормално.Не очекувам мене да ме моли за да се смириме оти знам дека нема да ме бара туку ќе ми речи па ти девојко ме контролираш не ме пушташ да уживам а тоа ќе го направи така за да се пери преку мене ама нема.
    Јаас навистина се трудев за врската и сега последниве кавги и он се трудеше малку се сменија работите а ова синоќа ми даде волја да се скарам и да барам некој што ќе ме цени.

13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Za negovite ponudi ubavo ti vikaat clenkite, Sto se odnesuva do vistina ljubov da ne gresam ama toa mazite vaka go gledaat "bezuslovna ljubov, kje se pravam Sto sakam, kje ja tretiram Kako sakam,a taa kje me saka" haha toa samo na son ama nekoi si ziveat so taa fantazija. Zaklucok : so takvo nesto nema ljubov!!! Druga rabota, tvoite pobudi : zgoden e ;) ama navikite ... a so navikite kje treba da zivees pa, razmisli dobro. A ne lazel tipot ne e dete, deca ima i na 50 god. toa da ne se lazes :) A ako sakas ti ili toj saka da mu pomognes da zamine nadvor, toa iskreno I otvoreno se kazuva, kazi mu ti, a ne zivotot da si go poremetis poradi vetuvanja I bajki, bajki nema t.e MN MN MN retko. Povleci go ako mozes cisto covecki pa, Tek togas kje vidis kolku grama tezi. A ako sakas da se zezas online zezaj se maltene malku si go bara toj, po 3 poraki brak, od start te potcenil toa za zezanje e dobro vo prednost si.

14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Ama si losa, pusti go covekot da se zabavlja neka uziva malku ednas se zivee :D a ti zabavljaj se na drugo mesto I resen problem. A ako ofka posle nema zosto :) si go pustila da se zabavlja, baral - dobil :D I ne se zamaraj so gluposti.

На Плавуша123, buba4e89 и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  15. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Женска јас требаше да одам со него не ме викна не ми кажа дека ќе оди.А притоа рече ми дека не оди а ја на стори гледам како он се забавува а ја го чекам.Ја не забранувам ама претеризам е ова.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Devojce napnata si, sarkazam e toa pogore, citaj poubavo, Sto treba da mislis "I da umram mlad ich ne mi e gajle samo eden pat so tebe do sabajle " I tn. Ne se opteretuvaj so nekoj Sto ne vlozuva vo vasata vrska I site 4 u vis, I za tebe ednas se zivee. Batali go od toj srekja nema, zivot ide dalje za iste pare :)

17. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Си сакала да идеш ама он не те викнал? Или те викнал па си одбила а после си се премислила?

18. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Прво за у кафиќ ме пита ја релов не ама за у ноќен ќе идам.И сега ми се правда нешо.

19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    A se Pravda, sakas da e kraj ??? Ili sakas agonijata da si ja produzis?

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Не сте се договориле убаво и сега тој крив
    Абе и двајцата сте.
    Ај чил.