Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.891
    Се гледа дека не се замараш :lol:
    Инаку конкретно со твојот пост најмалку се сложувам, па затоа тебе те цитирав. Тоа не значи дека те убедувам, туку едноставно ме интересира какво е твоето мислење подетално.
    Ти секако избегна да одговориш на моето прашање, ме цитира само за да докажиш поента, така да мислам дека дискусијата во однос на темата меѓу нас тука завршува. Поздрав :)
    Се извинувам за оф топик.

На aleksandra4444 и sj *O* им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Смешно, еве ќе ти пишам мој став околу темава :)
    Тој прво не ја вртел,второ немал од кај да пише или не сакал да оди и она..тоа го кажав и во другите постови. Не ви се чита,ви се кара.
    Кажав дади мислење,а не седиш цел ден на фемина и ме разубедуваш?!
    Девојката не знае што сака ко прво,самата кажува "се сакаме ама се караме". Ако ова за тебе е љубов, за мене не е.
    Второ таа кажува "Можел да пише, потоа немал тел". Нелогично.
    Потоа " Видов кај другарка на стори и и реков да му пише." - можела да и рече "Кажи му дека сега ќе дојдам,кажи ми кај сте точно, бевме договорени ама касно се спремив". Го пресекува на пола, изненадување.
    Потоа "Другарка ме викна ама не искочив" - е зашто?Полесно е да седи дома и да нервира, отколку да излезе.
    Потоа "му раскинав ама уште го сакам,сакам да ми се јавува 3 пати,да ме бара и моли,а јас само 1" - па извини ама ова е претерано.
    Потоа "Ми се правда, ме лаже" - каде е лагата, бил у дискотека бил, нема лага.
    И првото не го запазивте "Бевме дил ама не за во кафиќ,ако иде дискотека да ми јави,тел нема и нема од кај."
    А што ако не и го памти бројот? Како ќе се јави?
    Рекол нема да оди ама другарите го разубедиле, таа самата "Има такви другари кои ќе го разубедат да иде" - значи знаела дека има шанса да иде.
    Не е во прашање доверба ниту играње туку поентата е што она останала дома, а тој не се намачил да и се јави, криво и е што другарката стаила стори, а она не е до него. Криво и е што уопште искочил сам и не добила внимание од него.

;)

На Trxmx и Плавуша123 им се допаѓа ова.
  3. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.891
    Кажав дека јас одамна би раскинала со него, така да, не, за мене ова не е љубов. Ова го кажувам врз основа на се што знам досега, а не само поради овој проблем.
    Точно е дека на членката постовите и беа хаотични и остава впечаток дека незнае што сака, ама мислам дека нервозата придонесе во тоа.
    Како и да е, тој и рекол дека нема да оди, потоа сепак отишол и не и кажал, иако таа веќе била спремна. Јас мислам дека банален изговор е тоа со телефонот, бидејќи ако сакал сигурно ќе се снајдел.
    Незнам зошто толку патетично ја претставуваш, као очајна е за внимание и поради тоа прави проблеми и се расправа.
    Во секој случај, фала ти што конечно ме удостои со образложение, и иако не се согласувам со тебе, разбирам зошто така размислуваш. Ете,не беше ништо тешко:)

На Darlingzz, lunchy, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.897
    Допаѓања:
    173.489
    Дечки, сте ја претерале.
    Избришав неколку мислења.
    Доколку не се согласувате со советите од останатите членки, не мора да ги напаѓате.

Препукувањата ќе ве молам нека завршат тука.
    Ви благодарам.

На CaraMia и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Не не бев спремна јас.Чекав само да ми кажи дали да слезам за да почнам да се спремам.Му пишав ќе одиш ми рече не.Притоа дури беше изл ние пишувавме и кажано му беше.И сега он замина а не ми кажа дека ќе оди.Ние не бевме договорени нешто ама реков кажи ми за да се спремам ако поседиме повеќе а не за 1 сат.
    Он заминал у 1 ипол таму и си ојдел у 3.. а ја чекав да ми кажи.Тогаш ми пукна филмот и му реков се.Денес што ако ми се правда и нешто изводи кога е крив.
    Извини не вреди и ми нема значење.
    Го видов каков е.Сакам длабоко да размислам.Иако потсвесно го знам одговорот.Не сме еден за друг.Не ме заслужува. А јас каконекоја ненормална не знам да се откачам.А се трудев ногу ама не сум психички цврста и одма на нервна база имам палпитации, тахикардија од коа знам за себе и од стрес несоници и 300 чуда.

Не знам како ќе издржам бидејќи сум слаба.А сакам да се скарам а размислувам како што.

Сакам да сум среќна потполно а не само кога е се во ред.Сакам да бидам среќна и кога ќе се налути ме.А не да плачам.

Можеби и до мене е.Знам јас кој безобразлук е он.Ама ја сум исто.
    Само што не му правам вака.
    Пр ја ќе се налутам за ништо и му глумам на моменти нешто лудило и он се нервира и мене баш ми е гајле.Кога ќе се скараме мене тогап ми е гајле.До тогаш се занашам.Он е искрен.Никогаш од чиста мира ми се нема налутено или развикано.Јасна прво место Заедно живееме 10 месеци и не се видел со никој ама не го оправдувам воопшто.Лута му сум.

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    @lilly57 sekoj ima mani toa sto ti se karas za sitnici ne e tolku strasno vo sporedba na toa sto toj ti go storil.Sepak te izvisil ti si se spremala ,si cekala povik , a si mozela da izlezes so tvoi drugarki ,no za da go pomines vremeto so nego se si stavila na ignor. Taka da toj voopsto ne znae da ceni odredeni postapki koi gi imas storeno za nego.
    Jas najdobronamerno bi ti kazala kolku i da si prvrzana za nego i kolku i da bide tesko i bolno distanciraj se od nego ke najdes drug i ke vidis deka ima luge sto znaat da cenat i voedno da vozvratat na ist nacin.E togas ke imas i motivacija da ucis i da setas zosto ke imaas podrska vo se, ke se cuvstvuvas mokjno i zastiteno.

На aleksandra4444, sj *O* и lilly57 им се допаѓа ова.
  7. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Раскинав женски.Многу ми е тешко.Ако ме имате читано ме знаете каков проблем имав.Ама и еден куп други работи и пресеков оти простив а пак ме извиси.
    Крај на понижувањето.

Ќе умрам од тешко.Не ми се прави ништо.Сакам да го заборавам ама спомените ме болат.

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ооо... тешко ти е, знам :(
    Ама ќе помине, само треба време.
    И од сега, без непромислени изливи на бес за ситници.

На sj *O* и Outlook им се допаѓа ова.
  9. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    1.060
    Ми треба совет. Во врска сме 7 месеци. Дечкото ми раскина два пати. Првиот пат мислам дека беше во депресија иако ми рече дека незнае зашто ми раскина и ми се извини, за вториов пат незнам.., немаше причина. Се смиривме пред 2 недели. Раскинувањата ни траеа од по 2-3недели. И оп ќе се избаци ќе се јави преку други и ќе бара да се смириме. Последен пат се слушнавме на 4 јуни и од тогаш го снема. На фб не се допишуваме и не планирам да му пишам. Минатиот петок му вртев два пати не се јави. После тоа овој понеделник му свртев ми исклучи, па ми сврте тој ама неможев да се јавам и пак му свртев и ми исклучи. Незнам што се случува, што да правам?? Само што се смиривме и го снема... Дали да му вртам пак деновиве или да му пишам порака или пак да почекам да се јави тој. Кога не очекувам тогаш се појавува. Сакам да кажам дека дечкото едноставно го снема и престана да се јавува. Дали е поради работа или др причина незнам стварно. Се нервирам затоа што незнам следено што да правам и незнам на што сум!:@:|:sweat:

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Пиши му ги него овие прашања. Тој треба да ти даде одговор.
    Воедно и пиши му што сакаш и очекуваш и дека ако не се изјасни за толку-и толку време, дека е крај.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Јас искрено мислам дека воопшто не треба да го бараш ти туку тој тебе, тој е тој што исчезнува и заслужуваш одговори.
    Дај си ултиматум сама себе до кога да го чекаш. Ако го нема со одговори, биди ти таа што ќе каже крај.
    Цени се малку повеќе себе, не си играчка најдена на патот за да те третира на тој начин и да ти се враќа кога ќе посака тој.
    Во најлош краен случај можеби не се работи за депресија или сличен проблем туку друга девојка во прашање.

На buba4e89, sj *O*, IM.TMKQ и 2 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Баш поради тоа што заслужува одговори, треба да си праша.
    И на тоа може да си даде и себе си, а и нему краен рок: ако не одговориш за 3 дена (пример), ај со здравје

На Unique__ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Да, но таа му се јавува и го бара неколку пати а него го нема и се јавува кога ќе му текне, тој е тој што мора да ја побара, она не е должна да трпи такво однесување.
    Ако навистина е во депресија и има проблем, сигурна сум дека може да и побара подршка, ако сака да чува во себе, не мора да се изживува на тој начин што ќе ја остава со прашалници во глава.
    Маж ли е, пичка ли е?
    Пази, го нема од 4 Јуни.
    Што е многу, многу е.

На buba4e89 и sj *O* им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не го оправдувам неговото однесување, но ако страда од депресија, можам да го разберам.
    И се согласувам дека заслужува одговори и затоа мислам дека треба да си ги побара.

На sj *O* и Unique__ им се допаѓа ова.
  15. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.891
    Колку години имате?
    Многу незрело се однесува и многу не фер кон тебе.
    Ако има некакви проблеми, човечки би било да ти кажи, за да знаеш на што си и што да очекуваш. Не е оправдување вака да исчезни и да не одговата на повиците.
    На твое место би му пишала порака, бидејќи нели тоа е единствениот начин да стапиш во контакт, и би му кажала дека е крај.
    Точно е дека заслужуваш одговори, но ако не сака да разговара, нема зошто да го чекаш.

На crazylady, sj *O*, carangigia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Јас ич не би си ја тупела главава со ваков. А си ја имам тупено, во минатото. Можда има друга па кога е со неа, тебе кој те тркала, кога ќе му се скара таа, ајде пак ти. Затоа игнор. Нека врти до утре. Немаш иднина со таков со лунки во глава, секогаш ќе прави така.

На Mishela, Annora, Outlook и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    И дa ти сеј јaви мoј сoвет е дa не си гo губиш времетo сo негo и дa ти минувa вo нервoзи.Амa пиши му пoрaкa декa и тaкa и тaкa не сaкaш дa се смириш сaмo дa ти јa кaже причинaтa зa тaквoтo oднесувaње. Сепaк ти не си игрaчкa кoјa е нa рaспoлaгaње 24/7.Иaкo и дa е вo депресијa пример ќе те излaже нештo ке кaже лoшo му е немa силa дa збoрувa бидејќи тoa е сaмo мoмемтaлнa сoстoјбa aмa пo некoј ден ќе ти се јaви тaкa дa не верувaм декa е вo прaшaње депресијa.

18. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Ми треба ваш совет. Има едно момче очигледно му се допаѓам а и он мене цело време си пишуваме навистина сме блиски едноставно прекрасен е и уште од сега збори за "посериозни" намери за со мене. Јас пред да го запознаам него имав врска од 9 месеци која беше токсична и многу пропатив поради таа врска. После бившиот сум немала врска ниту пак сум дала шанса на некого речиси 10 месеци *освен на овој сега*. Искрено мило ми е зошто 10 месеци бев сама зошто научив како е да се биде сам како да се сакам себеси односно почнав да си ја сакам самотијата и се навикнав на тоа. Дечково е прекрасен ама многу ми е страв да му дадам шанса заради искуствата од минатата врска иако знам дека не треба така, а навистина ми прави огромен мерак и буквално е злато. Што да правам?
    *Патем 9 месечната врска ми беше воедно и прва,најдолга врска

19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.288
    Допаѓања:
    57.895
    Дај му шанса, не се сите исти. Ако е навистина таков дечкото тогаш вреди. :)

На sj *O*, Annora, lunchy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Не се исти сите мaшки .Не се плaши декa пoвтoрнo ќе гo дoживееш тoa oд предхoднaтa врскa.Излекувaјте пoчестo тaкa ќе гo зaпoзнaaш и сo сигурнoст ќе знaеш кaкoв е и ем штo ќе сaкaш ти.