Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Hristina055

Hristina055 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo mi treba sovet i pomos iako ke bidam osudena za vejke napravenoto od vasa strana sepak moram da spodelam bidejki se naogam vo kriticna situacija znaci sum vo 8 godisna vrska so deckomi vo ovie 8 godini jas nekolku pati go imam iznevereno i toj nestoto go znaj i sepak pomina preku seto toa i mi prostuva i seuste so mene .no poslednovo neverstvo sto go napraviv so maskoto potpolno se zatreskav vo nego go sakam kako luda znaci sakam se ao nego mislam deka deckomi povejke ne go sakam i mislam deka mozam vednas da go ostavam i da si prodolzam ao drigava licnosy so koja se glefame vejke akoro 2 god no so nego imam drug problem negoviot vujko mene mi e kum i prasajne e dali sme nie krvno povrzani ili voopsto ne a i uste eden problem moiyw voopsto ne go prifajkaat nego wdno zaradi kumstvoto drugo sto ete ja poznavaat familijata a ne se losa familija no ednostavno ne me soslusuvaaat iii samo velat ne za nego neznam ato da pravam a mnogu go sakam .... pomos

2. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Како можеме ние да ти помогнеме? Каков совет можеме да ти дадеме ?

На aleksandra4444, Darlingzz, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.843
    Допаѓања:
    80.810
    Запри го ролеркостерот, олади малку и од врски и од дечковци.

На Hristina055, sj *O*, Offspring и 5 други им се допаѓа ова.
  4. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Акo негoвиoт вујкo ти е кум , сo дечкoтo сo кoј тaјнo се гледaш не сте вo крвнo срoдствo. А сигурнo имa нештo штoм твoите не јa дoзвoлувaaт тaa врскa. А дечкoтo сo кoј си вo врскa 8 гoд. и штoм гo изневерувaш не гo сaкaш.Мoжеби и тoј те изневерувa штoм не ти се лути зa неверствaтa.Тaкa дa нaјубaвo е дa рaзмислиш штo сaкaш вo живoтoт пa врз oснoвa нa тoa дa дoнесеш oдлукa.

На Hristina055 и sj *O* им се допаѓа ова.
  5. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Како бе можете да изневерувате и да им се вратите на партнерите и да си продужите даље. И тоа ти неколку пати си го направила ова! А да, како што рече членката погоре сигурно и дечко ти си има нешто на страна па затоа простено ти е. Откачи ги и двајцата и среди се во паметот.

На marty 0102, Hristina055, Amellie13 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    186
    Ти штом си го изневеруваш тој со кој си 8 години, изгледа веќе ти е само навика, зошто си сеуште со него кога веќе сите чувства за него исчезнале? Неверството е избор, не е грешка ;) А и кога веќе тој другиот ти е „забрането овошје“ прифати го тоа, потруди се да најдеш решение или продолжи понатаму во животот и без нив двајца и најди си некој што ќе го сакаш со душата а не со мислите :) PS. ништо од ова што ти го напишав не е осудување, само ти давам совет :*

На Hristina055 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.245
    Допаѓања:
    176.217
    Дечко ти не го сакаш - не го мачи, ослободи го нека си ја брка среќата. Со тоа што го врзуваш за тебе и го изневеруваш гадно го зафркнуваш да не можи да си најди некоја која ќе го сака и нема да го изневерува. Секој го заслужува тоа. И изненадно, не те обвинувам тебе, тешко него што поминувал преку неверство.

На Hristina055 и Amellie13 им се допаѓа ова.
  8. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Не го врзува, сам си седи до неа. Типот има еден куп причини да ја остави, но седи ете 8 год. Зад ова има нешто друго што не е напишано.
    Инаку за тој другиот, крвно сродство не ти е ако вујко му ти е кум. Бар вака напишано изгледа дека не ти е освен ако имате и друго сродство со човекот покрај кумството.
    Имаш две варијанти: да почнеш одново со скроз нов дечко досега непоминат или да си останиш со овој сегашниов и да си се варате до крај на живот. Тој што викаш дека го сакаш, не би бил со тебе јер ако го вараш дечко ти со него, ќе го вараш утре задутре и него со некој друг. Таа е логиката.

На sj *O*, buba4e89 и Unique__ им се допаѓа ова.
  9. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    6.832
    Заедно сме 2 години и досега супер ни оди. Како и во секоја врска сме имале мали кавги ама траеле 1 саат, никогаш не сме се нашле во ситуација да не зборуваме со денови, едноставно не држиме лутина и двајцата сме близу 30тите години па на тоа гледаме како губење време. Зошто кога можеме да го искористиме во други работи.. Проблемот е во тоа што од пред една недела ми кажа дека сака да оди во странство за да работи. Не сакам ништо да му забранувам бидејќи тоа е негов живот и таму би работел по струка за сериозни пари.Ми верувате дека сакам да викам дури ме држи гласот? Ме сети дека не сум среќна околу ова, не е вистина, јас сум среќна и сакам да напредува ама никогаш претходно немавме разговарано за ова!! Ми немаше кажано дека му е желба да оди...Кога беше изнервиран на работа само ќе ми речеше, леле ми се бега одавде, не можам веќе..јас ќе го утешев некако, ќе му кажев дека од лошо има полошо и така ги врвевме деновите во слога.Не велам ништо молчам цело време и ми вели што се нервираш па ќе дојдеш и ти со мене..А како да дојдам побогу, едвај се снајдов овде со работа и солидна плата, не е нај ама за наши стандарди е океј,, Познавајќи ги другарите негови сигурна сум дека од прва ќе има некој муабет за мене , ете ја остави овде сама, сега ќе најде некој,,,Тој ми верува ама стресно е,разбирате? И сега не знам што да правам, што да му речам, дали да му поставам некој услов, навистина не знам дајте ми ум жени....
    И што е најлошо од се - тој е воздубен околу идејава дека ќе оди таму и ќе работи.

10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Леле каков услов што збориш жити се жено???

Нормално дека ќе се радуваш дека ќе оди, и дека ќе одиш и ти со него таму. Сите сакаат да избегаат од тука на поубаво ти се нервираш. И тоа за што, дека ќе збореле другарите?!
    Не се глупирај.
    Нормално тешко ќе ти биде некое време, ама па не сте ни први ни последни што заминале така.

На crazylady, Amellie13, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Никако не му поставувај услов тоа само ќе ви ја уништи врската. Он секако пак ќе замине, ама тебе нема да те побара да одиш со него ако види дека пробуваш да го спречиш. Ако викаш дека си верувате зашто да не сакаш да оди? Ете планира и да те земе, што е голем плус. А и многу е себично од твоја страна што ти не сакаш таму да одиш бидејќи си нашла тука работа а него не му даваш да замине од истата таа причина. Давај му поддршка постојано, не го предомислувај. Само така ќе успеете.

На sj *O*, buba4e89, IM.TMKQ и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Strawberry1238

Strawberry1238 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2018
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    11
    Devojkiii itno mi treba pomos znaci mnogu mi e tesko neznam veke sto da pravam eve veke 2 godini se macam i pretesko mi e..znaci vaka zaedno sum so edno momce premnogu me saka dobar e sve okej,jas na pocetokot na vrskata znaci premnogu go sakav no so tek na vremeto pocnav da gi gubam cuvstvata kon nego no ne sum mu kazala tuku onaka se ponasam podrugo,toj zabeleza deka ne sum vo red i da vi kazam premnogu cesto se karame,ljubomori,pravi kako toj sto saka znaci nemozam da go trpam ednostavno ne go sakam sakam da mu raskinam no mi e zal porano toa sto toj me saka me ceni..eve do sega imavme 3 pati odnosi,nemam odeno kaj nego no toj kaj mene ima dovagano.Ve molam znaci pomognete mi kako da mu raskinam nesakam da go povredam no sakam da mu raskinam i da se sopasam od site problemi i plus se cuvstvuvam seuste mala za decko 16 godini sakam da si zavrsam sredno pa ima vreme za decko..

13. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    na 16godini si i si imala 3 pati odnos, masala :) do 27godini ke bides roskop....
    imas zivot pred tebe, pravisi kako sto ti e ubavo a za decko imas vreme, setaj uzivaj vo detstvoto a za seriozna vrska imas vreme.

На waterllady и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. Strawberry1238

Се зачлени на:
    19 јуни 2018
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    11
    pa napraviv golema greska i sakam da raskinam so nego pocnav da gi gubam cuvstvata i sakam da si zavrsam sredno i se natamu

15. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    nema so da ti e tesko. seuste si mala, zivot pred tebe cupe :) ke mu kazis vo oci deka sakas sloboda i ostanete si prijateli. pak ke imas moznost da zapoznaes i podobar so koj ke se gordees i ke go sakas. odi setaj urlaj uzivaj vo najubavite godini. koga ke napravis 18-20 godini e togas moze nesto poseriozna vrska. zosto se macis sebesi i odis sosila koga ne go sakas,sosila ubavina ne biduva. ne si go gubi vremeto badijala oti za to vreme moze da si najdes decko koj ke go sakas. sega idi leto, setanje, novi poznanstva ke zapoznaes nesto stabilno :) ic da ne si ja stegas dusata, razgovaraj i raskini so poskoro, em zatebe polesno em nego polesno. koga nekoj ne go sakas se e zabe, so i da pravi go gledas samo kako figura.

На waterllady, Strawberry1238 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  16. Strawberry1238

Се зачлени на:
    19 јуни 2018
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    11
    Ti blagodaram mnogu na sovetot :inlove::)

17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Po kolku godini imate, kolku vi e seriozna vrskata i ako vi e seriozna, sto te sprecuva da odis so nego ne razbiram?

18. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.891
    Секако дека не треба да му поставуваш услови. Знам дека ти е тешко, но ако тоа е негова желба немој да го спречиш бидејќи во иднина ти ќе си крива што не успеал да заработи, не му се остварил сонот, итн. Доволно возрасен е за себе да одлучува, па ако смета дека тоа е најдобро, така треба и да прави.
    Она што ме чуди, е што се испаднало некако наеднаш. Велиш не сте разговарале претходно за заминување во странство а дали воопшто сте разговарале за вашата иднина, кој каде се замислува и какви желби има?
    И дали неговото заминување би било привремено за да заработи или би сакал да остани таму?

Ова е голем проблем во повеќето врски бидејќи партнерите се замислуваат на различни места, и кога едниот ќе замине а другиот ќе остане, разделбата е неизбежна. Зборуваме во случај да сака да остани таму.
    Доколку ти се замислуваш таму со него, секако дека најдобро е да одиш. Знам дека не ти е лесно да ја оставиш работата која штотуку си ја нашла, но ако се гледаш во иднина во странство, ќе успееш и таму. Голема промена е, ама заедно ќе сте.
    Е сега, проблем е ако не сакаш таму да живееш и не сакаш да си ја напуштиш новата работа. Секако дека е опција да го чекаш додека се врати, ако воопшто планира да се врати. Тешко ќе биди, ама не и невозможно :)

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    6.832
    Посмирена сум деновиве, конечно разговаравме и ми објасна се убаво, дека не е толку црно како што изгледа, дека допрва треба да се види кога ќе му ја одобрат лиценцата таму, тоа не може да се среди преку вечер и дека ќе помини време додека да оди....Јас се замислувам со него во иднина, тој исто ми рече ,,мислиш дека одам таму од што ми се оди? што ми фали овде, сите сте тука а јас таму,ама утре за да го остварам тоа што треба , ми требаат пари, те молам не ме запирај,, е баш со овие зборови..и ме смири некако, а најмногу ме смирува тоа што знам дека кај него нема ,не знам, можеби.Никогаш не ме залажувал.Или е црно или е бело. И јас сум таква и затоа сме се нашле . За услови поставување стварно смешно е, арно не истрeсив глупост некоја :)Ме потсети и дека сум дојдена кај него секој втор ден, на секоја прослава, именден и слави,,зошто би го правел тоа ако планира да замини и да ме остави овде.Тоа ми е грешка во системот,знам да избрзам со зборови и после ми е криво.. Ме има прашано кај сакам да живееме, дали во стан или во куќата кај што си е,,Мене не ми менува искрено,сегде се пронаоѓам,ама гледам дека планира, сака да изгради нешто затоа и сака да оди.
    Вистина ова проблем кај многу луѓе било, и потешко е кога ти се случува тебе отколку да гледаш од страна.Ете им влегов во кожа на другите.

Последна измена: 20 јуни 2018
    На crazylady, Mishela, x.Daisy.x и 2 други им се допаѓа ова.
  20. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    До тука ни било. Не се трпеше повеќе.
    Барав јас насекое крај и не го добивав, ама сега изгледа го добив. Ама што со некој што не се грижи за мене воопшто? Користољубив и себичен...не фала.
    Ќе помине ли?