Се поминува....одкако ќе се сталожат работите треба да стоиш цврсто зад твојата одлука мене лично секогаш тој период ми е најтежок...човековиот мозок е програмиран така да со време во меморија остануваат убавите спомени а лошите избледуваат,па понекогаш доаѓам во искушение да се вратам пак на старото токму поради тоа што не знам да мразам некого и да држам лутина....ама штом ја надминеш и таа фаза потоа и месечината да ти ја симне нема повеќе да е исто.
@lost123 @Raketa @waterllady Фала. Не знам дали сум сигурна дека сакам да е вака. Многу ми е тешко. Прв дечко, прва љубов. Одмори, блискости, по дома итн, и сега наеднаш ЧАО не е лесно. Ништо не е лесно во животов. Ама многу го притискав и сама сум свесна...можеби вака е најдобро.
Со еден тип се запознавме на интернет пред скоро 1 месец. Комуницираме секој ден (ама не нонстоп) и засега можам да кажам мн е сладок и мил, а и тој исто мисли за мене. Е сега, има некои работи кои тој ги прави што ме тераат да помислам дека (можеби) му се допаѓам, како на пр. ме вика на прекар (од причина дека сум од луѓето кои му значат, му се мили и ги почитува (така тој ми рече барем )), зборува работи од типот камо сега да бев до тебе/ти до мене (пр. вчера гледаше филм и ми рече камо да беше ти тука сега ќе се гушкавме и гледаме заедно), тука е за мене кога сум тажна/нервозна/болна или кога едноставно не сум своја и не ми е денот и обавезно ми дава совет, ми дава комплименти за селфи пр или кога ќе се дотерам па ќе му покажам нему да ме види, понекогаш ми бара мислење за некои работи (пр. вчера ми побара предлог филм). Завчера го прашав дали сака да се слушниме наредниов период тој рече можи и разменавме броеви. Но кога го прашав кога ќе се слушниме не ми одговори цел ден иако беше на моменти активен и тек вечерта пред легнување ми рече ќе биде ќе видиме и смена тема. И да знае на моменти да ме остај на seen иако знај дека тоа го мразам. Дали му се допаѓам или само губам време со него?
Не брзај. Зошто ти да го тераш да се слушните? Нека ти се јави тој. Не му зборувај ништо околу слушање или зближување повеќе, остави времето да покаже. Не му се наметнувај. Не можеш да знаеш со машките, можеби му си само за забава, можеби и тој не сака да брза. На почеток се сите МИЛИ и тука за тебе, ама ретко така останува. За жал така е. Не очекувај премногу за да не се разочараш, биди спремна на двете варијанти.
Brzam od 2 pricini: 1.Redno vreme e barem malce da odi napred odnosot posle (nepoln) mesec komunikacija 2.Realno mi se "pushtaat" mnogu mashki taka da vo sekoe vreme mozam da fatam decko a sakam I na tipov da my dadam shansa, minimum da stigneme da se zapoznaeme ako nishto drugo No za gorenavedenoto si vo pravo, zasega kje pocekam nekoe vreme nema da my spomnuvam nishto I nema da se nametnuvam.
Знаеш нешто за него, освен тоа што он ти го кажувал? Ако е од твојот град, распрашај се малку. Да не случајно има девојка, а со тебе се допишува само од забава? Од друга страна можеби е срамежлив, па затоа не сака да се слушнете. Дај му малку време, па ако стагнира односот, тогаш отворено разговарај со него.
Ne e od mojot grad taka da taa ideja e neizvodliva. Za sega znam za nego samo toa shto toj mi kazuval. Iskreno I ne e nekoj mn sramezliv tip, onaka. Nekoe vreme kje pocekam sepak I nema da go napnam, no stv nemozam I nesakam mn da cekam.
Ајде малце помош значи планирам да му раскинам поради тоа што веќе неможам да го трпам премногу карања,љубоморење ова она..моите дома премногу го сакаат за зет бидејки мислат дека е еден "добар'' и ''срамежлив" дечко но во спротивна страна не е така,тој само кога е кај нас е таков пред моите дома.Сакам да му раскинам па незнам колку време ке ми треба да го преболам,но незнам и како ке го преболам ве молам помогнете ми 2 години сме во врска,дали некој има искуство да бил долго време во врска и како го/ја преболил/а?И плус,ете моите како што го сакаат за зет,незнам како ке реагираат откако ке дознаат дека сме раскинале,дури и допрва,незнам како да им кажам....ве молам стварно кажете ми ваше мислење.
Не спомна како изгледа физички. Зашто ти, според минатите мислења, не ни “плукаш” на него ако не ти е “убав”.
Ne misli sto ke kazat tvoite misli na sebe A i koga ke im objasnis na tvoite sigurno ke te razberat. Ke go prebolis so tek na vreme osobeno koga ke najdes nekoj koj ke e po ok so tebe
Битно е ти што чуствуваш а не твоите сепак да не одам толку далеку ама ете ако те ,,запроси,, ти ќе го поминеш животот со него а не твоите
Во моментов најмалку треба да се замараш со тоа што ќе кажат твоите. Ќе им кажеш дека не било тоа тоа и толку. Ќе им пројде, не им се секирај. Стави го приоритетот на себе и штом си несреќна, нема потреба да се измачуваш во таква врска. Убаво што им се допаднал на твоите, но ако останеш со дечково, ти си таа која ќе треба да се справува со него секој ден, а не тие, тоа не го заборавај. Ќе го преболиш, лето е - ќе излегуваш, ќе се дружиш повеќе, ќе си најдеш некои активности во текот на денот и ќе си дојдеш при себе со тек на време.
Fizicki mi e ubav, no sega ne se raboti za toa dali mi e ubav ili ne. Nema potreba da spomnuvam neshto sho nema vrska so mojot problem, zatoa te molam ako sakash da mi pomognish drzi se do gorenavedenoto, vo sprotivno scroll down and chill.
Devojkava mi raskazhuva edna slucka so i se sluci na rabota vo stranstvo, demek nekoj i prisol so romanticen gest i dal broj da mu se javi bla bla, i taa da se zadevni demek na sala, sarkasticno da ne ja nerviram oti vaka onaka, ama jas i rekov deka sum flattered so takva ubava devojka ja posakuvaat, a sepak taa e so mene? Dobro napraviv?
1. Имаме и ние термин за flattered а тоа е поласкан. 2. Убаво направи со одговорот особено што не си избувнал љубоморно, како што би сториле многумина. 3. Внимавај сарказмот да не стане вистина.
Vie zenite ste mn komplicirani iskreno. I mazite imaat tolerancija do nivo qr da gi boli. Toj sarkazam na pocetok e ok, a i ljubomorata primer bi bila so pric8na ako zacesti toa. Ama sepak ko za pevpat mislam deka ne reagirav burno.
И ние не сме поарни ама за ова дека се комплицирани си потполно во право. Во некои ситуации што и да направиш пак ти ќе си крив. Некогаш и сами не знаат што сакаат.