@Frosi333 колку и да ти се допаѓа дечкото, батали го не ти треба. Нему не си му важна ти, ниту некоја друга, важно му е само до секс да дојде затоа и се однесува на таков начин.
И јaс нa дечкo ми му кaжувaм тaкви рaбoти aмa не и сo тaквo нaдoвржувaње туку јaс му кaжувaм aкo ме aдне некoј штo гo знaе и тoј дaли дa гo прифaтaм или не ( зa дa не дoјде дo прoблем дa излезе декa јaс aднувaм и се пуштaм),му имaм кaжaнo зa еден негoв другaр зa некoи пoстaпки(дечкo ми ми кaжa декa и тoј приметил зa другaр му и декa сaкa се тaкa дa му кaжувaм ),и му имaм спoмнaтo зa некoи пoрaнешни удвaрaчи пример декa сaкaле сo пoдaрoци дa ме дoбијaт aмa у кoнтекст декa кaј негo ми се дoпaѓa тoa штo сo внимaние успеaл дa ме oсвoи и дa се oбидел и тoј нa тaкoв нaчин тoa би ме oмaлoвaжилo и не би се гледaлa сo негo и уште мн др примерoци.Амa твoјaтa девoјкa ми делувa декa сaкa дa се нaпрaви недoстижнa и дa ти дaде дoзнaење декa тaa мoже вo билo кoе време дa нaјде друг и декa не плaнирa дa те трпи туку мoрa дa игрaш спoред нејзини прaвилa.Вo ред е и убaвo е тoa штo си и гo кaжaл aмa си требaл и ти дa се изкурчиш декa те бркaaт мн женски пa тoгaш дa јa видиме И не и пoпуштaј имaј свoе дoстoинствo дoкaжи декa не се плaшиш и дa ти рaскине мoрa тaкa oштрo не се секирaј имaш сaмo 23г.не се плaши oд сaмoтијa.
Знаеш колку вакви сељаци има? Батали го одма и нареден пат памет во глава додека одбираш потенциален партнер.
Колку време сте заедно? И јас имав ваков случај, доколку често те напнува со ова и ти врши притисок, раскини му. Не ти треба таков.
Оној што те сака нема никогаш, НИКОГАШ, да те притиска и да те тера на било што, посебно за ова. Немој да дозволиш да те прелаже, немој да мислиш дека ако се согласиш на тоа, дека ќе го задржиш. Биди ти паметна и кажи му да не те напнува веќе. Ако се налути, подобро за тебе, таков не ти треба.
Не ти го почитува твојот збор,а со тоа покажува дека ни тебе не те почитува. Разбирам еднаш,двапати ама да те напнува постојано не оди. Си го ставала во неизвесностабе шутни го таму нека не ти врти филмови,очигледно е дека сака само секс со тебе и ништо друго. Не дозволувај да манипулира со тебе
Fala vi mnogu za sovetite,sekako deka nema da dozvolam da me prelaze,toj veli deka demek toa kje ne zblizelo,kje go ostavam,pocnuva duri da me plasi...
Машко како машко си има потреби за секс што е во ред, сите имаме, и ние женските. Не ми се допаѓа тоа што те напнува. Потребно е да го сфати тоа дека треба да бидеш подготвена, а не кога ќе му прдне нему. Остави го, биди помудра од него, направи си услуга себе.
Сфаќам дека има потреба за секс ама нема смисла да не си спремна и да се форсираш на тоа. Кажи му дека ти треба време, дека не се чувствуваш уште комотно. Ако не можи да го почитува тоа, мислам дека не заслужува нахнадно внимание. Вистина е дека сексот зближува, ама немој да се форсираш само при таква мисла. Сексот е дел од врската, но не ја сочинува само врската. Барем во почеток кога уште не знајш на шо си можи многу лесно да не се осеќаш комотно. Биди сигурна дека го сакаш тоа, со него а можеби и не со него, и во време кога се чувствуваш дека сакаш, сега или покасно, без да прашаш некој дали е правилно и што мисли. Е тогаш ќе бидиш спремна, ќе знаеш дека сакаш.
Зборував со него му кажав дека сакам да раскинеме но тој ми рече барем уште еднаш да пробаме како ке ни е во врската кажа дека нема да е како порано дека ке се подобри,па баш ке видеме ке почекам некое време ако оди кон подобро супер,но ако не ке мора да му раскинам.Еве овие 2 3 дена забележувам дека станува понежен со мене,прави се најдобро за да сум среќна,па ке видиме натаму.
Јас многу не верувам во „поправен испит“, ама ти си го познаваш дечкото доволно добро за да пресудиш дали би било во ред да пробаш или дефинитивно да прекинеш. Ако и ти сакаш да си со него, дај му шанса па видете. Ако не го сакаш и ако имате несогласувања во врската на многу побитни теми или животни прашања, тогаш според мене не вреди да се пробува одново и одново затоа што ваквите „давања шанси“ се магичен круг од кој нема излез. Внимавај си сепак.
Не знам дали се сеќавате на мене, пред некое време барав совет од вас затоа што слушав муабети од многу луѓе дека дечко ми ме изневерувал. Ве послушав и му пишав од друг профил, но не враќаше и решив да седнам и да разговарам да му кажам се па да видам како ќе реагира. Кога му кажав се што сум слушала само некако многу тажно ме погледна и ја спушти главата, рече дека никогаш не би очекувал тие луѓе да му прават такво нешто зад грб. Ми го даде телефонот и ми рече да го проверам цел ако сакам и почна да им се јавува и да им пишува на сите што ми зборуваа за да ги викне да сме поразговарале. Сакаше да ги собере сите и да проговорат и пред него тоа што мене ми го зборуваа. Но изгледа сите знаеја што е работата, па се правеа презафатени и дечкоми се изнервира и ги стави сите во групен чет на фб и им рече зборувајте сега. И луѓево (четворица се) со цел памет почнаа да викаат дека НИШТО НЕ МИ РЕКЛЕ, да не сум измислувала и да не сум ги кривела нив само затоа што сум сакала да се скарам со него. После тоа работите се искомплицираа уште повеќе. Дечко ми се прави дека ми верува дека тие ми зборувале, но некако многу се смена кон мене, како да олади, не зборуваме како досега, не ме гушка дури јас не го гушнам, една недела сме немале секс, но сепак секој ден доаѓа кај мене ма работа откако ќе заврши тој само за да ме види, 15ина минути и си оди. И некако цело време ме гледа како тажно, не знам како да опишам. Како да секој момент ќе заплаче, многу е тивок, но сепак ми покажува дека се грижи за мене. Пред да си одам од работа ќе ми се јави и ќе ми рече само чувај се... Разговарав со него и му реков да ми каже што е со него, рече само ништо, повреден сум, не очекував ова да се случи. Што понатаму? Не бил никогаш ваков, се плашам да не го изгубам. Ве молам повторно за совет..
Дали е повреден бидејќи тие луѓе така зборувале позади негов грб или е повреден бидејќи ти не си му верувала? Не би сакала да е второво, ти отворено си му кажала што ти рекле другите, не си криела ништо од него ниту си го обвинила дека те изневерил. Само искрено си разговарала. Ако мислиш дека гласините се лажни објасни му дека мораше да му кажеш што ти рекле другите а не дека недоверба е во прашање. Чудно му е однесувањето, на некој начин те избегнува. А тоа што си му пишала од друг профил мислам дека не е во ред. На тој начин го тестираш и му покажуваш дека не му веруваш. Затоа разговарај отворено, нека ти каже што мисли и што планира за понатака.
Јас мислам дека се осеќа изневерено, поќе ради пријателите зошто ширеа лаги за него, а после и во тебе зошто "поверува". Обиди се да бидиш смирена и искрено не би ја отворала темава често зошто можи да осеќа како притисок. Ама не ја занемарувај ситуацијата сосема. @Xxblueocean
Па не биди ти ладна кон него. Имало недоразбирање, нормално дека е повреден, ти сега покажи му дека му веруваш, дека ти е жал што се случило тоа. Покажи дека го сакаш и се грижиш ако сакаш да го задржиш. Со ладно однесување нема ништо позитивно.
Не сум ладна кон него, можеби не се изразив убаво. Тој знае дека му верувам, тоа му го кажав уште кога седнав да разговарам за ова, му реков дека му верувам нему само сакам да му кажам каква е ситуацијата и дека имам голем притисок. Знаев дека ќе е повреден, затоа и не сакав да разговарам ама кога го реков тоа сите овде ми се нафрлија и мислев дека ќе е најправилно да знае.. Од нив не само тој, туку и јас сум повредена. Тие негираа дека ми кажале и ме правеа будала. Да не сум ги кривела нив затоа што сум сакала да се скарам со него. Мислам дека тоа е тоа што го замисли и повреди. Многу тешка ситуација, не знам што да направам. Можеби ќе е најпаметно да разговарам, да му кажам дека не сакам да се расипе се заради некои завидливи и дволични, да му кажам дека ќе направам се за да ни биде убаво. Или да не драматизирам многу, може не е до губење работата, можеби ќе си се врати стариот за некое време... Офф не знам како изгледа ова од страна гледано, ама јас сум избезумена.
Vo odnos na moite standardi, ne baram partnerot da bidi sledniot Einstein (gledam si spomnala deka sum sakala pameten) ama deka sakam da e ubav (po moi kriteriumi) I da e dobar da sakam. I go nudam seto to se razbira taka da ne mi e golem zalak. Neznam dali me razbra sho rekov prethodno ili ne si procitala, no ete da ne razberish pogreshno od drug kje ti kazam kako stoi rabotata. Mnogu mashki se dopishuvaat so mene I vo sekoj moment mozno e da fatam decko taka da sakam tipot da dobie shansa pred da bide docna, a deka na sekoe baram poraki ili sl. daleku od toa taman rabota. Sega ne go napnuvam tipot na taa tema, no ako po podolg period seushte odnosot stagnira kje razgovaram so nego, taka odluciv za toa. Vo sekoj slucaj fala na sovetot no te molam sleden pat ne veruvaj vo procitani muabeti za mene se dodeka ne go dobiesh vistinskiot odgovor-se razbira od mene.
Poslednata vrska mi beshe vakva. Mu raskinav sovreme bidejki baram vrska a ne sex, taka da ako barash decko otkaci go. A ako ti e za zaebancija go ahead.