^ А зошто секогаш на девојката гледате како на искористена особа? Го направила тоа за свое задоволство, не за негово. Нејзина одлука била и свесно го направила тоа. @Darlingzz јас само би ти рекла да немаш некои преголеми очекувања во врска со ова, за на крај да не се разочараш. Доколку имаш желба излегувај со него и гледај се за забава, ама немој да се надеваш дека на овој начин ќе се вљуби во тебе. Не е невозможно ама и не е типично.
@Crnookata ова не е љубов, ова е чиста опсесија. Си сонила и си врзала во крпче дека тој е тој. Си размислила да посетиш психолог за разговор поради проблемов? Ова не те прашувам за мислењето тука, туку деновиве мислам дека памтев и друго од тебе каде замислуваше иднина со него, деца, дека сакаш да се мажиш летово, дека слика му гледаш и по три саати во ден. Едноставно мислам дека ова не е нешто преку кое лесно би поминало, затоа и ти предлагам да разговараш со психолог. Ништо страшно, а ќе ти олесни и ќе те насочи за некои работи. @Darlingzz а шо би мислел тој за тебе? Шо уствари ти мислиш за него? Двата имавте секс, заедно, по сопствена желба. Нема шо тој за тебе да мисли дека си "лесна", кога тоа го прави и него "лесен". Ако ти се допаѓа и ете се годи да излегувате заедно - зошто да не? Не си набивај проблем каде сеуште нема туку уживај во тоа шо имаш зошто не знаеш кога би дошол проблемот. @samovila.red. можеби таа ќе го бара за тоа и ќе го откачи. Или не одговара така? Девојката кажа дека ѝ се допаѓа дечково, свесно имаше секс со него зошто ја привлекува. Како е таа искористена? Како е таа во минус, а тој во плус? И двата добиле тоа што сакаат во најмала рака, можеби еден ден ќе бидни повеќе, можи ќе остани на забава.
I jas go gledam toa taka deka sega mozebi bi me baral samo za seks, no ete vcera pak se vidovme pa nemase seks, denes treba na rucek da odime zaedno.. Sum bila vo situacija koga decko sakal samo za seks da se gledame, nitu izleguvase so mene vo javnost, nitu me nosese na kafe, rucek, strogo tajno bese.. Ke vidam kako ke se odvivaat rabotite.. Ne mozam da ocekuvam kojznae sto, no sepak premnogu mi se dopagja i sakam da bidam so nego, posilno e od mene.. Kako i da e, vi blagodaram na site za mislenjata.
Види, си имала секс со него, поради тоа што и ти си сакала, не само тој, што значи тоа е обострано задоволство. Добро е тоа што те побарал и не избрзувај премногу, остави да течат работите како што треба. И најважно од се, гледај тебе да ти биде убаво, не се обвинувај за ништо. Ако навистина сакаш да бидеш со него, доколку навистина вреди да се бориш за него тогаш go on girl, бори се.
Ај уште еднаш да повториме. Немојте да очекувате дека некој ќе ве почитува ако вие сами не си се почитувате. Не сте ништо помалку само затоа што сте сакале и сте имале секс. Почнете да ги вреднувате луѓето по тоа колку им работи мозокот а не по тоа колку, како и кога имаат секс.
Не зе зaмaрaј, штoм те бaрa пoвтoрнo не е сo тебе сaмo зa секс ,a вoеднo и ќе излезете нa ручек штo укaжувa декa не сaкa дa се гледa тaјнo сo тебе. Еве и дечкo ми бил женкaр, a јaс и тoј 9 месеци сме вo врскa ,a не ме изневерил.Речиси секaде oдиме зaеднo , дoбрo пoнеoгaш oдиме нa кaфе сaми јaс сo другaрки oн сo другaри нo ,пoреткo. Вoеднo тoј беше првиoт штo ме зaпoзнa сo мaјкa му и сестрa му сo негoви другaри и дoсегa тoј е еден oд нaјвнимaтелните дечкoвци штo сум ги имaлa .Тaкa дa не се зaмaрaј сo тoa штo бил женкaр aкo нaвистинa те зaсaкa и му се зaсвиѓaш ќе стaне пoсериoзен и пoстaбилен oвa oд мoе искуствo ти гo кaжувaм бидејќи кoлку е пoиживеaн чoвекoт сo тек нa времe прaви пoмaлку глупoсти
Epa nekogas koga lj7bovta e ednostrana, a drugata strana vika deka ne znae so sebe kakva e, imala decko kako mene t.e l8cbo so sekogas posakuvala ama ne mozela da bidi zaedno so mebe, raskinavme. Ako me pamtite od prethodnite strani..
Premnogu sum bil dobar za nea, a taa imala nekoi problemi so nejzinata glava, odnosno ne se pronaogjala i se cuvstvuvala deka bila losha. Sekoe sabajle koga i da sum i pisel deka ja sakam and take care, i bilo tesko, zosto jas sum bil dobar, a taa losha.
Јас мислам дека ова не е причината и дека тоа што го кажала е лага. Ако грешам извини ама јас така мислам од женска гледна точка. Може некој се појавил во нејзиниот живот што повеќе ја привлекува од тебе и дека ова и е само изговор за да раскинете. Може тој повеќе и одговарал од тебе во некои работи она што ги бара . Биди ти жив и здрав за девојки не се замарај една доага друга си иде а кога ќе дојде време тогаш ќе се појави таа што ќе те сака таков како што си.
Извини, не сум те читала претходно а може си пишал, колку време бевте заедно? Затоа што, ова некако не ми личи на искрен одговор и причина за раскинување. Повеќе изгледа дека има нешто друго но избрала да ти го каже тоа. Мене повеќе ми изгледа како да избледила љубовта. Женските знаат. Имав и јас сличен случај, друг ми привлече внимание, љубовта почна да се намалува додека не ја снема а мене ми беше незгодно да му го кажам тоа па измислив некоја друга причина. Но се забележува што е искрено а што не.
6 meseci, od koi poslednive 2 taa e vo stranstvo. Kako mozhe da izbledi ljubov, kgoa se trudam 100% da odrzam kontakt kazuvam kako sum kolku sum srejcen so ja imam nea, kolku ja cenam i slicno. Iskren odgovor so te sakam i te cenam se so pravis i od dalecina da raskini, ne e vo red. Slicno kako i ova mi se sluci i so prethodnata devojka. Kako i da e, mi se vrati malce od malce verbata deka mozhebi postoi takva ljubov bezrezrvna, ama izgleda ne. Ce bidam verojatno sam podolgo vreme i verojatno razocaran zaglaven vo spomenite.
Nitu sum bogat premnogu, ama imam srce so mozam da go podaram nekomu bezerevno i da znae deka ja cenam i mi e milo so bese so mene. Prethodno bev skrshen na slicen nacin kako ovoj, i sega istoto mi se sluci, zatoa sto sum dobar. Mnogu mi e krivo sto mi se slucuva ova i mi e tesko, no ce prodolzam ponatamy, verojatno sam....
Денес се повеќе има погрешни љубови неголи вистински тоа да го знаеш денес ако ти е длабок џебот и имаш добра кола ќе имаш и девојка ако немаш ништо. Знам како ти е и јас сум гневна на ваквава мода што дојде не зборам само за женски зборам и за машки што има вакви ма да 98 посто е женска популација. Не губи надеж и не пагај во депресија искачај со другари,оди во дискотека ,пиј уживај во животот,а таа еден ден ќе свати ама касно. И јас изгубив пред 3ипол години верба во љубовта толку бев погодена,уништена иако не ми се збори за тоа ама ќе спомнам. По некое време се појави херојот во мојот живот Добар,не е богат туку нормален како сите што сме и двајцата заработуваме за овие години да се отиде на одмор,да се искочи да се прошета ,не ми се битни парите ако има карактер и воспитание ништо др не треба. Главата горе не сме остареле да паѓаме во депреси заради некоја личност,едноставно уживај во животот има луѓе на кои многу многу полошо им е од вакви ситуации
И покрај твојот труд, можеби сретнала и запознала некој кој ја привлекол. Тоа може да значи дека сепак не го ценела доволно сето тоа што си го правел за неа. Но не се сите такви. Немој да престанеш да веруваш дека има девојки кои знаат да ценат и да се борат за врската, затоа што ги има, иако се ретки. Да, подобро биди сам некое време, додека не бидеш сигурен дека си нашол некоја за која навистина вреди трудот. Ти не се менувај поради разочарувањето. Ќе си дојде сѐ на свое место кога ќе биде време. Дотогаш дружи се и уживај, има убавина и во single животот.
Јас како личност ако се анализирам, после ова сега мислам дека не сум доволно добар, односно чувствата и вниманието не се доволни и подобро е да бидам сам. Да не се мачам со некоја, и нон стоп да ме јади, затоа што после ова е крај. Личноста што раскинав, ја познавав добри 4-5 години и знам претходно горе доле како и било во врската, а и таа знаеше, и знаевме кои ни се потребите. За жал веројатно не и беа доволни, и многу ми е криво што не успеав. Иако таа беше првата што ми изрази љубов и сака да има нешто повеќе со мене. Од друга страна не ве разбирам, или пак јас не сум доволно упатен, запознала некој нов па и се побудиле чувства, wtF? Требаше да и забранам фејсбук или запознавање, да живееме затворено па да ја држам до мене?
Љубовта е спонтана работа, не е точно дефинирана, не можеш да си речеш ај ќе бидам добар/убав/богат и девојката што јас ја сакам и она мене ќе(треба да) ме сака. Некогаш едноставно не оди, двајца луѓе не се еден за друг, џабе е едниот колку сака и се труди. Сигурно и ти не би бил врска со девојка што не ја сакаш само бидејќи била добра со тебе и те осипувала со внимание. Вие сте биле заедно само 4 месеци и тие два месеци странство си го направиле своето. Тоа е премалку време да се разочаруваш, најверојатно си уште млад.Не знаеш ни дали се фатила со тебе бидејќи стварно си ѝ се допаѓал или и требало внимание и пријател. Не си крив ни ти, ни она, сте раскинале за со други луѓе да си ја барате среќата. Не го менувај односот со жените, ама и не ги идеализирај. Бидејќи си емоционален, внимавај за кого се врзуваш и посвети малце време за себе си. И гледај го филмот 500 days of summer.
@Stark не си мн добар мн наивен си.Те вртеше околу мал прст она тебе цело време.Зар не примети.Дај не се јади веќе сам себеси .Ти бар можеш да имаш која сакаш..емотивен си,грижлив си,супер изгледаш(знам имаш слики низ форумов).Преболи и продолжи.И во наредна врска не се треси за секоја ситница и не се преиспитувај нонстоп дали е до тебе.