Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Saraа12

Saraа12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    239

ќе се обидам..:)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Се гледам со еден прилично женкар со долга историја на one night stands, но почнал многу да ме засвиѓува и тоа не дознав од него... после неколку состаноци се однесува и збори како да сме пар... како да го прашам на што сме а да не звучи нападно како да сакам врска?

3. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780
    Многу просто лесно и едноставно. Прашај го што сака од тебе.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Тoa е oдлилнo штoм се oднесувa кaкo дa сте вo пaр.Ќе видиш и сaмaтa aкo честo излегувa сo тебе меѓу луѓе знaчи декa сте вo врскa,не те крие и ем ќе увидиш oд негoвoтo oднесувaње. Немoрa дa гo прaшувaш директнo пoчни дa му збoрувaш oд oкoлу и сaм ќе ти кaже дaли плaнирa врскa сo тебе или не :D

5. delreymarie

delreymarie Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    42
    Ми треба совет но ако сака некој нека ми пише лп :)

На Darko009 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kikica14

kikica14 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    668
    И јас сум за тоа да го прашаш директно на што сте, не звучи нападно туку сакаш да знаеш на што си, па да размислиш дали ќе продолжуваш со него или не.

7. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    334
    Добро утро, ми треба совет, со една другарка на шала се регистриравме на една страна чет каде што има луѓе од цел свет, направив лажен профил, за прво да видам како функционира, налетав на еден дечко доста згоден, збориме без престан, интересен е, но почна неекои теми за секс, е сега јас не сум некоја таква никогаш не сум правела такви муабети, ама со овој е поразлично, плус не ме ни познава, се договоривме јаа ќе кажувам што ќе правиме дење и он ќе ме слуша, а он за навечер, бидејќи разменивме само број (и онака не е од тука) мислам нема шанси да ме открие, бидејќи ми е страф за пораките кои ги пишуваме ( ви кажав предходно никогаш не сум зборела и да дозволам да ми се однесува некој вака) ама за време губење кога е досадно е супер, мислите би можел некако да ме дознае? Предходно никој не ми бил интересен вака, иначе ако нешто не сакам одма ми вика ќе те блокирам, сега кога се договоривме пола ден тој ќе кажува што ќе правиме пола јас, ми рече слика на вибер да ставам како да ставам туѓа слика кога ги имам сите на вибер што и да измислам тешко ќе ми верува, плус некогаш ми бара и да збориме...што мислите да продолжам да зборам до кај тера? Бидејќи не е како останатите манијаци што зборат само за таа тема , не знам како да објаснам ама има нешто интересен е, но се плашам да не дознае некој што сум зборела бидејќи како што кажав на се може да се помисли...

8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.541
    Допаѓања:
    184.423
    Делот со “иначе ако нешто не сакам одма ми вика ќе те блокирам” ептем ми падна во очи. Ја би го отерала у три убави, па нека блокира. Сигурно нема да правам нешто што не сакам за некој рандом дечко од некој рандом чат да не ме блокира. Мислам..сешто... |(

На bunny19, Сара175924, DAngel и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    334
    Да јасно ми е , таквите од секогаш завршувале на блок, ама со овој е поинаку поинтересен е иако не верувам дека баш би ме блокирал мислам,намерно така зборува

10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.541
    Допаѓања:
    184.423
    Дури ако намерно така ти збори е уште побетер. Оти тој веќе те провалил дека ти е интересен, и сега тестира до каде ти ќе одиш со некои работи за да го задржиш неговото внимание. Пробај направи нешто по твое и гледај дали ќе те блокира или не.

Иначе, за време губење кога е досадно за да пишувате за секс (како впрочем и сама напиша) може да се најде и дечко кој нема да те уценува со блокирање. На страна тоа, сепак, ти си одлучуваш кој заслужува твое внимание.

На bunny19, DAngel, BGLIGOROVA и 6 други им се допаѓа ова.
  11. babylicious

babylicious Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    15
    Здраво на сите, морав ова да го споделам со некој бидејќи ми требаат искрени мислења и совети за понатаму. Прв пат толку попуштам и мислам дека не знам што се случува со мене..
    Имам дечко една година, на почеток врската беше ужас, многу често бевме скарани за глупости, нејќеше да се гледаме, некогаш ни да се слушаме, едноставно не се интересираше толку за мене и пробував да се навикнам бидејќи премногу го засакав а скоро секоја недела плачев. Додека јас седев дома и плачев затоа што тој беше излезен во друштво каде беа и некои што му се пуштаа него не му беше гајле за мене и ретко ми враќаше, а ако спомнев дека се плашам заради нив се случуваше да се испокараме и си ќутев. Поминаа неколку месеци и наеднаш почна да се интересира, се лутеше ако пишувам со другари, нејќеше да излегувам, престана да ми верува и ме прашуваше за бивши и за тоа што се случувало со нив, и иако не сум правела муабет на таа тема претходно, му кажав се и некако љубомората се зголеми, затоа што сум била со друг пред него :| Имаше и моменти кога беше нервозен, и премногу навреди кои не знам како ги издржав..Свесна сум за се, ама некако не можам да се откажам, кога сум со него одма заборавам на се лошо од негова страна и пак се е супер додека не се скараме за нешто..

12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Ќе си го расипиш здравјето поради него ако вака продолжиш.
    Штом овие зборови излегуваат од тебе тргни се од него што поскоро.
    Знај си ја вредноста.

На Darlingzz, joy1, DAngel и 8 други им се допаѓа ова.
  13. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    А штo aкo и тoј лaжнo се предстaвувa и не е тoј дечкo кoн кoј имaш ти симпaтии. Недaј бoже дa е некoј мaнијaк ,некoј стaрец. Сепaк сте се зaпoзнaле нa некoј си чет нa кoј имa секaкви будaли. Јaс мислaм дa не прoдoлжувaш штoм збoрувa зa секс нему тaa му е целтa ќе те терa дa прaќaш гoли слики a пoдoцнa мoжеби и преку кaмерa, a вoеднo не си сигурнa кoј е oд другaтa стрaнa.

На Darlingzz, cresa-jagoda и sj *O* им се допаѓа ова.
  14. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Јас мислам дека дечкото пробува да те оддалечи. Знам дека ова ќе звучи навредливо, ама мислам дека започнал врска со тебе само за забава. Не очекувал дека ти ќе го трпиш таквото негово однесување и си мислел дека во прва прилика ќе му раскинеш, што всушност и ќе му одговарало. Но бидејќи си ги поднесувала сите негови несоодветни однесувања, сега пробува со нова тактика т.н. “љубоморен дечко“ за да те натера ти да му раскинеш. Типичен машки кукавичлук. Не сака тој да ти раскине па прави се' за ти да бидеш таа која ќе раскине, а тој да биде повредениот нели. И после два дена ќе го видиш со друга, затоа што морал дотичниот да си ја излечи болката од скршеното срце. Yeah, right :emo:
    Ако си се цениш барем малку себеси, не дозволувај да те тормози со глупавото однесување. Биди силна и одлучна и кажи му дека ако не се соземе ти можеш да живееш и без него ]:) Е тогаш забележи ја неговата вистинска реакција, дали му е грижа за тебе или си му „занимација“.

На Darlingzz, molikaMk, BGLIGOROVA и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    334
    Хаха неее, не е ни старец ни ништо многу убав дечко е, ми даде и фб и инстаграм и се, збориме и по тел, сигурна сум дека не е фејк, само ми е страв да не направам некој проб

16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.103
    Допаѓања:
    131.495
    Дечко ти е љубоморен и опсесивен.Не му е гајле за твоите чувства.А,и се согласувам со другата членка која ти пиша дека веројатно си му само за забава.И мене така ми делува според ова што си го напишала.
    Бегај од него и терај понатаму !
    Дури и да си го прикажува/покажува вистинскиот идентитет,не значи дека си го прикажува/покажува и вистинското лице.
    Ако одма почнал теми за секс,тој не е со сите.Не му се сите овци на број.
    Арно ти велат погоре,прекини го муабетот со него.

На cresa-jagoda, lunchy и sj *O* им се допаѓа ова.
  17. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Си имаш работа со класичен манипулатор. Секогаш кога има его трип го истура врз тебе. Каде е твојот карактер? Став? Зарем не мислиш дека вредиш многу повеќе од колку да си пумпач на самодоверба?
    Си го засакала ајде океј но до каде тие лимитот? Главата горе и докажиси самата на себе дека никој неможе да си игра со твоето достоинство, не него, туку самата на себе или потполно ќе се изгубиш во некоја машинерија и ќе мислеш дека така треба.

На DAngel и babylicious им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Прво си плачела, си се нервирала и си се обидувала 'да се навикнеш', на нешто што те прави да плачеш и да се нервираш. После тоа, тој станува љубоморен и ти прави проблеми за тоа.

Дечко ти е насилник. Неговото однесување ќе ескалира, ама ти гарантирам со глава. Насилниците така прават, прво тестираат граници до колку ќе истрпиш, после тоа стануваат љубоморни, после те изолираат од пријатели, семејство, и веќе имаат целосна контрола врз тебе, па можат да прават со тебе, буквално што сакаат. Имаш синдром на злоставувана жена, во зачеток.

Бегај, дури нозе те држат, оти маф ти е планот. Ќе си го запустиш животот. И нема: Не можам! Заборавам кога сум со него!. За 10 години со него, ќе бидеш со деца, затворена дома, сеуште навредувана и омаловажувана, многу веројатно и тепана и ќе посакуваш да си мртва!

Не се заеб*вам! Ова ти е текст-бук насилен партнер.

Ако ти е интересно, продолжи и ич да не ти е гајле, нема да те дознае никој. Ама имај во предвид, дека тој не те почитува и сака само да му ги задоволуваш потребите. Ако си по природа субмисивна и тоа те возбудува, терај... ама немој да ' се заљубиш', а тоа најверојатно ќе следи... Ако ' се заљубиш', ќе се чувствуваш како гом*о поради тоа што те терал да правите работи, кои ти не си ги сакала.

На esperansa777, BGLIGOROVA, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  19. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Епa oк штoм не е фејк aмa рaзмисли aкo прaќaш слики пoнaтaкa мoже дa ги злoупoтреби и дa те уценувa пaк дa рaбoтиш некoи рaбoти штo ти не ги сaкaш.Убaвo рaзмисли пред дa нaoрaвиш нештo зa штo ќе се кaеш. Акo сaкa дa кoмуницирaте нaјнoрмaлнo прoдлжи ,a aкo не oдкaчи гo.Сепaк не гo пoзнaвaш не знaеш кoјa му е целтa зa дa имaте сaјбер интимнoст.

На cresa-jagoda, Irenaiki, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    За ова не ми текна.. видиш...
    Во право си.
    Секогаш постои ризик да објави слики и снимки...

На cresa-jagoda, Irenaiki и sj *O* им се допаѓа ова.