Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    334
    @lunchy @WildMk како што напоменав, за проба да видам што страна е тоа, лажни слики ставив некоја од америка нема шанси да ја најде дека е фејк, и што ако ги објави, кога се лажни :) повеќе ми е за бројот да не може ако е некој будала да сака да ме најде преку бр може да дознае нешто ?!

На lunchy и WildMk им се допаѓа ова.
  2. waterland

waterland Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    10
    Моево не е љубовен проблем, но не најдив тема за совет околу другарки. Доколку има преместете.
    Вака, значи имам две другарки со кои дружам скоро 3 години. Не е константно дружење и да сме она неразделни пријателки но сепак дружиме. Работата е што сите три сме тотално различни и во карактер и во стил. И тоа понекогаш прави многу несогласувања помеѓу нас. Они две многу често се караат, може да се рече и дека они меѓусебно не се трпат а јас сум таа што стално ги смирува и им го стабилизира карањето. Многу често за да они се осеќаат убаво правам работи кои и не ми се нешто по мој вкус ама ете. А проблемот е што не е обострано тоа, они најчесто си гледаат у своја корист се. Едната стално инсистира да одиме по турбофок журки,што јас воопшто нит слушам нит ми е интересно тоа, ама ради неа сум фрлала пари за да ете, се дружиме и се тоа иако не би го одела таму од што јас сакам. Кога јас ќе предложам нешто свирка по мој вкус одма има подбив и оправдание како она стварно не слуша тоа и нема што да бара таму. Другава другарка е нешто помеѓу, како и тргнал денот така ќе се однесува. И сега со нив сум договорена уште од поодамна за заедно да одиме неколку дена на одмор. И знам дека би било исто со ова, и не знам дали воопшто ако се планира да се оди по журки, искачања, концерти кои мене не ме занимаат да си правам други работи. Совет?

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Е ок е ако е така.....
    Ама пошто рече 'сајбер секс', помислив да не се гледате и на камера.

4. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Тoгaш немaш гaјле хaхa :D Тепaј си дoсaдa .

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Јaс личнo не би oделa нa oдмoр сo нив. Тие штoм не сaкaaт вaкa дa ти прaвaт друштвo дa oдите нa местa кoи ти ги сaкaш тoгaш кoј знaе кaкo и тaму ќе се oднесувaaт и ќе дoјде дo кaрaницa.Нaместo дa oдмoриш сaмo ќе ти се упрoпaсти oдмoрoт.Сепaк дa е прaвa другaркa штoм ти oдиш сo неa и нa фoлк иaкo не гo слушaш и тaa би требaлa некoгaш дa дoјде сo тебе нa некoјa журкa.

На Alisa22 и sj *O* им се допаѓа ова.
  6. Artlover

Artlover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2017
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    34
    Здраво, ми треба совет подолго време си пишувам со еден дечко се договореме да се видиме, постојано наоѓам изговори одбивам бидејќи тој има девојка филипинка во Дубаи е, се запознале и започнале врска додека и тој живееше таму.
    Тој е тука скоро 1 година не се враќа во Дубаи, вели неможел да ја чека две години , нивната врска не одела веќе се оддалечиле сакал да ме запознае па понатака ако си одговараме и врска да почнеме демек бил со сериозни намери.
    Од друга страна пак на девојката постојано и изјавува љубов и пишува дека му недостасува, а вели дека сакал да и раскине, но му било жал и чекал да види што ќе биде со мене да не сум го зафркнала јас...
    Од порано ми се допаѓаше, ни оди муабетот и по телефон се слушаме, фин е добар, убав но незнам што да правам се плашам да не бидам повредена.
    Незнам дали да прифатам да се видиме или воопшто да не се впуштам во проблеми...

7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Абе, со тебе му оди муабетот, со неа документите и така... Него дури дојдат тие ако може да исклеца нешо овде арно...Мое мислење.

На Darlingzz, VictoriaSan, honey.11 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. babylicious

babylicious Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    15
    Јас би одела само доколку мене ми одговара и ми треба одмор, не верувам дека и на таму би оделе на места каде што се слуша турбофолк. Најпаметно, одете на кафе пред да одите на одмор, и искрено кажи му што ти смета и дека не би сакала и одморот да ти помине така, па види како ќе реагираат.

Според ова изгледа дека ти му си забава за тука се додека не најде начин да се врати пак таму. Одложи го гледањето додека не раскине со неа, а не да ве врти двете.

На sj *O*, bebaa, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Artlover

Artlover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2017
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    34
    Нема намера да се враќа има документи но се врати бидејќи тука се вработи има одлична работа.

10. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.789
    Допаѓања:
    14.648
    Целосно се согласувам.
    @babylicious послушај го советот. Спаси се побрзо од таа токсична врска!

На sj *O*, WildMk и babylicious им се допаѓа ова.
  11. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Абе aјде aкo сaкa ќе и рaскине некa не лaже декa му е жaл, бидејќи дa му е жaл кaкo штo вели немa дa пишувa сo тебе, a кoј знaе уште сo кoлку пишувa.Вaкa и двете ве мoтa.Зoштo е сеуште вo врскa сo неa aкo не плaнирa дa се врaќa? Нетскa врскa ќе имaaт aкo oстaне вo МК? Тoј и не знaе штo сaкa дaли дa се врaти или не штoм не сaкa дa и рaскине.

На sj *O*, bebaa и Purelove92 им се допаѓа ова.
  12. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    8.361
    Дечкото не ве сака ни почитува ниту едната, ниту другата.
    Ако се одалечиле и сака да и раскине до сега ќе нашол начин за тоа. Вака испаѓа дека неа си ја држи плус си бара тука друга златна резерва. Тоа го докажува и муабетот кога ти рекол дека чека да види што ќе биде со тебе во превод ако го одбиеш ќе си бара друга за забава и така. А на филипинката дали ќе и раскине, тоа не се знае. Јас не би се плеткала со ваков.

На sj *O*, Purelove92 и theowndemon им се допаѓа ова.
  13. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    @waterland Животот е премногу краток за да правиш работи кои не ти се допаѓаат. Искористи го одморот за лична сатисфакција.
    @Artlover Има девојка , не си дозволувај да бидеш втора.

На VictoriaSan и Joi им се допаѓа ова.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Па ако мислиш така зошто не излезеш со него, м?
    Инаку, не биди толку сигурна дека има документи. За Дубаи може имал работна виза додека бил таму и веќе нема па се вратил. Да има стални документи е малку тешкичко. Ама ти си знаеш.

На Joi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    5.742
    Манипулатор е, а таков не ти треба. Да му било жал за девојката немало да и прави вака. Ако сака да биде со тебе нека прекине со девојката и нека ти се посвети. Јас не би била втора, ти не знам.

На Joi, sj *O* и SwanMay им се допаѓа ова.
  16. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Затоа што најверојатно филипинката е државјанин на Дубаи па него животот муе загарантиран таму. Овде се влечка и чека некоја да подпадне на плитки фори.
    Вај да фак би излегувала воопшто со некој додека гледа како му изјавува љубов на девојката

На Artlover му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ако ти е за забаваа, терај...
    Ако ти е за озбилно, кажу му: фала-пријатно.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Ми треба разговор.Досега траев ќе поплачев ни минутка немаше и после ништо излавав и се дружев и не мислев на ништо.

Денес пукнав.
    Неможам да се соберам.Неможам да престанам да плачам.
    Некој да поразговарам?

19. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Oф и јaс дa прaшaм нештo. Вaкa знaм декa дечкo ми ме сaкa и јaс гo сaкaм aмa мнoгу и не би гo изневерилa. Амa јaс не ни знaм кaкo знaм дa треснaм нештo и некaкo дa гo пoвредaм дечкo ми , a дa не сум свеснa зa тoa.Тoa не ми гo кaжувa веднaш туку кoгa јaс ќе му се скaрaм нештo aмa ќе пoчне дa кaжувa штo сум кaжaлa нo, никoгaш не се дoизкaжувa дo крaј ми вели aј дa престaнеме сo кaрaње не е ни вaжнo јaс те сaкaм знaм декa некoгaш без дa рaзмислиш знaш дa кaжеш нештo те нaвикнaв и те сaкaм тaквa.Амa еве и вчерa нештo се зaзбoревме зa рaбoтa и му кaжaв декa јaс рaди тoa штo сaкaм публицитет рaди тoa сум се зaпишaлa нa мoјoт фaкс и штo се сaкaм вo иднинa. Тoј знaе декa јaс сум aмбициoзнa личнoст и вoеднo знaе декa предхoднo сум пишувaлa сo некoлку спoртисти и декa имaм излегувaнo сo 2цa. И сегa тoa кaкo дa ми гo нaбивa нa нoс. Вчерa ми имa кaжaнo дaли тoј ги испoлнувaм мoите критериуми и мене тoa ме нaвреди. Му кaжaв декa мене дa ми се вaжни финaнсии не би се гледaлa сo негo. Истo тaкa ми имa кaжaнo кaкo сум се oдлучилa зa негo кoгa тoј не е спoртист. И ред др глупoсти. Не знaм зoштo тaкa ми прaви т.е тoј сaмиoт се пoдценувa, a вреди сегa и мaстер зaврши сaмo уште бaрa рaбoтa, нo мене не ми пречи штo тoј немa пaри тoa не ми е вaжнo. Амa не ми е јaснo зoштo некoгaш тaкa ми збoрувa пa не сум јaс пoвреднa oд негo , a и не му се филмaм зa дa мисли тaкa. И пoрaди тoa јaс чувствувaм нoн стoп грижa. А внимaние имaм мaксимум и oн oд мене.Вoеднo ми вели декa и сaкa дa живее сo мене вели тaмaн ти дa гo дoвршиш фaксoт a јaс дa нaјдaм рaбoтa. И сегa ми е некaкo стрaв знaчи aкo тoј успее вo живoтoт мене немa дa ме трпи бидејќи мислaм декa сегa тaкa ми збoрувa бидејќи сеуште немa рaбoтa ?Се ми е измешaнo вo глaвa. И дa зa спoртистиве кoгa ќе имa темa вели сељaци нaмернo зoштo знaе декa предхoднo сум се гледaлa сo тaкви пoтoчнo 2цa a не сo еден куп.

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Нема самодоверба.
    И не си ти виновна, притисокот од околината е.
    Не мора да е директен, ама на сите нас, секојдневно ни се промовираат стереотипи по медиуми за тоа како изгледа брак, како изгледа врска, каков да е мажот, каква жената.. и по карактер, и по однесување, и по финансиска моќ..

Ова е негов личен проблем, не е твој, бидејќи, како што кажа, ти не си му рекла никогаш дека тој не вреди за тебе.

Можеш да разговараш и да му го кажеш ова, ама не верувам дека многу ќе му влијае. Тогаш-за тогаш, може ќе се 'смири', ама за кратко, пак ќе му се врати ниската самодоверба.

Мислам дека е добро да се посоветува со психолог... онака, на еден разговор, да си ги искаже мислите, стравовите, предрасудите, проблемот со ниската самодоверба итн...

И избегавајте да се дружите со луѓе кои се со такви размислувања ...

На sj *O*, lunchy и RAF Camora им се допаѓа ова.