Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Фaлa мнoгу :D

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Молам :)

На lunchy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Во право е @WildMk има разнишана самодоверба и самопочитување. Послушај го советот на @WildMk , а јас би додал да избегнуваш да му даваш такви примедби и коментари какви што ги спомена погоре бидејќи ти уште повеќе го поттикнуваш да биде таков иако несвесно го правиш тоа. Обиди се наместо такви коментари да го охрабруваш повеќе, дури нема потреба од зборови некогаш една обична прегратка е знак за поддршка. Верувам дека со тоа ќе влијаеш да не се потценува и дека ќе му докажеш дека еднакво вреди како што вредиш и ти. Мислам дека и мојот совет ќе ти помогне. Со среќа.

На sj *O*, BGLIGOROVA, lunchy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Во право си.. гледаш... изумив да спомнам за тоа, дека некогаш несвесно повредуваме луѓе, затоа што на никого не му си во кожата, и не можеш секогаш да процениш што би го повредило.
    За нас сосема обичен збор, за некого би можело да е навреда.

Бидејќи сте во врска, а не само познаници, седни и убаво нека ти каже со што се' ти си го навредила.
    Нека ти наброи, за да можеш да увидиш самата... сигурна сум дека ќе бидат нешта, на кои не се ни сеќаваш :)

п.с. многу си паметен @RAF Camora , некоја... има да се изнаужива со тебе :)

На sj *O*, lunchy и RAF Camora им се допаѓа ова.
  5. Artlover

Artlover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2017
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    34
    Баш затоа и безброј пати го одбив бидејќи немам намера да бидам втора.
    Ви благодарам на сите за мислењата.

На lunchy и WildMk им се допаѓа ова.
  6. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Ниска самодоверба, се прашува зошто си со него... Ти наметнува само грижа на совест, обично ваквите луѓе имаат много комплекси што очигледно си ги лечи на тебе.
    Пази се, обично ваквите типови кога ќе добијат работа од соништата, ќе купат скапа кола и ти ќе бидеш минато. Ги удара парата во глава и сета ниска самодоверба ќе се обидат да ја заменат со скапи работи, виски по сепариња и многу жени, а ти ќе бидеш таму некоја бивша. :) Да не ме сфатиш погрешно, ама во повеќето ситуации е така. Не го жали до толку и не се обвинувај самата себе, ќе се изненадиш еден ден. Впрочем ниската самодоверба е негов проблем не твој, ама влијае на врската. Поздрав и секое добро.

На Darlingzz, DAngel, Joi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Има такви, во право си.. но се решава, доколку се соочи со своите фрустрации и комплекси.

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Зошто и го велиш тоа? Секој е приказна за себе и јас имам разнишана самодоверба и самопочитување, па не би го направил тоа што го напиша ти па не знам колку пари да имам. Не велам дека нема такви примери. Ако личноста знае што сака и ако е свесна и разумна личност нема да го направи тоа што го напиша ти. Таа најубаво знае каква личност е тој сигурно повеќе го познава од тебе.

На sj *O*, BGLIGOROVA, lunchy и 2 други им се допаѓа ова.
  9. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Секaкo ќе ве пoслушaм фaлa :)

10. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Како зошто и го велам тоа?? Јас само ја предупредувам дека не си сите како тебе. Дека има луѓе кое се менуваат на полошо. Ја советувам само да внимава, човек никогаш не го познаваш целосно. Немав лоша намера, камо среќа мене да имаше некој да ме советува од друга гледна точка.
    Поздрав до тебе ;) а и до членката што побара совет, очигледно моето мислење не е тоа што сакаше да го слушне, па го скролна.

На lunchy, RAF Camora и WildMk им се допаѓа ова.
  11. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Моето прашање беше добронамерно и јас не сакам со никого да се расправам ниту да му се противам на некого. Твојата примедба е во ред и на место и знам дека намерата ти беше добра, но сепак стојам зад тоа дека таа најубаво може да процени каков е. Ниту јас ниту ти не можеме да знаеме подобро од неа. Поздрав и до тебе и ти благодарам на одговорот .Имај пријатна и убава вечер. Поздрав и секое добро. :D

На lunchy и WildMk им се допаѓа ова.
  12. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Ти благодарам @WildMk на убавите зборови. Не сум јас толку паметен туку само сметам дека во оваа ситуација тоа е логично да го направи. Секој различно размислува за ова, можеби моето мислење и совет според некој друг е погрешено односно погрешен.

На lunchy, La.loca и WildMk им се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Не да излезе, не треба ни милисекунда време да троши на таков, а не пак совети да бара, ама таа си знае.

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Не не излезенa сум зaтoa не врaтив нa сите. Инaку мислaм декa не би се сменил не е лoш вooпштo. Сегде ме вoди не ни излегувa без мене и не му се пoбитни негoвите другaри oд мене.Вoеднo честo пaти ми дaвa сoвети и не сум згрешилa бидејќи исти сoвети ми ги дaвaaт и мoите кoгa ќе се кoнсултирaм сo нив. И секoгaш кoгa ќе дoјде дo пaри ме терa дa излегувaме дa шетaме не ме игнoрирa. Сепaк фaлa и нa твoетo мислење имa тaкви луѓе кoи се изoпaчувaaт кoгa ќе дoјдaт дo пaри.

На La.loca и WildMk им се допаѓа ова.
  15. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    3.332
    Ako moze so nekoj da porazgovaram vo lp?

16. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Pishi tuka,temava e za ovaa namena, da si pomagame.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    3.332
    Ako sakash ela pishi mi lp kje ti kazam za sho se raboti, ama tuka ne pisham.

18. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Здраво девојки
    Со дечко ми сме заедно речиси 6 години, студираме ист факултет во странство и живееме заедно дури сме на студии многу сме блиски и имаме исти планови за во иднина едностсвно кажано имаме врска како што секоја девојка посакува, е сега работата е во тоа што во последно време ми е мнооогу монотоно да напоменам дека он ми е прв дечко прво мување и се. Имав 16 години кога почнавме да излегуваме а сега имам 22 он 23. Имам некое чувство како да пропуштам нешто стварно сум многу збунета во последно време од една страна сакам да појдам со некој друг од друга страна знам дека ќе се каам подоцна за тоа и ќе сакам да се вратам назад со него. Немам на кого да му ги кажам овие работи и спомнав нешто на мајка ми и она нормално немој да бидеш будала детето е супер те сака од мали сте заедно нема ништо поубаво од тоа да си била со еден бла бла.... Јас не се чувствувам така искрено и не знам дали го чувствувам истото кон него што го чувствував до пред 6-7 месеци..

19. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Тешка ситуација ,одете на одмор некаде прошетајте може монотонијата произлегува од тоа што сте цело време на исто едно место .. Сменете нешто во врската .. Доколку работите не се променат тогаш раскини ,вака по напишаново добив некоја слика како да не го сакаш туку врската ти е како навика...Доколку не го сакаш не е во ред да се измачуваш ниту себе ниту пак него ,млади сте животот е пред вас ..

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306

Како да не било најубаво да си била само со еден :D
    Со двајца е поубаво, со пет уште поубаво, 10 поубаво итн :inlove:

Ова е момент, во кој се предлага отворена врска!
    Кажи му што чувствуваш и дали би бил ок со тоа, да си направите малку 'излетче', надвор од брачниот кревет?

Ја така би играла :*

На Darlingzz и La.loca им се допаѓа ова.