Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Не биле вистинските или се исплашиле кога ти веднаш зборуваш за свадби и мажење.
    Не знам ни зошто толку брзаш да се мажиш, особено со секој што си во врска тоа да го зборуваш.
    Кога ќе дојде време за свадба тогаш ќе разговарате за тоа, не избрзувај.

На sj *O*, Milobebence, mira.mira и 3 други им се допаѓа ова.
  2. xxtop

xxtop Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    80
    Јас те сфаќам потполно но јас не сакам да сум блиска со некого што не сака сериозна врска. Така последниот сакаше секој ден да сме заедно и бевме и на крај него му се здосади а он беше тој што викаше нема никогаш да те оставам. Стварно не знам.

На Stark и mira.mira им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Чудно ми е со повеќе дечковци, за брзо време, да почнеш да размислуваш за брак... Искрено...
    Да речам дека ти се погодиле сите, не можам, бидејќи, веќе не си заедно со ни еден од нив.

Мислам дека ти е проблемот, што 'се брзаш' за тој бракот. Зошто е тоа така, не знам. Дали некој ти прави притисоци, дали така си воспитана од дома ... нешто има што ти се врежало во свеста, а поверојатно подсвеста, дека врска треба да резултира со брак.

Нема апсолудно никаква потреба од такво размислување!
    Прво и основно, имаш само 20 години!
    Каков брак, какви црни камења на 20... Да имам сега 20, уште еднаш ќе 'превртам' се' и нема ни на крај памет да ми текне на мажачки, чистење вц-а и менување пос*ани пелени!

Оди таму шетај... Уживај во врските, сами по себе... и да не резултира во ништо посериозно, секоја врска си е приказна за себе, секоја те учи на нови нешта, секоја ти помага да се изградиш како личност.

Престани да мислиш на мажачки и се' ќе ти биде полесно...
    Кога ќе треба, мажењето, само по себе ќе си дојде... Верувај ми. :*

На poenta, Milobebence, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Можеш да си во сериозна врска и да не размислуваш за брак. Бидејќи на 20 години според мене е многу рано за брак. Затоа ќе бидете заедно, ќе видете како се согласувате и кога двајцата ќе сте подготвени за брак тогаш ќе разговарате за тоа.
    Најважно е да има почитување, љубов и разбирање, другото ќе си дојде само ако успеете заедно.

Некој може да сака сериозна врска и да мисли на брак со тебе и пак на крај да не успеете, затоа помалку очекувања и повеќе уживање во врската.

На sj *O*, Milobebence, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. xxtop

xxtop Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    80
    Јас само се плашам дека нема друг да засакам како овој последниов... и дека никој во животот не би ме оженил. Се осеќам како сите да се со мене за неколку месеци и не сум ни невина веќе. Не знам стварно... зошто ало овој последниот не ме сакаше сакаше да е со мене секој ден и ми зборуваше така правеше се за мене. Зарем може денес некој да сакаш а утре да ти е здосаден...

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Абре гони го у пич*у материну!
    Што има да му сакаш сега, откако те напуштил?
    И што ако не си 'невина'? Што треба? Да се омажиш со јунфер? Мажите се женат 'невини'?

Не биди будалче! Немало никој да те сака, немало никој да засакаш... Како да не..
    И ќе сакаш, и ќе те сакаат и ќе им се караш, и ќе ти се караат.. ехее.

Извини вака, ама тој што ти ја наполнал главата со бракови и јунфери, да земиш и да го исшамараш!

Уживај таму! Пред тебе е животот...:)

На $ophia, sj *O*, esperansa777 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Прво: не верувај многу на зборови. Очигледно не бил искрен и така му одговарало. Можеби и те сакал но ете чувствата некогаш гаснат.
    Второ: не можам да сфатам како можете да поврзувате тоа што не си ,,невина" (јас би рекла си имала сексуални односи, зборов ,,невина" ми е одвратен) со тоа дека некој нема да те сака. И тој што ќе е со тебе, имал минато и нема да е ,,невин". И да немал односи, тоа никогаш не треба да игра улога, а ако има влијание на врската, верувај не сакаш да си со таков.

На sj *O*, x.Daisy.x, Purelove92 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Andrea5

Andrea5 Нов член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Ви благодарам на сите,ќе си дадам време за размислување.Се надевам се ќе биде во ред :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    2.957
    Во врска сум 5 месеци, супер ни беше до сега, додека на шала нешто се зезавме со другарка, и ми дојде идеа да го проверам колку ми е верен, таа ми даде фб, не се познава дека е фејк воопшто, одамна и е направен , ме убедуваше да не правам глупости и да не го адд, но сепак не издржав го додадов, инаку планиравме да идеме на одмор летово во Црнагора, сега од лажниов профил пишува истото мене што ми го кажа, значи ме лаже и благодарение на фб го открив, колку повеќето да се против тоа, сега не знам, како да постапам?! Ако му кажам дека јас сум била од тој профил лошо ќе реагира...

10. xxtop

xxtop Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    80
    Vidi od negoviot tel so koi pisuva nekogas pisi mu skrisno od toj fb dodeka ste zaedno i prasaj go koja ti e ovaa

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Што поточно ти пиша?
    Не разбрав добро..

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  12. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038

А зошто воошто те интересира како ќе реагира?

Тој размислил ли тебе како би ти било и како ти би реагирала доколку дознаеш дека нешто мати одстрана? Очигледно не.
    Искрено, 5 месеци врска не се многу, знај дека никој не е незаменлив, а во вакви случаи кога сама ќе се увериш дека те лаже, тогаш колку порано се дистанцираш, толку подобро.

Немора да правиш драми, разговарај, кажи му се отворено, доколку е донекаде зрел ќе знае да ја истера работата смирено, иако вакви постапки не се одлика на зрели и стабилни машки. Што ќе ти е таков?

На sj *O*, Purelove92, franca и 2 други им се допаѓа ова.
  13. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Не му кaжувaј декa ти си му пишaлa. Пишувaј му oд лaжниoт прoфил уште некoе време мoжеби сaм ќе ти кaже и чекaј дa видиш дaли тaму ќе ти кaже декa е вo врскa. Пoчекaј не избрзувaј. Акo прoдoлжи дa ти пишувa и пример сaкa дa се видите тoгaш кaжи му.

На franca, WildMk и Alisa22 им се допаѓа ова.
  14. streetgirl06

streetgirl06 Нов член

Се зачлени на:
    28 јули 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki...
    Imam ogromna makaa..
    Vo vrska sum 5 godini inaku imam 27g.
    Rabotam vo privatna firma vekje 3 godini i mnogu mi fakja oko kolega.
    Dolgo se shmekame ama nikako da bidne nesto.
    Ednas bevme blisku do nesto povekje od prijatelstvo (eksplicitni sliki si prakjavme) i taman mislev neshto ke bidne se povleche i na toa ostana.
    Nikogas povekje posle toa ne zboruvavme shto beshe so tie potezi ..najnormalno si se odnesuvavme kako nishto da ne se sluchilo.
    Inaku zenet e seushte nema deca ako voopsto e bitno toa(za deca).
    Mnogy ke me osudite znam, svesna sum..no pojako e od mene ..mnogu mi go pravi merakot.
    Soveti......?!?!?!

15. Inlovewithm

Inlovewithm Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2018
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    233
    Pa ako ti go pravi merakot sto mu se mislis tolku?

16. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Ај да оставиме настрана што имаш дечко....Човекот е ЖЕНЕТ,без разлика дали има деца или не...
    Кај ви е паметот и гордоста ја стварно не знам.

На IAmPresident, candy.cane, sj *O* и 7 други им се допаѓа ова.
  17. babylicious

babylicious Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    15
    Јас не знам зошто се осудувате на брак или сериозна врска ако ви шетаат очите наоколу.

На aleksandra4444, sj *O*, BabyStyle и 2 други им се допаѓа ова.
  18. delreymarie

delreymarie Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    42
    Имав претходно пишано и пал пушувам пред пж12-13 дена раскинав со дечко ми и многу ми е криво... не сум ни најмалку крива, тој така избра... зимоти кога почнавме да пишеме после една недела ми вика доста е не оде и после вика ајде заедно ќе сме 5 месеци како рај... толку убаво ме гледаше а знаеше некогаш да се испонаша и да се налути... кога бевме 3-4 месеци едно сабајле ме блокирал ОНАКА.. Му простив се смиривме после тоа се беше препрепрекрасно и од коа замина на одмор ми рече не ме замарај и ме блокна... видов на инста слики си изнаставал и фоловнал околу 200 девојчиња па и гркинки... да спомнам дека и неговиот татко е таков дома неприбран ... дали учи од него.. и бившиот со мајка му се понашаше кокошко глупа една... он вика тоа онака и го викам не се луте она... не знам зошто не можам да го заборавам и ми е тешко... бевме многу поврзани ужасно поврзани и цечо време викаше заедно ќе сме секогаш ќе те сакам никоја не сум ја сакала како тебе. Беше многу опуштен тип и многу убав... две години помал од мене и знаеше онака да направе смеи и се кога седеме со друштво тој најмалку се срамеше и песни знаеше да запее и да игра и се.... како да го заборавам и дали вреде да се смирам уште еднаш а ја мислам дека не... и сега сум на одмор а него го мислам НЕ ЗНАМ ЗОШТО... :( го немам уште видено во живо утре си одам можеби ќе го видам не знам како ќе реагирам страв ми е дане се расплачам или нешто гледам шо повеќе да се дружам и излегувам имам другарки и силна поддршка под зад мене... од кај мене дома веќе не можат да го смислат

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Предложи му на дечко ти отворена врска :)

20. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Те блокирал онака,ти кажал не ме замарај пред да оди на одмор за да е слободен за други женски...хм па многу лесно ќе го заборавиш,ако сакаш нормално.Нема што да плачеш да се глупираш за некој што не вреди.Дете недораснато.Најди си право дечко не овој и сама глеаш со мајка му како се понаша стока една

На sj *O*, Martka и delreymarie им се допаѓа ова.