Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    107.467
    Мојот сопруг порано многу ме гушеше и контролираше, беше опседнат од љубомора.
    Му докажав ако сакам нешто да направам ке направам.
    Имав фб профил за кој тој долго време не знаеше а во брак сме.
    Не го направив тој профил за никаква намена само сакав да му докажам дека кога сака човек да направи нешто,ќе направи без оглед колку е контролиран.
    Му го покажав профилот,се зачуди и уште еднаш му кажав дека го сакам дека го ценам и почитувам и дека не сакам да направам ништо што би го повредило и разнишал бракот.
    Од тогаш се смени и сега има поголема доверва од претходно.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.248
    Допаѓања:
    176.251
    Клучниот момент тука е, на девојката луѓе ѝ кажувале за тој профил. Таа му верувала доволно со тоа што не проверувала. Затоа велам дека тоа не е вистинско прашање насочено кон неа. Ако го контролираше многу поинаку ќе беше раскажана приказната.

На sparklie, sj *O*, Alisa22 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Не го контролирам. Да е така ќе знаев уште одма дека има, а не дури по 2 години, и притоа кога ми кажуваа други не верував и не сакав да проверам бидејќи имав доверба.

На bebaa, theowndemon и Milobebence им се допаѓа ова.
  4. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.532
    А што е толку страшно некој да има профил на инстаграм/ Фејсбук па воопшто да се прават драми од тоа?

На Dust и Milobebence им се допаѓа ова.
  5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.275
    Допаѓања:
    50.882
    Јас не би му се лутила затоа што и јас нешто слично правам. Еве дечко ми не знае дека имам профил на фемина, знае само дека читам но не и дека пишувам.
    Не му кажувам од многу причини бидејќи е многу љубопитен и ќе сака да прочита што сум пишувала, а јас не сакам. Ова ми е како некое катче каде што никој друг не сакам да знае.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Јaс дa сум нa твoе местo мнoгу ќе бев лутa :D Истo тaкa мислaм декa ти не гo кoнтрoлирaш. Нoрмaлнo е тoa aкo некoј му пише нa фб , инстa дa пoсaкaш дa видиш кoј му пишaл сепaк aкo некoј ти знaчи мoрa дa имa мaлa дoзa љубoмoрa и кoнтрoлa. А штoм тoј 2 гoдини имa лaжен прoфил нештo не е oк. Сепaк мoжел дa ти кaже декa сaкa прoфил нa инстa и дa си нaпрaви негoв прoфил , a не вaкa дa прaви.Акo некoј ништo лoшo не прaви немa дa се крие. Дечкo ми нa пример знaе и зa феминa aмa не знaе oд кoј прoфил пишувaм, нo мoжеби и знaе зoштo честo знaм oд мoбилен дa си се уклучaм тукa aмa бидејќи ништo не прaвaм и не ми е гaјле и дa знaе. Сепaк не е oпрaвдувaње тoa штo тoј гo кaжaл декa пoрaди твoјa кoнтрoлa нaпрaвил лaжен прoфил.И штo aкo не си дoзнaлa ќе си прoдoлжел тaкa .

7. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Не е страшно ама да се знае, а не да крие и да не се прави заради голи женски...

8. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    @taznatajbg
    Дечко ти има его до небесата.
    Се тоа се само изговори за мене, затоа што е фатен во лага.
    Разговарај и види што е повредно. Врската или неговите лаги буквално за ситници.
    Немој да попушташ.

На taznatajbg и honey.11 им се допаѓа ова.
  9. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    5.338
    Дали би биле во врска со некој кој пробал да се самоубие бидејќи поранешната девојка го оставила? И доколку Ви каже дека не знае дали ќе сака уште еднаш толку многу како што ја сакал неа? Зашто да? Зашто не?

10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Не, затоа што очигледно е психички нестабилен човек.

На gorde1, sj *O*, Amellie13 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Се сложувам со @x.Daisy.x . Не би била со некој психички нестабилен. Би можел подоцна да те манипулира дека истото ќе го направи.

На gorde1, sj *O* и Tea678 им се допаѓа ова.
  12. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Би го советувала да посети стручно лице, ова се сериозни проблеми.
    Освен ако не го читал последно Шекспир.
    Би го советувала пријателски , од причина што се сочустувам со лицата кои имаат црни мисли и страдаат од депресија.
    Не би била во врска од причина што не би ме сакал како бившата. Тоа и ти го потенцирал.

На Martka и WildMk им се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Во врска со сакањето, не ни сакам некој да ме сака како што сакал некој пред мене. Секоја личност се сака посебно. На свој и уникатен начин. Јас ни сите другарки не ги сакам исто, не па дечковците... Така да, сакањето овде не е проблем.
    Проблем е психичката нестабилност. Може да проба да го стори истото, може да те уценува дека ќе го стори итн. Поради тоа, понастрана држи се.

На BGLIGOROVA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Не.
    Мислам дека и самата си свесна дека не би требало да бидеш со таква личност, а причините веќе ги потенцира.
    Твоето мислење ти е одговор на прашањето.

15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    4.605
    Мислам оти сакал да каже дека незнае дали ке сака некоја толку многу како бившава Дека нема да се заљуби толку многу.А искрено незнам за делот со обидот за самоубиство што да кажам.

На Purelove92 и Milobebence им се допаѓа ова.
  16. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.275
    Допаѓања:
    50.882
    Не би била со таков затоа што е психички нестабилен и ако би била во врска со него и сакам да му раскинам може да ми се заканува со тоа што ќе ми вели, ако ми раскинеш ќе се самоубијам или нешто слично.

17. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Ако пробал да се самоубие за некоја, не значи дека ќе се самоубива за сите, јас не би била од причина што ми е малце понижувачки, па уште немало да сака некоја како неа, многу знае он што ќе се случи и кој ќе запознае утре, со вакво размислување нека си остане сам или со некоја како него, кукавици:hai:

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Не бидејќи кaжaл декa другa немa дa сaкa кaкo тaa штo јa сaкaл зa кoјa штo бил пoдгoтвен дури и дa се убие.Сaмиoт ти пoтенцирaл декa ммoги јa сaкaл,a мoжеби уште јa сaкa. Нo , сo тек нa време мoжеби и тебе ќе те зaсaкa, a мoжеби и не. Акo ти се дoпaѓa дaј му шaнсa.Сепaк сите сме биле рaзoчaрaни и депресивни штo не знaчи декa би му нaштетиле нa некoј друг.

19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    22.317
    Го разочарала премногу и веројатно му била прва врска. Ти најдобро го познаваш, ние овде вака само може да ти кажуваме што мислиме за некоја рандом личност со која што сме немале никаков контакт, па ни чувства.

Според мене како што реков веројатно му била прва врска и го разочарала премногу. Но, од машка гледна точка мислам дека доколку си живеете и те почитува многу, мислам дека ќе те засака и почитува многу.

Но, од друга страна мислам дека секогаш ќе те мачи тебе тоа што... неа ја сакал толку многу и можно е да се расправате околу тоа, но биди паметна и доколку мислиш дека вреди момчето, дај му шанса.

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.491
    Допаѓања:
    16.990
    Некој што е во врска на далечина? Дали се слушате секој ден,се гледате на камера? Си го раскажувате ли денот како ви поминал?
    Кога јас ќе го прашам него,, ми вели што да ти кажам исто, та исто. Не се гледаме на камера, изговор му е дела цимерот е тука, цели две недели се немаме видено, само пишуваме, не ме прашува како си поминувам на работа, како во слободен ден. А јас, скоро секој ден му го поставувам тоа прашање. Не знам дали грешам.