Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Еве за мене ќе ти кажам, секој човек е различен и различно реагира, и јас на почетокот бев и се уште сум таква, на изглед незаинтересирана, на пример кога ми бара слика, камера итд, не сум личност која сега ќе му испраќа 100 слики во текот на денот, кога ќе станам, кога ќе легнам, јас тоа го доживувам како глупост, додека за некој е сосема нормална работа, така да не значи дека ако не те прашува и не ти укл камера одма мора да постои нешто, сепак ти го знаеш најдобро, а во врска со теми за како поминал денот, ново старо да, разговараме за сешто, некогаш тој ќе праша, некогаш јас, и да не праша не би ми било чудно, би почнала да се грижам ако не ми враќа на пораки, не се јавува итн.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Glorcheto

Glorcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Ее вака ова што ке го кажам и се деси на другарка ми, ке бидам кратка..Значии има 16години и до сега дечко немалаа ама многу е срамежлива. Девојчето ич нема самодоверба..Еве се заљуби во еден, кој не е од нејзиниот град и тој требаше да си оди дома после 2 недели што останал тука на гости... Ии подавал рака за да се поздрават а ваа бегала се срамела, а зошто? ГРДА СУМ МОЖЕ НЕМА ДА МУ СЕ ДОПАДНАМ...Совет?? Може малку детско личии, се извинувам ако е така. Стварно сакам да и помогнам да не се понаша како дивјак, ама и ја несум па нешто попаметна од неа..Најлошо е сега што, тој сега и се лути и не пишувале како пораноо...Не е цела приказна инаку.. ама секој совет е добредојден Фала ви и имајте убав ден☺❤

3. S123

S123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    12
    Pozdrav.Sakam nekade da si ja olesnam dusava..se nadevam nekoj ke se nafati da go procita moeto izlaganje i ke dade prijatelski sovet.

Se raboti za se..momentalno zivotot mi e edna golema kasha od koja ne gledam resenie i izlez.Imam 20 godini.Pred nekoj den zavrsi mojata prva vrska.Jas sakav taka.Traese 5 godini.Sfativ deka se e samo navika.Se razidovme i se zavrsi.Pricinata bese sto ne sakav da go lazam deckoto i uste od samiot start koga moeto oko pogledna drug sfativ deka vrskata ne e vo red.Resiv da zavrsi na miren nacin megju nas.Se pojavuva prv problem.Moite doma go obozavaat.Momentot koga im rekov beshe TRAGEDIJA.Zapocna napagjanje da li sum normalna,da frlam 5 godini vo voda,deka sum sakala drug da probam kakov e i red drugi muabeti koi ne licat.Roditelot e tuka da dade sovet no ne i da se mesa vo vrskata.Ocigledno moite ne go razbiraat toa.Se ke bese dobro bivsiot mi da ne izleze na "kafe" so majka mi i se da kaze.Pocnuvajki od toa deka sum go ostavila za drug pa pravejkji me toa sto ne sum.Ne e loso sto izlegol tuku e loso sto ne ja poznava dobro majka mi.Taa doagja doma i mene mi izmisluva novi 100 muabeti koi deckoto gi rekol za mene.HOROR STO DA VI KAZAM..DA NE ZNAES NA KOGO DA VERUVAS.Taa e takva po priroda sto saka sekade da se mesa.Vekje 3 dena trpam horor film..Ne razgovara nikoj so mene doma,me navreduvaat,da sum si se odselila od doma,*urva sum bila..od ubavo po ubavo..no comment.Sega vekje Bivsiot mi so povredeno ego koj ocigledno mi pravese lice deka nikogas na nikogo nema nisto da kaze za nas ispadna idiot koj ja cekase prvata prilika da si kaze se.Go razbiram,no sto i da imame ke resime nie samite?ne li e taka? Sto ima potreba da gi mesa moite roditeli vo celata prikazna znaejkji kakvi se.Nemam mir zaradi negovoto zlobno odnesuvanje.Situacijata da bide uste polosa deckoto koj mi se zasvigja ne mozam da go poglednam vo lice nitu na ulica.Toj vekje mesec dena ne se otkazuva od mene,mu rekov deka ne sum vo situacija da razmisluvam za toa..i seuste me ceka.I kolku i da ceka ne sakam vednas nikakva vrska.Samo sakam prijatel.No moite rekoa da ne go videle nitu nego nitu nekoj drug.Deckoto koj mi se pustase za niv e nevozmozen.Rekoa ili nie ili izlezi si od kukjata.Sto da vi kazuvam ubavini zivot..Sega koga ilzeguvam od doma i do prodavnica na 20 godini me proveruvaat kade ke odam..so muabeti deka ke sum se pustila vo promet.OMG bez komentar sum..Bivsiot mi si fakja seir od celata situacija.Koga i da se slusneme go prasuvam so koja dusa mi go napravi seto ova znaejkji kakvi se moite.Se vadi i mi vika ne sum napravil nisto taka si zasluzila.SRAMOTA OD NEGOVA STRANA! Kakva i da sum iako nikogas drug ne sum poglednala dodeka sum bila so nego ne sum zasluzila takoj kraj.Toj da se izvlece a jas da ostanam sama.da se boram so moite doma-kako so pirani.Uste poloso od se e sto imam 5 drugarki vo zivotot.Nitu edna ne e tuka.site se preseleni vo stranstvo.Nemam so kogo da razgovaram si ostanav sama kako kuce.Barem podrskata da ja dobiv od doma..a jas dobiv samo plukanje i navredi od nivna strana za nesto sto ne smeat da se mesaat.Glavata mi e izmesana.Ne zapisav fakultet so cel da odime da ziveeme vo stranstvo ucevme javik da se preselime vo Germanija.Trebase toa da se sluci na krajot na godinata.No,ne mozev vekje so nego.Ne cuvstvuvam nisto.Zatoa i go ostaviv.Aj sto ne zapisav fakultet, ne rabotam nikade.Ne mozam sama da se izdrzuvam.rabotam nesto sitno sama so racni izrabotki od koi zemam onolku kolku mi treba za moi licni potrebi da ne gi baram doma.Sramota e..Dodeka bivsiot jas go terav da izleguva,da se zurka,da se vraboti i se taka nesakakji si sredi a jas ostanav sega sama so naneseno zlo.Ne velam ne.I jas napraviv zlo sto go ostaviv za drug.No nemav nisto so toj drug.I seuste nema da imam.Samo uskreno mu rekov se sto cuvstvuvav i toj seto toa go iskoristi da otide i vo prva prilika se da izlae na majka mi.Deckoto sto mi se svigja prisilena bev da go otkacam..za zal mu rekov da ne me ceka iako mnogu mu bese krivo.No sto da pravam.Da li vredi se da izgubam za nego..I taka si ziveam vo zatvoren krug od koj nema izlez.Zarobena vo pravilata na okolinata mi tone zivotot.a ne znam da li ke pogresam.sto ako toj e toj? A jas ne sum vo situacija koja mi dozvoluva da bidam so nego..Zaradi okolinata i site zlobi okolu mene.Srceto mi gori.Ne sakam vakov zivot.
    Vi blagodaram,se nadevam nekoj ke me razbere.

На malalola, sj *O*, Jenyl и 3 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    @S123 , жал ми е што си во ваква ситуација. Не поради тоа што си раскинала 5 годишна врска, бидејќи сама рече дека не сакаш да бидеш повеќе со него, туку поради тоа што твоите се толку безобразни, и што во моментот немаш пријатели.

Не сакам да должам, ќе преминам на директни предлози.

Прво, продолжи со работата, иако ти носи мали приходи. Немој да се откажеш од планот за заминување во странство, иако нема да одиш заедно со него, тоа не прави разлика... посебно, ако таму каде што планираш да живееш имаш барем еден познат, заради полесно вклопување во средината.

Второ, твоите, не верувам дека ќе ги променат нивните размислувања за тоа што е пристојно, а што не, и ти препорачувам да не навлегуваш во дебати со нив, без разлика колку се трудат да те 'закачат'. Повторувај им само, дека бившиот твој лаже, и толку.

Трето, јави се на мајка му на твојот бивш, и кажи и', дека ако продолжи да зборува за тебе наоколу, ќе почнеш и ти да зборуваш за него, и дека имаш прилично сочни приказни, за кои си сигурна дека тој не би сакал некој да ги знае. И да нема вистински 'приказни', сепак неговите ќе се замислат и ќе делуваат на него, исто како што тој направи твоите да делуваат на тебе. Со него, немој да комуницираш во никаква форма, и под никакви услови. Колку сака нека се труди.

Четврто, ако новиов е за тебе, ќе биде и по 6 месеци, и по година, и по 5. Можеби бил само 'отскочна даска', која ти посочила кој е твојот правец во иднина, и бил последен доказ дека со бившиот повеќе не сакаш да бидеш.

Остани јака и колку што можеш, помалку да размислуваш за туѓите осуди и размислувања. Колку што можам да заклучам од еден пост, паметна си и знаеш што сакаш во животот, и немој да се откажуваш од твоите цели, поради туѓи фрустрации.

Ти посакувам се' најдобро. :hug:

На candy.cane, sj *O*, Martka и 8 други им се допаѓа ова.
  5. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76
    Здраво женски
    Е вака имам голем проблем,во врска сум 2 години со дечко ми.За тоа време поминавме низ многу работи кои што кај мене оставија голема дамка.Поточно му простив за голем број неверства,лажења и што уште не,се со надеж дека ќе се смени со тек на времето,бидејќи и тој ме уверуваше дека ме сака и дека се што правел било непромислено,секогаш ми велеше дека неможел и незнаел што ќе прави без мене.И така секогаш продолжувавме напред.Е сега откако помина се и сфати дека неможе тајно да се гледа со други а да биде со мене и откако престана да прави така т.е откако нема никакви знаци за сомнеж и се почна да фунцонира одлично кај мене многу често почна да се навраќа се што се дешаваше да си правам филмови за секакви работи.И кога ги сретнувам тие со кои што знам дека ме изневерувал просто полудувам одма ми се менува расположение почнувам да се нервирам од самото тоа што ги гледам,избувнувам,ако сум со него во моментот ме тера ладно да се однесувам.Незнам како да објаснам.А најбитно не сакам да си правам проблеми со него заради тоа што било бидејќи стварно го сакам ама и немам решение како да го оставам се тоа позади нас. Хелп

6. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Неверство не се простува никогаш баш заради овие работи.Секогаш ќе се потсеќаш,ќе сумљаш нонстоп,ќе ти биде без врска врската како што сега опиша.Колку и да сакаш некој,ако еднаш некој те изневери многу се шансите пак тоа да го направи.Имај гордост,раскини,ќе си најдеш некој подобар што те заслужува и што ќе те цени,зошто ако дечко ти те изневерил ТОЈ НЕ ТЕ САКА,ПРИФАТИ за да ти биде полесно.Ја би ти рекла да раскинеш,биди силна,се поминува со тек на време,секое лошо за добро. :)
    Инаку и јас имам врска од 2 години,и за момент би му раскинила да знам дека ме изневерил.Кога тој можел да остави се зад мене и тоа да ми го направи,зошто ја да мислам за него и да се понижувам ? У никој случај:)

На Martka, Milobebence и bella108 им се допаѓа ова.
  7. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76
    Имам размислувано и за оваа,многу пати сум пробала и одма почнувам а што ако згрешам што ако стварно ме сака што ако се покајам и се така во круг премногу ми е комплицирано неговите знаат за мене мојте за него башка знам и да му речам да раскинеме нема да ми дозволи

8. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Јас стварно неможам да ве разберам вас кои константо опростувате неверство.
    Што правите? Му ги перете гаќите и чорапите додека тој има секс со друга?
    Зачистувате низ дома, бидејќи ''мачо менот'' сака слугинка т.е домаќинка т.е да ја манипулира дури не ја зафркне психичи.
    Ти си до тој левел што мислиш дека така и треба..Остави го, те предал во секоја смисла на зборот, заслужуваш многу подобар живот. Гордоста и самодовербата up !

На xxAngelxx, jasbi, Martka и 7 други им се допаѓа ова.
  9. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76
    Ова е само во кратки црти да почнам да раскажувам за тоа што се ми има правено една недела нема да ми е доволно ни самата неможам да се разберам како можам да го трпам се тоа,немам сила да го оставам

10. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Зошто принциот Вилијам да не е? Па да ти се заканува кралицата со смрт?

Девојко имаш доволно сила во тебе, ако си веќе толку исцрпена, со последниот нерв кажи крај и прекини секаква комуникација.

Животот е премногу убав залудно да го трошиме, секој момент е бесценет. Увери се и сама во тоа, сфати дека заслужуваш.

На Martka, VictoriaSan, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76
    жал ми е да го оставам така да му го направам тоа кога почна да се однесува како што треба :|

12. PinkCactus

PinkCactus Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    807
    Девојко, направи си услуга сама на себе и прекини секаков контакт со него. И самата викаш дека си му простила и лаги и неверства... Добро, како??? :shake:
    Да... Тешко е, го сакаш, ама само добро ќе си направиш со тоа што ќе го оставиш. Ќе пројде за 2, 3 или 5 месеци, продолжи си со животот, што е твое ќе си дојде, заслужуваш многу подобро.

13. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76
    Незнам ни самата се тешев со тоа дека ќе се смени дека битно е што ме сака а до душа и он молел да не го оставам се каел му било онака за забави само....

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Знам колку си поврдена, збунета и колку ти е тешко.
    Може да се прости неверство, но да заборавиш, нема никогаш... дури си со него (а и после) ќе има нешта кои ќе ти ги навраќаат спомените на тоа што било... и ќе те заболува... Не со тој интензитет како сега, но ќе те заболува.

Шансата за повторно да отиде со друга е голема. Не значи дека не те сака, но тој е таков, каков што е. Сака да се впушта во авантури, затоа што сексот му причинува задоволство и не сака да си го скрати тоа задоволство, иако е со висока цена.

Прашањето кое е битно, е дали си ти спремна, за повторно да бидеш во ситуација да треба да му простуваш неверство? Мислам дека и ти, и сите кои ти коментираа, го знаат одговорот на ова прашање.

Мораш да одлучиш каков сакаш да ти биде животот: Дали со него, и ризик повторно да бидеш повредена, или без него и без тој товар кој (ќе) го носиш?

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GDE DA IDEM

GDE DA IDEM Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2018
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    957
    Девојки ве молам за совет,се работи за една моја другарка.Заљубена е во еден човек и монгу го сака,ама сега му ја призна љубовта а тој кажа дека имал друга во животот.Јас и другарка ми сме 100% сигурни дека тоа е само лага бидејќи тој човек делува многу осамено,на фб пушува осамени статуси и сл.Нема никаков симптом да кажам за да има друга девојка.А другарка ми многу долго време се допишуваа на фб и тој и вика ако е за љубов да дојди пред него да се појави а не да му објавува на социјалните мрежи,на почетокот таа го праша него дали има некоја друга тој рече дека демек ``имам``ама онака како да помини ништо сериозно.А потоа таа на шега демек му рече те знам јас тебе те познавам.А тој и одговори ``јас мислам дека се знаеш за мене``.Ајде девојки што значи ова совет,дали некој поминал низ ова или само сакал да се ослободи на некој начин од неа?

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Колку години имаш?

17. GDE DA IDEM

Се зачлени на:
    19 јануари 2018
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    957
    21

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Ок, не сте мали.
    Тоа што пишува осамени статуси, не значи дека не е во некаква врска.
    Што му се врти во главата па да си игра повуци-потегни, не можеме да знаеме.

А кај треба да оди таа? Во друг град да не живее тој?

19. David.wp17

David.wp17 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    51
    Toa sto pisuva osameni statusi nema vrska sonegoviot ljuboven zivot... Mozda se cuvstvuva osamen dokolku ne veruvam na drugarite i sl. Ili privlekuva vnimanje... Kiznjat. Kolku i da sum osamen ne znaci deka mkram da bisam so nekogo vo vrska. Kapis?

20. GDE DA IDEM

Се зачлени на:
    19 јануари 2018
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    957
    Не се работи за тоа,човекот изгледа како да нема врска од врска,кога таа го спомена тоа тој тогаш почна така да се однесува.

Не не живее во друг град,демек да се појави пред него очи во очи а не преку интернет.

Последна измена од модератор: 10 август 2018