Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Јас имав 8 месечна врска на далечина. Се гледавме секој ден, затоа што секако правевме муабет секој ден, па гледавме да го правиме муабетот со камера. Поблиски се чувствувавме така.
    Тие прашања како поминал денот и тн се стандардни, што друго би правела муабет секој ден ако не тоа. И нормално ме интересира што е ново од вчера до денес. Сега живееме заедно и сеуште после работа, муабетот е како поминал денот.

Мене малку ми личи ладен. Ти си го знаеш подобро, каков бил пред тоа. Ама мене ми личи незаинтересиран, ко да не се труди да ја одржи врската...

Здраво девојче. Многу ме потресе со твојава приказна. Не можам да поверувам дека во денешно време уште постојат толку (извини на изразот) заостанати родители кои само се интересираат да ја мажат ќерката, а дали таа е среќна или не, не е важно.

Не можам ни да замислам колку ти е тешко, но мораш да продолжиш понатаму. Браво за храброста, што и покрај сите препреки околу тебе си ја донесла најдобрата одлука - и за тебе, и за него затоа што нема да го лажеш во иднина дека си со него од љубов.

И тој дечко ти, наместо да е среќен што си искрена, тој се прави мангуп. За срамота.

Продолжи по паток по кој си тргнала. Премлада си, ако другиот дечко е за тебе, ќе си остане за тебе. За тоа немој да се секираш. Ако не, ќе запознаеш 3435 нови.

Најважно е што живееш со искреност. Продолжи да бараш пат да заминеш во странство, а ако мислиш дека веќе не сакаш, запиши се оваа година на факс. Никогаш не е доцна. Се` ќе си дојде на место. Ако твоите не би ти дале пари за факс, макар и работи било што дур да почнеш да собираш пари. Ама не верувам дека постојат родители на овој свет кои се толку без осет и не би му помогнале на сопственото дете да си ги оствари целите во животот.

Ти ја посакувам целата среќа на овој свет.

Одкога ќе се среди се`, пиши ни пак и израдувај не! Со тебе сме, ти можеш!:l:

Последна измена од модератор: 10 август 2018
    На sj *O*, Milobebence, S123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. xxtop

xxtop Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    80
    Имам пишано скорото и сега пак.. ја не можам да го заборавам за еден месец се селам и секој ден ми станува потешко. Тој останува во средно а ја на факултет. Да напоменам дека тој ми раскина, да ѓубре е ме остави поради татко му и поради материјални работи оти сака да се ку.че и претходно еднаш не имаше оставено ама ја отидов кај него и се смиривме, е овој пат не отидов. 20тина дена помина... секој ден излевам со другарки се дружам тогаш не го мислам ама навечер или било кога сум сама ми е тешко и душата ми плаче за убавото време со него... денес еден негов другар ми напиша онака да се знам со детето но зошто би ми пишувал.. цело време минува во моето маало и го гледам некаде со пријателите. Кога ќе го видам срцето ми се стега и рацете ми се тресат. Секој ден нов стрет нова паника и нови нервози. Не можам да поминам преки фактот дека ми касне 5 дена а имавме незаштитен секс но не сврши во мене барем јас така знам. Умот ми оде на секакви работи дека можеби има свршено во мене 17годишно копиле се има исплапено па ме оставил. Се ми е некако болно опколена со 100 луѓе се осеќам сама

3. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    59.589
    Каков совет бараш? Зошто не направиш тест?

4. xxtop

xxtop Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    80
    Не можам да направам тест бидејќи е рано, раскинавме на 17 јули имавме само 3 дена односи бидејќи јас имав циклус од 5ти до 12ти... барам совет за како да се однесувам со околностите како да си на излечам раната и да го заборавам бидејќи се ме потсеќа на него...а тој си продолжи со животот

5. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    59.589
    Исто како што он продолжил така и ти, дружи се како што си почнала и никако да се затвараш сама. Тоа што тој продолжил одма нека ти даде мотив дека можеш и ти и дека од се ова тој изгубил не ти.
    Не ти е рано за тест кога веќе ти доцни и има поминато 2 недели.

На Milobebence и SwanMay им се допаѓа ова.
  6. S123

S123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    12

Ти благодарам мила..На тебе и сите други кои ми упатија порака за подршка.Ви пишувам кога се ќе се среди..Бакнежи! :l:

На sj *O* и Milobebence им се допаѓа ова.
  7. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Девојко како во некој свет на бајките да живееш без навреда|(
    Па ако секако е заинтерасирен што бараш овде совети кога не ги прифаќате ?
    Ако е заинтересиран инаку веднаш би излегол со другарка ти нема да и кажува дека има друга...На сила се пикате ова ви се вика.Не доживеал вистинска љубов.....Ме заебаваш? Од кај ти знаеш за неговиот живот жити се,дај порасни.|(

На VictoriaSan, Dust, Joi и 6 други им се допаѓа ова.
  8. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Подршка голема и од мене многу добро знам како се чуствуваш затоа што и јас имам иста таква мајка што секој ден ми збори верете се верете се што чекате до сеа иди збори му таму да се земете
    Иако малце сум постара од тебе ама ете уште не се осеќам спремна за такво нешто ,секако дека сакам и дека него го сакам али рано е .
    Знам како ти е бидејки мајками е копија на мајкати и знам колку е тешко кога родител не ти дава подршка кога те убива со зборови ,кога она треба да биде тука за се и да ти биде рамо за плачење она те отргнува боли душата знам гори силно секој ден се повеќе и повеќе те убива.
    За тој другиот може да тој е тој ,ако имаш уште една прилика да се видите објасни му ја ситуацијата може ќе те разбере .
    Мојов од таа гледна точка многу ме разбира дури еднаш се случи после голема расправија со моите да дојде кај мене и да ми рече спаскувај се си одиш од тука.

Доколку ти треба пријател за разговор слободно можеш да ми пишеш

Ти давам целосна подршка да бидеш силна за целава ситуација и да не попушташ пред нив ,немој да се нервираш ,немој да ја правиш истата грешка како мене покрај сите нервози се труев со дизејпам со месеци сум со главоболки,качување на притисок и течење на крв од нос само од тоа.

За тој што ти бил дечко мислам дека не вреди веќе со него да разговараш ако те бара само сврти го телефонот не вреди со таков човек да разговараш и после толку време заедно он да отиде и прва прилика да кажува приказни.
    Биди силна :hug:

На sj *O*, Martka, Juicy и 2 други им се допаѓа ова.
  9. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    На еден пост си напишала дека имаш 35 години,на друг пост 19 години а сега си 21....
    Обичен трол на форумот,како ви е интересно да лажете..А сами себе се лажете,греота во што ви мине слободното време.:)

На sj *O*, Joi, carangigia и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Патува во иднината, се враќа во минатото. ко некој time traveler e :D

На sj *O*, crimson, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  11. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Lugenca mi treba pomos malce, malce poveke.... sorry za dolgata prikazna, Odnapred
    .
    Ima eden decko sto navistina mnogu mi se dopaga i iskacav so drustvo kade sto i on doagase pa resiv se ili nisto, sto moze da bidne ako mu pisam, i mu pisav da iskocime, jas on i uste nekoi onaka na pijacka, i se bese ok ,btw on e malce kjutliv tip i ne se otvara lesno, ama so mene najnormalno si razgovara za mnogu raboti. Posle dva-tri dena dopisuvanje na fb, on me vikna da iskocime zaedno, i se slaevme so se slaevme i ja kako sto si znam nekogas si se opustiv taka fino lepo i pred da me ostavi doma go baciv, ama toa ne bese kiss tuku poveke kako peck on the lips, i si rekovme cao i to bese to za toj den. Licno znam za nekoi raboti da bidam malce direktna, mn luge ne go sakaat toa i probuvam da se vozdrzam za nekoi raboti, i sledniot den mu ja spomnuvam sluckata po fb i mi rece 'malce me iznenadi ama uzivaj nemaj galje' i seuste neznam kako da ja interpretiram taa situacija, i DA iskocivme i toj den ama mi bese malce porazlicen, druksie mi se odnesuvase(distantly) i ova mu go rekov 'sorry za sluckata nesakav da izbrzuvam i nesakam zaradi toa da si unistime drugarstvo sega '(nesto taka bese) i pak bese on so negovoto Uzivaj , grrrrrrr.

Posle ova iskocivme uste 2-3 pati ama nisto ne se desava , zborime po celi noki za ova-ona , rabota and life in general i zatoa sum malce zbuneta, ne znam so da pravam,
    Help pls, sekoj sovet ili kritika e dobredojdena

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Чим знаеш да бидеш директна, директно прашај го кои му се намерите и кажи му кои се твоите.
    Не може никој да ти каже какви намери има, освен тој самиот.

Секое добро.

На sj *O*, Martka, Alisa22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Razmisluvav i toa ama sekoj pat koga mislam da mu kazam se kocam i zatoa i baram sivet nekoj
    + tipot e 5 godini postar od mene i zatoa ne se osekjam tolku sigurna

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Колкав сака нека биде. Знае ваљда што сака и знае да каже што сака.
    Прашај го, ич да не му се мислиш. Не е нешто побитен од тебе. Исто сте.
    И тој кака како тебе и тој мочка како тебе :)

На sj *O*, mira.mira, Purelove92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Незнам проблемот е 'the fear of rejection',(знам што ќе кажеш, некогаш треба да се превземе иницијатива, и ако не превземеш нема ништо да се деси, верувај ги имам поминато сите сценарија во глава) ама проблемот е што не добивам некој фидбек од него, не сакам да бидам таа личност што буцка постојано, бидејќи 99% од времето не сум таа што превзема иницијатива прва, на почеток на врска, ова ми е ново и незнам како да реагирам.
    Како би изреагирале во оваа ситуација ,од лично искуство?

Последна измена: 9 август 2018
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Како што ти реков да направиш ти: Ќе го прашам.
    И нема што да изгубиш. Не дека го имаш веќе, па ќе останиш без него.

На SnowDOG му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Директно и Ефективно а? :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.153
    Ако си подготвена да го прашаш директно, не значи дека ефективното ќе биде подеднакво ефективно и за двајцата. И да не е тоа што го очекуваш, ако ти одговара за дружење, не се откажувај.
    Никогаш не се знае што може да биде. Можеби на типот му треба повеќе време, па "ефективното" допрва ќе следува.
    За вакви тип на карактер трпението треба да ти биде силна страна.

На SnowDOG и mira.mira им се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    22.317
    Срамежлив е малку, и веројатно му треба малку време. Не е баш машка карактеристика, ама тоа е, ако ти се допаѓа толку дај му простор и флертувај со него. xD

На SnowDOG и mira.mira им се допаѓа ова.
  20. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Девојче како нема фидбек? Разговарте по цели ноќи, зборувате за се и сешто, излегувате итн.. ова тие фидбек, ако немаше хемија дечкото ќе немаше причина да ги прави овие работи со тебе.

Мислам дека тие намалена самодовербата зашто е поголем па си се извинувала за банални работи, нормално е да ти речи во ред е уживај ако се извинуваш за бакнеж или тоа што си му пишала прва.

Мислам дека нема причина да ти вртат филмови во глава, дечково сака поубаво да те запознае па да почне нешто со тебе. Спонтан бакнеж додека сте излезени е релно најубаво..

На SnowDOG му/ѝ се допаѓа ова.