Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    22.317
    Таман е и таа и тој мислам, и да не паничи, само тој е малку срамежлив, барем од машка гледна точка така мислам. :D

На SnowDOG и Purelove92 им се допаѓа ова.
  2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Јас мислам да оставиш некој период сега на него. Доволно му даде до знаење кои ти се намерите. Ако сака да одите полека, дај му го времето, не форсирај.
    Доколку по некој период не превземе нешто повеќе, разговарај отворено со него.

На sj *O*, bebaa, SnowDOG и 2 други им се допаѓа ова.
  3. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Fala vi mnogu mi trebase da gi procitam komentarive, resiv da ne izbrzuvam pa poleka-poleka ke vidam kako ke se odvivaat rabotite.

На lunchy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Дa дa пoдoбрo не избрзуaј штoм те викa дa излегувaте сигурнo си му симпaтичнa и му е убaвo сo тебе. А вoеднo не е нaпaден пa пoрaди тoa мислaм декa е зa стaбилнa врскa не е сaмo зa спиење.

На bebaa и SnowDOG им се допаѓа ова.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.266
    Дали би фолоунале на иг некој што предходно сте го блокирале? И дали е паметно?Да не испадне глупо?
    Мене ми е што откако ќе пратам request каква ќе биде реакцијата од другата страна тоа ме буни..

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Штом сакаш да го додадеш за пријател значи блокот сега нема големо значење.
    Ако мислиш дека ќе те прифати, зошто да не.

7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.266
    Мојата ситуација е малку друга,се мислам дека нема да ме прифати има три опции да ме адне и он,да ме избрише и да ме блокне
    тешко мене
    ќе се понижам :(

8. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973

гордоста на страна и терај :D

На Stark и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  9. darida

darida Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Се гледам со еден дечко скоро 9 месеци, и типот не сака да дефинира врска, ниту пак што точно осеќа за мене. Дефинира дека му се свиѓам, дека му значам, дека сака да се гледаме и дека му е убаво со мене. Не знам тотално како да се однесувам веќе. Пробав и да разговарам, и да се расправам и убедувам. На крај пак истото останува, а јас си ги кинам нервите.
    Прашањето ми е, што би направиле вие на мое место?
    Притоа, му ги знам пријателите, и тој моите. Излегуваме, вика дека се би правел со мене и правиме доста работи заедно.... Ги знам неговите.. И стварно не знам во што е проблемот.
    Некад си мислам, не е битно, заедно сме и се е океј, убаво ни е, додека во друг момент ми доаѓа да престанам со се и да не ме види веќе...

Да дополнам, се слушаме секој ден, се гледаме доста често... Јас притоа не мислам дека сум му ради реда или нешто така. Само не знам како да се поставам во ситуацијава. Он имал претходно долга врска, и сега мислам дека последиците јас ги трпам затоа што не знам што се има случено тогаш.. Не знам навистина што да направам и како да се подобри ова. И за двајцата мислам е мачење да влегуваме во истава дискуција.

10. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    мислам дека нема некои сериозни намери дечково....нема значење тоа дека ги знаеш или не ги знаеш неговите/пријателите итн.

односот да биде коректен помеѓу вас, другите се најмалку битни, а во случајов џабе тој, овој или оној го знам и ме запознал, ако вака си тера лабаво. Според мене и твојот став и мислење не ги цени и почитува.

јас би му поставила ултиматум, или ќе бидеме во врска и таа ќе личи на нешто или воопшто нема да бидам со тебе.

На mira.mira и KeBideLi им се допаѓа ова.
  11. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Јас го имам направено тоа и типот во истата минута ме заследи. Пробај и ќе знаеш на што си.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AliciaSilver

AliciaSilver Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    210
    има еден дечко ептен ми се допаѓа(конечно и мене некој да ми се допадне).Го знам само онака не лично,но во последно го заприметувам дека ме гледа постојано,го најдов на фб ама не го додадов немам храброст мислам дека не е за мене,немам самодоверба,се плашам да не не ме прифати...срамота ли е да го додадам?
    Не знам многу за него ама го гледам со другари цело време така да мислам дека нема женска..

13. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.153
    Додека не воспоставиш комуникација не може да знаеш ништо. Нема што да изгубиш. Дај си шанса за да знаеш дека барем си се обидела. Ако не ти одговара за врска, можеби ќе стекнеш ново пријателство.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.844
    Допаѓања:
    80.829
    Пробај си ја среќата, нема што да изгубиш. :)

Интересно е што од една страна се однесува лабаво а од друга страна веќе те запознал со сите. Имаш ли доволно внимание од него? Ти посветува ли доволно време? Се труди ли за тебе? Ако одговорот на овие три прашања е да, тогаш во ред е, ако нешто недостасува, кажи му што е проблемот и ако не се реши, подобро прекини ја врската. Никогаш не треба да се биде во врска од која не си задоволна.

Не е срамота да го додадеш, зошто би било. Од некаде мора да се почне. :) Не се двоуми, само напред, со среќа. :)

На AliciaSilver му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.266
    @Bitter-Sweet работата е што дечкото ме мрзи на некој начин... се имавме лошо искарано и го блокирав

16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.844
    Допаѓања:
    80.829
    Тогаш зошто сега сакаш да го следиш? Сакаш да се смирите? Сакаш да му се извиниш?

17. darida

darida Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    одговорот на сите овие прашања ми е да, единствено забуна што ми прави во главава се неговите констатации дека не е сигурен што осеќа и дека му треба време пред да биде врска.. и не знам, навистина, некад мислам сама со себе дека имам проблем затоа што ме буни тоа..
    и фала ти за одвоеното време за споделување мислење. На тебе и на сите што го направија тоа.

18. Санја

Санја Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Здраво женски.Имам еден проблем.Пред некое време излегов од баш долга врска..и сега се чувствувам како изгубена,затоа и барам совет од вас.

Имам 22 год.Ми се допаѓа еден дечко..многу значи уф!Тој е постар.Има 27.И дваицата пред 1 месец завршивме со врски долги од по неколку години.Пријателски почнавме да комуницираме(инаку ми е колега од работа).Секој ден се среќаваме,се слушаме телефонски за некои случаи..секогаш ми се обраќа онака баш убавко.Пишувавме активно 2 недели..секој ден..некогаш знаеше да не фати и разденување.Муабетот беше нешто најзабавно што ми се има случено во последнава година.Ми ги кажа и своите чувства,ме третира буквално како принцеза.Ама..јас изгледа ја зезнав малку работата..си играв топло-ладно со него(водена од принципот дека не треба веднаш се да добие,иако ми се допаѓга и тој на мене уште од самиот старт,ама што повеќе се труди-тоа подобро и поубаво понатаму за нас како врска).Дечкото кога се допишувавме ми ги симнуваше ѕвездите од небото.Ама она баш БУКВАЛНО.Преубаво нешто..и Така се допишувавме,се слушавме телефонски,се гледавме секој ден на работа по половина час(тој секогаш ме викаше да пиеме кафе надвор заедно...кога ќе бидеме на пауза надвор ми вели многу си убава..зошто ме гледаш со тие очи..знам што има во нив..само те чекам да ми кажеш и мн.др. муабети од кои уште повеќе ми се засвиѓа.)Притоа како што реков јас се правев малку незаинтересирана односно..тој секогаш кога ќе ми ги кажваше своите чувства јас му велев за моите..не знам,ке видиме..вртејќи го константно.Му покажував на дела дека ми се допаѓа(директно..само од себе кога ќе го видам насмевката ми почнува од едно до друго уво..едноставно се топам-и тој тоа го гледа и знае).Така траеше тоа некои 3 недели.Излеговме и да шетаме..се беше идеално,се гушкавме само.Ме кануваше во рамо..ме гушкаше.Тој инаку премногу работи(мора,инаку ке пропадне фирмата,тој е главен)Ама,наеднаш јас му пишувам-тој вкучен а не враќа,утредента исто..и веќе така цели 5 дена.Се вклучува,и не ги ни отвора моите пораки.На работа ме примети дека сум налутена за тоа и ми се извинуваше едно утро буквално велејќи ми имам премногу работа,те молам дај ми уште само малку време.Само уште некој ден.Се ќе ти надополнам..Јас му велев уживај,немај гајле(иако сакав да го задавам во тој момент) Ние сеуште се видуваме секојдневно и муабетот во живо и на моб.напредува многу убаво.Буквално пуштање на секоја секунда.Ама кога и да му пишам-не ми враќа,значи се вклучува и е активен,а не ја ни отвара порака.Утрово се слушнавме..ме зезаше да дојдам веднаш да јадеме колачиња..ме нарече душо.Ама ете,не ми е јасно? Зошто не ми враќа,да ли сега јас да кренам раце и да оставам се на него? Да ли сум здодевна со моето пишување? Да ли јас претерав со мојата игра топло-ладно? Да ли тој навистина нема време заради работата(иако и еден лајк може да прати тоа се цели 20 секунди од денот) или навистина не знам што е...ПОМАГАЈТЕ СЕ ЧУВСТВУВАМ КАКО ЗАЉУБЕНА 8мо ОДДЕЛЕНКА..:DВИ БЛАГОДАРАМ:inlove::inlove::inlove:

19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.291
    Допаѓања:
    57.924
    Знаеш може да го кажува дека е активен само ако вифито или интернетот му е уклучен, не мора да значи дека седи на фб. Може навистина има многу работа. Дај му шанса да ти докажи дека вистина ќе ти надополни за тоа што не можел да ти пишува, па ќе дознаеш какви намери има навистина. Покажи заинтересираност не е ништо страшно, не сите машки сакаат hard to get типови на девојки. Самата кажа дека е главен во фирмата тоа е голема одговорност. Многу е очигледно дека и двајцата се свиѓате. :) Се надевам се ќе испадне како што треба.
    Среќно!

На Санја и crimson им се допаѓа ова.
  20. AliciaSilver

AliciaSilver Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    210
    Значи сте блиски како што кажува и јас ти предлагам да зборуваш отворено викни го на кафе и кажи му дека преубаво ти е кога поминувате време заедно ова она и тогаш ќе сфатиш што мисли дали е оладен и не

На Санја му/ѝ се допаѓа ова.