Здрсво, Сега во сабота му е роденден, сакав да го изненадам и да направам нешто посебно тогаш и затоа уплатив за патување на местото каде што тој сакаше да оди уште лани. Организирав со водичот од агенцијата честитање на рлденденот во автобусот со песна, нарачав изработка на неколку поклони што ептен би му се допаднале, средив со хотелот проекција на видео (на кое зборувам преромантични работи и повторно му го честитам роденденот) на рецепција, огромна торта во соба украсена љубовно со балони, свеќи итн и уште неколку работи организирав да не должам и покрај сиот тој труд во понеделник кога му реков да се спреми сабота за пат ми кажува дека баш во сабота, за неговиот роденден бил на свадба кај едни далечни роднини (со кои нема ниту контакт ни ништо) и нема да иде со мене да откажем. По молењето од моја страна да не иде на таа свадба бидејќи не можам да откажам и дека го чекаат многу незаборавни работи тој не сакаше да се откаже, дури и бараше крај. И откако му раскажав се што го чека, тој само рече - Фала многу и криво ми е ама нема да идем ни на свадба ни со тебе и не ми се живее више. Мислев дека ќе се премисли и дека ќе одиме и ќе уживаме, а тој денес ми вели дека ќе си оди на свадба и не го интересира за мојот труд и за се.... Како да се однесувам, што да правам.... Стварно не знам веќе....
Не знам колку долго сте во врска и по колку години имате но мене ми делува како да не делите слични интереси во врската. Ти сакаш да правиш изненадувања а тој не сака. Според мене не вреди да се замараш. Ти си наметнала и спремила нешто што него не му значи. А и штом си спремала такво изненадување па и си требала да го прашаш од околу што тој мисли за тоа. Вака си го преценила него и некако делува како да го притискаш со твоето изненадување и твоите намери како да му го разубавиш тој ден.
Невиден кретен !!! Ти кoлку мнoгу гo сaкaш штoм си oргaнизирслa тaквo изненaдувaње. Амa и дa гo изoстaвиме твoјoт сoвршен пoдaрoк и дa е еднa чoкoлaдa штoм си се сетилa декa му е рoденден требa дa гo цени тoa штo мислиш нa негo , a не дa вели крaј. Мене кoлку и дa не ми се живее гледaм дa сум oк сo личнoстa штo јa сaкaм , кoлку и дa ми е тешкo некoгaш и кoлку и дa не ми се излегувa , излегувaм пoрaди негo. Штoм сaкa крaј стaви и ти крaј тoј ќе изгуби , a ти ќе нaјдеш некoј штo ќе знaе дa ти вoзврaти нa ист нaчин.
Pred da napravish bilo shto zapamti deka loshoto so losho se vrakja... Ako stvarno mislite i dvajcata deka bi vi bilo ubavo i deka ste eden za drug treba on prvenstveno treba da ja prekine vrskata so nejze za vie da imate shansa. Nema potreba od zlobni raboti, treba da bidesh iskrena so nego i da mu objasnish shto mislish i shto sakash. Se nadevam deka kje ispadne se kako shto treba. Pozz
Кој идиот човече хахаха, откачи го и најди друг кој ќе те цени A овај истиот дечко е за кој од 2012та година пишуваш дека не ви оди и имате кавги и на секое што ти велел ако не ти чини крај?
Може не сака изненадувања... Јас не сакам ич. Да ми организира некој толкава работа, без да се консултира со мене претходно, нема да отидам. Посебно неќам фешти.. тоа, честитање во автобусот, проекција на видео... 'преромантична' во хотелот... ноу-ноу .. И зошто не му се живее? Го праша што го мачи? Ако не си го прашала, испаѓа, ти му организираш работи што тебе ти се допаѓаат, а не правиш тоа што нему му треба...
Искрено, исто како @WildMk и јас мразам изненадувања, а особено вакви, бидејќи сакам секое патување да си го испланирам убаво, како и времето околу патувањето. Во спротивно ќе бидам цело време под стрес и можеби ќе треба да влечам лаптоп со мене, па нема да имам време за ништо и така. Ама ова однесување е предраматично и дефинитивно не е причина за раскинување. Тоа што мене ми текна е дека се исплашил од тоа колку сериозно ја сфаќаш вашата врска, а тој можеби мислел дека сте “полабави”. Не знам.
Изненадување не е за секој. Убав гест е за романтичен човек. Добро беше кога планираше да одите да зборните, ако не одговара Сабота нека е Петок, Недела. Деталите не мораше да ги знај, беше доволно да знај дека одите каде шо тој сака, и да семдоговорите во ден кога ви одговара на двата. Следно, покани за свадба се добиваат многу порано од една недела унапред. Како ти не знаеше за таа свадба, или знаеше ама очекуваше од старт да не оди на свадба?
Кретен. Заслужуваш многу подобро, тоа стави си го во глава. Ако не му се допаднале изненадувањата можел да каже дека му е превише сето тоа, и да поминете без тоа. Си сакала да му приредиш едно убаво искуство, тој те направил подоле од г****.
Не сум тип на романтики и вакви изненадувања,но девојками да ми направи вакво нешто,ја женам одма.Ова е за мене преголемо внимание и нешто преубавоо,али според кажаново дечково заслужил да го однесеш во штала и да рика со говедата затоа што е идиот класичен. Искрено разбирам љубов и све,ама кај ги наоѓате бе вакви токмаци и лудаци неможам да сватам.Овој не е за тебе,мани го и барај си соодветно на тебе,не губи џабе време со вакви.
Дечкото да ми направи ваквп изненадување јас ќе го запросам. Ако сакал нешто да ти кажи че ти кажел.Ако му сметало нешто во врска со датумот, со излегувањето, со времето и тоа ќе ти го кажел.Немало да ти речи крај, не идам и сл.Прво ќе ти ја кажел причината. А тоа не ми се живее не сакам да го коментирам. Јас би те советувала најпрво да го прашаш зошто направил така? И зошто рекол не ми се живее. И да има проблем некој со тебе би требало да дојде да уживате. Колку сте заедно?
Сега те читав и по другите теми. Ти стварно имаш сериозен проблем. Откачи се од него.Одите долго време а он се лади со тебе.Од 2015 пишуваш како имате криза, како ова, како она не чини. Јас те разбирам како е.Јас исто имам проблем со дечкото и се карам и се нервирам.Ама да сум во ваква ситуација ко тебе, со години некој да се лади со мене а јас изненадувања да му спремам.Не , не , НЕ. Стави крај.Го сакаш да.Но, мораш првенствено за себе.Не губи веќе нерви.Нервите не се регенерираат Поздрав.
Здраво луѓенца! Незнам дали точно за тука е моево, ама донекаде и е. Вака, имам скоро 6 годишна врска. СУпер е, добар, внимателен, не можам да се пожалам (се потскаруваме нормално, како и секој пар). Но има еден проблем што ме мачи, а него уште повеќе. Дечко ми има поголемо братче починато, дечко ми основно бил тогаш. И не сака да зборува за тоа, а дома неговите често го спомнуваат - дел од нив е. И знам дека дечко ми длабоко во себе пати тивко, го јаде болката сиве години, ама тој не го покажува тоа. Има периоди (претпоставувам кога се ближат важни датуми за нив двајца како браќа), дечко ми ептен се затвара. И јас не ги знам тие дати, бидејќи ви велам воопшто не зборува за тоа. И некој пат и несвесно кога менува расположение, ќе се скарам со него бидејќи ме нервира и неговото неубаво расположение и мене ни влијае многу. Сум пробала од околу многу пати да му кажам да се отвори, да зборува со мене кога и да сака, кога и да му е тешко. Не можам да му ја намалам болката, ама полесно ќе му е кога ќе зборува со некој. И често мајка му ќе ми ѕвони да ме праша да не сме се скарале, зошто бил таков и ме повредува малку со тоа. Сите овие години само еднаш има отидено на гробот, и тоа сега од неодамна. Тешко му е, тешко му е да се соочи. Ама и мене не ми е лесно со неговите нагли промени на расположение, и не ми е лесно да го гледам како во себе си тажи тивко...Незнам како да му олеснам, а стварно сакам. Ве молам за совет, или искуство од некој доколку се има најдено во слична ситуација.
Разговарај пак со него... ама овој пат не одокулу, туку со конкретни прашања, размислувања, понуди за помош .. полека, смирено и со внимание... Не знам колку ќе успееш да го 'отвориш', ама пробај... Не знам друго што би те советувала... За жал...
9 години сме заедно, имаме и двајцата по 24 години. Го прашав секако одоколу демек со пример од една другарка дека планира нешто слично за годишнина пред 2 месеца кога ми текна да го направам тоа и тој беше одушевен и рече дека тоа била чиста љубов и дека сонува за тоа да го доживее секој ден и ми рече да и кажам на другарка ми да не се мисли и да го направи тоа. Да, истиот е...
Ова ти го рекол, а после вака изреагирал? Ај не си троши време со дечково. Најди си некој нов... време е...
Тој ми кажа пред 3 недели дека му пишале на фб дека иако на поканата не ги пишувало него и брат му дека и они се планирани. Јас го прашав на кој датум е, тој ми рече дека не прашал и дека ќе се јави на мајка му да ја праша. По 2 дена јас пак го прашав тој рече дека сеуште не прашал и ми рече со овие зборови - А и што знам ќе видиме дали и ќе идем, некако не ми се иде, ипак ќе видиме. Јас дури сега во недела од други случајно дознав дека е баш тогаш свадбата и одма го прашав дали ќе оди и неговиот одговор беше истиот како погоре. Кога му реков да се спреми за патување во сабота преку агенција тогаш одеднаш се смени се во неговиот одговор...
Ај седни и размисли убаво што добиваш од него, а што губиш со него.. Се' ми се чини, дека ќе натегнат, оние работи кои се негативни... Извини што ова ти го зборувам, ама имаш само 24 години.. а веќе 9 си со него и си поминала 300 циркузи.. Не ти требаат толку драми уште од сега. Во брак ќе ти биде уште потешко... се' што денес ти е тешко..