Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.789
    Допаѓања:
    14.649
    Во ред е тоа. Секој си има право на приватност. На другарка ми дечкото и читаше муабети што си ги правиме во група на инста. Пола од интерните заебанции не ги сфатил (нормално), па после се објаснуваше она еден месец со него, па ние сме биле вакви- такви... глупости...
    Ама, тука веќе ми личи на нешто друго. Дечкото на членката исклучува интернет кога се заедно и го крие телефонот. Мојот бивши го правеше тоа пософистицирано ;) На mute си ги ставал конверзациите што јас не смеев да ги видам, па и некоја од девојките да му пише, нема да покаже на екран. А сигурен беше дека нема да му роварам по телефон, па шемава долго си ја тераше... Нејсе, @Sanya20 мене ми личи дека дечково ти крие нешто и со муабетиве пробува да те смота. Речи му да разгледаш со кој си пишува без да му ги читаш муабетите и види што ќе ти рече.

На cresa-jagoda, kim.k, Trxmx и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Fauhxy

Fauhxy Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    2.131
    Дилер да не е? :?:

На Trxmx, DAngel, ku4ence и 6 други им се допаѓа ова.
  3. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Не бе со Јеховини сведоци фатил работа или со оние од Црна ружа. А може и лихвари се во прашање. :!:

На Trxmx, Yeeah, ku4ence и 5 други им се допаѓа ова.
  4. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Се тоа е ок. Ни пасворди ни чуда си знаеме со дечкото. Ама кога некој те прашува, ако ја немаш мувата на капата нема проблем да кажеш со кого си пишуваш. Ама со тајни...

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bin4e123

Bin4e123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    4
    Zdravo, bi sakala da mi dadete sovet, bidejki imam problem so deckoto, i neznam sto da pravam, so deckovo sme 1 godina i 3 meseci vo vrska, no vejke nekoe vreme jas sum vo stranstvo, i nese gledame vo zivo. pocna da go menuva odnesuvajneto, i samo se karame nikako da se podobri ,me nervira samo ai se custvuvam smotano, glupo sto sum so nego vo vrska, zosto neznaj kako da postapuva ednostavno so zenska, nema karakter nula mue karakterot, voopsto i kako da nese custvuvam deka imam decko, deka sum vo vrska ,isto se custvuvam ko obicna devojka da mu sum, no, neje sepak bas taka, manijakov pocna sliki perverzni dami bara, no, jas nesakam, i kolku pati mu kazav deka nesakam, no, pak mi bara i nese otkazuva od toa, kako i da mu objasnuvam, i poradi toa nese odnesuva ubavo so mene, mi rece deka ne sum znaela da zadovolam decko, i toa poradi so nesakam da mu pratam takvi sliki, mi vika kese odnsv vaka normalno, koga ne me zadovoluvas, toa so ti vikam ne pravis, i mi vika, edna zenska koga ne go zadovoluva svojo decko ,se i sesto idelo, nemozam da go razberam, koj mue problemov sto ne me razbira nikako, deka nesakam a od edna strana nesakam da raskinam, bidejki go sakam i naskoro si odam od stranstvo, se vrajkam vo mkd ,ke bideme povtorno zaedno, no kako povejke da mue bitno dali kemu pratam slika, otkolku toa sto ke se vidime, i mi vika za seto ova ke ti go izvam, koga ke si dojdes ke doznais mi vika ubo ke vidis ti, a sto saka da kaze so toa neznm stv, nez so ke napravi dali samo tk pravi za dase pokaze nesto dmk ,ova ona ke napravam a nemoze ustvari nis da napravi, ako moze nekoj sovet da mi kazete sto da pravam

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Не сте заедно, тоа го разбирам, можеби чувствува потреба за тебе, но ако не сакаш такви слики да праќаш треба да го почитува тоа.
    А ова ќе видиш кога ќе дојдеш, како да ти се заканува за тоа што тој сега ,,страда". Па уште и во лице ти кажува дека ќе бара други (делот со се и сешто идело).
    Далечината треба уште повеќе да ве зближи, а не вака да се однесува тој.
    Очигледно само до секс му е.

7. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    Boze svasta....Koj e toj tebe da te tera da prakas takvi sliki...ako nesakas neprakaj i poarno neprakaj zamisli utre drug den raskinete i slikite gi pokaze na nekoj togas sto?
    Dobro so ponasanjeto malku da menuva mislam deka e normalno bidejki ste daleku ama epten do toj stepen ne, a i kako sto gledam i mene kako na @IM.TMKQ mi stoi kako da e za seks samo....
    I jas imam decko veke dve ipol godini i vo stranstvo e bil na rabota i se ama vaka sliki da mi traze bogami nikogas do sega....
    I NE MU PRAKAJ PERVERZNI SLIKI!

На Milobebence, ушко и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  8. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Не е ниту дилер, ни во јеховини сведоци, ни лихвар,ни црна ружа, ни на тајна задача во наса.
    Него ти прави некаков филм, има некој его трип па чекај кој сум јас не смееш моментално да видеш, потоа од кога ќе станам волкот од вол стрит (facepalm)

Нема потреба од чепкање по телефони, во разговори од 90та, оти довербата е најбитна во врска нели, ама уште помала потреба има од криење и искллучување на нив посебно кога ќе сте заедно.

Незнам зошто го прави тоа, најдобра варијанта тие да разговараш и да си кажеш ТЕБЕ што ти смета. Јас во истиот момент би го направила, не би можела да бидам со некој кој во лице ми кажал дека крие нешто од мене.

На lovestoneddd, crimson и theowndemon им се допаѓа ова.
  9. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    1.621
    Не вреди да се ризикува за човек кој излегол од долга врска. Неговата намера не е да бидеш со него туку едноставно и ти си претпоставуваш. Тој секако не сака пак врска туку малку авантура на мозокот. Внимавај и размисли добро.

10. Fauhxy

Fauhxy Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    2.131
    Што сака нека е, само на цименто да не седи. :!:

На simona_baby, Trxmx, RoseRain и 5 други им се допаѓа ова.
  11. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Штoм бaрa слики не те сaкa.Рaскину му. Се гледa декa сaмo зa негoвo зaдoвoлствo се гледaл сo тебе , a сегa кoгa не му е пo кеф ти прети.

12. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    А предхoдниoт мoбилен гo криел oд тебе ? Акo тoј не гo криел a сегa нoвиoт тoгaш пишувa и сo другa.Дoкoлку и предхoдниoт гo криел тoгaш сo нештo нелегaлнo се зaнимaвaa

13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Членката пишува дека и’ знаел шифри. Мада, се менува тоа.
    Нејсе, муабетов ми е дека нема потреба ни да се прашува за тие работи. Иритира. Еве јас сум голем инает и ништо да не кријам ако ми бара да види не би дала. Огромен знак на недоверба е тоа. Јас така го доживувам тоа проверување телефони. Има милион начини да се открие неверство. Пораки и повици се бришат да не заборавиме. Делата и постапките не.

На Milobebence, boo3 и KeBideLi им се допаѓа ова.
  14. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    точно има милион, ама најдобар знак е интуицијата. И ако нешто осеќаш дека не е во ред, големи се шансите дека не е. Во ситуацијава сомнеж има, значи предосеќа дека нешто чкрипи.

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Несмасен е. Повредено се чувствува, затоа што си далеку и не може да 'те има' целосно, а всушност, егото му е повредено. Сака да дрка на тебе, а ти не сакаш да му испратиш слики. Тој тоа го толкува како да не го сакаш, а ти неговото инсистирање го толкуваш како да не те сака. Се сакате. Но тој е незрел :) Баш ме интересира колку години има?

Ако не сакаш да му испраќаш слики, немој никако. Ќе мора да 'преживее' без нив. Да сум на твое место, би му советувала да порасне, па после да прави 'сериозни' врски. Уште не разбрало детето, дека кога си со некого долго заедно, има и моменти кога треба да си го погазиш егото, да си ги смириш страстите и да го испочитуваш партнерот.

Се најдобро :hug:

На TheGoldenPeach, poenta, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Што врски и љубов ви е бе тоа криње жити се,девојками ми чепка во телефон,нит нешто кријам ниту па се замарам.Иако на инстаграм имам доста следачи,и ред други ствари,кој си ги работам,и ми пишуваат рандом девојчиња и све,ама не се замарам,све и кажувам на девојками и све знае.Нормално муабетите со другарите не ми ги знае,пошто се машки и реално глупи муабети,нема ни потреба,како и јас со нејзините другарки,пошто се општи женски муабети,ама да го кријам телефонот шифри и чуда,аааа тоа не,сум кажал дојде ли ред да се караме за интернет,толку од нашата љубов и секој на своја страна.

На cresa-jagoda, Hellobeautiful, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Аман!
    До кога со контролирањето, чепкањето по туѓа интима, чепкањето по социјалните мрежи и мобилни телефони?
    Никој не е нечија сопственост па да мора да контролира секој потег, вие сте само едни обични дечко и девојка, кои времето го поминуваат речиси по цел ден заедно.
    Кога ќе научите дека, доколку некој сака да ве изневери ќе го направи тоа без разлика на се?
    Може во секој момент, секогаш, без разлика на контролата која ја применувате.
    Плус неверството тешко се дознава а доказите за неверство не се кријат во телефон.

Што правиме со довербата во врските бе луѓе? Зошто воопшто почнувате врска ако немате доверба или се сомневате во секој чекор или постапка на партнерот?
    Имам врска на далечина, се гледаме еднаш во неделата или на секои две недели, ама никогаш не ми паднало на памет да правам проверки затоа што имам доверба во мојот партнер а без доверба ништо не се прави.
    Не барајте залудно рачка или причина за кавга.

На Hellobeautiful, Anna85, Pandora- и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Луѓе живци искинав.
    Дечко ми е супер човек го познавам едно 9 години и како пријател и како дечко. Буквално ме третира како принцеза, искрен е, имаме доверба итн..За еден месец планираме да одам да седам кај него, имаме наш спрат, планираме да го реновираме и се е океј. Бевме на одмор заедно - најубавите недели во животот. Но не престанува со тоа лајковите по инста на се што мрда Не крие телефон до мене го чуваше 24/7 одговараше пред мене на сите повици ама... Мене ми пречи му кажав тоа во живо, го прашав каква потреба има?
    Он - Пријателка мие па од чест, досадно мие нема што да правам, што се замараш.
    Јас - Ако тие пријателка од чест се мава еден лајк и е доволно и ајде океј.
    Врската ние на далечина ( различни градови ) и секој ден наместо да се фокусирам, да се спремам, отворам соц мрежа гледам секој ден нов лајк кај нова девојка по бикини, а со мене има 753487574 слики.
    Го сфаќам како понижување, незнам дали да разговарам по телефон, зашто ми се јавува преуморен од работа само да ме чуе и можам хаос да направам. Како би постапиле вие? Повеќе ни тренинг не ми помага да не мислам, 300 филмови ми се вртат.

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Нема да гледам што лајкува - кај лајкува, и да си правам стресови непотребно.
    На интернет слики, се буквално како од било кој селебрити.
    Сенкир сите изгореле за дечко ти (ова не е навреда, туку треба да знаеш дека не го доживуваат сите како тебе). Плус, на слики има и по десетици, стотици лајкови.. Кликањето е лесно :)

:hug:

На Milobebence, Joi, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Сите ќе ти речат не се замарај за лајкови, 9 години го познаваш, веќе имате стекнато доверба.
    Јас мислам тебе повеќе ти смета тоа што не ти го почитува зборот, го прескокнува тоа што тебе ти смета и си тера по свое, отколку лајковите.
    Опсесивно лајкување за мене е недораснато тинејџерско однесување, без разлика дали е во врска или не.

На Mishela, Hellobeautiful, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.