Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Лелее.. многу ми е драго што го читам ова :hug::hug:

На Someonespecial, Alisa22 и Purelove92 им се допаѓа ова.
  2. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Многу сум среќна што се среди :hug:

На Someonespecial, WildMk и Purelove92 им се допаѓа ова.
  3. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Имав долга врска од 4 години.Пораснавме заедно, многу работи поминавме заедно.Се разделивме т.е му раскинав бидејќи не бев доволно добра за неговата мајка.Секогаш бев навредувана од нејзина страна, небитно.Откако раскинавме дознав дека луѓето биле прочуени по лош глас (недомаќини и жената била психички оболена) Една година и некој месец не сме заедно дечкото доаѓаше кај мене дома, пробуваше на секој начин да се смириме (мајка му сакаше да ми се извини) но не дозволив бидејќи не би сакала да ме гледаат моите несреќна во куќа каде што не сум посакувана, дечкото се трудеше да ги среди работите но се беше залудно, поради тоа што го оставив а и поради тоа што неговата мајка не раздели (да речам) он психички се уништи.Почна да посетува психијатри и да прима терапии.Пред околу 5 месеци избегал затоа што му правеле притисок неговите па го имаше по медиуми навидум како исчезнат.Една година го бараше мојот број по блиски пријателки мој на крај решив да го дознае бројот разговаравме чисто пријателски, потоа почнавме да пишуваме од лажен фб. Сабајлево ми пишал : Дали сакам да поминеме еден цел ден заедно. Би прифатила но се плашам.Јас би сакала да искочам со него, да го почастам нешто од целото срце и душа многу ми е жал за него бидејќи и како дете имал многу трауми и сега ова.Он е свесен за неговото здравје и ми вели дека бил сега подобар и дека напредувал.Откако раскинавме многу плачев и не ми беше ниту малце лесно да го поминам тоа што беше но секогаш го молев Господ да ми го даде уште на еден ден, да бидеме среќни, да си поприкажеме, да се гушнеме да го помирисам.Сега цврсто стојам на нозе ми се подобри животот, насмеана сум и позитивна додека кога идев со него често бев напната нервозна и негативна поради сите тие дешавки.Јас сум решена да ве послушам Вас. ДАЛИ ВИЕ ДА СТЕ НА МОЕ МЕСТО БИ ИСКОЧИЛЕ СО ЧОВЕКОТ СО КОЈ ШТО СТЕ САКАЛЕ НАЈМНОГУ НО ПОРАДИ ДРУГИ ЛУЃЕ СТЕ МОРАЛЕ ДА СЕ ТРГНЕТЕ ЗА ДА НЕ СИ ГО УНИШТИТЕ ЖИВОТОТ.Само тој што осетил знае како е, би сакала на момент да се соживеете со ова што го пишав и да ми кажете совет.Од една страна сакам да искочам но од друга страна се плашам да не направам уште полошо и да не ни биде многу потешко. И да напоменам, во тоа искачање не би имало допири, мување или секс. БЛАГОДАРАМ НА СИТЕ.

4. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973

јас искрено не би испаднала, бидејќи тој дома мислам дека ќе каже од среќа дека сте се се виделе и можно е да има пак проблеми. Со тоа шо ќе се видите ќе си даде за право да те бара да разговарате константно, со самото тоа шо си попуштила ти. Јас од лично искуство ти го кажувам ова, не беше до толку критична ситуацијата, но цел овреме така имаше од страна на наеговите дека не сум доволно добра итн... а они исто како шо викаш ти лоша фамилија...за грев

Доколку решиш да се видите, тогаш предложи му да седнете на кафе право да се најдете во некој кафич, за во случај да нема некаков испад доколку сте сами, вака народ друго е.

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Сепак сте ставиле крај,и искрено доста време поминало,јас не гледам тука причина за гледање и искачање,како што кажа немаш никакви намери повеќе со него.Тоа што било поминало,и терај си нов живот,не му давај лажни надежи,не го потпалувај,едноставно ако сакаш пак со него сами на страна сериозно нешто ок искочи,правете муабет и решавајте ги сами проблемите,ама ако немаш намера да бидеш повторно со него повеќе никогаш,остави го да си тера свој живот,а ти свој.Потполно го разбирам дечкото,и знам како му е,знам дека му е многу тешко,и дека паднал многу психички претешки се тие моменти,но чим почнал на подобро,тоа е добро,но пак ке напоменам немој само лажна надеж,затоа што ке го вратиш пак на почеток,а може и дури полошо да му направиш со здравјето.

На Milobebence, Harper, KeBideLi и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919

Јас искрено би си дала шанса себе си да пробам да се видам со него, да си дадам шанса да бидам среќна, сепак тој не е виновен за тоа што се случувало туку неговата мајка.
    Родителите секогаш зборуваат, не можат сите да те сакаат и да им се допаднеш, но доколку го сакаш не ја отфрлај таа можност.
    Па дури и да биде една пријателска средба зошто да не?

На lost123, VictoriaSan, Hellobeautiful и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Да и јас помислив на сето ова.Не би сакала да страда уште толку, а да биде тоа по моја заслуга.Он баш ми пишал нешто во оваа смисла; дека кога сме пишувале мислел дека ќе се смириме и ми вика дека со тоа се нервирал многу зошто знае дека не е возможно да му се вратам.Мислам дека најдобро е да немам никаква комуникација со него, за да му биде подобро и да успее да се опорави.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    За жал сум бил во слична ситуација,каде што имав долга врска 5 години,последните 2 години беше пекол,ама буквално пекол и мачење,имавме премногу проблеми,за жал мене нешто ми се случи во фамилијата и паднав многу психички се оболев,идев исто по установи и терапии за да се оправам побрзо,верувај дека од кога ја раскинав врската,ставивме крај без никаков контакт.Почнав многу побрзо да се оправам и да застанувам на нозе,затоа што се померивиме и двајцата дека е крај,и дека секој си продолжува со својот живот,и својата среќа.Од тогаш до ден денеска,јас сум сосема нова личност,многу појака,по среќен,и со нови цели во животот.Затоа ти кажав,ако му дадеш малце надеж,а потоа го откачиш може да биде катастрофално за него и неговото семејство,сепак психичкиот проблем е пресериозен проблем и не е играчка,ако не сакаш со него ништо,нема потреба ни од пријатели ни од ништо,за да не се надева секој ден дека ке се смирите,и дека ке се случи нешто сериозно.

На Milobebence, KeBideLi и EraBon им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Yeeah ако сте прекинале, точката не ја претварај во запирка.
    Си се тргнала и си свртела грб.
    Според мене, ако се сретенете ќе му дадеш надеж а со тоа ќе си предизвикаш дополнителни проблеми.

На Milobebence, Harper и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    22.317
    @Yeeah

Дај му шанса, ако мислиш дека стварно се подобрува, а не е лажно односно да глуми пред тебе.

Сите што викаат си заминала бла бла бла, ниту те изневерил, како што пишуваш, па ниту ти си го изневерила.

На lunchy и Unique__ им се допаѓа ова.
  11. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Дoкoлку ти сaкaш пaк дa зaпoчнеш врскa сo негo излези , aкo не не излегувaј зoштo уште пoвеќе ќе биде скршен ќе мисли декa нештo не е oк сo негo пa пoрaди тoa не сaкaш врскa сo негo. Тaквa е психaтa секoгaш дoaѓa дo сaмooбвинувaње. А инaку причинa зa вaшетo рaскинувaње билa мaјкa му a не тoј. И aкo тoј е дoбaр сo тебе a тебе ти е уште привлечен oбидете се пoвтoрнo.

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Ти ги читав и старите постови... После се' што имаш поминато со него, подобро, ич да не се гледате. За неговата психичка состојба, не си ти виновна. Тој и сам си бил неодговорен, ни знаел што сака-ни како сака, башка што со мајка му си имала и ти, а и тој проблеми ... Таа нека му ја мисли сега. Ти не си одговорна за ништо...

Најди си некој со кого нема да има толку драми, и повуци-потегни. Многу ви е токсична врската.. без разлика како се чувствуваш за него, деструктивни сте кога сте заедно.

На crimson, oblace1 и Yeeah им се допаѓа ова.
  13. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    Женски вечерва дечко ми дома е сам.Сакам да уживаме вечерва уз вино и добар секс.Ама...он некако не му текнува на тоа.Јас само му реков купи ако имаш пари кондоми.И сеа он седи на кафе со другари не сакам да напнувам, ама сакам да му кажам што сакам вечер.Не ми е до сексот толку многу, колку што сакам сами да уживаме уз вино и музика и муабети до зори.

Сакам него да му текни ама па и не е баш некој со фикс идеји.
    Дали да му звонам и да му го прњдложам ова? Мене ми е да не ми се заеби планот и да замини со другарите уште пред да му кажам?

14. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Се договоривте вие да седите вечерва кај него или има план со пријателите? Ако е договорен со тебе онда земај вино и кај него simple as that.

На cresa-jagoda и Shmizla94 им се допаѓа ова.
  15. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    Не ништо се немаме договорено.Викам не ми крева сеа а може да си направи друг план.Мене ми текна оваа идеја.

Само му реков после да земиме.А то не значи и договор ама значи дека треба да планира.Ако изуми нешто ќе се карам.

16. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Штом си му рекла да купи кондоми, исто ко да си му рекла сакам да имаме секс. Освен ако дечко ти не глумеше главна улога во „Глуп у поглуп“. Тогаш ќе треба и да му нацрташ :) Така што не му предложувај пак, зашто ќе делуваш патетично и очајно.

На lunchy и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  17. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104

Така е.
    Јас нема да испаднам патетична ако му предложам вино и музика хаа.

Само што треба да си знае дека е сам дома и дека треба со мене да планира.

18. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Ништо не му предлагај. Ако до сега, 19 часот, не ти иницирал договор за вечер, испланирај си ти нешто друго, излези си со други и помини си убаво. Сега и да ти се јави да ти предложи нешто, веројатно е затоа што друг план му пропаднал. Немој да бидеш ничија резерва! Почитувај се себе си ако сакаш и другите да те почитуваат.

19. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104

Јас бев кај него спиев.И седевме со неговите и станавме.И после ми рече ќе се слушниме прво да се видам ваму.
    И на телефон гонпрашувам што ми рече.Вика па ќе се слушниме тоа.Оти знам дека се губи не памти.
    И океј.И сеа звонам од 6ч.Не крева.Знам кај е, ама ова ме вади од такт.

Сакав да сум вечерва со него и нема ништо лошо ако на дечкото му предложиш.

20. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Не сакам да ти правам лош филм ама дечкото да не крева 1 саат на телефон, притоа да е океј и кулира со друштво е огромно непочитување.

На cresa-jagoda, Nausicaa, lost123 и 4 други им се допаѓа ова.