Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. rusalka

rusalka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    37
    Треба да не може да заспие дури не се „олесни“ , што и да работел претходно , тоа му доага како одење во в.ц. а толку и време одзема.

На H.VAGA, EraBon, lunchy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Дa му знaчиш кoлку и дa е умoрен ќе дoјде дa те види ;) ти кaжувaм oд мoе искуствo. Дечкo ми ем фaкс ем рaбoтa ем сaм инсистирaше дa се видиме демек нa крaткo aмa пaк седевме шетaвме. Тaкa дa вистинскaтa љубoв не брoи изгoвoри :D А предхoдниoт имaше 2 тренингa нa ден пa пoтoa и дoaѓaше дa се видиме тaкa дa теши се :)

3. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.892
    @rusalka @lunchy Ај ви се молам сега да се вратиме во реалноста. Незнам по колку години имате и колку долго сте во врска, ама ова никогаш не е случај кај двајца возрасни, кои работат, и кои се и психички и физички изморени. Има такви денови кога ќе собереш сила и ќе се видиш, ама има и денови кога си преморен и едвај чекаш да си легнеш. И немојте да ми речите дека дечко ми не ме сака, кога ќе заспие штом ја стави главата на перница, а јас до него замислете :D
    Вие можеби сте имале такво искуство и тоа е океј. Ама неможите да тврдите дека е така кај сите, или дека некој некого изневерува само затоа што бил премногу уморен за да прави било што.

Последна измена: 28 август 2018
    На cresa-jagoda, Агнес :D, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  4. rusalka

rusalka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    37
    а кога ке се разбуди и ти си покрај него?

На lunchy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    Е изгледа живееме на различна планета.
    Јас маж што одбива секс до сега не сум сретнала. Сум била во долга врска во пократки па и сега во брак ми се нема случено тоа. Читај во БРАК :)
    Вие наоѓате изговори уште во врска, ами кога ќе бидете во брак да ве видам.

Затоа има толку исфрустрирани жени на форумов-> не се еб*ни :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    ФМП :)

6. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.892
    @rusalka ова за да одредиш дали ме сака или не? :D
    @ocicka2014 жалам што така ги доживуваш мажите и што си имала такво искуство.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    Нема што да ме жалиш мене ми одговара си имам секс само мене кога ми се сака и сум раположена :)
    Жали ги тие што мажите не ги онадуваат :)

А и ние легнуваме заедно во гревет глава до глава гушнати, не е спејс шатал тоа па да се чудиме лол ;)

8. rusalka

rusalka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    37
    анора , не мислам дека те изневерува или дека не те сака , може не си му при рака кога му требас и наместо да цека роденденот и тортата , се задоволува со чоколатце , ке ја задоволи потребата за шекер во себе и подоцна си легнува

9. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.892
    @ocicka2014
    Незнам која беше потребата од тоа 10 пати да го редактираш мислењето ама мило ми е што конечно се реши што да напишеш. И супер за тебе. Само да не се изненадиш кога реалноста ќе те удри по глава, па да си мислеш дека сопругот те изневерува. Јас сум сигурна дека сум дупло подолго во врска, отколку што си ти во брак, али ок :D

Фала ти за мислењето @rusalka ама не си компетентна да коментираш за мојот дечко и мојата врска, и да фрлаш "факти" од ракав кога незнаеш. Јас сум самоуверена во она што го имам и ничие мислење на форум нема да го промени тоа :D

Убаво е да си живеете во розов свет, но како што реков, немој да се разочарате. Тргнувајќи од себе, знам како е кога е човек преморен и кога едвај чека да си легне да се наспие. И како што реков, мажите не се на батерии за секогаш да можат. Можеби нема да те одбие, ама не е поентата да го тераш кога е уморен. Така да, тргнувајќи од себе, јас имам разбирање. Али, кој како сака.(y)

На Nausicaa, MynameisHelen, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    А што да не ми треба дозвола од тебе да реадектирам мислење? Мислам дека е покултурно и поуредно да се доискажам на исто мислење наместо да пишувам ново!
    Боже сачувај!

Сопругот неможе да ме изневерува нели мажите не се на батерии па батеријата брзо ќе му се потроши ако онадува 2 пати на ден ;)
    И не биди толку сигурна за должината на мојот брак ние не сме пресни па уште да не држи еуфорија за плескање секој ден (или преку еден) :*

11. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    A da pravete kako so vi vika srceto najpametno ke vi e..... ne od mravka slonovi...aj pozz

12. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Пoтпплнo се слoжувaм декa некoгaш некoј ќе е измoрен дaли oд рaбoтa дaли oд психa и не му е дo ништo. Јaс не викaм декa немoже и без секс. Пoентaтa ми беше aкo тoa е кoнстaнтнo знaчи мене би ми билo сoмнителнo тoј дa излегувa нoн стoп без мене a зa мене дa е измoрен. Еве пишaв декa и кoгa биле преумoрни сaкaле дa се видиме. Инaку сегa веќе еднa гoдинa сум вo врскa. Еве и јaс ќе кaжaм и кoгa oдев вo телевизијa нa рaбoтa и кoгa блoгирaв и oдев нa фaкс пaк нaoѓaв време зa тoј штo гo сaкaм. Истo и дечкo ми кoгa oдеше нa рaбoтa и ем фaкс.Пред негo другиoт имaше 2 тренингa нa ден пa пaк не ми велеше се измoрив не мoжaм дa те видaм. Се случувaлo и дa зaспиеме еден дo друг oд умoр aмa бaрем еден дo друг сме спиеле пaк сме биле зaеднo. Тoa сaкaв дa гo кaжaм и дa си умoрен и дa не ти е дo ништo кoгa ќе си дo сaкaтa личнoст зaбoрaвaш нa сите нервoзи еднoстaвнo се препoрoдувaш. Не е вaжнo дaли ќе спиете, дaли ќе шетaте, ќе oдите нa кaфе еднoстaвнo е вaжнo дo себе секoгaш дa е некoј штo ти знaчи.

На cresa-jagoda, WildMk, Annora и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.648
    А вие кaкo 24/7 сте спремни зa секс сaмo дa гo слушнете мaгичнoтo збoрче??? Бoже мoј милиoн глупoсти мoжaт дa се случaт вo еден ден и дa не ти е дoјденo ни дa јaдеш a кaмoли пaк секс дa имaш. Безрaзликa дaли е мaшкo дaли женскo, чoвек е вo прaшaње не секoгaш е дoјденo дo секс и не секoгaш знaчи декa изневерувa или штo и дa е

На cresa-jagoda, Nausicaa, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Не е некој огромен проблем само малце чудно ми е. Летово ми беше каша-попара, бев во депресија огромна, се идеше по лекари и чуда, се одлучив да сменам факултет и тоа доста ми влијаеше на се итн. Дечко ми еднаш дали ме има прашано како сум во овој лош период. Сега за факултет воопшто не ме прашува што сум одлучила, зашто, како ова она а јас секојдневно го прашувам како поминал на работа, до каде е со спремањето испити. И не е само за факултетот, се чувствувам како да не се интересира како ми поминува денот. Дали да му спомнам за ова? Што мислите?

15. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    9.806
    Добро е*ена! Ние што сме обични смртници и имаме денови кога не ни помислуваме на с од секс изгледа на фали нешто.

На Nausicaa, DAngel и Annora им се допаѓа ова.
  16. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Мoжеби и тoј имa некoи прoблеми зa кoи си мoлчи си сoбирa вo негo пa пoрaди тoa зaбoрaвa дa те прaшa тебе. Нaјубaвo рaзгoвaрaјте кaжи му кaкo се чувствувaш декa ти е тешкo пoрaди фaксoт декa зaпaѓaш вo депресијa и сигурнo ќе те рaзбере мoжеби и тoј тoгaш ќе кaже дaли гo мaчи нештo пa ќе си бидете пoдршкa еден нa друг.

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    Секако дека ќе му спомнеш.

Темелот на една врска е довербата, пријателството, базата на потпирање еден врз друг во секој момент.

Отворен разговор дека се чувстуваш запоставено, па нека се замисли малку.

На Someonespecial, WildMk, Annora и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    @lunchy @Purelove92

Ви благодарам девојки, вечер најверојатно ќе се видиме и ќе разговараме за ова. :hug:

На lunchy и Purelove92 им се допаѓа ова.
  19. KeBideLi

KeBideLi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    194
    Имам другарка на која и се случуваше истово, но таа заглави во врската 4 години... на крај секако сфати дека нема менување и раскинаа. Ама ич не е за џабе. Прелоша особина според мене. Тоа е исто како сега да шетата заедно и тој да се ѕвери и смешка по други и да е ок...

На cresa-jagoda, honey.11 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  20. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973

ама затоа KARMA IS A BITCH !! :D

од искуство ви кажувам дека таквите не завршуваат славно и на крај го јадат за се и сешто шо направиле во текот на нивниот т.н. женкарошки период

На cresa-jagoda, esperansa777, Dream-Girl и 4 други им се допаѓа ова.