Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    59.589
    (facepalm):shake: Ауу лошо, многу лошо.

На Сherry.girl и WildMk им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    :) А ти му кажуваш за ова дека ти пречи? Речи му: Добро, можеш ли да донесеш сам одлука за нешто?? На мо*ање да одиш, триста совети ќе ти требаат. Не сум ти мајка! А ти не си бебе!

Ако не го сакаш... само ќе се мачиш...

На Сherry.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    4.424
    Па не знам, зошто е лошо тоа...
    Добро, зависи, секој го сфаќа тоа, поинаку..:)

4. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    59.589
    Лошо е и тоа многу. Таков човек јас не би сакала да имам во мојот потесен круг. Зошто? Бидејќи сакам да ги купи тие патики бидејќи него му се допаѓаат, да одиме на кафе во тој кафич зошто таму му било убаво, да не одиме во кино туку на прошетка зошто не му се гледа филм.
    Со една реченица да има свое јас, се што сака, мисли, чуствува да го каже јасно и директно.

На cresa-jagoda, Belgin1, IAmPresident и 3 други им се допаѓа ова.
  5. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973

мое мислење, многу ќе згрешиш доколку се одлучиш да го оставиш. Затоа шо те сака и нормално дека ти си прва во врска со се' . Тоа не е лошо да побара мислење...значи не ја гледај фасадата, туку значењето на малите гестови.

со самото тоа шо те прашува за мислење, те цени, му значиш, со тоа шо прво со тебе се договара па после со други, те почитува. Мене овие работи шо ги прави дечко ти, најважни ми се во односот и карактерот кај еден дечко.

На cresa-jagoda, Juicy, fana и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    4.424
    Нема да и чини, и така.
    @honey.11 - 2рата реченица, за тебе, од вториот пасус, се совпаѓа со моето (Завииси кој како гледа и сфаќа). :)

На WildMk и honey.11 им се допаѓа ова.
  7. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    @Cherry.girl а замисли да бидеш со некој кој не те ни прашува шо сакаш да јадеш и пиеш ? само замисли какви се нечесни и некултурни машки има ? и да си тера по свое само.

На cresa-jagoda, VictoriaSan, lunchy и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Сherry.girl

Сherry.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    258
    Во право си, ни тоа не чини... секогаш треба да се има златна средина

На cresa-jagoda, WildMk и honey.11 им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Средина да, ама средина, не е ни да не те ферма, ни да прифаќа се'. Мора за нешто и тој да има мислење. Пасивни играчи, истоштуваат.. Едно што треба за себе да мислиш, ти наметнува и улога и за нив да мислиш.

На cresa-jagoda, x.Daisy.x, Сherry.girl и 2 други им се допаѓа ова.
  10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Значи не е работата да раскине со детево. Туку едноставно не е убаво да си со некој шо ќе ти биде како кукла играчка.
    На шо личи тоа? Некогаш е убаво некој друг да поведе иницијатива или да биде „водач“ во врската.

Кај за себе мислиш, па да мислиш и да организираш живот на некој друг?
    Па и да е најпросто нешто како избор на ресторан за вечера, некогаш сакаш да ти рече „ај вечер спреми се, ќе те носам таму у таму“.

Значи кажи му дека сакаш некогаш он да биде тој што ќе биде асертивен и одлучен, направи отворен муабет. Ама искрено, ја мислам после ова шо си му кажала дека ќе му раскинеш, он уште повеќе ќе ти иде по газ за да ти угоди, и може полошо да искочи. Не знам како би ја средила ситуацијава искрено. :whew:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Никако! Со мазохист е тешко.. Ако го повредиш, ќе почувствува задоволство :D

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    22.317
    А ти од кои типови сакаш, оние што брзо те фрлаат на 2-3 дена игнор, односно да не ти посака ни добро утро, ни да ти каже те сакам ни ништо од тој тип, пошто еве би го сметала како слабост?

Да плачиме после по форум и да прашуваме како да го освоиме тој тип? Па тој тип мислам дека и може да те крене на клоца,ако не е по негово, односно често му оди на инает. xD

Малку претерав со ова, ама горе доле тоа е.

Последна измена од модератор: 29 август 2018
    На Плавуша123, Dream-Girl, Alisa22 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    4.424
    3 години одела, сега и засметало. (n)

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    најдобро со тие кои не се ни такви-ни такви.

Последна измена од модератор: 29 август 2018
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    22.317
    Искрено мислам дека типот е океј, не е wow, ама е океј и сеа и засметало, ма не заебавај. Мислам дека и "шета" некој во паметот и сеа ај да бараме маана во момчето, па да одиме да се сексаме со некој badboy што ги лажи сите средношколки на одмор. :)

На cresa-jagoda, Dream-Girl, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    можеби и да не најде некој таков, па да си пати за сегашниов ако стане EX

На SwanMay и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  17. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Мoј сoвет е дa не рaскинувaш бидејќи премнoгу му знaчиш и пoрaди тoa зa се се кoнсултирa сo тебе. Мислaм декa вистинскa врскa нa дoгoвoр и рaзбирaње се зaснoвa кaкo штo прaви тoј. И зa пoфaлбa е штo тoлку зрелo се oднесувa зa негoви гoдини сo тек нa време ќе сфaтиш декa тoa не е нa oдмет. Дaли би ти билo oк тoј дa си нaпрaви плaнoви сo негoвo друштвo a пример ти си сaкaлa дa се видите и тoј рaди нив те извисил. Знaчи вaкa е пoдoбрo првo гледa сo тебе дa се дoгoвoри пa пoтoa сo други. Штo се oднесувa дo пaтики тебе ти верувa пoтoчнo сигурнo мисли декa имaш дoбaр фкус декa убaвo знaеш дa се средиш пa те прaшувa зa сoвет .

На cresa-jagoda, Dream-Girl, Purelove92 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    59.589
    Претерувате и дај каде со тие примери има полошо ќути си и седи си со тоа што имаш.
    Секогаш има подобро и полошо од се и нема логика ова да го споредувате, а што сакаш некој што ќе те откачи за 2 дена или ќе те искористи.
    Девојчето си го сака дечкото, само си кажува што и смета и е сосема логично. Тоа дека после 3 години сега искажува не навлегувам, но јас не дека не би можела туку не сакам да одлучувам и решавам за друг.

На WildMk и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    22.317
    Аха, а тоа дека типот искрено ја сака, ја почитува и ја става на прво место, односно доколку не може ќе го потполни времето со нешто друго односно со другарите не е океј?

После ќе вика не е искрен со мене, не ме става на прво место, гледа првин да се договори со другарите, па ако му откажат со мене, тој мене ме гледа само како да си пополни време?

Ај види што е подобро од првиве две прашања, кои истовремено се и одговори. :)

На cresa-jagoda, Dream-Girl, Alisa22 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Претпоставувам дека вие имате совршени врски и бракови и по 5 деца, убаво воспитани, секогаш средени како британската кралска фамилија, па си дозволувате да бидете толку дрски кон девојката.
    Да, одење по гајда цело време е ужасна работа. Утре ќе сака од која и да е причина да му раскине и овој ќе нема живот без неа. Или ќе почне да и прави љубоморни сцени, или сцени од типот "ќе се убијам/ќе те убијам". И вам тоа ви е во ред? Здрава врска е помеѓу два партнери кои имаат изградени животи и без оној другиот, а партнерот е тој кој што треба да се вклопи во тој живот без да пореметуваш/менуваш било што.
    Утре ќе и се понуди шанса да треба да отиде некаде без него, да го остави на месец/два, овој ќе збесне.
    Не, не, clingy е типот и ако не ја среди работата слободно може да го остави.
    На крај краева, како што рече @Stark дека само си бара причина за да го остави. Знаете што: не и треба причина. Ако сака ќе го остави и тоа е тоа. Кому е должна да објаснува и да се правда зошто одредена ситуација не ја прави среќна?
    @Stark да не мислиш дека ќе најдеш девојка што ќе трча по тебе 24/7 и ќе се прилагодува на секое твое движење?
    @Cutiepie1 не сум те приметила, ама право на ваква дрскост имаш само ако си нашла некој универзален рецепт за среќен брак што би функционирал за сите луѓе во секоја ситуација.
    Безобразни сте.

ЕДИТ: гледам и @Cutiepie1 машко бил. Со среќа. Уште да се изјасните за љубоморните испади и сѐ ќе ми биде јасно.

На Belgin1, Сherry.girl, Annora и 3 други им се допаѓа ова.