Па и јас имам дечко кој ме сака, почитува и става на прво место но јас не сум одлучила ништо сама во оваа врска од скоро 7 години. Ќе излезе на шопинг ќе ме праша за одредено парче но тој одлучува дали ќе го купи, за одмор 2 месеци се договаравме каде, зошто сакавме различно место. Ќе бидам со него и цел живот се додека има свое јас и не одлучувам која кошула да ја носи утре на работа
Е да бе, ај ако не нека и се јави да ја праша дали може да моча? Не сакам на некој мајка да му изигравам, доволно е возрасен да знае да се грижи за себе и да реши какви патики ќе носи. И мене ме нервира коа некој не кажува шо сака, т.е. за нишо нема мислење. Камелеон. Шо е најтрагично, ова на крај може фрустрации да донесе за дечкото.
@DAngel Not really, последната девојка што ја имав односно бившата, сето беше врз база на компромис односно да се најди средина и за двајцата да бидеме задоволни. Но сега сум сингл.
Епа реков, со следната направи како што викаш ти дека било најдобро. Закачи ѝ се и не се дели од неа 24/7. Направи ја твојот живот. Да видам колку ќе ти трае врската.
Добро, нека му се скара на дечкото и нека тера, па можеби ќе осети разлика, и се надевам нема да биди на тоа дека и недостасува ова момче.
Само вистинска личност ти треба @DAngel за среќен брак, не знам дали го имам рецептот. Знам, дека во случајов, таа не е.
Укажи му на се'... додуша, сигурна сум дека си му укажала.. Да речеме дека е неискусен и дека не знае поинаку и мисли дека услуга на врската и прави, ако е безгласна буква... Можеби ќе се смени. Сеуште сте мали.. и имате простор за 'калибрирање'. Ако ти се инвестира време и енергија, ако ти значи доволно... инвестирај... ако не, секој башка и готово. Сепак, ти треба да донесеш конечна одлука. Ти посакувам се најдобро
Далеку дека сакам од тоа, ама видов машки член си па да те прашам. Дали ќе ти е убаво цело време да се врткаш околу девојка ти? Луѓето да не те гледаат како посебна личност и другарите цело време да те зафркаваат што не се делиш од неа? Ми смета баш што е ваков поради него. На секоја девојка што не си го сака момчето ќе и е убаво градот да го озборува и да го прави будала, ама мене не ми е убаво пошто го сакам. Кога ќе раскинеме замисли како ќе го преброди тој тоа ако целиот живот му се врти околу мене? Не можам да го најдам одговорот каде некој напишал дека ми шетал мозокот и дека сум сакала да пробам друго па затоа ваква драма правам. Јас да сакав да пробам друго и да ми шетал мозоко ко што кажа тој член, немаше да се замарам ни по форуми ни со него, туку ќе си отидев фино лепо со друг а не да се секирам како да не го повредам. Не сакам да бидам водичот во врската, ова не е некој натпревар, сакам компромис и човек што ќе ги прифаќа моите мислења, но ќе си има и свои, а не неговите мислења да ги гради според моите. Инаку ви благодарам на сите други на советите и на поддршката, имав зборувано со него на оваа тема, но ќе пробам ќе зборувам пак па ќе ви пишам што ќе биде
Овде да речиш влакно ми падна во супата, ќе те направат ко јаже да ти паднало, ти да си го извадил и да си се обесил. Отприлика така ги превртуваат мислењата. Мој совет, послушај си се себеси. Не живееш ни за дечко ти, ни за мајка ти, другарка ти, ни за мислењата од овде. За никој. Живееш за себе. Ако не те усреќува врската, раскини ја. Ако те усреќува терај. Млада си, а верувам и тој. Ќе си ја најдете среќата со други понатака. И не значи дека ако му раскинеш на овој, следниот нема да те ферма ни 2%. Постојат нормални луѓе, кои имаат и партнери и социјален живот и се и убаво функционираат. Затоа, послушај си се себеси.
Да бидеме искрени, и женск Ob8cno zenite kolku gi otfrlate toku povekje kopneete pa da vi go pruza celo vnimenie, i ne ste ni vamy ni tamy. Ama ti si znaes najdobro i ako vekje sakas da go promenis " kazi" mu na nekoj nacin, ne direkten i vidi kako ke reagira. Dali e spremen toj da se promeni ili ne. Inaku 99% dum siguren deka nikogas ne bi te povredil, odnosno izneveri do druga. Kako i da e ti si to poznavas najdobro i pravi kako mislis deka e najdobro, good luck.
Дали одите или доаѓа партнерот често кај вас? Ние многу ретко одиме едни кај други,дали ова би го сметале дека нешто не е во ред ? Ова го пишувам бидејќи нема човек да не ми искоментира како тоа не идете еден кај друг.. Во мисла сум..Така сме почнале да функционираме и не знам за поинаку бидејќи не сум имала претходно врски а сите тоа го сметаат за прроблем.
Колку време идете? Според мене не е проблем мислам можеби на дечко ти не му се брза и не сака да ги избрзува работите. Вака се нормално се однесува? Не се замарај со мислењето на другите, тие се направени да наоѓаат маани Ако ти сакаш да идете повеќе еден кај друг кажи му го тоа, но ако не ти смета моменталната ситуација продолжи си вака не се секирај што и да ти зборат.
Јас одам почесто, тој поретко. Се е ствар на договор, но дека често шетаме и излегуваме поретко сме по дома. За мене не е ништо чудно да одите поретко еден кај друг ниту пак гледам како проблем на тоа. Се зависи како си се договарате и како вас ви одговара.
Сигурнo сте нa пoчетoк нa врскa. Вo ред е тoa и јaс нa пoчетoк не oдев кaј дечкo ми дoмa. Сегa јaс oдaм пoвеќе кaј негo, a тoј дoaѓa пoвременo зoштo јaс живеaм сo мoи пa некaкo кaкo дa се срaми oд нив гo имaм приметенo кaкo дa е нa штрек пa не иницирaм нa тoa. Тaкa дa не се зaмaрaј сo другите демек тие знaaт штo е нaјдoбрo. Кaкo ви oдгoвaрa тaкa прaвете си. Амa мислaм декa сo тек нa време кoгa ќе сте вo врскa пoдoлгo време ќе пoчнете и дa oдите еден кaј друг.
Штом вас ви одговара така, тогаш нема зошто да се секираш. Не постојат правила по кои треба да се водите за да сметате дали е во ред или не. Јас лично почесто одам кај дечкото, тој кај мене многу поретко, од причина што имаме поголема комоција кај него. Луѓето секогаш зборуваат и се трудат да најдат маани и онаму каде што ги нема. Како што ви е убаво, така да си правите
Ви благодарам за одвоеното време и секкао советите ми се од корист. Инаку не сме на почеток на врската година и 7 месеци скоро.Одиме не дека не амаа мнооогу ретко повеќе искачаме.
Znaci ne znam shto mi e vo posledno vreme dali deka sum vo pms ama se cuvstuvam ko da poluduvam i imam potreba postojano da go gledam decko mi ,ne sakam da go napinjam ama postojano zameruvam za se i nemozam da si pomognam , vcera se iznervirav si rekov odamna ne se imame videno koga razmisliv pred dva dena se vidovme i mu se lutam zoshto ne me vika da se vidime postojano mi treba vnimanie od nego ,stvarno ne znam shto da pravam se cuvstuvam ocajno