Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Fala za sovetot ,ke se obidam :hug::hug:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    дечки здраво
    пишував тука и пред некое време во многу лоша ситуација сум. Во врска сум 6 години со дечко ми студираме во ист град и живееме заедно е сега да напоменам он ми е прв дечко пред него не сум ни бакнала некој друг. Дечко ми е многу добро дете ме сака ме почитува,неговиот татко е многу строг ако он има 24 години со него се однесува како со дете на 12 години мора да побара дозвола за на искочи на кафе,на утакмица, не му дозволува да вози кола ако има возачка дозвола веќе 4 години,го тераат со нив да иде по одмори,зимувања и сл. немаме ни друштво цело време сме сами и ми стана многу монотоно не знам дали го сакам или со него сум од навика пробав да правам муабет со мајка ми она не сака ни да чуе многу го сака дечко ми и не може да ме замисли со друг,отворено и кажав сакам да пробам со некој друг таа ми вика ако фатиш друг дечко немаш моја поддршка нема ни да те финансирам и му звони на дечко ми цело време прашува шо е проблемот меѓу нас едноставно ми се меша. Како да живеам живот на 35 годишна жена не како за 22 колку шо имам така се чувствувам како да преминав преку ноќ од дете со жена.Не знам што да правам збунета сум не сакам да направам грешка ве молам некој совет оти се шекнав:|

3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    9.806
    Дечко ми кај мене не доаѓа. Живеам со моите и со брат ми, првенствено мене ми е срам а и на него. Јас кај него одам, ама тој живее сам во стан а неговите во куќа се. Искрено да беа на купче сите, незнам дали би одела. Инаку скоро 6 години одиме. Ова го зборам за во родниот град. А во Скопје сме двајцата, јас студирам тој работи, но не живееме заедно. Е во Скопје не се ограничуваме, бидејќи сме сами :)

На Mia-K му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RESANKA

RESANKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    430
    Koga si so nekoj dolgo vreme se javuva monotonija. Pravete raboti koi ne ste gi pravele do sega. A zosto sami ste i ne se druzite so drugi? Sega vi se god. koga trebe da se druzite,zapoznavate novi luge,novi stavovi. Za da raskines nekomu treba da imas ozbilni pricini. Ete stavi si na list na edna strana pozitivnosti na decko ti na druga negativnosti i pisi si iskreno se,razgledaj,razmisli sto moze da podobrite vo vrska a sto ne i odluci vredi da go ostavis i prodolzis ponatamu ili ne. Jas od ova sto si pisala ne mozam tocno da ti kazam sto da napravis i toa da ti se pokaze kako ispavno.

5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    9.806
    Девојче има љубов и после 6 години, од искуство ти кажувам. И на периоди може да биде монотоно, ама поминува. Некогаш сум се прашувала и јас дали е навика веќе, на исто место излегуваме секогаш, исто јадеме кога излегуваме, не одиме на диско - на прсти се брои колку сме биле во овие 6 години, дечко ми пак не сака да вози а има дозвола (ама нема кола во Скопје, ама и дома кога сме не сака) и тн. Инаку овие работи меѓу татко му и дечкото треба тој сам да ги реши. Ти отворено ќе разговараш со него, ќе му кажеш што мислиш и чувствуваш. А мајка ти ќе се помири со што и да биде. Мајка ко мајка... Секогаш бурно реагираат на се прво, ама потоа гледаат нас да ни биде убаво. Ама верувај се дури е финансиски зависен од дома, нема да ги реши проблемите до крај... А и дечко ти игледа не знае да се спротивстави. Мора да почне. Како тоа го убедуват и оди на одмор со нив, искрено нз, не ми е јасно. И друго, како бре на овие години сакате живеете заедно? Еве јас студирам во Ск, дечко ми работи и од мене постар е 6 години. Ме моли да живееме заедно, ама не сакам. Сакам друштво, сакам да излегувам, сакам слобода уште. Не сакам да сум по цел ден смао со него, и уште од сеа шо се вели гаќите да му ги перам.

На Annora и RESANKA им се допаѓа ова.
  6. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @thequeen95 Млада си, едностсвно имаш потреба за адреналин, авантура, тоа е сосема нормално за твои години. Нема исправно или погрешно, важно е одлуката да биде твоја, а не затоа што некој така мислел или рекол. Секогаш нешто добиваш а нешто губиш. Можеби никогаш во животот нема да запознаеш некој како него и еден ден ќе ти биде криво, а можеби и ќе запознаеш некој што ќе го сакаш целиот живот. Тоа никој не може да го знае. Тоа е животот. Но изборот е наш. Пред да одлучиш било што биди сигурна дека тоа го сакаш.

7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    Абе ај не заебавај 24 годнини и секое лето да одиш со родителите на одмор наместо со друштво/партнер.
    Малку забеганко :)

А да си се земете и посебно да си живеете тогаш нема да има право татко му да му се меша во животот и да му брани се и сешто.
    Тогаш ти ќе бидеш негова господарка и ќе му го покажеш правиот пат наместо да затупавува човекот.

8. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Во Бугарија студираме кога се запишував не познавав никој таму освен дечко ми па мислевме поубаво е да делиме стан кога веќе и двајцата сме на исто место. Спомнав дека ми е прв и дека имам чувство како да пропуштам нешто

9. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Идеме и заедно ама он обавезно уште 2 одмори си тепа со нив мене искрено не ми смета тоа шо иде со нив туку, ми смета тоа шо он не сака да иде ама не може да му каже не на татко му

10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    13.679
    Имате да зборувате и тоа многу, посебно пред брак :)
    Постави си се што ти смета кај него ако не го прифати како критика и ако не сфати дека не треба така батали го подобро сега немсто кога ќе биде касно :)

11. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    За тоа со неговиот однос со татко му се имаме расправано сто пати он вика “знам шо да му правам таков е човекот” а искрено ми смета мене мислам е рано уште од сега да се расправаме заради татко мајка. Јас се плашам од тоа дека секој друг би ме повредил а со дечко ми се чувствувам сигурно го познавам многу добро знам дека ме сака тешко ми е да верувам во луѓе ми требаа добри 2 години за да верувам и на сегашниов кога ќе ми текне ако му раскинам дека со некој ќе треба да почнам од нула, коса ми се крева

12. Anitaane

Anitaane Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    8
    Се самоцитирам да кажам денес што ми се случи. Ми се јавува мајка му на дечко ми, загрижена. Ме прашуваше што се случува со него, зошто е толку незаинтересиран за факултетот. Дека стварно не знае што да прави и дека и тоа што она и татко му му го збореле не го допирало. Ако сум можела да пробам да правам муабет ама и реков дека и јас пробувам и дека и со мене одбегнува да збори за тоа. Луѓето стварно мислат се најдобро за него и дека не е проблем за др факс и се тоа само да не биде волку пасивен и дека сега се годините и моментот да учи. И ме замоли никако да не му кажам дека ми се јавила.. Жената стварно делуваше вознемирена и стварно ми е жал за него не знам како да допрам до него.. Сакав само и за ова да прашам, дали да пробувам уште, како да пристапам.

13. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    нека го притиснат од дома шо е проблемот, а ти пробај на смирен и убав начин пак да го прашаш во шо е проблемот.

или пример речи му една моја братучедка/колешка итн...имаше слична аверзија кон факултетот и тежок период, но со помош на тој и тој ја поддржуваа и даваа мотив и успеа да дипломира. Почна со колеги да се дружи кои учат континуирано и и помогнаа во врска со испитите.

14. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    349
    Исто, повеќе ради срам дека живееме со нашите..Како и да е нема никаков проблем во тоа според мене не е само дома место за гледање секаде можеме да се видиме.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Режисерот

Режисерот Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    94
    Зошто секогаш ме привлекуваат лоши момци и секогаш сум магнет за истите? Амн веќе, што да променам?

16. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Nothing, alles gut:D

17. Режисерот

Режисерот Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    94
    Не е gud кад сјебеш по 10ти пат шанси со некој нормален,оти си магнет за маалски наркоманчиња :)

На rusalka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. rusalka

rusalka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    37
    Tesko e da se zadovolis so vrapceto vo rakata , koga golubot ti se mota pred liceto :)

На Режисерот му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Друштвото и однесувањето.

Најбитно од се' е дали го сакаш и дали можеш со него да гледаш иднина?
    Сама ќе мораш да си одговориш на ова прашање. Никој не може да знае освен тебе.

20. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Веќе ми се насобра се, од сите врски, од сите мажи во мојот живот, сите на крајот мене ми ја префрлаат вината.
    Немам сила да стиснам заби и да свртам грб на луѓето што ги сакам.
    Врската супер, требаше да одиме на одмор во Италија, тој ги откачи сите за да оди со мене, на крајот кога му кажав дека мора да одложиме на кратко, ми се налути за да на крај јас испаднам виновна зошто тој сите ги откачил за проклетиот одмор.

Што им е на денешниве мажи?