Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    4.424
    Па @Unique__ не си си, останала на зборот.
    Зависи, што е причината за одложување. :)

2. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Значи не беше до мене, беше до станот на моите родители кој е преполн со цимери а јас не знаев.

3. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Дa aмa не му oдкaжувaј . Немoрa тaму дa oдите. Или aкo ви се oди вo Итaлијa нaјдете другo местo зa престoјувaње сo oглед нa тoa штo ќе е пoскaпo пoседете некoлку денa. Спoред мене и не е вaжнo кaде се oди вaжнo е зaеднo дa си уживaте. Прaшaј гo дaли би сaкaл др местo пa нa крaј крaевa и вo МК. дa прoшетaте пр. Oхрид е пoдoбрo oдкoлку никaде. Oбaвезнo бaрaј гo и рaзгoвaрaјте нaјдете решение и немa дa ти е лут.

4. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Не беше откажано, беше одложено, ние сакавме во станот на татко ми за да не мора да плаќаме по хотели и други срања вклучени со тоа, сега сета тоа негово неодење на одмор и откачување на пријатели ми ја префрли мене вината како јас да му забранив да оди без мене некаде.
    Убаво му кажав, со кого сака да оди со тој, додуша немав ниту пасош а финансиите ми беа слаби да одам на друго место и затоа му предложив Италија кога станот ќе биде празен, е сега наместо на тој договорениот датум татко ми ми предложи за недела до две покасно, искрсна друг проблем во последен момент (дошол некој нов цимер кај татко ми за гроздобер а тој мора да прима бидејки скапо го плаќа) тој се налути и почна да ми вели дека јас сум за се виновна.
    Сакавме да седиме една недела, само толку а на друго место нема шанси.

5. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.892
    Во тој случај, барем јас, не гледам проблем. Не си ти крива што така испаднало. Можеби не му е сеедно што треба да менува планови, ама ете се се случува, ниту ти не си сакала. Да одеше на работа, па да имаше проблеми со одморот ќе го разберев, ама вака да се лути за една недела покасно, навистина нема потреба. Сигурно тој не е дојден до таа недела, досега ќе одел со другари да сакал, имаше време.

На Unique__ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919

Истото јас му го кажав, тој ми рече јас бев глуп што те послушав и не отидов со другари или сестра, дека не бил магаре да го влечат, за Италија можевме да идеме кога сакаме но сега излегоа непредвидени проблеми, тоа со пасошот и цимерите на моите родители во станот.
    Згора на тоа ми кажа ти намерно го направи тоа, за да не отидам никаде.

Главата ми пукна.

7. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.892
    Колку години има? Малку незрело однесување, не гледам зошто толку расправии кога ти воопшто не откажа, туку одложи за една недела покасно, и тоа не по твоја вина. Сигурна сум дека и тебе не ти одговараше да ви се сменат плановите, ама тоа е. Ќе му помини :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Затоа што единствен начин да повредиш некого е да го изневериш.
    Јас сум пак скоро сигурна дека ќе се обиде да ја контролира и да ја скрои како што нему му одговара. Дека ќе почне со љубоморни сцени и нема да ѝ дозволи никаде да отиде без него, па ни да дише без него.

9. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    30 години има... а да, незрело однесување бидејќи јас му го понудив патот за Италија и знам колку сакаше да оди ем немаше да плаќа кирија, ниту такви работи, само ќе шетавме, ама тој го одбра тој пат и искрено ме повреди со тие зборови што ги кажа упатени кон мене.

10. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.892
    Стварно не ми е јасен со однесувањето на годините што ги има. Супер од тебе што си му понудила, баш затоа треба и да цени, ако не си сакала воопшто немало да понудиш. Незнам кој му е проблемот со оглед на тоа дека повторно ќе одите само малку покасно.
    Остави го нека се смири па разговарај повторно и објасни му дека не е твоја вина, дека и ти сакаше да испадни по планираното ама ете. Наместо да се расправате, ќе си се спремате за една недела покасно и тоа е тоа. Се надевам ќе разбери. Без потреба прави нервози.

На crimson, WildMk, celineparis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    4.424
    Принципи, женски. :)

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Затоа ти си имаш некоја што за тебе ги гази сите нејзини принципи :)

На lovestoneddd и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  13. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Епa вo тoј случaј тoј не е фер. Ти пaк си нaшлa решение дa oдите aмa пoдoцнa. Гoлемa рaбoтa кoгa ќе oдите и не си ти винoвнa зa ништo. Ниту си гo излaжaлa, a ниту си гo oдкaчилa. Јaс мислaм декa тoa гo кaжaл вo aфект нa нервoзa aмa пaк не требa дa те нaпaѓa бидејќи немa рaзлoг. Збoрувaјте пoвтoрнo и сигурнo ќе се среди се.

На Агнес :D и Unique__ им се допаѓа ова.
  14. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    4.424
    Задоволен сум :)

15. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919

Ти благодарам и тебе за советот.
    Муабетот беше да отидеме за една до две недели најкасно кога ќе се исели цимерот на татко ми за да има и плус повеќе место за да не спие тој на душек ( и тоа со автобус кој земаат 80 евра во еден правец) или во Октомври со авионски билети кои се дупло поевтини а тој се налути и згора на се ми вели не можам подоцна, на свадба сум.

Се надевам се ќе се среди.

На lunchy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    22.317

епа не знам како ќе се одвива понатаму, кажав само дека не би ја изневерил. Инаку морам да признаам за ова си во право до некаде. :)

17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Можда зел одмор, можда има други планови за покасно, постојат милион можда. Во главно, јас лично мразам вакви откажувања и преправања, не денес, не утре, во октомври, не знам кога и не се лутам туку правам план и продолжувам сама. Ако немаш финансии, оди на место кое ти е достапно, договори термин кој ви одговара и тоа е тоа. Нема врска колку годишни сте, план е план.
    Ако тебе ти се оди Италија кај татко ти, оди сама кога е слободно, а на договорениот термин одете на друго место, ако дечкото сеуште сака негде да оди со тебе,

На crimson, carangigia, celineparis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.578
    Луѓе јас вака бев на кафе со еден дечко и тој е вака фин се добар ама мене не ми се свиѓа а што е и до негде нормално бидејќи тогаш прв пат го видов во живо, сега пак ме вика на кафе и некако сум на пола мисла. Еве ќе излезам но како да му дадам до знаење да останеме само другари? :| (Причината е што реално сакам друг ама бидејќи е таму комплицирано ајде реков може да дадам една шанса да го запознаам овој) :?:

19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Најдобро во лице.
    Не чувствувам хемија, би сакала да останеме само пријатели.

На celineparis и WildMk им се допаѓа ова.
  20. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Не земал одмор, чекаше на мене, а претходно му кажав ако сакаш оди со сестра ти или другарите, тој ме одбра мене знаејќи каков проблем имам со пасошот, дека не е така едноставно да се оди, тој ги откачи сите за да отиде со мене во Италија. За на друго место се уште немам доволно соберени финансии.
    Ме заболи што не ме ислуша и сфати.
    И на крајот оти му одложив за краток период и сега јас сум виновна.
    Тој знае дека ја не сум стабилна финансиски и дека не спијам на пари.
    Јас не планирав одмор се додека тој не ми предложи.