Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Sofija099

Sofija099 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    100
    Јас ќе ти кажам да престанеш да контактираш со него. На секаков начин. И без разлика дали е слика како на снап или нешто друго ти без разлика што се понашаш ладно спрема него пак покажуваш дека не ти е сеедно. Тој се гледа со друга девојка а тебе ти пишува? Па и срце убава не знам таму што. Може утре другиден ќе раскине или заврши со нејзе и дојде со тебе. Мислиш ли дека нема така да пишува на други? Убаво сам си го покажал карактерот ако не сакаш да бидеш повредена во блиска иднина само прекини СЕКАКОВ контакт.

На VictoriaSan, Cutiepie1, bebaa и 4 други им се допаѓа ова.
  2. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    4.605
    А тој ли ке ти биде цимер?.Штом имаш чуства спрема него,а тој ина друга а тебе ти се пушта на некој начин,а сепак не ја остава,најпаметно е да се дистанцираш.Не му вракај ва пораките воопшто,кажи му дека не е во ред неговото понашање.Што ако девојкаму ги види пораките.Сакаш да си таа трета особа поради која ке биде повредена?Тој е тој што се задева но ти го дозволуваш тоа.

На Kacikakacika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kacikakacika

Kacikakacika Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    Изгледа да и тој ќе ми биде цимер 4 луѓе ќе сме во станот. Јас му дадов до знаење дека ми се допаѓа и дека сакам да престанеме да пишеме бидејќи не сакам да сум причина за да заврши нечија врска. Тој ми кажа дека тоа не е врска и дека не ја сака неа туку онака де гледа со неа. Не ме интересира тоа, важно на некој начин е зафатен. Ми рече да се видиме оваа вечер го одбив и му го повторив истото дека на таков чекор може да размислиме кога ќе е слободен, а тоа не значи дека мора да прекине со неа туку тоа може да биде за месец, два, три. Мислам дека ми сфати убави.... друга чудна работа е еднаш го прашав дали едно девојче му е бивша ми рече да една година бевме заедно и реков океј ми вели по коментарите ли виде и викам не ме интересираше само и вика сега ќе ги избришам коментарите и фана ги избриша сите коментари од сите слики од сите девојчиња. Зошто ? Бог да чува не сум му ништо ни другарка па за да ги брише поради мене..

4. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    Дечко ми не дојде да биди со мене кога ми е тешко.Го побарав да дојде да збориме за мој личен животен проблем.Секој ден сме заедно и со неког изговор дека е само со мене ќе излези на кафе и да му кажам што е раб на чат.Викам не сакам у живо да збориме ми требаш како утеха.
    Он завикал овде кажи ми или утре кога ќе се видиме ќе ми кажеш кога не сакаш..
    Викам не е за чат разбери.
    Вика не можам да идам на кај тебе немаж време ако имам ќе дојдам да се видиме ќе ти кажам.
    И му се развикав.Дека не е човек ни дечко ни другар.
    И вика вака се понашам оти 3 пат ми викаш да збориме пред да излезам и правиш сцени.Тоа е точно ама било у врска со нас.Ама проблемот е сеа со мене.И сакав утеха.Сега не му правам муабет.Ми звони и не сакам да кревам.Ама не сакам ни да се карам па до толку.Ама се осетив како да не му сум ептен важна.Да заедно сме секој ден се нема видено со другарите и можеби така му дошло од некој притисок.Ама сепак ... не е баш во право.Што мислите вие?

5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    4.424
    Па, мене не ми изгледа баш паметен..:D
    Првен вака, па така..детски.
    Хаха, и да, би те заменил..со првата која ќе биде подобра од тебе. :o

6. Kacikakacika

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    Мислам дека си можела да му дозволиш еден саат да оде на кафе и сама кажа дека се нема видено со другарите. Можел да се виде и да дојде со тебе не знам зошто проблеми притисок...

7. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    Не се од тие што сакаат да седат на кафе 2 саати и да си одат.Седат цела ноќ.У парк или било каде после кафето.
    И не реков да не оди.Туку да дојди малку со мене.Рече ќе можам поласат.Океј.После вика ќе ти кажам ако можам.
    Сега ќе имаме врска на далечина и тоа ми е тешко а сега имам и друг проблем што сакав он да ме сослуша и не дојде ни 5 мин.
    Не знам.. размислувам да се разделам после ова.Друг совет од другарка ми што добив беше да не се караме дека не е до толку работата за да се скарате.
    А јас сум психички лошо и он знае.И сеа каде е? Беше со мене да знам и цел ден и скеој ден е со мене не бил со нив.Ретко е со нив.Ама тоа е така и така било од секогаш.
    И сега можеше 5 минути а не дојде демек немал време.Ах бее..

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    И нема забрани он од мене.
    Може ако се сака, ако не се бара изговор.И што ако 1 сат денес оддели иако бевме заедно денес.Имав проблем мој личен.И го барав за утеха.А он ме одби.Вика утре ќе ми кажеш.Не се ниииио засекира што ми е.

9. Kacikakacika

Се зачлени на:
    11 август 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    575
    А колку време сте заедно и зошто врска на далечина?

10. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    Скоро 3 години.
    Оти студирам у друг град.

11. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Кога сте налутени со партнерот, колку време не разговарате? Парнерот има многу тежок карактер и во овие години, се брои на прсти колку пати има попуштено тој прв и да пиши или да се јави. Секогаш тој е во право. Според мое размислување, за мене е премногу да сме лути една недела или еден месец, а во сериозна врска сме.

Не сакам да слушам совети од типот да ја погазам гордоста и да го побарам прва, зошто досега секогаш на еден начин сум ја погазувала јас прва гордоста, додека тој си го билда егото. Кога за банални работи се лутиме со денови, што останува за во иднина кога ќе имаме поголеми обврски и проблеми? Го сакам, но се мислам овој пат да ставам точка на се.

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  12. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.604
    Зависи за што сте се скарале/налутиле. Ние со дечко ми се караме за глупости. Најдолго што сме биле лути е 2 дена. Најчесто лутењето ни трае 5,6 саата додека се смират емоциите после е се како да не било ништо. 5ипол години сме во врска.

На shining_star и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Ние уште одма сакаме да средиме. Он не сакал такви глупости од типот лутење и не зборење со саати или денови. Пола саат, саат ќе си кажеме шо иаме, ја обично се карам, он ме смирува и после ни проаѓа и си тераме стандард муабети. А не сакам ни јас такви кавги со денови, па да се нервирам без врска. Си кажувам одма шо имам и тоа е тоа, гледам да се реши. Детско понашање ми е, а и некако као да оддалечува тоа ептен еден од друг. Сепак зависи што била кавгата, ние и ретко се караме, а и не сакам за глупости да драмам, обично стварно имам причина... Ама врската на почеток ни е, но сепак за сериозно сме па... :)

На TheGoldenPeach, shining_star и worrieddd им се допаѓа ова.
  14. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.892
    Мислам дека тој е навикнат ти постојано да го бараш, и затоа повторно ќе чека на тебе. Незнам за што точно се работи, секако ако си крива би било во ред да попуштиш и да го побараш. Ако не си, и сте се скарале за банални работи како што велиш, тогаш се сложувам дека неможеш ти постојано да ја спасуваш врската со тоа што ќе попушташ и ќе го бараш. Би рекла дека неколку денови се во ред да почека додека се смири и размисли, ама повеќе од тоа ми е нелогично кога се работи за сериозна врска.
    Сфаќам како се чувствуваш и мислам дека е правилно да оставиш на него овој пат. Неможеш само ти да се бориш за врската, додека тој си билда его и води инает.

На Dust, Purelove92, honey.11 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Те читам одамна, искрено дечково одма би го откачила. Не вреди ни 5 минути. Сепак твое си е. Цело време со тие другари, како да си му скроз небитна, само ти се замараш за се цело време.

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.604
    Дали мислиш дека можеби претеруваш. Според тоа што го кажуваш често сте заедно , секој ден. Твојот личен животен проблем сигурно си го имала цел ден - а сте биле заедно си можела да му кажеш и порано според мое мислење.

На Shmizla94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    @worrieddd, @Dream-Girl, @Annora ви благодарам девојки. :*

Искрено, големо злопамтило сум и кога некој со нешто ќе ме навреди го памтам секој збор, секоја запирка и точка, го памтам тонот на гласот со кој е кажано нештото. Знам дека не ми е карактерна црта со која што треба да се гордеам, но таква сум и тоа е. Најчесто му се лутам што на пример, еве сега ќе се смириме и јас сакам да знам зошто сме биле толку време лути, што е проблемот, едноставно сакам да ми каже како го гледа проблемот со негови очи, додека тој секогаш ми вика дека тоа е веќе минато. И потоа ќе ми текне нешто од минатото и ќе го прашам зошто така ми рекол, еве можеби и јас не сум во право, но доколку ми каже откако ќе се смириме, мислам дека никогаш не би се навраќала на проблеми кои веќе поминале. Исто така, досега не сум сретнала човек кој ќе се налути ако ти му се налутиш. Односно, знам веќе еден, тој. Значи поглупава причина да се налутам на некого дефинитивно не знам. Ете, најчесто за тоа се караме.

Мислам дека сака да функционираме во патријахална врска, додека јас сакам рамноправност. Ако треба и јас ќе цепам дрва, ама и тој ќе мие садови. Затоа што, не знам како да се изразам, мислам дека најчесто сака да ме изманипулира и да се чувствувам виновна за секој проблем што ќе искрсне во врската. Секогаш се вади на тоа дека ако е до него, ние никогаш нема да се караме, нашата врска ќе биде најсјајна и среќно ќе си живееме до крајот на животот.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.604
    Ова ми е толку познато :D се случува и кај мене. Обично врти муабет ко ќе се скараме ( бидејќи секогаш мене нешто не ми е право) и на крајот ќе излезе дека и он мене ми се лути од инает :rofl: и морам да попуштам некогаш оти ако терав и јас секојпат инат нема да издржеше долго врската. :)

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    Вакаа женска јас бев со него кога ми се јавија да одам да ми кажат што е работата.Си заминав дома и ми речи пиши ми.Јас му кажав дека не е за чет, во живо сакам.И рече утре тогаш ако не можеш сега.
    А инаку пред да си заминам викаше ај да правиме палачинки ова она значи не планирал он ништо.Кога си заминав си испланирал и излегол.И не се карав јас само се осетив неубаво и му кажав неколку зборови.Он не знам како ме сфати па малку се напнавме ама после се смири работата.Малку претерав ама у тој момент кога дознав сакав да му кажам него ми требаше рамо.

20. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.604
    Ок , овој податок не го знаев. Тогаш е друга ситуација. Не знам. Мажите поинаку гледаат на работите. И мојот дечко често си е со другари, но и со мене скоро секој ден. Јас сум личност што прво анализирам што треба а што не мора да знае тој без разлика колку ми е тешко. А и не сакам да го замарам него многу. Тој сам ме прашува што било, што се случило. Но, не му кажувам секогаш се. Како и да е ќе те сослуша, дечко ти е сигурно те сака, можеби ќе ти понуди и решение на проблемот. Едноставно е - само почекај малку. Ние женските сме многу брзи на зборови. Фала им на машките и секоја чест како издржуваат во некои ситуации со нас.