Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.530
    Те разбирам и добро прочитав.
    Во здрава врска, ништо од ова не би било проблем.

Размисли зошто не ви успеало до сега. Дали вистински е заеднички проблем?

Не го троши времето на нешто што знаеш дека нема да успее, или барем бори се да успее, ако веќе мислиш дека има шанси. Затоа што вака, барем мене, ми личи на залудно потрошено време.

На natemila, H.VAGA, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Отвори се. Ризикувај.
    Конкретен одговор можеш да добиеш само на конкретно прашање.

Тебе од што ти е страв од негативен одговор, дозволуваш да си во неизвесност.

Кажи, прашај, па одлучи. :hug:

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anitaane

Anitaane Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    8
    Vaka, decko mi se zapisa na kurs i zborevme kako pominal, se toa i se bilo super organizirano okolu casovite samo me maci toa so odma use od prvite dve idenja kazuva kako grupata vo koja e e super i si nasol muabeti so nekoj kolega, no pokraj toj i nekoi dve drugi koleski, idele na pauzi zaedno i se toa. Kazuvase kako se zezale so ednata povise.. Jas ne pokazuvam ama vakvi raboti mi odat na zivci, mozebi i ne treba ama takva licnost sum. Sfakam deka e super toa sto ete ke ima soorabotka no nesto me maci, i na shala mu rekov demek za koleskite neso i on vikase sto ti ene se zezaj te imam tebe, duri i si spomnav uz muabet deka si imam devojce.. mislam deka e moja nesigurnost ova , i sakam stvarno da ja preminam i da ne me macat vakvi misli, celo vreme se plasam od toa da ne se sluci nesto. ( vo minatoto mi se sluci od drugarka da doznaam gluposti so bivsi mi gi pravese pozadi grb i se cuvstvuvav preloso)

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ако нагласува една, ја спомнува почеспо од другите... му се допаѓа

На Stark, Alisa22, Anitaane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Нема ништо лошо во тоа да се дружи со колеги/колешки, другарки. Кажал и дека има девојка, не те крие. Ако му веруваш јас не гледам проблем. Тој да сака нешто со некоја нема тебе да ти кажува како им тргнал муабетот и се шалеле. Мислам дека е возбуден за курсот и сака се да сподели со тебе.
    Засега според мене нема за што да се грижиш. Ако врската ви е супер, верувај му, бидејќи база на секоја успешна врска е довербата.

На KeBideLi, DAngel, shining_star и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Anitaane

Anitaane Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    8
    Denes pak ke zboruvame, ako mi ja spomna pak povise nea dali da kazam nesto, uz shala nesto kako de be samo za nea mi kazuvas so e rabotava haha ? Ili seuste e rano za da kazam nesto, da prekutam.

7. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Прво непотребно љубомориш, што сакаш повеќе: да ти кажува се што му се случува денес не преќутувајќи ниеден детал и личност или селектирано да ти кажува што му се случува само за да не се нервираш.
    Се додека ти кажува се не е опасно, ако му кажиш дека си љубоморна што ја спомнува колешката тогаш ќе го свати како твоја недоверба кон него. Во таков случај ќе престане да ја спомнува ама љубомората твоја нема тука да застане бидејќи секогаш беспотребно ќе се сомневаш дека чувствува и мати со колешката. Запрашај се дали воопшто до сега со некој негов гест заслужил да бидеш сомничава кон него

На shining_star, Unique__ и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  8. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.153
    Denes pak ke zboruvame... Ќе зборувате или ќе зборуваш??? Не го напнувај и не инсистирај на непотребен разговор. Ако се пронаоѓа во комуникацијата со колешката, не значи дека е заинтересиран за нешто повеќе, а и таа знае дека не е слободен.
    Никој не треба да се ограничува само на љубовната врска. Биди смирена и потолерантна за да не го изгубиш тоа што го имаш. Непромислени и избрзани прашања доведуваат до несогласувања, проблеми и разделби.

На shining_star, IM.TMKQ, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Љубоморна си за глупости.

10. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.648
    Ни на крај памет да не ти е да му спомнеш амааа баш ништо, ќе си направиш проблем кај што го нема

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    Премногу сум изнервирана цел ден и решив и овде да се исповедам да ми е малку подобро и да добијам некој совет.
    Значи со дечко ми сме 3 год во врска и нонстоп заследуваше некои по инста и прифаќаше.На почеток не ми сметаше после тоа да.И кажано му е 100 пати да престани.Ќе престанеше после пак јас детектив изигравав.Која е оваа а која е оваа.И нонстоп ме маткаше ќе речеше не ја знам, грешка, не памтам да сум заследил, ти не веруваш ништо само се караш, јас зошто сум со тебе ако сакам ќе направам нешто и ако си до мене.Викам не е поентата тоа туку непочиувањето спрема мене бидејќи е кажано милион пати пто ми смета.
    Денес ужасно се скаравме мислам он јас нормално си зборев и ме блокира на чат на фб.
    Од 2 часот до сега го нема и не си ја признава грешката а јас му кажав дека не му верувам и стварно е така.И сега да не е крив јас нема да верувам оти преходно се дешавало ова.
    Кај криво па уште се занесува и ме блокира.Не знам што му е.Вака се однесувал и порано кога ќе се скараме.Ќе го снемаше ама да ме блокира не.И нонстоп јас го барав крива не крива.Сега ставив крај на тоа и реков да умрам ама не го барам.Прва кавга ни е после смирување од пред 2 месеци.Инаку се онака ситно.Многу се пренервирав и плачам како будала оти не ме почитува и на крај испааѓам јас таа која не разбира ништо.

12. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919

Зошто правиш дополнителни проблеми, проблеми кај што ги нема?
    Зошто се караш поради заследување на инстаграм, лајкнувања и слични работи?
    Јас детективски работи воопшто не оправдувам, ако сака да направи нешто ќе направи и без заследување и лајкнување.
    Те блокнал зошто можеби си претерала, не дека го оправдувам и него, но не те оправдувам и тебе.
    Значи тој со тебе е 3 години, 3.. заследувањето на инста нема никаква врска со почитта кон тебе.
    Ајде забрани му и да се вклучува на социјалните мрежи.
    Со недоверба во врските никаде не се стига.
    Имам дечко, имам доверба во него, не ми пречи ако некоја или тој на друга да лајкне.

Не ми е јасно поради која причина не му веруваш? Се сомневаш дека ќе те изневери? Дека има друга или нешто трето?

На Shmizla94, buba4e89 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  13. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    И јас би се изнервирала те оправдувам 100%.. не смее така да се понаша детски работи, детски муабети..
    Си го научила дека попушташ затоа се ку.чи...
    Немој да си попуштила нека се научи на ред ..или ако сака вака да гледате други правете отворен муабет па ако ви одговара на двајцата почни и ти тие работи да ги правиш. Се додека не се извини и не сфати каде згрешил не би му простила.. не би гледала иднина со таков карактер.. љубов е едно али почит мора да се има..

На kim.k, WildMk и KeBideLi им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    22.311

Нешто што ја води кон тоа е не му верува нешто, можеби имале некоја расправа, сигурно таа го познава повеќе од тебе. Сигурно сака да му речи дека и смета, ама тој си продолжува. Јас сметам дека треба да се најди златна средина, односно да прекини да го прави тоа што го прави, ако ја почитува и сака неа.

Што се однесува до мене (паднат војник, сега сингл, ама инаку сум бил во врска и сум пишувал на темава), јас како личност само би заследил доколку ја познава или слично.

Еве да речеме, ми текна на еден пример, еднаш без прашање го зеде мојот телефон и почна да си врти низ слики, па потоа на инстаграм да види кои сум следел и што сум следел, одбра некоја и ме праша зошто сум лајкнувал толку многу бла бла.

Зборот ми е, нема да се тешам со тоа "ако сакал ќе направи" или евентуално да си почутувам и изигравам демек ако јас верувам во нешто, спротивната страна нема да потфрли. Се се решава со комуникација и на некој начин компромис.

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    А да беше обратно?
    Оф, не знам колку години си ама драматизираш безвезе.
    Ај ако не врзи го во подрум и чувај си го.

На Dust и Unique__ им се допаѓа ова.
  16. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.604
    Шо си се исплашила толку? Не си ич сигурна во себе.(поработи на тоа) Зошто би те оставил ако те сака. Нема врска што понекогаш знае да гледа слики. Еднаш мојот ставил слика со некоја женска во бикини и тоа на позадина.... гледам јас викам:
    Што е бе ова? Зошто си ја ставил? Отворено ми вика убава му била сликата.... му викам важи бе сеа одма и јас ќе ставам слика од мускулест маж на позадина, да си го гледам. Другиот ден му беше тргната сликата од позадина. :D

На buba4e89 и Unique__ им се допаѓа ова.
  17. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Ама чекај, не може врз основа на заследување на девојки на инста дека планира нешто побогу..
    Изгледа не го познава добро бидејќи се кара за непотребни глупости.
    Што е со довербата во врската? ако аднал некого не дека сака да ја е*е.
    Сум заследувала, заследувал и мој партнер и не ми пречи бидејќи знам дека нема ништо да направи.

Друго, се согласувам дека со комуникација ќе се среди се, но ако претерала и го повредило тоа што нему верувала додуша и јас на негово место ќе ја блокнам.

18. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104

Оти и тој би реагирал исто.Ми смета мене и кажано му е.Кога имаш женска нема потреба лајкови и заследување други.
    Доверба имам ама ова е друго.Не сакам вака и крај.
    Сега барав и видов дека всушност ја нема сега заследено брзо можеби му е одамна.Го превртив цел инстаграм и не видов дека баш аега ја заследил а му стое у првите.Небитно.Сега нема да го барам иако можеби и кога рече дека ја нема заследено стварно ја немал, ама дека се случило претходно неможам да верувам пак.
    А и можеби не требаше да го тормозам толку ама се изнервирав.Тоа е.
    Сакам да ме разбери.Оти јас се разбирам а мене он ретко кога ќе ме разбере нешто.Гледав немаше ставено никаде лајк зошто би ја заследил баш сега хмм.. Што да направам сега?

19. gloriabebo

gloriabebo Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104

Така му имам направено.Maluma го обожавам и му викам многу ама многу ми е убав.Тогаш го пецнав и вика сега ќе заследам некои пример ја кажа некоја нз која и не ја заследил хахах.Он нема ни да види дали јас следам оти мн мн не се замара.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Не сакам погрешно да ме сфати ама треба да разбере дека не може да биде по нејзино секогаш. Па нека седнат заедно нека ги гледаат девојките,а таа му се нафрлила со "која е оваа". Мислам самата реченица носи во себе љубомора.
    И сигурно го навредила штом не и се јавува. А таа што има следачи на инстаграм што треба да прави тој? Да си ги исече вените?
    За глупости се караат,наместо да уживаат и заедно да созреваат.