Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.891
    ^А наместо да го моли, да остави самиот да покаже колку му е битна? Ако тој само барал причина за да раскинат, верувам дека нема ни да ја побара. Ако е така, ќе знае и самата каков човек имала покрај себе.
    Макар што, малку контрадикторно ми е. Била кај него неколку денови, ја носел постојано со членови од фамилијата. Зошто ако нe му значи? Зошто воопшто би се малтретирал да поминува време со неа ако нема чувства?
    Од друга страна премногу ладен е. Мислам дека ова му е шанса да покаже колку му е битна, и баш затоа треба да го остави и да види колку е спремен да се бори за неа. Ако тој толку лесно се откажува од врската, тогаш тоа и му била намерата.

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Те зафркава мозокот.
    Не ја идеализирај. Ја идеализираш. Земи мисли на неубавите случки, ќе видиш дека нема толку да ти биде привлечна. Не се навраќај само и исклучиво на убавото.

На candy.cane, Girly90, poenta и 2 други им се допаѓа ова.
  3. CoyoteGirl

CoyoteGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Ми треба помош, доколку има некој слободен нека ме контактира во приватните пораки.. Благодарам однапред девојки.:)

На Danncee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    @tellMeWhy Можеби е припроста па незнае да направи муабет и мисле дека врските служат за секс, не туку генерализијарте со тие етикетите во 21 век ''bitch'' итн..Тој си ја одбрал таква не би требало да сака да ја моделира тоа не е вистинска љубов. Совет за друг пат - не дозволувај осаменоста да те фрли во погрешни раце, работи на себе за да можеш да се потпреш на самиот себе.

@Unique__ и јас имам врска на далечина, ние повеќе живееме заедно али кога не сум таму верувај еден тригер ми го крева стресот level непознат.
    Во овие врски најбитно е трпението, довербата се гради, али неможеме да читаме што име во главите на луѓето така да трпение и без нервози. Најдобро би било кога ќе се видите да го прашаш што го поттикнало тоа се да изнакаже и да си направите една добра конверзација. Сега не се расправај по телефони уште полошо..

Последна измена: 11 октомври 2018
    На poenta и WildMk им се допаѓа ова.
  5. Em Al

Em Al Нов член

Се зачлени на:
    11 октомври 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Штом ти признава,прости му! И не му го спомнувај тоа повеќе! Секако ако се сакате ко што кажуваш :)

6. tellMeWhy

tellMeWhy Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5

Кога би подразмислил и држам еден став, односно го слушам разумот и реалноста, наместо срцето и како што рече @WildMk би рекол дека баш напротив, не е припроста туку е жена што сака нешто да добие, нешто што порано ја одбив на некој начин, кога и требаше утеха, ама ја одбив пошто имав друга девојка и не можам да си дозволам да изневерам, после тоа нема смисла. Не знам што да мислам освен, со последните расправии, да мислам дека е одличен манипулатор, затоа што некое време не чувствувала љубов кон мене, а сепак легнува со мене, сеедно. Секој си има право на избор, и некој ќе го носи потешкиот товар, а некој не.

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не реков јас дека таа сака нешто да добие.
    Реков дека и двајцата сте со ниска самодоверба, а во таква ситуација, не се прават врски, туку се работи на зголемување на самодовербата, преку лично надоградување.. не со себедефинирање преку друг.

8. tellMeWhy

tellMeWhy Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5

Искрено, ваков тип на девојка сум немал, односно не до овој степен. Истовремено да ми е океј со личноста, а од друга страна да ме исцрпува, нервира и доведува до степен да се докажувам дека премногу ми значи и да и бидам како сигурност. Океј, за да после ми возврати со оладување и третирање до степен да делувам како најпоследен.

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Сам си си дозволил. Затоа што си се потпирал а нејзе.. а не на себе си.
    Ништо не иде со гаранција во животот.

На tellMeWhy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919

Искрено, повеќе не знам што да мислам, јас сум многу збунета, премногу сум бидејќи овие денови додека бев кај него се течеше супер се до последниот ден кога почна да ми мрмори зошто сум се повлекла во собата, зошто ова, зошто она, зошто тоа.
    Тој не беше таков, не знам, беше сосема поинаков, дури премногу се радуваше што отидов кај него на госи и имавме многу планови што ќе правиме.
    Јас му се јавував вчера, и се испокаравме, му реков дека нема повеќе јас да го замарам бидејќи тој беше тој што се лутеше за некои банални работи, не знаел што да ми каже, па нема да си играме детски работи скарај се смири се... му реков на крајот му се извикав и му преќинав.
    Знам до кај е границата до каде да одам, веќе се понижив со тоа што му кажав на крај дека го сакам и што му пишав реферати а тој едно скромно сеен.
    Ќе го побарав да знаев дека имам јас вина, а ја немам. Он тука треба да ми се извини.
    Гордоста не е проблем бидејќи секогаш сум газела преку неа, но до кога јас ќе го молам и ќе му се јавувам а тој не сака да мрдне со малото прсте за мене?

Јас го оставив, нему му е редот, своето го направив, дури и премногу направив за него.
    АКо тој не цени, ќе цени некој друг.

Сум имала јас трпение, имам и доверба во него, дури и преголема, и како што реков никогаш за ништо нe му бранам, и да има другарки и да оди со нив на кафе и да излегува. Тој самиот ми кажа дека ништо не му фалело од мене. Епа штом е тоа така, нека размисли што губи. Тој е лабав и ладен тип, затоа се нервирам јас.

На carangigia, Annora и WildMk им се допаѓа ова.
  11. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.573
    А зошто се расправаше по тоа телефоните? Најлошо нешто во врска на далечина..ни ќе ти се извине и којзнае што си изнакажала во афект. Си требала за почекаш да разговарате лично, посебно што викаш дека е ладен и повлечен тип, па да прочиташ малку и говор на тело. Не си расипувај врска за една расправија , за се постои компромис али здрава конверзација во 4 очи.

На Unique__ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tellMeWhy

tellMeWhy Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Ми се спиеше премногу не можев да ти вратам, особено ако погрешно ја протолкуваш и си мислиш само те тестира колку си сериозен со неа и да види реакција твоја. Особено кога ќе си поигра со твоите чувства и ќе ти се скара само да те истестира како ќе реагираш. На некој начин да и дадам сигурност во мене и да не се замара со небитни работи.

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не и' дозволувај така.

14. tellMeWhy

tellMeWhy Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5

Имаш ситуација порано каде си бил да речеме нормален, нон стоп те гњави девојка каде никогаш не и е доста внимание, се нешто и фали кај мене, односно се ти било рамно, не си покажувал доволно чувства, а притоа никогаш не сум заборавил ниту еден посебен роденден, ден и настан, притоа даваш подароци и слично, ама сепак имаш за се испланирано време. На некој начин имавме 200% искреност и поотворена врска, односно се додека ме почитува и ми обрнува внимание и нежност односно ме ислуша што имам да си кажам денеска, за да ми даде совет можеби дека грешам, оти често побрзо ми зборува јазикот наместо мозокот. Другото не ми беше битно, и онака не можам да ја контролирам таму што прави и како прави. Почна да претерува и не се додржа до договорот односно да ни биди таква врската, почна да ме напнува и обострано рековме да раскиниме. Потоа за да по некој месец, без притоа ни глас, ни да се јави, почна да ме бара назад на некој начин, ама ја одбив. Се запрашав во себе си, дали ова беше љубов со тоа да бидам нарцис односно себичен на некој начин?

Решив да се променам односно станам повеќе чувствителен, да ми биди приоритет број еден, што и да ја мачи да разговараме и да пробам да и помогнам. Да бидам полабав, а не строг и со еден збор да имаме сериозна врска еден за друг. А од друга страна другиот во мене што беше овој, ми велеше поинаку, да се потсетам каква девојка беше оваа, и да се потсетам на денот кога ја одбив учтиво на некој начин, пошто и требало утеха, а имаше дечко, а и јас девојка. не битно, останавме во контакт и да стигниме до ова ниво.

Да вложам се во влогот и да изгубам, а притоа потсвесно да се плашам дека можеби не треба да се деструктуирам самиот себе си за да после тажам вака. Раздолжив многу со четиво :D, ама тоа ми идеше на прсти. haha

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Се' ќе биде во ред.
    Не мора секоја врска да успее... Секоја врска и не успева всушност.
    Има риби во морето ;)

На tellMeWhy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anitaane

Anitaane Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    8
    Ne najdov tema bas za ova( da kazam ne e bas ljuboven problem) no mi treba sovet.
    Na faks sum brucos i osven edna koleska sega za sega ne poznavam uste nikogo. So nea se zazborev prviot den i devojceto minse vide ok, interesna zborliva... Otidovme ednas na kafe minatata nedela i bese super, mnogu e otvorena so mene iako jas ne se otvoram tuki taka sekomu. E sea problemot e sto otidovme posle faks pak na kafe nedelava i se izznacuv trista raboti od tipot kako vo nejziniot grad sedruxi so sinovi na mafijasi, se tepale vo nejzino drustvo, deckovcive si gi tepale devojkite...i red dr takvi gadni raboti. I malku bev kako sokirana devojcevo voopsto ne ddeluvase na vakva. I ova bas go spodeliv so decko mi on vika distancirajse neznaes koja e so e koj ke te vidi so nejze... A sepak mi e sega za sega samo ona so ja znam od celava grupa na faks. I so mislite, sovet so da pravam? Da ne izlagam vejke so nea?

17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    И ова е љубовен проблем?

18. Anitaane

Anitaane Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    8
    Ne,ne e ljuboven problem preprocitaj ja prvava moja recenica ili kazi mi posoodvetna aktivna tema za problemov :)

19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Можеби општи прашања? Еве ти мое мислење- имаш над 18 години, доволно си зрела да можеш сама друштво да одбереш. Ќе се исфилтрирате со тек на врњме. Не значи дека кафе пиење е упаѓање во криминалниот круг на женотепачи. Можда е кул девпјчево, можеби е одвратна. Ама од еднаш не можеш да знаеш. Има време за дистанцирање. Сепак репутација се гради, не паѓа од небо.

На candy.cane, crimson, Purelove92 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Проблемот е да не те види некој со нејзе? Или ти е страв од тоа со какво друштво била, да не е и таа некој насилник?