Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. MeAfterYou

MeAfterYou Истакнат член

Јас ја имав оваа ИСТА ситуација, раскинавме.
    Не барав причина, му кажав се.
    Ми се скурчи да се нервирам и да си ја "упропастувам" младоста со некој шо нема доверба, ме напнува, ме нервира, се понаша ко да е глуп, ама интелигентен е и тоа како..
    Иако секогаш се расправавме за ова, ама како демек ај дајми шанса, ај нема да сум таков, тој беше се полош.
    И расчистив. Понекогаш не е доволна љубовта. Вака сум ептен среќна и задоволна .
    Не е задолжително да имаш маж до себе..
    Види, разговарај, ако се среди се, океј, мило ќе ми е.
    Ама ако мислиш и ако веќе си напрајла доволно од то шо треба, бегај од такви. Ти ќе си таа која се "упропастува" и еден ден ќе изгледаш како за 60 години, а ќе имаш 30 а тој ќе биди тој шо ќе има 40, а ќе изгледа како за 20.

Размисли, се најдобро. ☺

buba4e89 and Pretty_woman like this.
  2. Heartagram

Heartagram Популарен член

Не размислувај многу (веќе имаш размислено), дејствувај.Финито.8)

3. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Имам дечко повеќе од 1 година сме заедно. Веќе некој период не чувствувам ништо за него и му реков да раскинеме, но сеуште излегуваме (пред врска бевме најдобри другари) понекогаш се муваме но гледам да го избегнувам колку можам. Многу ми се допаѓа еден дечко од мојот клас, заедно учиме еве веќе 4та година, сега се стана поразлично, секогаш ми се смешка ме поздравува, не знам се затрескав..што да правам со бившиот, што со овој..совеет

4. MeAfterYou

MeAfterYou Истакнат член

Како што кажа
    @Heartagram за предходното "мислење". Ти веќе имаш одлучено.
    Кога веќе се двоумиш избери го тој вториот бидејќи ако си го сакала првиот, немало да има втор.

5. lost123

lost123 Форумски идол

Забрана да се уклучува на фб? Забрана да излезе со другар?
    Како те трпи секоја чест... Довербата се губи еднаш !

candy.cane, Alisa22, buba4e89 and 3 others like this.
  6. Niki4for

Niki4for Истакнат член

Неможам да му верувам така тогаш излезе тоа сега кога ќе биде излезен и со другари се плашам да не излези со некоја друга немам доверба во него исто така и за кога ќе е уклучен без да знам јас мислам дека пиши со некоја незнам што да правам :/

7. MeAfterYou

MeAfterYou Истакнат член

Јас незнам оти уште е со тебе.
    Раскини му, не го мачи.
    А и ти не се мачи, оваа врска ти е осудена на пропаст одкако си почнала да сомневаш.

8. lost123

lost123 Форумски идол

Ако сака да те извара, никогаш нема да дознаеш. Работата е да имаш човек до тебе кого му веруваш, вака џабе си се мачиш и себе и него.

Konfetka, theowndemon, joy1 and 2 others like this.
  9. Macito007

Macito007 Популарен член

Ова не е здрава врска..
    Не можеш со забрани, ништо нема да постигнеш. Губењето на сопствен социјален живот е многу лоша работа за тебе или него како личност. Не велам треба 100% доверба ама ова е веќе претеризам. Имам другарка буквално исто како тебе се однесува ( во врска со забрани, излегувања, поздравувања) постигна само дома да биде нон стоп сама со детето, не излегуваат немаат пријатели баш сега кога им треба "луфтирање"..
    Така да размисли... Сега не се гледаат последиците одпосле доаѓаат резултатите од овие "експерименти" да ги наречам.

Btw во врска со муабетите, тие стално ќе ги има со или БЕЗ причина. А за тоа докажување дали те сака, еве уште е со тебе иако не знам како истрпел до сега...

candy.cane likes this.
  10. smooch

smooch Популарен член

А ако сте вклучени во исто време, не може да пишува со друга? :^)
    Раскинете подобро, се мачите и двајцата.
    Ова е болна љубомора, не верувам дека нешто добро ќе излезе од ова.

11. Niki4for

Niki4for Истакнат член

многу го сакам вистински неможам да го оставам и премногу сум лјубоморна иако знам дека погрешно е тоа тој сака да се смениме да не бидеме векви ама неможам да го гледам со друга да зборува да биди во близина негова јас ништо не правам ама тој иако вели дека не зборува со други знам дека го прави тоа а ако несакал вака тогаш зошто го прифатил ова ми вели дека ќе се смени пробува да се смени да се прилагоди на ова ама неможе и со тоа само повеќе губам доверба

12. smooch

smooch Популарен член

Не треба тој да се менува туку ти. Проблемот е од твоја страна. Нормално е тој да разговара со женски личности. Пријатели, колешки...
    Треба да му веруваш, тоа е единствен начин врската да ви успее. Во спротивно ова е мачење за двајцата.
    А до сега ти дал причина за да не му веруваш?

13. Niki4for

Niki4for Истакнат член

па да секогаш вели дека не гледа други а кога ќе сме заедно се случува во некоја да се опули подолго и ми вели дека е случајно и секој пат вели дека нема да се пули повеќе и пак истото го прави како да му верувам јас ? и за други работи 2 месеци ми вели дека ќе се смени па не се сменува и неможам јас да му верувам ако не се заколни за нешто уште повеќе се караме нетребало да се колниме така ми вика нечинело ама ако не се заколни неможам да верувам јас а и доволна голема причина е тоа што излезе дека бил со друга итоа 2 пати истото се случи

14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Ок, не му верувај. Те изневерува, раскини му.
    Толку е едноставно.

candy.cane and theowndemon like this.
  15. MeAfterYou

MeAfterYou Истакнат член

Ти си во таа фаза "пропаст" влезена шо јас ова ниту го имам видено ниту слушнато.
    ДЕВОЈЧЕ клај прст на чело и размисли. Се однесуваш како некоја петто-одделенка шо трча по симпатијата. Свесна си ти дека ти со самата имаш проблем?
    Значи, ЈАС НЕРАЗБИРАМ и НИКОГАШ нема да РАЗБЕРАМ како ваквите машки и женски трпат во врската. Фактички тој тебе ти е жртва, а ти го малтретираш.
    Не излегувај, бриши фејзбук, нема инстаграм, нема зборување со женски, немој со другари, прај ова, прај она, покажи, докажи, дај, ДОСТА!
    Се однесуваш болно. Никоја врска нема вака да успеј, разбираш
    Разбери дека ти имаш проблем со самата себе, разбери ти дека немаш доверба во себе, не па во други.
    Престани со глупости и совземи се, порасни!
    Извини ако нешто се навреди, ама стварно и стварно ме иритираат ептен вакви работи!!

candy.cane and Milobebence like this.
  16. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Сакам да му пишам на бившиот, сакам да му се извинам за се лошо што му направив, беше многу фин и добар кон мене, никогаш ме немаше излажано, еднаш кога беше кај мене го заборави телефонот, не можев да издржам морав да читам на фб една девојка му пиша здраво, а он и имаше вратено дека има девојка и слични вакви примери а девојката поубава беше и од мене (не е толку важно но, сепак како се поставил со одг, затоа што денес ретко кое машко така одг) а ние бевме на почетокот, знам и за други вакви примери, кажуваше и дома за мене, со мајка му се имав запознаено, многу беа фини сите, но јас го изневерував, свиѓав други, бев неодлучна, едноставно не знам зашто така се однесував со него, сега има девојка последниот пат кога зборевме ме блокира и со право, јас сакам само да му се извинам за се , но не знам како би реагирал не сакам да им направам проб, дали да му пишам или не?

17. MeAfterYou

MeAfterYou Истакнат член

Кога ќе изгубиш, тогаш сфаќаш а?:)
    Ако сакаш стварно да му се извиниш и ако ти значи многу то, тогаш немој ни случајно ни да си му пишала ни ѕвонела.
    Во живо, во четири очи, без лаги, очите се кажуваат.

Macito007 and joy1 like this.
  18. hellocity

hellocity Популарен член

Имам проблем можеби изгледа мал ама многу ми ствара стрес имам но дечко веке 3 месеци и последните недели нема доверба во мене за глупости се луте џвоне ми у 2 нокеска да виде дека сум ја ако сум заспала утрето дента се испокараме мисле била сум некаде многу ме нервира се мисле дека го лажам а стварно греше вибрирне ми тел он се шекне ја незнам не беше ваков како да ја врнам довербата со треба да и ја има оти немам ни излезено со друг ни ништо.

19. lost123

lost123 Форумски идол

Не му пишувај, твоето време поминало.
    Сега можеш само да му направиш проблем, мислам и дека твоето извинување не би му значело ништо. Нека ти биде ова како не треба, мислам дека не треба да пробаш да стапиш во никаков контакт со него.

Annora and Martka like this.
  20. Heartagram

Heartagram Популарен член

Ти прашуваш како да ја врнеш довербата,(не си го изневерила,не си го лажела, значи се е најдобар ред од таа страна) значи тој треба да си чукне у тоа тиквата ( да си каже чекај што правам јас ?) . Треба да разговараш со него за тој проблем, да му каже што ти смета од негова страна. Ако почне да ти прави некој сцени во врска со тоа значи до него е,твојата совест е чиста. Запамти Life goes on...

Dust and hellocity like this.