Не беше ти истата што се имаше запознато со други од странство т.е да ги запознавате своите фамилии или сум се препознал?
Ова е токсично. Лош тој, ти барал да седи на фб и да излези со другарите. Врска се засонва на доверба, ако немаш - раскини. Ова вашето е се сем врска. Па секој нормален човек не би се нафатил на твоите услови, а ако прифати ќе да е или наивен или заљубен. Совет, не му го троши времето, остај го да диши, продиши и ти малку. Ептен лошо си влијаете, и се ради што некој рекол кој има големи шанси и да лажи ради љубомора. @Niki4for __________ Очигледно не го сакаш дечко ти, зошто не раскиниш и да си пробаш среќата со тој кој ти прај пеперутки? @Mxrx __________ Ако те блокирал, најдобро нешто шо можиш да напрајш е да не му сметаш и да го остајш да диши, да се смират "страстите". Некогаш можеби ќе се најдите на иста маса и ќе имаш шанса да се извиниш. Се во свое време. @Irenaiki __________ Како шо спомнав и погоре, врска се заснова на доверба. Ова викаш дека е мал проблем, но не е. Голем е. Со потенцијал да порасни уште повеќе. А, замисли, неговото однесување од сега ти створа стрес, шо останва за потака? @hellocity
Вака... имав еден дечко кој се глдавме годинава одвреме навреме, но ништо не беше официјално. Почна да ми значи но имам таква гордост што нема шанси прва да земам да зборам. И така почнав да го оддалечувам, зашто и тој се понашаше на некој начин ладно. Му се скарав за безвеза, но типот пак ми пиша по 3недели и бидејќи ми е слаба точка отидов и се видов. Му кажав дека е толку си одам во градов кај живеам и секако преку лето нема да се гледаме. Го бев избришала од инстаграм само да можам да го тргнам од мисли. И кога скрос го заборавив, еве ми пиша вчера, дали сакам да се видиме. Му реков чудно ми е после толку време, и ми вика шо има врска. Ме викна за првпат со неговото друштво но јас неможев да испаднам, иако сакав. Му пишав утредента да се видиме, и ми се јави дека ќе идел на роденден и да се видиме оваа недела. Тоа беше вчера кога ми се јави. Типот прво ми дава до знаење дека ипак мисли на мене, но не се труди да стане поблизок со мене. Не ми пишува како сум, што сум...туку ќе ми пиши пред да идеме на кафе. Се прашувам како да се поставам јас? Зашто сум навистина збунета, дали сум во право или сакам многу бргу да се дешаваат работите.
Зошто во текот на таа цела година не го праша на што сте вие? Не мораше да му предложуваш врска, туку едноставно да знаеш како размислува и кон што води тоа ваше дружење. Тој можеби мислел дека така ти одговара а можеби па и него му одговарало па не зборувал за нешто повеќе. Овој пат разговарај отворено и кажи му што ти сакаш, за од старт да знае дека не може да го очекува истото како минатиот пат. Потоа дај време и види како ќе се согласувате. Ако не бидеш искрена, повторно ќе се доведиш во истата ситуација, бидејќи има голема веројатност да не сака врска штом толку време не превзел никаков чекор за нешто повеќе.
Самата треба да преземиш чекор и да си знаеш дали го губиш времето (или така сакаш?!) и да си бараш друг дечко, или сакаш вака само да те вика ко му е досадно веројатно?
Bevme vo vrska i se skaravme (nemavme nikakvi odnosi vo tekot na vrskata) no nikogas ne izgubivme kontakt bez razlika po 7 meseci kao demek se smirivme oficijalno so izleguvanje no sega veke nekolku meseci koga ke izlezime sto i da pravime zavrsuvame so seks i mnogu pati se barame za seks no nikogas nemame razgovarano posle togas sto ke bide so nas...Od edna strana mi e ubavo i ne e od nicij korist because the feeling is mutual haha, no od druga strana razmisluvam dali gresam i sto gresam bidejki seuste custvuvam nesto za nego? Sto mislite za ova? Dali smetate deka so ova mu go smenuvam mislenjeto za mene i pocitta kon mene deka sekogas dozvoluvam da se sluci toa? Ama zelbata e posilna od mene i se na svetot bi pravela so nego i bi sakala da bide poveke od seks samo momentalno ne znam kaj gresam
Нема ништо страшно во секс, ама можи да ги засили чувствата кон некој, доколку дозволиш. Ти велиш дека веќе имаш чувствс за него и нели мислиш дека вака само би ти се засилиле? Си размислила ли да го прашаш на што сте и дали размислува тој за нешто посериозно? @Dupka vo mozokot
Ист случај и кај мене. Искрено и јас сметам дека сексот само уште повеќе ве поврзува и повеќе ги засилува чуствата помеѓу двајцата. Што значи не само кај тебе туку и кај него. Разговарај кога мислиш дека е време, не избирај зборови.
Викни го на кафе, сврзете муабет за секс, љубов, врска. Пра ѓоа склоп на муабет прашај на шо сте уствари вие и шо мисли тој во врска со вас.
Затоа што се губев ко мало дете, праев план каков муабет ќе правам и накрај се откажував. Зашто сум навикната машкото да се труди, не јас. Лани годината секоја средба завршуваше со односи. А кратко беше времето што се гледавме. Првпат се чуствувам како да не знам на што сум. Овојпат сакам да му дадам до знаење дека нема да се дешава истото(барем да пробам). Но незнам како сето тоа да го изведам, периодот во животот само идиоти се закачат, и јас станав таква што не знам дали сум премногу или премалку опуштена. Како се труди кога не ми пишува секојдневно? Океј сфатив дека и тој е сличен на мене. Јас мразам да преземам инцијатива, да го кршам ,,мразот,, прва. Но барем имам оправдување женско сум. А тој што..само ми дава надеж и се губи
Па едноставно ќе си кажеш јас сакам врска не сакам само секс. Ти си ги кажуваш своите желби и потреби, не го молиш да е со тебе. Ако сака во ред ако не прекинете контакт и тоа е тоа. Нема кривица во него, тој сакал само секс, врска не, ти не си реагирала поинаку па му одговарало. Ако имаш различни гледишта го кажуваш тоа, едноставно е.
Нема круната да ти падне ако го прашаш на што сте и што ќе биде со вас во иднина. Се работи и за твоето време, емоции итн. Штознам, ја цела година да ме мотка некој без да знам што сме нема нормално да ми е освен ако и ја не го сакам истото. Ама ми делува како ти да не си задоволна со ситуацијата, па мораш да преземеш нешто.
Ама јас се што правам е чекам тој да почне со зборување во врска со ова. Ако со сексот се засилуваат чувства кон некого, истото важи и за него. Сакам да не го форсирам и сам да ми каже со тек на време бидејќи јас ако почнам разговор во врска со ова често пати може да се случи кавга бидејќи страшно можам да избувнам ако не ми се допадне 1/8 од одговорот.
Па после испаѓа дека тој форсира, нели ама сеа така ти одговара. Абе девојче во животот, освен запросувањето на машкото, другото само со разговор се разбираат, наместо преку игри да му укажам да ми го каже тоа што сакам да го слушнам.
Не знам, хаос ми е во главата. Не ни знам што е најправилно да направам, ако знаев немаше ова да се случува..Мислам дека со секоја моја постапка ќе згрешам
Се плашиш да не го изгубиш односно немаш самодоверба. Немој, биди одлучна и прави тоа што мислиш дека е најдобро, а тоа е да преземиш самата чекор.