Имам проблем со една девојка што ептен ја сакам.Не сум насилен исто така и го мразам насилството врз жени(и воопшто кон секој човек-без разлика на тоа што е жена),но,се случи еден ден кога беше негативна да и кажам дека ќе и удрам шлаканица,но,добронамерно(не сум ни помислил,не па да ја удрам,дури и мене непријатно ми беше кога го кажав тоа,но се случи,секој си има свои проблеми и се случува да се кажат некои лоши работи),оттогаш контактот од нејзина страна се намали(очекувано),па ме интересира од Ваши искуства како да ја вратам нејзината доверба кон мене?Знам ќе ме осудувате и ќе речете дека добро постапила и подобро за нејзе би било скроз да го намали контактот со мене,но навистина ја сакам.Ја сметам дури и за сестра,па ако сакате споделете некој совет како да и го докажам тоа.
Здраво девојки, Незнам дали да бидам кратка или да ви раскажам се.. Ете така,со бившиот сум разделена 4 ипол години а немаме контактирано една година,тој не живее овде,има нова девојка и велаат дека се баш “ин лав” ... Секоја година кога доаѓа во мкд тој ми пишува или прави слични намерни потзи како и денешниот, денеска ми реагираше на чет од месенџер пред година можеби и повеќе. Незнам што му значи тоа,му бев прва и тој мене но не верувам да се работи за љубов,а јас искрено едвај го извадив од срце но еве пак на негови реакции се забрзува. Што мислите,зошто пред да си дојде секогаш ми дава знаци?
За да не му биде досадно додека е тука, да има со кого да просета па ако му дозволис да падне и секс во чест на старите добри времиња. Батали го.
Толку време ти требало да го преболиш, не дозволувај да те врати назад и повторно да патиш. Тој е спремен да ја изневери девојка му, што очекуваш повеќе од таков? Јас би го блокирала. А доколку и двајцата сакате да пробате пак ама чувствата се вистински и не сте се заборавиле, прво треба да има расчистено со девојката па да те бара тебе. А не да седи на два стола и да чува резерва. Ти му врати на пораката? Иначе можеше во соодветна тема да напишеш, не мора отворање нова тема.
Искрено? Целта му е да има сигурен fuck buddy додека е во Мк... не за друго, да не губи време на импресионирање на нови ликови. Батали го скроз. И не кревај на booty calls. А веруј ми, ќе ги има. Ко што можам да видам, не е он ин лав у ниедна.
Пробај обратно, може ситуацијата од нејзина страна ќе се промени. Само зависи и она дали чувствува нешто кон тебе..
Разговорот е клучен во врската. Седнуваш и му кажваш дека го сакаш, ама нешто те мачи. Па те прашва шо, па викаш дека осеќаш дека се оддалечвате ради обврски и дека сакаш некои плус активности и внимание. Шознам, добро функционираме вака. 1. Не го залажувај тој кој те сака, заслужива подобро, односно некоја која ќе го сака, а и тој неа. 2. Ако не си спремна само за секс, туку сакаш врска, откачи го и вториот. Тоа веќе за твое добро да не се повредиш. Извини ѝ се, направи некој гест со кој ќе види дека си мирољубив. Воедно дај ѝ до знаење дека згреши, дека си свесен за тоа и дека не сакаш да се повтори. Дај ѝ до знаење дека нејзиното пријателство ти значи многу. Можеби доаѓањето дома го потсеќа на тебе, некои луѓе даваат голем сентимент на први. Или можеби ти дава суптилни знаци дека му треба занимација дур е дома. Секс занимација. Не можеш да знајш. Но, ако едвај го преболи, мој совет е - не влегвај пак во тие води. Ти ќе излезиш жртва.
Сексуалната привлечност, нема врска со љубов. Нагон е. Вродено ни е тоа.. Иначе немаше да се размножуваме.
Нагонот има со кој дома да си го смири,а се размножуваме со жена/маж,нема врска размножувањето со ова она што го збори.
Баш размножувањето има врска. Што мислиш, животните знаат за поимот 'љубов'? Одбираат партнер кој им е 'соодветен' во смисла, да може да обезбеди храна и дом, да е 'јак' .. односно, најдобриот примерок. Затоа што сакаат потомството да им биде со добри гени. Не е научено тоа, туку е вграден механизам. Нагон значи, нешто што е програмирано во ДНК-та... како потребата за храна, вода, и најбитно, нагонот за преживување. Учи малку биологија и еволуција. Ние сме само 'последица' на стотици илјади години еволуција.. ништо друго. Не чувства и емоции.. разумот игра улога. Разумот е оној кој не 'спречува' да се 'париме' со кој ќе стигнеме. Ама тоа не го менува фактот дека нагон, односно сексуална привлечност, можеш да почувствуваш кон повеќемина.. не само еден човек.
Зарем ние сме животни?Немам потреба да учам биологија,доволно знам во животот,и не сме животни,и нагонот дома со мажот и ке си го стивне,и меракот поминал.Днк нема врска со нагони и чуда,али нема зашто јас и ти да се објаснуваме,јас и објаснив на членката,сака прифати,сака не,нејзин проблем. Немам намера да се објаснувам до утре тука за животни.
Да.. Само што мора да ја разберете разликата меѓу сексуална привлечност и реализирање на истата. Не е чудно да те привлекуваат повеќемина... дека нагон де..
Не никако,сега викендот се обратијја неговите другари во стилот каде ке излагаш,ајде со нас а јас се правам како да не знам дека е во мк