А колку време сте заедно? И мајка ти чим не го сака, сигурно има добра причина. Мислам дека треба да поразговараш со неа. Единствената која никогаш не ти мисли лошо е она. Поразговарај, размисли. Инаку, не сакам да звучам грубо, ама мислам дека и се ближи крајот на врскава.
Мислам дека некаде имаше пишувано Марамка зошто мајка и не го сака! Не знам точно што беше ама знам дека добив заклучок дека мајка и не е во право...офф топик Он...Марамке срцка не се нервирај...ги знаеш машките нешто има сигурно....Ама ова ако сте се договарале заедно да идете а он во последен момент те извисил не е во ред од негова страна. Па што има врска нека си иде и со другарите и со тебе...Од претходните мислења заклучив дека дечково те сака ама сега нешто постои сигурно има нешто штом така направил.... Мој совет е ако имаш некоја другарка која ќе иде на Таксират ти дотерај се, спреми се и трк заедно со други...И журкај се...па и сигурно на него ќе налеташ таму и подруго ќе биде А од понеделник направи си муабет да знаеш...а сега е џабе да правиш пошто он видиш си решил!
Дечко кој вистински те сака и кој се грижи за тебе, би те поддржал во такви моменти и ако немаш пари би ти позајмил, а ако нема за да ти позајми - ни тој не би одел за да бидеш среќна. Ова е многу себично однесување според мене.
Заедно сме 2 години и нешто. И јас мислам дека и се ближи крајот. Го сакам, знам дека ме сака. Ама стана тоа што велеше дека не сака да биде. Порано збореше дека луѓето тука не ги интересира ништо освен пари и да се забавуваат, стана и тој таков. Тој знае дека јас поминав низ многу нешта во животов и дека ми помина тоа време за забавување. Не дека воопшто не сакам, ама не го сфаќам тоа така како што го сфаќа тој сега. Знае дека сега ми е многу лош период и тој не е покрај мене како што треба. Се плашел ако се вложи цел дека ќе го оставам, бидејќи минатиот пат раскинавме ради моја вина. Му реков од понеделник ако не се смени, ќе биде крај. Тешко ќе ми биде, ама и вака ми е.
E па тоа е тоа. Кратко и јасно, средината и тоа како знае да го смене човек. Сам, студент... Многу личности знаат да се сменат, мислејќи дека заминале настрана да студираат и светот им е на дланка. Нека продолжи така уште малку, па ќе виде на кое дрво банани растат. А ти Марамке, еве ова да му го кажеш отворено, дека ептен се сменил и дека средината негативно влијае на него, што е лошо и за него и за тебе, и дека многу малку фале за да те изгуби. Толку! Така да му кажеш, озбилно
Пробај да го опаметиш, да му внесеш малку разум во главата. Ако не бива, не треба ти да си ја чукаш твојата. Мислам дека си паметна девојка што знае што е добро за неа
Потполно си во право,секој заслужува внимание и среќа.Ако не бива,не бива знаеш како велат подобро сега отколку покасно.Мислам дека баш сега кога ти е тешко треба да биде покрај тебе,да ти покаже дека му значиш, а не пред другарите да се прави фраер.Убаво си му кажала што ти смета,а тој пак си родолжуа по старо.Кажи му уште еднаш и ако не те свати сериозно не си го троши за џабе времето.
Фала многу девојки за советите. Искрено со мајка ми синоќа пак се испокаравме ради него и најмногу ме погоди таа што ми рече, зошто денес не сум со него, ниту пак тој со мене. Ја сфаќам за некои работи дека е во право, ама па јас заљубено -изгубено. Ќе го седнам повторно во понеделник и ќе му објаснам како стојат работите, ако не ќе раскинеме, па не можам јас да се расправам со сите, а тој да не ми враќа на љубовта и почитувањето.
Марамке дефинитивно не си ништо виновна во ситуацијава, ниту пак бараш премногу. На дечково му проработиле некои бубачки во главата... ми се чини дека ни сам не знае што сака. Не знам како се однесува со тебе вообичаено, ама од ситуацијава ми изгледа многу себичен и незаинтересиран. Како прво треба да те почитува што и покрај се си останала со него, дури и на мајка ти си и се спротивставила, не збориш со неа, немаш пари... Мала жртва ли е тоа??? Плус сте имале договор кој тој во последен момент го заборава и без никакво оправдување ти вели, сакам да одам сам. Мислам нема смилса.! Ти немаш скршен денар поради него, а тој си се шета по концерти, наместо да остане покрај тебе и на друг начин да го поминете времето, или пак да ти купи карта за да одите заедно. Многу, многу не фер од негова страна. Јас да сум на твое место би била многу лута. Разговарајте, сепак нели доста време сте заедно и сигурно има нешто добро во него што те тера да се бориш толку за вашата љубов, ама ако увидиш дека нема намера да се смени и остане да се понаша така детски и себично, ако не вложува никаков труд во врската, тогаш не вреди да си го губиш времето со него.
На моите замерки тој вели дека се однесувам ко разгалено детиште, јас мислам дека не барам премногу. Замислете додека беше во неговиот град не излегувавме воопшто, за да штедиме пари, за да се видиме ние, а сега нема пола од човекот кој беше со мене. А инаку за да ми купи тој карта нема шанши , тој е премногу циција за да дае пари, јас заборавив кога псоледен пат ми купил чоколадо,а не пак карта. Добро барем сега кога се гледавме знаеше за јадење да купи. Јас не велам дека тој нема ништо направено за мене, ама пак ако мисли дека нашата врска е игра нека ми каже, ако секој треба да си прави што сака, барем да не се карам со мајка ми. Јас мислев дека е сериозна нашава врска, а не да се однесуваме ко деца.
Марама, бегај од таков. Помалку ќе те боли сега раскинувањето, отколку уште време со некој толку себичен. Како бе после две години заедно може така да се однесува?? Мене ми изгледа дека мисли дека кај тебе може се да му помине, па не се секира многу. Или тоа, или не му е важно како се чувствуваш и што ќе биде со вас. А може и двете работи .Извини, ама мене не ми изгледа дека те сака . Соземи се, размисли трезвено, стај ги емоциите малку на страна и мислам дека нема да ти се допадне што ќе видиш. Не му се ставај пред нозе за да те гази, нема заради тоа да те цени и да те сака повеќе, напротив... Сврти лист и главата горе. Ако не можеш да му веруваш на збор за еден концерт, за што ќе можеш во животот? Ако не го интересира дали имаш или немаш, како се чувствуваш, дали те повредил... па на улица човек ќе те праша што ти е, а тој врти глава на друга страна... Батали го, не вреди, очигледно. Извини за искреноста
Мармче се согласувам со девојките, не си крива ти , не бараш многу ,бараш од него да те разбере бидејќи ти за него одиш против твојта мајка ти не слушаш никој ,се слушаш самата себе и си со него.Разбирам сака да биде со другарите да се издува без женска ама можел тоа на убав начин да ти го каже па некако да те утеши или пак да ти купи карта па ти да отидеш со некои другарки ако нему му дошло толку многу сам да оди. Проблемот не е во тебе во него е.Такви се машките не гледаат многу за девојките, не мислат тоа што ќе го кажат колку нас ќе не повреди , но Марамче и ти можеш така колку и да го сакаш прво самата си се цени и гледај си за тебе,ти да не се нервираш ,тебе да ти е убаво.Така да мој совет ти е да не го бараш,нека те побара тој и ако сака да сте заедно нека се смени нека се понаша со тебе како што заслужуваш.Остави го нека се труди он околу тебе бидејќи ти доволно си се трудила.Една врска може да успее ако двајцата се трудат. Не му попуштај така е полошо за тебе.
Марамче кажано е доста тука...На крај пак ти сама ќе одлучуваш.Кажа дека е помлад од тебе,дека е дојден од страна во Ск...Плус да не забораваме машко е бе луѓе.Машките пред се се себични(како мали деца), во скоро секој поглед се ставаат себе пред сите,тоа да ви е јасно.Од машко да очекувате 100% внимание тоа е р е т к о с т.Не знам точно како ви оди врската меѓутоа тој сега е во фаза кога сака да си го живее животот по свое,значи или ти ќе го прифатиш тоа или не.Верувај колкав сака нека биде такви фази има кај секое машко.Ама битно е девојката како ќе се постави кон тоа.Значи треба да прифатиш и да не му дубиш над глава за тоа зашто,па како,па не може и сл.Но и да му дадеш јасно до знаење дека тебе ти смета тоа.Тоа може само со разговор.А од него не можеш да очекуваш да си го смени ставот.Јас мислам дека му е до тебе ама др фактори влијаат на тоа да да сега тој се однесува така посебично.Разговарај но немој да го напнуваш и после остави го дали сам ќе сфати и ќе смени.Немој да очекуваш голема промена значи биди спремна на се.Меѓутоа немој да му попушташ...ако треба едно време терај си и ти по свое и воопшто не му обрнувај внимание како до сега.Да видиш како ќе му засмета па и ќе се подзамисли.Битно е Марамке да сфатиш дека машките се такви не функционираат како што ние сакаме.Ако успееш да прифатиш тогаш може и врската да функционира.Ајде со среќа па пиши као се одвиваат работите.
Се вратил околу 2 и 30 и ми пишал порака дека се вратил и било многу глупо. Утрово кога станал ми вртел ама спиев јас и само што се разбудив пак ми вртеше да ми посакал добро утро и да сме се виделе денес. Му реков дека не можам, ама многу сакал да ме види, ќе дошол и кај мене на улица барем 5 минути да сме се виделе. И така, сега се обидува да се излече , но не му попуштам многу лесно. Ќе се обидам кога ќе седнеме негде на мирно место да му објаснам по незнам кој пат од кога е тука дека не може така да биде ко тој што сака. Инаку јас го сфакам дека сака да се издува, да биде со другари, ама со мене не може да се однесува како ќе му текне. Па и јас имам другарки, па тој никогаш не бил запоставен, за сите си имам време.
Maramce, mislam deka si vo pravo, oti i devojkata saka da bide so svoi drugarki/drugari, i momceto so svoi drugarki a i drugarki no sepak treba da najdat vreme i da bidat zaedno Inaku jas vo mojata pretposledna vrska go pocustvuvav toa od strana na majka mi deka ne saka da se zapoznae so moeto momce i mi bese krivo, ama ne mozev nisto da storam, ama i vrskata ne bese bas ok, a se razdevime kratko vreme posle toa oti jas bev taa sto ja odrzuvav vrskata a toj bese sto terase inaet ko magarence i ne popustase za nisto na svetot .Koga ke mi tekne na site raboti vo ljubovta pominati, ocite mi se polnat so solzi, kako sto e slucaj vcera i denes i nemozam da prestanam da placam
Вистина е дека друштвото е потреба и за машките и за женските, ама ние жените многу повеќе се приврзуваме за мажите и многу потешко го доживувавме тоа запоставување од страна на нашите дечковци! Така да Марамке, мислам дека не се во прашање чувствата кон тебе, туку во прашање е неговата незиживеаност! Сака да се издува, сака да помине време со неговите другари.... И верувај дека сите мажи имаат такви периоди! Заради ваков настан не се согласувам да се прекине врска која трае подолго време, врска во која се вложува многу, врска која е против семејството! (колку што те имам разбрано имате долга и сериозна врска,која се одвива под тешки околности но сепак опстанува) Не постои друга, не постои препрека, не посоти причина за закани, разделби, паузи... Марамке не е решение да му се закануваш со прекин,не е решение да му даваш рокови до понеделинк и не е решение да го уценуваш! Лесно е да речеш и да предизвикаш КРАЈ, но тешко е да се опоравиш после таква врска! Разговарај, мислам дека треба да го потсетиш под какви услови ти опстануваш со него, треба да го потсетиш дека ве држи љубовта и дека дружењата со негвоите другари не се проблем, туку проблем е дека те запоставува тебе заради нив! Не верувам дека тој нема да зажали за своето недолично однесување, верувам дека ќе се покае и со разговор ќе си го решите проблемот! Низ ваков проблем минале многу врски... проблемот кој го имаш ми е мене сосема нормален за врска помеѓу двајца млади, и сметам дека нема потреба од прекини и закани...само разговор и трпение! Ќе го надминете ова!
помош ве молам помогнете ми има едно машко што ми се свиѓа ама овој викенд си фати женска и во дерпесија сум ве молам помогнете ми не знам што да правам
Чекој полека смири се. Што е ова потресување на 15 години? Голема работа, фатил женска, па што има врска. Леле па ти одма во депресија ко светов да пропаднал. Абе деца вие вака ако уште сега се потесувате, ништо не праите...
помош Незнам каква помош сакаш од нас. Пред некој ден пиша дека дечково не те ни забележувал, сега си фатил друга, не мислиш ли дека е време да престанеш да чезнееш за него???