1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @franca Поштеди ги и двајцата од тебе.

На Harper, candy.cane, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.638
    @franca Бидете си сите тројца заедно..

На Harper, candy.cane, naturally и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Fauhxy

Fauhxy Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    2.131
  4. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503

Не си заљубена во ниту еден од овие двајца, инаку ќе знаеше и ќе беше сигурна. Откачи ги и барај трет. Во иднина нека не ти биде пасс од фејсбук мерило за доверба, љубов,сигурност. Тоа е мислам дека премногу детски. Секој сака да има приватност. Треба да се почитува својата и туѓата. Немој да си толку сигурна дека ако имаш пасс од фејсбук тие не се во комуникација со други. Се преокупираш со ситуација која не е толку страшна, посвети се прво на себе па потоа на друг. Не си врши притисок да си фатиш дечко, ќе дојди со време, спонтано и природно.

На Milobebence, franca и honey.11 им се допаѓа ова.
  5. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    724
    Здраво девојки, ми треба совет и мислење. Со дечко ми сме заедно скоро 4 години од кои две сме во врска на далечина, двајацата живееме во различни држави. Во глобала врската на далечина ни функционираше до пред еден месец ок, или тој ме посетуваше или јас, еднаш во месецот по неколку дена се гледавме, а во меѓувреме пишевме и се слушавме скоро секој ден. Почеток на месецов имаше испити, така што скоро две недели пред испитите кога учеше многу малку бевме во контакт, нормално пошто беше зафатен и имаше за учење не ни го барав, потоа недела кога полагаша уопште не бевме во контакт освен неколку пораки разменети кога полагаш? како помина на полгање? и со среќа...Но ете сега има скоро 5 дена кај што е завршен со полагање и воопшто не ми се јавува, ќе ми пише нешто на вибер или инстаграм ама ништо посебно. А знам дека е слободен сега и може да ми се јави. Вчера ми дојде прекуглава и му реков што ти е проблемот што не ми се јавуваш и не ми пишиш, одговорот беше дека бил зафатен до пред 2 дена полагал да не сум му досадувала за ова, ќе ми се јавел кога ќе можел. И ете сабајлево му пишав што праи мислев да му се јавам ми кажа дека бил излезен со некои другари...Не знам дали преувеличувам или со право му се лутам за ова, но јас не знам како би можела врска на далечина да функционира ако не сме во контакт.

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Штом чувствуваш дека не е исто како порано значи има некоја причина позади сето тоа негово однесување.
    Колку и да зафатен 5 минути може да одвои.
    А тоа дрско однесување, да не му досаѓаш, не треба да си го дозволи.

На Harper, naturally, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Во врска сте 4 години, заслужуваш повеќе од 5 минути од неговото време и од изговори, безразлика што сте во ралични држави. Има некоја причина за промената, остави го тој нека те побара нареден пат и без нервози прашај го зошто се сменал, во што е проблемот. Ако сте во можност видете се во живо па така разговарајте. Сепак 4 години не се малку доволно се познавате за да почувствувате дека нешто не е во ред, особено женската интуицијата никогаш не лаже. :)

На Milobebence, Alisa22, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Си барала причина за да не бидиш со нив, па девојче што се занесуваш, речи им не ми се свиѓаш или имаш друг, извини и чао пријатно. Ќе му помине ќе најди друга боље од тебе па не е крај на светот. Бог да чува.

На Milobebence и franca им се допаѓа ова.
  9. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    2.353
    Луѓе ми треба совет...
    Со дечко ми започнавме како најдобри другари, имавме проблеми од дома, мене не ми даваа да сум со него. Како и да е, не сакам да навлегувам во тие проблеми. Веќе извесно време, постојано се караме, односно цело време мене нешто ме нервира и ми пречи, а тој се обидува на секаков начин да ми угоди. Од една страна сакам да прекинеме, бидејќи ми е преку глава да бидам нервозна и да се караме, а и не знам како да му го кажам тоа. Од друга страна, ми е страв дека ќе го изгубам најдобриот другар. Понекогаш си велам дека многу подобро ќе беше да останевме само другари...Но, веќе е касно.

10. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Јас мислам дека ти си ја почнала таа врска од ради реда, дека си навикнала да си со него и да му кажуваш се затоа што кажа нели најдобри другари, ти изглеа никогаш не си го гледала него како дечко туку како другар, епа тој почнал да те засакува и да се грижи за се а тебе почнало се да ти смета и да те нервира, тоа не е љубов од твоја страна и боље раскини и кажи му убаво, а за другар дали ќе ти биде како што ти бил пред тоа тешко, ако грешам со мислењето поправиме ама ова е тоа шо го увидов, нема тука љубов од твоја страна

На Animali, Saraahh и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  11. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    9.410
    Ако се чувствуваш така и сакаш да му раскинеш ќе му кажеш отворено, не сакам да продолжиме поради тоа и тоа, се гушам веќе во врскава и готово, после тоа може да си останете пак само другари како што сте биле. На почеток ќе ви биде малце глупо да се гледате така као само другарски, ама и после врска може да се одржи другарски однос.

На Shmizla94, Animali и Saraahh им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    не ми е јасно што почнувате врска кога после испаѓа оф леле не го сакам мислев дека го сакам ама ете не сум го сакала. Ило одите со некого години а ко ќе дојде време да ве запроси го одбивате. Зошто тогаш уопште сте во врска? Време да ви помине? Да не сте сами?

На Milobebence и Stark им се допаѓа ова.
  13. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    2.353
    Не можам да кажам дека врската е ради реда, ние сме заедно скоро 2 години, јас го сакам, но изгледа веќе ми здосадува и затоа почнува се да ми пречи. Два пати му имам кажано индиректно дека сакам да прекинам, но тој не може да го прифати тоа, ми вели дека се ќе направи за мене, дека ме сака и не може без мене. Не сакам да го повредувам со тоа што постојано се карам и кога нема причина.

14. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Мислам тука многу грешиш, што треба со еден да бидеме додека не се омажиме и не смееме да смениме, и после па проблеми у брак, убаво е да смениш да видиш тебе со кого најмногу ти одговара има многу случаи каде на почеток е се мед и млеко и после уствари дознаваш шо гомно е партнерот (зборувам и за свете страни), ако испадни па да ти е прв дечко кај шо ти е се погодено блазе си ти, ама не е секад се розево. На никој не треба да му се суди кога станува збор за љубов, тука сме да дадеме совет, затоа шо никаде не е се волшебно и луѓе сме грешиме

На Kate Rina 93, Alisa22, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Џабе збориш индиректно а полна си со нервоза, тебе не ти е убаво во врската испитај си ги прво чувствата ја не гледам тука баш љубов како што треба од тебе, врска здосадува од монотоност и немање љубов и желба за ништо, седни убаво и се кажи му греота е те сака и се прави а ти си за крај да ставеш а никако да кажеш

16. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    2.353
    Но што да правам кога не сака да прифати? Се противи

17. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Ако мислиш дека тоа што он ќе го стори нема да поправи ништо у врската, ќе застанеш и ќе бидеш јасна во се, а ако мислиш дека може да биде пак се на свое место потруди се и ти и тој и може ќе смениш мислење и чувства

На Saraahh му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Saraahh Прво престани со индиректноста и уште денес седни го за final talk. Фино лепо, јасно гласно и кратко кажуваш дека ставаш крај на врската, ова е крајот. Може да додадеш дека е до тебе, не е до него.
    Значи твое е да кажеш/известш/соопштиш, а негово е како ќе се соочи со веста понатаму.

На Snowflake97 и Brinetka им се допаѓа ова.
  19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    не реков да се омажиш со првиот дечко но многу врски сјајни со долгогодишна посветеност завршуваат неславно кога дечкото ќе ја запроси девојката. Па зошто си во врска со некој ако не планираш нешто со него? Ете не првиот,дестиот да ти предложи брак.
    сте се избориле со проблем сериозен како тој со проблемите дома а сега рачки бараш кај што нема. мене навистина не ми е јасно како почнувате врска ако немате чуства,тешко ви е да ве повредат а лесно е вие да повредите. Не е фер. Ако не си сигурен во чуствата не ја мачи ни својата ни душата на партнерот.

20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Не индиректно кажи му директно.
    И не заобиколувај, кажи дека ти е здосадено, не е се исто како што било и не сакаш да си со него повеќе. Не го прави да ја бара вината во себе, биди искрена.
    Барем тоа го заслужува.

На Milobebence, Alisa22 и Saraahh им се допаѓа ова.