Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    52
    On mi kazuva koga oni se so drugi ,t.e jas otkrivam slucajno pa koa ke go napnam mi kazuva,problemov e so tie se takvi zenkari I koa iskacaat drigarive I decko mi zaedno dali u kafana ili kade I da e nikako ne sum sigurna deka ovie ne viknale nekoja ...decko mi mi vika deka sekogas se sami koga se zaedno ama vo toa nikogas nema da bidam sigurna posto znam kakvi se negovite drugari...I sekoe negovo iskacanje so niv jas se somnevam dali se sami moze ovoj nesaka da gi izdade a I nekogas mu vikaat papucar vakov takov deka celo vreme e so mene i nema ni da mi kaze ako viknat nekoja samo za da ne ispadne ete paucar da ne recam ...:((((

2. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Kate.m23 Проблемот не е во ништо друго, колку што ти немаш доверба во дечко ти, а може дека си го познаваш, па знаеш дека би можел да стане и тој изневерувач.
    Ете тоа е целиот проблем, затоа и ти "откриваш случајно" детали за нивните излегувања, бидејќи го проверуваш дечко ти, а мање битни се другите актери.

На SexiLy, Brinetka, tessie и 8 други им се допаѓа ова.
  3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Жити другарите. Тие го викаат папучар, тој ги покрива за да не испадне папучар во нивни очи.

Ти ако го познаваш дечко ти доволно добро треба да му веруваш а не секој потег да го анализираш однапред.
    А тој треба сам да одлучи дали тие другари му се вистински другари.
    Го оговараат и го прават дека е нешто помалку од нив а тие демек се ,,фраери" и им се може да бркаат повеќе девојки.
    Не е во ред тоа.

Проблемот твој е довербата (очекуваш секој детаљ да ти биде кажан а ако не ти биде си правиш филмови сама) а другарството со нив тој треба да одлучи дали вреди да се дружи со нив или не.

На Martka и candy.cane им се допаѓа ова.
  4. Strong25didi

Strong25didi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    14
    Сакам да споделам мал проблем но во последно ме гуши премногу мислам дека ќе полудам...жиавееме заедно кај неговите а сме само во врска за него е тоа нормално но за мене почнува да не е бидејќи почнувам да мислам дека ова го прави за да има контрола над мене...на почетокот од врската све беше нормално но во последно има проблеми кои го гушат и сакајќи да ги реши се одалечува од мене несвесно и почнува да лажи иако подоцна признава го прашав ако не сака да е со мене подобро да ми кажи а тој тврди дека ме сака и дека ова све е нормално и дека бил свесен дека ме лажи али тоа било за мое добро за да не се нервирам...пробувам секогаш да разговарам со него со смирено али има многу лош карактер и никогаш не можам да се докажам све што чувствувам во себе и почнав да се гушам...ве молам за совет што е исправно да направам а инаку премногу го сакам

5. Strong25didi

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    14
    Искрено да ти кажам дека и да живеете заедно нема да го смени фактот дека тој пак ке оди на работа единственото нешто што ќе се промени е тоа што ке спиете под ист покрив....и јас и дечко ми сакавме за да не мислиме како ќе се гледаме да почниме заедно да живееме ама искрено да ти кажам дека бевме посреќни кога не живеевме заедно бодејќи сега почнуват да се мешат и постарите и ќе не можите ни да се скарате ни да разговарте сами да решите али сепак ти си знаеш а и уште си млада

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Епа со дечко ти имаш проблем (недоверба), не со другарите негови.

Шо ќе ти е некој со 'лош карактер'?

На tessie, Alisa22, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    798
    Isto :D

На Кирил.ск му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Кирил.ск

Кирил.ск Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    И те како фали!!!

9. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    798
    Сега од оваа гледна точка, тоа биле најслатките проблеми.

10. Кирил.ск

Кирил.ск Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    Хахаха, од оваа дледна точка сите работи во тие години биле слатки, хахаха!!!

11. nensss

nensss Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2018
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    16
    Ми треба некој што ќе ме упати на добар пат уствари не мене туку мојата другарка што се дружиме цел живот. Таа е со еден дечко од 9то оделение заедно па се до сега (она е 3та година а дечкото 4та средно) со раскинувања по 7 8 месеци па после пак се фаќаа. Ептен се сакаат се океј тоа ама типов неодамна стана зависник од трева и неможе да се воспостави нормална врска меѓу нив,се им е со карање што на другаркава премногу и смета неговото лабаво понашање а он не се замара.. сепак чуден карактер има типот.. поише ги поштува другарите и повеќе време поминува со нив отколку со неа. Девојчево идеше против сите нас(другарки и мајка и) пред да се фатат бидејки знаеше што ќе им се дешаваше,свесна беше . Се споивме како друштво нашето со на дечко и и ептен си се сакаме ама нивната врска влијае на сите нас. Типов нема навика барем еднаш у денот да и се јави да ја праша што праи како е ама ја сака и нејќе да раскинат. Кога ќе и каже те сакам или ми фалиш другаркава се чуди што му се десило,зашто ептен ретко изразува такво нешто. Сеа се моментално испокарани и незнам јас што да напраам за да ги смирам,чим дојдов на фемина да барам помош.. значи преку кур ми е. Ако имате вакво искуство и го знаете лекот пишете ми ве молам

12. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    798
    Може ќе звучам дрско, ама кога давам совет( а тоа е ретко) секогаш се ставам во опишаната ситуација и одговарам што би направила јас. Јас би го оставила искрено, не знам каква е таа врска да се чудам зошто ми вели те сакам,или пак да пуши трева...Па тоа е порок бе луѓе,девојкава си го уништува свесно животот...Утре, други ден тоа ќе прерасне во нешто друго..Јас искрено би и помогнала на другарка ти конечно да се спаси од него, кога веќе се скарани, тоа да биде засекогаш.
    Ете мое мислење, можеби сега ќе и биде тешко, ама утре ќе ми биде благодарна.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Јас па после неколку недели намерно правев ситуација ко божем случајно да дознае, еднаш на големо да се пресрамам и нормално без стресови да се понашам.

Зашто сами си го комплицирате животот?

Не е доволно добра причина.
    После него може уште десетмина ќе сакаш, ама животот и младоста нема уште толку пати да ти се вратат.

Пак прашувам, зашто при младост, убавина, здравје, непорочност, преку проблематични партнери си го комплицирате животот. Љубовта не е доволна, да беше, ќе имаше помалку разводи.

На cresa-jagoda и candy.cane им се допаѓа ова.
  14. Izi-Mizi

Izi-Mizi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Колку пати е нормално да излегувате во неделата кога се гледаш со некој? И некој идеи за дејт?

15. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Dali e nekoj raspolozen za soveti? Fala odnapred:)

16. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    Тоа вие треба сами да си одредите како ви иди природно.

Има парови кои се гледат секој ден, а има и што се гледаат една неделно или на неколку недели.
    Зависи колку имате слободно време и колку од тоа сакате да го поминете со партнерот односно само да си го одредите оптимумот.

А за идеи исто и тоа зависи од карактерот.
    Може на филм, театар, пикник, обична прошетка, музеј итн.

На WildMk и Shmizla94 им се допаѓа ова.
  17. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    Напишете си ја ситуацијата затоа и е отворена темата.

На Maša8 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    5.727
    Ако го споделиш проблемот ќе добиеш повеќе мислења.

На Maša8 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Strong25didi

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    14
    Ne si go kompliciram tuku sakame da vidime kako ke funkcionirame ...

20. happygirl11

happygirl11 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Кога се запознавме јас имав 16 години и тоа ми беше прва врска, не бев спремна на толку одговорности и затоа се разделивме....
    Јас си мислев дека сум мала за дечко повеќе сакав да излегувам да се дружам ....
    Сега после толку години ми текна на него на убавите моменти, бевме заедно само 8 месеци ...
    Во споредба со друг мислам дека со него беше посебно...
    За жал јас бев крива
    Пред некое време приметив дека ме има избришано од Фејсбук, ме следеше на инстаграм а сега имам блок ... има женска неколку години
    Сакав барем да си останеме пријатели, сакав да му кажам многу работи ама за жал не е можно
    Се си мислам дека и тој ги има истите чувства .. можно ли е после толку години да сум се заљубила во него а сега ми се враќа се

Незнам што да правам нејкам да правам проблеми ама така се чувствувам ...
    И не ми е јасно зошто блок, а можел само да ме тргне од followers....

Последна измена: 30 април 2019