Старк е ист како дечкото од девојката. Затоа и го сожалуваше на моменти и проба да го оправда. Кој го читал, само ќе му се потврди моето.
Zdravo, pred se sakam da vi se izvinam za latinicata zatoa sto sum od telefon i nemam kirilicna podrska na nego. Znaci vaka baraam pomos zatoa sto nema kade da se obratam ve molam pomognete mi zatoa sto mislam deka nemam izlez sama sum nemam podrska od nikogo. Jas i decko mi sme vo vrska 5 godini. Otidovme da studirame vo drug grad i tamu zaedno ziveeme na stan. Na pocetokot od nasata vrska se bese kako vo bajka sekoja zelba mi ja ospolnuvase no toa bilo samo dodeka da mi gi doznae slabite tocki posle taa prekrasna vrska naednas se pretvori vo pekol . Jas sekojden se poveke i poveke go sakav pravev se za nego me.ostavase i mi se vrakase koga i da posaka jas se zatvarav placev doma so denovi oslabnav 10 kg naednas toa mi go oravese postojano taman vidi deka mi e seedno vednas e ovde se vraka i me.moli da se smirime placejki deka me saka i deka se ke bide dobro. Vo tie 4 godini samo nepolna godina bese ubavo pitoa jas se zalazuvav ja barav greskata vo mene se cudev zasto tolku prekrasen covek da se smeni, sigurno greskata e vo mene no ete be bila. So sekoj udar sto mi go zadavase bolka i raskinuvanje jas se podobra bev kon nego se podobro postapuvav bese se kako toj sto ke kazeme odeli od site me skara so tri najdobri prijatelki neme pustase na izleguvanje ako.iskocev me maltretirase jas prestaanav i da izleguvam se grizev za nego go sakav celo vreme go trpev mislejki deka ke se vrati stariot toj od pocetokot na vrskata . Dodeka ne sedevme zaedno imavme takvi kavgi sakase da manipulira so.mene no toa ne bese tolku do .izraz. ne bese tolku do izraz otkako pocnavme da ziveeme zaedno jas postojano se grizev za nego kako majka oremnogu go sakav nitu edno masko ne mozese da mi go privlece vnumanieto osven nego. Nigde ne idev od faks i pravo doma i domakinka da zgotvam jadenje da isperam da iscistam po stanot da pruzam soberam alista kako konj rabotev. A toj ke si dojdese od faks ke si legnese ke spiese ke stane ke jade voopsto neja ni kreva masata ja ostava taka da sedi i potorno legnuva da spie. Jas ne sakav da komentiram is velam ajde jas sum zensko toa mi e rabota nikogas nese pozaliv postojano odi rasfrla alista corapi na segde ne mi pomaga voopsto sepakjas se grizam kako majka za nego nokeska po 2 pati stanuvam da go pokrijam pred da odi na faks jadenje ima koga se vraka isto taka gotvaam drugi totalno se zapostaviv samata sebe samo toj da bide zadovolen. No toa ne e glavniot problem. Ovde pocnaa karanicite stom ke go zamolam nesto ke vidi deka imam potreba od nesto i toj treba da mi pomogne toj luge zainaet se gubi me otkacuva so neme zamaraj mi se spie resavaj si gi sama tvoite problem ostavi me namira itn. Jas premnogu sum povredena zatoa sto koga toj ke.kaze deka ima problem jas trcam vednas za negi ne biram nitu mesto nitu vreme samo nego da mi bide ubavo i.toj da bide sreken a toj za mene voopsto nema ni vreme. Sakam da iskocime nadvor vo grad toj ne iskaca nigde po cel den doma za nego bilo prosto nadvor da se izleguva nekolku pati mu rekov ako sakas da iskocime sakam da prosetame cel den rabotam niz stanot iako mislite stan ina malku rabota no premnogu e veruvajte i toj vednas pocnuva doma nese pribiras mrzilva si nisto ne rabotis ti treba da rabotis kakvo setanje me mrzi sega nemise ide nigde. Kako moze da mi kaze deka sum mrzliva stanot ednas ne bil gaden i rasfrlan navika mi stana da rabota. Druga situacija e sto premnogu e ljubomoren nemam.pravo na nisto i na nikogo duri e ljubomoren i na toj mal krug prijatelki sto gi imam i saka da mi gi odzeme go osekam covekot kako da saka da me unisti psihicki me.maltretira celta mu e samo da me rasplace i da go molam da patam za nego jas taka osekam pocna da me.navreduva negovata majka pocna da se mesa postijano da vnimaval na mene da ne shm se kurvala po golemiot grad go proovocira toj se kara i istura vrz mene. Taa postojano saka da ne kontrolira kaj ideme sto pravime toj postojano ja izvestuva. Epten e zavisen od nea taa sto ke kaze taka e i amin. Doaga vo stanot sedi so nas ne maltrretira pravi problemi i potoa glumj deka mnogu me saka i nisto ne napravila . Toj i veruva probav so ubav razgovor da muobjasnam deka taa e majka i treba da ja pocituva no ne i da se mesa vo nasite raboti toj koga slusna jas sum.ja napagala jas sum bila bezobrazna taa mu bila.majka a zenski jmalo milion. I taka toj se so neaa ta ninlravi proemi toj ja slusa ako sakame da ideme.negde taa go predomisluva go uci da me otkaci od segde da bidam.sama.i nemokna za utre ako se omazam da bidam pod niv i da zavisam.od niv znam i dvajcata se golemj manipulatori. Na sekoja kavga mi vika ako ne ti se dopaga odi si stanit e na majkami sto saka toa ke ti vika i pravi dodeka si ovde taa ke ti nareduva. A jas kulturna se postaviv i lrimerna si vikam.postara zena da neja navredam nemi lici. Taa ima 45 god. Postojano se mesa. Osekam kako da sakat od se da me odelat i utre da me mavaaat po glava cel.zivot . Mi pukna filmot se otselivvo stan drug me molese da se vratam deka ke se smeni deka sfatil sto sum znacela mu dadov 10000000 sansa i rekov posledna se vrativ poloso bese. Pogoloemo psihicko maltretiranje i majkamu so nas po celi denovi prosluot pat rece da odime i 3 jcata zedno na odmor taa ke uplatela nemi se veruva. Me boli dusava probav covek da go napravam dadov se od sebe se izgubiv samata sebe si da mu bide ubavo nego nie vo obicna vrska ni brak ne e toa majk mu si dava za pravo da pravi se i sesto toj ja podrzuva i brani .me ponizuva i vrega potoa kako nisto da ne bilo pocna i fizicki da me maltretira ne samari no stipenje kubenje vo sekoja kavga mene me pravi kriva i bezvredna postojano me potseka deka toj me napravil covek a jas nema da uspejam i razmisluvam da raskinam da zavrsi godnata eve uste eden mesec ostana no zmam deka ako raskinam mi fali mislam deka ako davam sansi ke se kepooravi sakav da imam akvtivnosti i toj i majkamu komentiraa trgnav na boks taa provocirase da se otpisam neznam koja im e celta i sto sakaaat voopsto im nemam zgresenosi velam use 3 nedeli se da istrpam . A toj e svesem deka imam mng dodvoruvaci zgodna sum si vezbam domada se sredam se guubi poluduva site mu imaat kazano deka sum preubava .Moite epten go saakat nema podrska od niv nemi veruvaat gi osvoi so maskata. Placam denje noke neznam sto da pravam neodlucna sum me boli dusava deka se dadov bev najdibra mi vraka vaka probav so razgovor ne biva mi veli ti smeni se vo tebe e greskata jassumsuoer tebe za nisto nete biva taka mi veli. Jas bev borbena so prijateli pozitivna sega nemam samidoverba nemam sila za nisto mislam.ako odime negde i majkamu se vlece so nas i toa cesto gi pravi. Vo depresija sum ako raskinam na 0 ke bidam bez nisto nikogo .Ne mi dava da raskinam me moli da se vratam i pak me maltretira neznam sto saka od mene . A tesko mi e go sakam se lazam samata sebe si vo mene zivee odvratno custvo ve molam.pomognete mi dajte mi sovet i pozitivni misli i dvakcata me upropastija a jas seuste imam custva kon nego . Od septemvri odam na stan so prijatelka toa sekako no sto da pravam so vrskata . Vtor decko mi e sepak ziveevme zaedno se me povreduva ke mi nedostasuva i neznam zosto koga nisto dobro nema vo nego zosto e zloben zosti taka pravi nemam zgreseno nisto ... ve molam za pomos.... i da doplnam toj e nesigyren vi samiot sebe samo mene mi se sili a onaka se gubi i na drugarite im zaviduva gi mrazi gi ogovara site i postojano zbori kako nikoj nemozel da bide kao nego site bile seljaci a vraatata na kaficot neznar kako se otvora od toa sto majkamu cel zivot go kontrolira .jas prva odam.segde neznae od kaj se vvleguva vo trgovskite ali so.majkamu bitno se situirani i klasa i site gi ponizavaat plus mi se zakanuva ako raskineme ke me unistel . Do negde e i za smeenje toj i taa isto... help
@Cokolada222 едвај го прочитав постот и совет:нареден пат малку внимавај на граматиката. Е сега,ова е премногу токсично за тебе.Млада си,паметна,а како што заклучив од километражниот пост и културна.Учиш факс,претпоставувам дека сакаш да имаш кариера.Како што тој рекол има милиони жени има и милиони мажи.Најдобронамерно ти велам,одалечи се од него пример 2 недели и види како ти е.Јас како што прочитав 4 години ти трпиш тортура од него и од мајка му.Ова ќе го потенцирам МЛАДА ЖЕНА СИ ВО 21ВИ ВЕК И Е СОСЕМ НОРМАЛНО ДА ИЗЛЕГУВАШ СО ДРУГАРКИ.Ова не е времето на робови во Америка па да си му слугинка.И да ти кажам дечкото не цени што правиш за него и тоа кажува скоро се. Ако има нешто,обрати ми се во ЛП
Не можев да дочитам се..извини тешко е за читање напишаново. Едно не ми е јасно, како и зошто си дозволувате така да ви прават? Го сакам никогаш нема да е изговор за ваква токсична врска. Ценете се бе луѓе..
Во моментот кога ќе се исселиш од кај него (за еден месец), да ја прекинеш цела комуникација. И без објаснување. Ни зошто, ни како. Само да те снема. Ако се објаснуваш, само ќе те премислува. Нема да се смени, никогаш! Не му кажувај пред тоа дека ќе ја прекиниш врската. Ако му кажеш, сигурна сум дека ќотек ќе јадиш.
Остави го. Нма простор овде ни за двоумење, ни за 'дај му шанса', ни за 'размисли'. Остави го и почни да ги живееш најубавите години, кои еднаш ќе ги имаш. Дали ти се осеќаш за помалку вредно човечко суштество од него ? Ако не, тогаш зошто му дозволуваш да те третира како подолно нешто од себе ? Зашто им давате да ве газат и да ве понижуваат бре, зашто изигравате домаќинки по дома за да го задоволите дегенот од партнерот, зашто губите све остало за некој кој е контролирачки психопат, кој не ве ни сака туку нашол кукла со која лесно управува, и не му се испушта. Остави го, за да почнеш да живееш.
А зошто воопшто да го чуваш и гледаш како да си му мајка? Ниту си му мајка, ниту е во ред на тој начин да се поставуваш. Зошто ова го гледаш како нешто позитивно? А очигледно дека ниту мајка му го чувала добро, ниту го научила како што треба, оти дечкото сака робинка, не цура која ќе ја цени, сака, почитува. Не си од улица девојче. Некој те родил, те чувал, за друг да те третира како робинка. Замини од таму и научи да се цениш себе. Заслужуваш многу подобро. Но до тоа не можеш да стигнеш, ако останеш и натаму во оваа токсична врска.
Уште од кога прочитав дека те малтретира како слугинка престанав да читам. Девојче, кај ти е тебе самопочитта? Зошто еднаш за секогаш не знаеш да кажеш КРАЈ Е? Тој секогаш ќе ти прави така бидејќи секогаш ќе му се враќаш. Зошто му се потчинуваш? Батали љубов, батали заедно живеење батали одмор и се, гледај се себе си.
Не можам никако да преболам еден дечко во кого сум вљубена премногу долго. Се гледавме еден месец, ама сфатив дека работите не се одвиваат како што сакам, не се чувствував доволно ценета и прекинав. Ама сеуште ме мачи истиот. Имаме заеднички другари и на секое гледање мене ми е се потешко. Се плашам од сама себе да не дојдам повторно до степен на депресија, бидејќи лани едвај искочив од таа проклета дупка.
Кога ќе почнеш да мислиш на него, или кога ќе го видиш, потсети се на тоа, како си се чувствувала тој месец дури си била со него... на тоа дека не те ценел. Ако не ти е убаво кога сте заедно, значи не го сакаш него, туку илузијата за него.
Е ова последното. Поточно нешто нема. И јас истото си го повторував ама никако да ми влезе во глава. Како намерно глупава да се правам, како да сакам да се мачам. И имам кажано, некој друг да беше наместо него тој месец ќе го заборавев ОДМА, ама овој никако не можам.. @A_star и ова го помислив, не можам да издржам повеќе ме гуши. Ама мислам дека ќе испаднам премногу понижена пред него, поготово што откако му прекинав односот према мене многу го промени. Изгледа егото многу му го повредив па сега ептен незаинтересирано се однесува.
Пробувам и тоа. Ама џабе. Во средно 4 години го одбегнував и после отидовме двајцата на ист факултет и тука почна повторно се од почеток. Кога се префрлив на друг факултет, мислев дека конечно се ќе се смири и дека ќе го заборавам ама ништо ни од тоа пак се појави.
Го сфаќам тоа со пониженоста но јас секогаш одам на таа опција со отворени карти. Барем ќе ми биде подобро и ќе знам на што сум. Тој секако не се однесувал добро кон тебе и ти си прекинала со него, тоа овде не те прави виновна, нема што неговото его да биде повредено, тој е тој што треба да ти се извинува. Но барем пробај. И се согласувам со @WildMk и @IM.TMKQ пробај најпрвин да го одбегнуваш, ако и потоа ти е исто, искажи му се, па што биде нека биде.
Самата си направи... Не го дочитав до крај. Ајде еднаш ама милион пати е претерано, штом еднаш не се сменил, нема ни наредните неколку пати. Бегај девојко, спаси се од вакви мамини синови.
Прво дај време месец два види дали ќе се чувствуваш подобро. Сигурна сум дека ќе се чувствуваш. Можеби ќе се појави и нов човек, ќе заборавиш лесно. Ако сепак не се чувствуваш подобро застани го и убаво кажи му: ,,Знам дека лошо заврши меѓу нас ама јас не се чувствував убаво во таа врска. Мислам дека вака е најдобро, се надевам ова ќе можеме да го надминеме како возрасни лица". Би требало да е разбран и да не се однесува детски.
@WildMk @IM.TMKQ @A_star Ви благодарам многу. Ќе си посветам време на себе летово, ќе дадам се од себе да ги снема тие романтични чувства кон него.