Сакаш да излезеш и ќе излезеш ама не знаеш дали ќе излезеш јер не знаеш што знаеш дали да излезеш? Хммм, тешка дилема
па јас за себе си казувам дека сум будала ненормална и дека нешто ми фали чим губам време и здравје. не ми било намерата никого да навредам. само казав мислење. не ме боли игнорирање него сакам внимание од партнерот.
чим се двоумиш ѕа нешто направи го и така и вака ке ти е криво. барем да не го мислиш што би било кога би било. искочи и убаво да си поминеш.
Zdravo na site. Vaka imam jas da spodelam neshto, i sakam da me posovetuvate.. Imam edna maana.. Premnogu brzo se privrzuvam za nekogo. I mesec dena da e vo prasanje. Ednostavno nesakam koga lugjeto si odat, iako znam MORAM da go prifatam toa. Pred izvesno vreme imav 2 mesecna vrska i raskinav iiii tesko mi bese ama se oporaviv so toa shto ete dojdoa novi licnosti vo mojot zivot i stana interesno i bas se zabavuvam. Znaev deka ako pocnam da se pletkam so nekoj ke go zaboravam bifsiot skroz. I uspeav vo toa. Go zaboraviv. Ama postoi drug problem. Ushte na pocetokot koga pocnav da se pletkam so noviov znaev deka sakam samo onaka da iskacam so nego a ne vrska i takvi gluposti i bev onaka sho se vika samo na zaebancija.E sega covekov (ovoj noviot) na pocetokot se super znaci dok ne me osvoi onoa sho se vika 24/7 dopisuvanje. E otkako izlegovme 3 pati iamame izlezeno a pritoa nonstop se srekjavame slucajno nekako hmmm.. i sega vrakja na moite poraki da ama ne so ogromen intenzitet kako predtoa. Jas bev taa shto gi drzese koncite vo raka a sega kako malce da se menjava. Si vetiv nema da dozvolam da se zatreskam i da se privrzam, kako predtoa sho bev budala nevidena. Nitu pa da se zamaram i nerviram. Ama kako da go postignam seto ova. Veruvam deka del od vas imaat slicen problem i sakam da me posovetuvate. Fala.odnapred
видиш јас сакам да се заљубам па неможам а ти па можеш а не сакаш. од кој причини ти си знаеш. најверојатно не ти е тоа тоа дечкото. и нема ништо сигурно. за какви конци збориш?
Можи ова ќе звучи смешно, но конечно сум во здрава врска, со нормален човек. И не знам како да се однесувам да не му здосадам никогаш. Некои совети од некои со долги врски...?
Немој да си создаваш притисок, биди си природна. Нема поента да бидеш нешто што не си само за да не му здосадиш. Него ако му се допаѓаш ваква, ќе биде со тебе. Со среќа да ви е
Дечки , се двоумев дали да прашам, но сепак решив да побарам ваше мислење. Е вака, во врска сум со еден дечко околу 2 и пол месеци. Убаво ми е, се сложуваме, имаме доста заеднички работи, знаеме да се скараме понекогаш, но тоа не ја погодува нашата врска. Пред неколку дена, ме викна кај него дома. Не сакав да одам , зошто ми е непријатно секако, но ми кажа дека неговите спијат и дека ние ке гледаме филм на долниот кат. Стасавме близу 23:30. Ја отклучи вратата, влеговме во дневната долу, немаше никој. Го пушти филмот, седнавме на тросед и си муабетевме. Ме праша дали сакам кафе, а јас му реков да ми каже каде стои за јас да направам. Ставив кафе да се вари и наеднаш слушнав чудна бука и врева. Се свртев, ама не беше од филмот. Дечко ми го смени изразот на лицето и поцрвене. Двајцата можевме да чуеме дека вревата доаѓа од горниот кат. Јасно беше дека неговите се расправаат. Тоа траеше можеби 7-8 минути, а јас не изустив ни збор, бидејќи ми беше непријатно гледајќи го дечко ми како се срами. Потоа се стишија, а јас отворив сосем трета тема , како ништо да не било. По некоја минутка, вратата од собата каде што седевме се отвори и влезе мајка му, жена 50тина години. Жената тотално се збуни кога виде дека сме тука, а таа беше во пижами и носеше прекривка со неа. Претпоставив дека сакаше да спие тука. Глупаво ми беше што ни се сретнаа погледите директно, а таа само воздивна срамежливо и излезе веднаш. На дечко ми не му се разговараше воопшто, тоа многу го погоди, дури и ми се извини. Се почувствував глупаво што бев сведок на тоа, но кога ме носеше дома, малку се отвори и поразговаравме. Ми кажа дека веќе со години е така кај нив, уште кога тој бил дете. Татко му имал швалерка и караниците со мајка му биле многу чести. Се случувало понекогаш и со ќотек да ја решава работата, а мајка му трпи заради децата. Дечко ми има и помала сестра на факултет. Не се баш во некоја сјајна финансиска ситуација, работат, но плаќаат и кредити. Не би сакала да се мешам, но не сакам и да го гледам во таква состојба. Сакам на некој начин да му помогнам, но не знам како. Има ли некој искуство со вакви случаеви?
Не знам како ти би му помогнала. Единствено биди му поддршка, ако сака да зборува за тоа, сослушај го. Нема што повеќе да направиш ниту можеш да се мешаш. Семејните работи само тие можат да си ги решат. Ако е лоша состојбата кај него, гледајте да сте што помалку време таму за да не се најдете повторно во таква состојба. А за семејното насилство не сакам ни да коментирам... Штета што има семејства и жени кои мислат дека ако трпат насилство и швалерај само заради децата го прават вистинскиот избор. Децата најмногу страдаат во такви семејства. Таков секојдневен пекол боли повеќе отколку развод.
ако имаш место кај тебе дома викај го кај тебе. и речи му дека ретко каде е идеално и дека ретко на кого му се нормални родителите и како што треба семсетвото. али тоа што има малтретирање и тепање не е нормално. и дека е неѕдраво и дека најверојатно ке се одрази и на децата поточно на него. и сама одлучи си дали треба да бидеш со дечкото. дали ти одговара.
Никако не можеш да му помогнеш. Тоа е семеен проблем и најдобро е да стоиш настрана. Освен кога сака да разговара. Тогаш, слушај го. Тоа е се. Немој да критикуваш, немој да го тераш нешто да решава, зашто тоа е меѓу мајка му и татко му и најлошо е кога на децата се врши притисок да ги решаваат проблемите на родителите. Ако имате опции да се гледате надвор од неговиот дом, ок. Ако можеш ти дома да го викаш, ок. Но, исто така избегавај да му велиш дека не сакаш да одиш дома му баш ради таа случка. Уште полошо ќе се чѕвствува. Измисли други причини или некогаш прифати, ако ти каже дека не се дома или слично, но не му вели директно дека ради караниците не одиш зашто ќе го повредиш дополнително.
Здраво.Се зачленив на форумов само да побарам мислење од Вас. Почнав да искачам со дечко пред некој месец но поради некој одредени причини ние прекинавме контакт.И сега повторно почнавме да се гледаме меѓутоа он ми вика дека има сериозни намери и дека несака да ме изигра нешто и слично.Кога се гледавме порано он работеше и рака на срце не ми даваше јас да платам ништо ни 50 денари.Сега он повеќе не работи ја напушти работата поради кавга со шефот и е во потрага по нова работа.Он отворено ми кажа дека подигнал кредит и дека должел до сега 2 рати.А треба да го исплаќа уште 4 години.Сакал и колата да ја продаде.Сега братму ќе прави свадба, ме однесе дома и ме запозна со неговите.Они се 3јца браќа,он постојано повторува да речам дека сака да има пари да створи па да биде во брак да има деца,а не сега.Тоа е како не очекувај нешро такво од мене за брзо време.( А јас искрено сакам да се омажам зошто несакам да идам само во долга врска па да не биде ништо).Добив покана за свадбата на братму меѓутоа јас мислам дека не треба да отидам зошто сепак ние сме сеуште во почетна фаза и нели можеме утре ден да прекинеме.Он кога работеше беше постојано со другари, трошеше пари и сега е сосема сам и можеби си мислам дека и затоа ме побарал затоа што јас сум скромна девојка.На моменти помислувам дека сега е со мене поради тоа што нема пари.Ми кажа директно да не планирам одмор со него затоа што немал пари, а имал многу трошоци и јас реков добро,во ред е те разбирам но некако не ми штима...Ние инаку бевме колеги и се запознавме каде што јас сеуште работам.Луѓето со кој што работам се мн.злобни и јас кога и да се видам со него само си викам да не ме види никој со него затоа што ми е страв од оговарање и да не ме замразат и мене шефовите дека сум со него, се си мислам ја ризикувам работата, а и толку млад човек уште сега заглавен со кредити...Тоа ме кочи многу но и он сакал една колешка порано и искачале така на неколку пати и мислам дека она ако дознае и нејзините блиски колешки ќе слушам муабети од типот"хаха јас го баталив ете и го сега нејзе" и не се потпирам на него воопшто.Имав претходно долга врска каде што типот нејќеше да работи и јас работев и се за него ги давав парите несакам да е така и сега.А и би ми значел совет и во врска за ова што сме биле колеги? Страв ми е што ќе речат луѓето... И да не бидам осудувана па поради тоа и јас да си отидам од таму.
@Medena13 Судејќи по твојот став, мислам дека врската никако не ти одговара. И така не прочитав да напишеш дека го сакаш или слично, повеќе да не те озборуваат и дека сакаш да се мажиш, што моментално за него е невозможно.
Го сакам но го потиснувам тоа во себе.Инаку тој со мене е предобар, фин секогаш ми обрнува внимание но ете мене тоа ме кочи...А кога не сме комуницирале премногу ми фалеше секој момент со него.
ако прозбориш имаш опција да си со него или да ти каже дека нема исти чуства,ако почнете врска може да сте заедно ама може да дојде и ден да раскинете па да цел живот дружење го фрлите во вода. Тешки се овие теми,не би ни од пријател дечко а ни од дечко пријател