Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Tea678

Tea678 Популарен член

Се беше супер на почеток иде сложуваме и се , стално ме бараше , доаѓаше тука каде што живеам , сакаше и да се запознае со моите, прв пат најдов некој кој навистина ми се свиѓа и исто завршив како и кај сите, ми рече повеќе да не му пишувам и ми рече извини за се, планиравМЕ летово и јас да идам кај него, да се запознаам со неговите, одеднаш ми рече така, ако го замарам ќе го сменел бројот, вчера само му реков да му се јавам на кратко да му кажам нешто ми рече може, само што му заѕвонев вика утре јави се, му реков само на кратко и ме блокира , после кратко време пак ме одблокира , веќе не му пишав, нема девојка но зашто одеднаш ова ?! Не можам да си поверувам зборувавме 24/7 ми праќаше пораки никогаш не ми рекол дека му сметам , со кого ќе зборувам сега?;(

2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Не си ја газете гордоста за некој кој за секунда така лесно ве брише од својот живот.

sj *O*, JoanaS, buba4e89 and 8 others like this.
  3. Tea678

Tea678 Популарен член

А што да правам? Некој ветува се ве бара стално за одеднаш готово да ми рече ....

4. Annora

Annora Популарен член

Не ти посочи буквално ниту една причина зошто не сака повеќе да има контакт со тебе? Туку така?
    Претпоставувам дека има некоја друга, штом така наеднаш решил дека не сака веќе ништо со тебе.
    Знам дека е тешко, ама биди благодарна што на време се покажал каков е, па те поштедил од сите проблеми во иднина. Ќе помине :)

sj *O* and Tea678 like this.
  5. DenaM

DenaM Истакнат член

чим толку го сакаш, речи му ако планираш да трчам по тебе да ме тестираш и сл. да се понижувам и деградирам ко особа и себе и на тебе слободно терај и фати си друга.
    буквално така ке пишеш или кажеш. значи оштро и сигурно а ако и на тоа не изреагира значи не е заинтересиран и бркај си друг.

Tea678 likes this.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Не ти кажува тоа доволно?
    Ако е толку лесно за него и за тебе ќе е.

sj *O*, candy.cane, oblace1 and 6 others like this.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Ауу... borderline personality
    Ич не ти треба. Вервај ме.

sj *O*, JoanaS, Alisa22 and 1 other person like this.
  8. Tea678

Tea678 Популарен член

Не, само ми рече ти ништо не разбираш, за девојка нема 100% сум сигурна...рече може пријатели да останеме , се плашам и да му пишувам како другарка тогаш ми рече може јави се па одма ме блокира кога му ѕвонев...

9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Ама тој испадна идиот хелоу, све во ред ти пишуваше те бараше ти се јавува и откако се видовте и што се случи ти вика како пријатели да бидите па онда те блокира, девојко не му се свиѓаш или нашол друга иии и тој испадна не фер, и не ти треба таков!

sj *O*, buba4e89, oblace1 and 3 others like this.
  10. DenaM

DenaM Истакнат член

речи му сакаш да останеме пријатели?
    пс зошто сакаш да контактираш со дечкото?

Last edited: Jun 12, 2019
    Tea678 likes this.
  11. Tea678

Tea678 Популарен член

Не беше прв пат тогаш да се видиме, повеќе пати се имавме гледано , рече демек далечината е проб, а предходно викаше дека не е, последниот пат кога се видовме сакаше да ме бакне ама ја се тргнав , за девојка сум сигурна дека нема, ама неговово однесување никако не ми е јасно

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Батали се'.
    Барај нов.

Tea678 and Alita like this.
  13. Tea678

Tea678 Популарен член

Не ми е лесно да го оставам туку така после се , замислете со некој зборите стално за на крај чао да ви каже како туку така да го оставам ;(

14. A_star

A_star Истакнат член

@Tea678 прибери се и пробај да продолжиш напред, колку и да звучи тешко.
    Знам дека е клише ама човекот не те заслужува.
    Исто така и змам како ти е.
    Страдав за еден дебил, можеш да прочиташ неколку страни назад дека пишав за мој проблем, на крајот сфатив дека никој не е повеќе од мене за да му се понижам и згазам гордоста.
    Вреди за некој да се бориш ама ако навистина заслужува. Тој тоа не го заслужил.

sj *O*, Tea678, candy.cane and 3 others like this.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

А што ќе направиш кога тој не сака да биде со тебе?
    Никогаш, ама никогаш не треба да мислиш дека не можеш без некого. Разделбите се тешки, ама не се полоши од останување со погрешна личност.

sj *O*, Tea678, WildMk and 2 others like this.
  16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Не е лесно.. Ама потешко е да бидеш со личност која знаеш дека не те сака. Зошто би сакала да си со таква личност, кога сигурно има некој што се би направил за тебе?
    Ќе помине. Блокирај го секаде, окупирај се со други работи за да не мислиш толку.

17. GoodnightMoon

GoodnightMoon Истакнат член

Зошто така душо? Во која смисла ти е тешко да се поврзеш?

18. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Девојко извини вака но и јас бев како тебе и разбирам како ти е и како што растам сваќам дека машките не ни е гајле за нас ниту ќе плачат се играат со нас како им сака душата а богами се за отепање се но затоа и ние нема да плачиме па тој не е единствен машко во светов но пази ако повторно те барат да бидите задно а ти дупло врати му е*ати го м*тер бидејќи немат назад и повторно разочарана еве од искуство ти кажувам. Можеби секој различно правиме но сепак ти си знаеш и ич да не ти е мака срцка.

Tea678 likes this.
  19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

@Tea678 и јас како другите . Продужи даље . А тој ќе те бара сигурна сум, ама твое е тоа дали ќе те има или не . Јас кога бев во слична ситуација, одлучив дека ќе ме нема. Кога на бившиот му текна на мене, ме бараше дури и дојде каде што живеев за да сме разговарале итн . Но, јас одлучив дека мене ме нема веќе, излегов и му го кажав тоа во лице. Збесна , направи глупост , и со тоа ме изгуби и како познаник. Денес , после години, среќна сум што донесов таква одлука, бидејќи покасно ми стана јасно дека јас сум му била една од опциите за губење време, додека си најде девојка . Така и бидна.

Tea678 likes this.
  20. DenaM

DenaM Истакнат член

јас се кладам дека сега да искочиш ке си најдеш дечко исто како тој, само што ти си увртела во глава за овој и мислиш дека е на пиедестал пред тебе. верувај има колку сакаш машки ко него, со кој ке моѕеш да си ѕбориш. секој сака комуникативна личност.
    а дечково кога веке ти рекол готово и кога ништо не си погрешила терај даље и најди си некој друг ѕа да му збориш, да ти биде пријател, и ке видиш како ке ти помине ко ништо да не било.не се понашај детски ако тераш инат и себичност ништо.

Tea678 likes this.