Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Се беше супер на почеток иде сложуваме и се , стално ме бараше , доаѓаше тука каде што живеам , сакаше и да се запознае со моите, прв пат најдов некој кој навистина ми се свиѓа и исто завршив како и кај сите, ми рече повеќе да не му пишувам и ми рече извини за се, планиравМЕ летово и јас да идам кај него, да се запознаам со неговите, одеднаш ми рече така, ако го замарам ќе го сменел бројот, вчера само му реков да му се јавам на кратко да му кажам нешто ми рече може, само што му заѕвонев вика утре јави се, му реков само на кратко и ме блокира , после кратко време пак ме одблокира , веќе не му пишав, нема девојка но зашто одеднаш ова ?! Не можам да си поверувам зборувавме 24/7 ми праќаше пораки никогаш не ми рекол дека му сметам , со кого ќе зборувам сега?;(

2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Не си ја газете гордоста за некој кој за секунда така лесно ве брише од својот живот.

На sj *O*, JoanaS, buba4e89 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    А што да правам? Некој ветува се ве бара стално за одеднаш готово да ми рече ....

4. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Не ти посочи буквално ниту една причина зошто не сака повеќе да има контакт со тебе? Туку така?
    Претпоставувам дека има некоја друга, штом така наеднаш решил дека не сака веќе ништо со тебе.
    Знам дека е тешко, ама биди благодарна што на време се покажал каков е, па те поштедил од сите проблеми во иднина. Ќе помине :)

На sj *O* и Tea678 им се допаѓа ова.
  5. DenaM

DenaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    234
    чим толку го сакаш, речи му ако планираш да трчам по тебе да ме тестираш и сл. да се понижувам и деградирам ко особа и себе и на тебе слободно терај и фати си друга.
    буквално така ке пишеш или кажеш. значи оштро и сигурно а ако и на тоа не изреагира значи не е заинтересиран и бркај си друг.

На Tea678 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Не ти кажува тоа доволно?
    Ако е толку лесно за него и за тебе ќе е.

На sj *O*, candy.cane, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Ауу... borderline personality
    Ич не ти треба. Вервај ме.

На sj *O*, JoanaS, Alisa22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Не, само ми рече ти ништо не разбираш, за девојка нема 100% сум сигурна...рече може пријатели да останеме , се плашам и да му пишувам како другарка тогаш ми рече може јави се па одма ме блокира кога му ѕвонев...

9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Ама тој испадна идиот хелоу, све во ред ти пишуваше те бараше ти се јавува и откако се видовте и што се случи ти вика како пријатели да бидите па онда те блокира, девојко не му се свиѓаш или нашол друга иии и тој испадна не фер, и не ти треба таков!

На sj *O*, buba4e89, oblace1 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. DenaM

DenaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    234
    речи му сакаш да останеме пријатели?
    пс зошто сакаш да контактираш со дечкото?

Последна измена: 12 јуни 2019
  11. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Не беше прв пат тогаш да се видиме, повеќе пати се имавме гледано , рече демек далечината е проб, а предходно викаше дека не е, последниот пат кога се видовме сакаше да ме бакне ама ја се тргнав , за девојка сум сигурна дека нема, ама неговово однесување никако не ми е јасно

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Батали се'.
    Барај нов.

На Tea678 и Alita им се допаѓа ова.
  13. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Не ми е лесно да го оставам туку така после се , замислете со некој зборите стално за на крај чао да ви каже како туку така да го оставам ;(

14. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    @Tea678 прибери се и пробај да продолжиш напред, колку и да звучи тешко.
    Знам дека е клише ама човекот не те заслужува.
    Исто така и змам како ти е.
    Страдав за еден дебил, можеш да прочиташ неколку страни назад дека пишав за мој проблем, на крајот сфатив дека никој не е повеќе од мене за да му се понижам и згазам гордоста.
    Вреди за некој да се бориш ама ако навистина заслужува. Тој тоа не го заслужил.

На sj *O*, Tea678, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.827
    Допаѓања:
    80.754
    А што ќе направиш кога тој не сака да биде со тебе?
    Никогаш, ама никогаш не треба да мислиш дека не можеш без некого. Разделбите се тешки, ама не се полоши од останување со погрешна личност.

На sj *O*, Tea678, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.528
    Не е лесно.. Ама потешко е да бидеш со личност која знаеш дека не те сака. Зошто би сакала да си со таква личност, кога сигурно има некој што се би направил за тебе?
    Ќе помине. Блокирај го секаде, окупирај се со други работи за да не мислиш толку.

На sj *O*, Tea678, Shmizla94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. GoodnightMoon

GoodnightMoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    67
    Зошто така душо? Во која смисла ти е тешко да се поврзеш?

18. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Девојко извини вака но и јас бев како тебе и разбирам како ти е и како што растам сваќам дека машките не ни е гајле за нас ниту ќе плачат се играат со нас како им сака душата а богами се за отепање се но затоа и ние нема да плачиме па тој не е единствен машко во светов но пази ако повторно те барат да бидите задно а ти дупло врати му е*ати го м*тер бидејќи немат назад и повторно разочарана еве од искуство ти кажувам. Можеби секој различно правиме но сепак ти си знаеш и ич да не ти е мака срцка.

19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.592
    @Tea678 и јас како другите . Продужи даље . А тој ќе те бара сигурна сум, ама твое е тоа дали ќе те има или не . Јас кога бев во слична ситуација, одлучив дека ќе ме нема. Кога на бившиот му текна на мене, ме бараше дури и дојде каде што живеев за да сме разговарале итн . Но, јас одлучив дека мене ме нема веќе, излегов и му го кажав тоа во лице. Збесна , направи глупост , и со тоа ме изгуби и како познаник. Денес , после години, среќна сум што донесов таква одлука, бидејќи покасно ми стана јасно дека јас сум му била една од опциите за губење време, додека си најде девојка . Така и бидна.

20. DenaM

DenaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    234
    јас се кладам дека сега да искочиш ке си најдеш дечко исто како тој, само што ти си увртела во глава за овој и мислиш дека е на пиедестал пред тебе. верувај има колку сакаш машки ко него, со кој ке моѕеш да си ѕбориш. секој сака комуникативна личност.
    а дечково кога веке ти рекол готово и кога ништо не си погрешила терај даље и најди си некој друг ѕа да му збориш, да ти биде пријател, и ке видиш како ке ти помине ко ништо да не било.не се понашај детски ако тераш инат и себичност ништо.