Што те буни? Во отворена врска си. Имате секс, веројатно и по некоја емоција, пошто нели, луѓе сте. Ама ниту те сака, ниту планира некоја иднина со тебе. Ти рекол да си бараш слободно друг, и он исто друга. Отворено ти го кажал. Ако ти се свиѓа тоа да си бидете интимни другарчиња, бидете си. Ако бараш нешто повеќе како сериозна врска, љубов, не е човек за тебе. Прекини со време додека не си го засакала, за да не патиш.
За жал и јас се согласувам со другите.Ако си девојка која сака сериозна врска тогаш време е да заминеш од овој човек.Секако дека не е лесно да прекинеш иако сте заедно само еден месец.Но размислувај за тоа дека колку побрзо ги прекинеш работите кои ќе те повредат толку побрзо ќе наидеш на нешто позитивно.Овој човек тебе не те сака и со оглед на тоа дека то вели да одиш со други тој не дава никаква шанса за да има нешто помеѓу вас.
Да имал емоции немало да наоѓа изговори и ќе сакаше и тој врска. И јас мислам дека си го губиш времето.
прашај го зошто вака ми збориш?многу си контрадикторен? дали јас моѕеби нешто лошо сум се поставила или си иѕреагирала, рекла? што ти оставам таков доем впечаток? разговарај со него. и ако после тоа видиш дека не е до тебе него тој е таков сака да се мувате прекини во истиот момент скрос. и ако те бара немој одма да прифаќаш него дрзи лутина и види колку ке се труди и колку си му битна. не е битно тоа што го ѕбори него како се поаша постапките го одаваат на човек, со тоа што нормално дека не треба глупости да ти ѕбори, чим веќе сте ѕаедно. раѕговарајте и види на што си. и најбитно не се пониѕавај колку и да ти значи пошто нема да смениш ништо ако не те сака и нема да му е битно. и пошто со сила убавина не бива. али сепак разговарај. иако според мене те чува во резерва.
Направи нешто со шо ќе го натераш да е покрај тебе и види како ќе биди... ако има некои емоции ќе можеш да го уловиш на тие финти... и ќе разбериш дека уствари сака врска ама бега поради тоа шо некогаш можно е да бил повреден или нешто слично... ако не падни на финтите нема тука емоции туку му служиш само да синго испразни... За ова ти треба време трпение енергија и мн самоконтрола
Абе шо ви е времето ќе си го губела, па да го натерала да почувствувал он нешо, шо не ви е јасно кажа девојчето дека типот сака отворена врска да се гледаат само, е сега она ако не може такво темпо нека прекине затоа шо може да се заљуби. Дечкото и кажал фино лепо, ако не и одговара ќе се тргне и готово.
ќе може да споделиш некоја магија? баш ме интересира. сите паѓаат на финта е сега дали е јака или глупа финта, тое веќе друг муабет, битно финта е финта. убаво вика членката мора на нешто да се закачат ако сакаат да тераат во спротивно ништо.
зошто да се откажува без да се обиде? и после да мисли што би било кога би било. нека си раѕговара. може да испадне обратно, он да е заљубен а на нејѕе да и е за мување, не се знае никогаш, се менваат работите, иако за зал најчесто на полошо али сепак никад не се знае. ако смета дека вреди нека проба. и со среќа.
Со такви ,,финти" заглавуваат во врски во кои не се сакани и после друг е крив. Ако не ти одговара- се тргаш, јасно и едноставно е.
затоа што уште од старт и е дадено објаснување по кој правец би се движела врската, ако не се гледа на тој пат, тогаш слободно налево круг нека си направи и ќе си најде друг пат,со друга личност.(мислам на девојката).
Значи не ја советуваме да заглави туку да испита до кај и колку може и шо и одговара... просто е... само разговара со него и согледува шо е и како е... не велам не треба и да манипулира малку и да бира на кој начин кое прашање го поставува ... затоа и треба време трпение и самоконтрола а богами и енергија
не и е кажано ништо до ден денес чим прашува, ние многу работи не знаеме, и не се ни битни. кој може да ѕбори како и што никој. колку примери има што почнале супер па ѕавшиле лошо и обратно. иако искрено и јас сум скептик по природа и рационалист и сметам дека ако нешто мањка ке мањка во спротивно ке биле во врска, али сепак никад не се знае. ко со кажав сама нека си процени дали вреди. дека е детисте е детиште дечкото е сега колку она може да го трпи да вложува и да чека тое е више на нејѕе. и колку ке и се исплати.пошто ко со кажав најчесто не вреди, и е ѕа џабе се.
Ама дури не проба некоја финта нема откажување. Можи и глуми сега дека сака отворена врска а тој до уши е заљубен..како така да го остави случајот на пола пат? Нема откажување, теренот мора добро да се испита. Све за љубав.
Е како не и е кажано? Се и е кажано. Индиректно и директно. Не знам што повеќе треба да и се кажува. На неа е да одлуче дали сака и може да си го дозволе истото.
Прво,она праша за совет, како да постапи. Како не и кажано ?! -тоа што нејзе и е кажано од страна на момакот за каков тип на врска да имат,го напиша девојката тука...Сеа ако она не се пронаоѓа во тоа, тогаш има и други риби во морето, ако се пронаоѓа во тоа, што не верувам ( да се пронаоѓаше немаше ни да бара совет тука) ќе си продолжеше по тој пат што и е понуден.