Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Абе гарант ќе ја остави жена му за некоја шо ја сретнал на пракса и со која флертува од досада.
    Пола форум живее во фантазија.
    И девојчево со овој со бившава.
    Како не сфаќате дека тие кои не можат да преболат некој си наоѓаат само занимации во меѓувреме, но на прва прилика кај непреболениот/ната си се враќаат?!

candy.cane, Alita, WildMk and 2 others like this.
  2. happygirl11

happygirl11 Истакнат член

Како реагирате на тоа кога некој сака да ве запознае и ви пишува пораки секојдневно а никако да се потруди да ве виде?

Искрено јас немам време да се замарам секојдневно со истите работи и отворено кажав, не може човек преку пораки да те запознае ...
    Како да изреагирам кога некој што сакам ми пише пример симпатија Оти веќесме возрасни не сме деца...

3. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Како да реагирам? Ако ми се свиѓа ќе искочам ако не нема и ќе си кажам отворено а не да го маткам и тоа е тоа.

candy.cane, buba4e89 and Animali like this.
  4. DenaM

DenaM Истакнат член

dosadano mu e i zatoa ti pisuva i ti se javuva, ako ti se svigja batali go ako ne druzise i vidi so ke se desi, moze ke se zainteresira moze ne. ti odluci si toa. najdobro si znaesh.

5. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Точно е дека не можеш само преку пораки да запознаеш некого. Ете ти отворено си кажала така и веќе си оставила простор дека сакаш да се гледате,е сега до него е да одлучи дали сака сериозно нешто повеќе со тебе или само сака да си тепа време само со пишување со тебе.

6. sj *O*

sj *O* Популарен член

Feminki mi treba sovet vo dm. Moze da pishi bilo koj iako najpozelni mi se (vo odnos na problemot) feminkite koi se vo vrska/brak so lice od druga drzava. Pozz

ушко likes this.
  7. mila7

mila7 Истакнат член

Pocnav da se gledam so eden tip dodeka bev vo gradot kaj so studiram. Naseto gledanje traese 2ipolmeseca, sekoj dejt bese podobar od prethodniot.Ednostavno se zblizivme brzo.
    Se gledavme konstantno, pravevme planovi za leto kako bi se gledale. Kaj bi idele I slicno. Toa licese kako potencijal za vrska. Pri prvata nedela doaganje doma, toj me izbegnuva. Moze da se oseti toa koga sprema nekoj osekas nesto. Najprvo poslednata koga vecer koga bev uste tamu, ne ispadna da se vidime. Si rekov okej, pocna so rabota(na pola rabotno vreme) mozda e umoren, si rekov da ne naogam samo takvi negativnosti.
    Pocna da mi vraka posle 5saati, za posle 2dena da mi staj samo seen na porakata. A bas toj den mi se sluci nesto loso, sakav samo dve recenici a dobiv seen. Utredenta mi pisa kako nisto da ne bilo, si prodolzi so razgovor. A jas mu odgovoriv so dva zbora.
    Se osekam izgubeno, mislev deka dovolno go poznavav, megu nas nemase nikakvo nedorazbiranje. Nemozam da ja opravdam dalecinata kako problem, deka ne sme oddaleceni poveke od saat ipol,dva, a ne mi e problem da go gledam I ednas u dve nedeli se dodeka Imam zdrava komunikacija.
    jas imam takov karakter koga nekoj ke me povredi taka podmolno me ignorira jas duplo se oddalecuvam, zaminuvam bez zbor. Koga nekoj me skrsuva koga najmnogu mi treba posle kolku I da mi ogoduva ja gubam zelbata.
    Sakam samo mislenje dali nekoj imal slicna situacija

8. Stark

Stark Форумски идол

Нашол поинтересна (потенцијална) личност.

9. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Едноставно и отворено прашај го што е работата ,тука на форумот можеме само да нагаѓаме . Затоа најпаметно е да зборуваш отворено со него ,да знаеш на што си.

candy.cane, Alita, buba4e89 and 2 others like this.
  10. mila7

mila7 Истакнат член

Nesakam da bidam napadna, mu kazav deka se gubi nekako, I mi rece vistina me nemase cel den. Si pocna obicno da si praj muabet, da sme praele muabet da mi se javi, mu vrakav so eden zbor I nema da zboruvam.

11. Animali

Animali Популарен член

@mila7
    Едноставно кажи му искрено како се чувствуваш. Ако иде иде, ако не-не.

Ако не сакаш како што велиш да бидеш нападна, стави го на тест вашиот однос и не му пишувај неколу дена/ една недела. Ако те побара, кажи му искрено како се чувствуваш и запрашај каде води ова.
    Ако не те побара, исто и тоа ќе биде одговор.

12. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Па не е нападно да го прашаш што е работата ,само искрен разговор , а ова ќе му зборувам нема да му зборувам е детско понашање ,едноставно не е ништо страшно да прашаш и да си знаеш на што си.

candy.cane, Alita, WildMk and 2 others like this.
  13. anic32

anic32 Истакнат член

neznam na kogo mozam da se obratam..
    ima eden decko se gledavme pred 2/3 godini, detska ljubov beshe ama sekogash popustav bev kriva i trpev se.. i sekogas se vrajkav. Zamina vo stranstvo daleku od mene , se razdelivme edna godina od kako zamina. Predhodnoto leto dojde ne se desi nisto pomejgu nas iako mi bese teshko , se trudev da ne mislam na nego barav zanimacija vo drug i nemav nikoj pokraj mene. Ovaa godina povtorno dojde i si rekov sega kje se pravam kako nishto da ne osejkam kako se da mi e seedno. i beshe taka prvata nedela. Izleguvavme vo isto drustvo sekoja vecer bevme zaedeno .. i sekoja vecer postojano mislev na nego i toj vlijaeeshe na mene i na moeto raspolozenie. i se pred tocno edna nedela se napivme i dvajcaata i bev iskrena mu kazav sho osejkam mi kazha i toj samo neznam kolku beshe iskren. slednata vecer izlegovme na samo pravevme muabet i op povtorno padnav na nego. i neznam zosto sekogas pajgam na nego. MI kazuvashe neobicni raboti za koi shto nikogash predhodno ne se otvoril kon mene. Neznam shto custvuvam kon nego samo sekogas pajgam na nego .. Sakam da stavam kraj ednash za sekogas na ova ama nemozam i ne sakam.. eden del od mene saka, eden del e protiv..
    Vecerva e izlezen so drustvo ama non stop okolu nego se vrtela nekoja devojka,koga ke go prasham ako ne mi kazi za nea mislam deka moram da go napravam toa shto ne go sakam :( :( :( :( :( :( :( :(
    what should i do????????????????????????

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Најди си друг симпатија.

JoanaS, Animali, Alita and 1 other person like this.
  15. piksooki

piksooki Популарен член

Најлошо е да незнаеш на што си.Едноставно прашај го што осеќа и готово.5

sj *O* and WildMk like this.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

џабе ќе го праша.
    По однесувањето негово (како што е опишано во постов), не е заинтересиран баш.

17. anic32

anic32 Истакнат член

имам уште 5 хахааха, ама со овај излегувам

WildMk likes this.
  18. Alita

Alita Истакнат член

Колку години имаш?

buba4e89, Animali and Sofi.ja like this.
  19. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

20. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Јас не би го притискала со непотребни прашања, не му пишувај некое време да видиш дали ќе ти пише тој.
    Инаку и јас мислам нашол некоја др.занимација...дали девојка, дали нешто на новата работа му го одзема времето и вниманието, што е во прашање тој знае најдобро.

candy.cane, mila7 and Brinetka like this.