Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    Имам дечко. Он не е најубав ама мене ми е убав и сакам да бидам со него и сум среќна. Работата е што ме нервираат коментари на другарките и некои луѓе од типот “Кај го најде,поубава си од него” Или “Види се прво ти паѓаш во очи” , “Не е за тебе” .Можеби не е најубав но има некоја посебна енергија и харизма што мене ми се свиѓа. И само одговорив Не си го бираш ти за тебе јас си го избрав и ми здосади веќе. Што да правам? Значи чоекот стварно НЕ е грд :?:

На Juicy, buba4e89, marlonbrando69 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    ти љубоморат, глефајте да ви е вас убаво

другарка не би ти рекла така, а мој совет е да ги слушнеш мислењата на твоите најблиски. Само они не ти мислат лошо

На cresa-jagoda и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  3. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Не си должна на никој да му се објаснуваш. Сите очи не гледаат исто. Во случајот, твоите очи ја гледаат суштината, а нивните гледаат површно. Битно тебе да ти е најубав! Ваквите лепотици што коментираат од страна моментално ми се згрднуваат и не сакам да комуницирам со нив.

На kim.k, Juicy, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    Женски фала ви до небо :hug::l:

На candy.cane, Annora, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.937
    Мислам дека веќе не те сака.Можеш да се посветиш на друго и полека да го исфрлуваш од животот,секако освен ако не се промени.
    Не е битно дали некој е убав или не седодека на тебе ти е убаво.Само игнор и терај.

На Milobebence, candy.cane, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Речи им “па и другарки поубави можам да најдам” и толку.
    Тие да не се мис универзум?!

На kim.k, candy.cane, A_star и 4 други им се допаѓа ова.
  7. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    @Kimberly11 Такви другарки не ти требаат, секогаш ќе имаат замерки. Крај краева он со тебе е у врска , не со нив па да какаат каков бил.

На kim.k, candy.cane, A_star и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Имајќи предвид дека ти си му била поддршка и си имала разбирање за неговиот зафатен период, она што би било фер и убаво од негова страна е да го цени тоа и барем сега да ти посвети повеќе внимание.
    Но некако според ова што го кажуваш ми изгледа како човекот да се навикнал ти да си таа која секогаш ќе придонесува за компромис во врската, кој всушност сега испаѓа дека не е компромис туку следење само на неговите желби.
    Јас би ти рекла дека штом веќе си му кажала што ти пречи, дај му време некоја недела за да видиш дали нешто ќе се промени. Ако ништо не превземе во врска со кажаното, тогаш веќе јасно е дека најпаметно решение би било завршување на врската.

На cresa-jagoda и JoanaS им се допаѓа ова.
  9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    и јас би се лутела. Ако не ми посветува внимание што ќе ми е да сум во врска со него. Ич да не се замараш,само отворено кажи му ако не е поготвен да ти посвети внимание како планира да функционира врската?
    имало случаи каде и јас сум помислила кај се нашле овие види ги ко орлио и станлио се. Мажот слаб жената 4 пати подебела од него. Исто имало мажи навистина грди а жените лепотици. Па никому ништо. Една моја другарка се омажи за маж што верувај на човек не личеше а таа измислена за него. Ама никогаш не сум и рекла ништо бидејќи многу често пресуден е карактерот а не изгледот и исто од причина што и мене можело да ми се случи да сум со некој што е малку погрд од мене. Уосталом не е мое да кажувам кој од кого е поубав. Ама кој ти е пријател ќе ве прифати двајцата како заедница.

На Shmizla94, cresa-jagoda и JoanaS им се допаѓа ова.
  10. Sweery1298

Sweery1298 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    Pred godina dena koga prekinav so uzasnava vrska pocnav da ziveam, bukvalno. Izleguvav, gi prosiriv prijatelstvata, pocnav da se druzam mnogu, se osekav deka sekoj moze da go zavedam. Bev luda u pozitivna smisla I ne se zamarav, bev labava. Taka edna vecer koga mislev deka jas nikogas nema da se zatreskam se pojavi eden decko. Crn, visok, sportist, so seriozen pogled, vo dusa idiot I bez karakter. Toa bese hemija na prv pogled,se razbira fizicki, se izgubivme sami sebe. Na nasiot 2dejt imavme odnosi, tolku bese spontano I prejako. I normalno taka prodolzi 1godinaipol skoro,no povremeno, so dogovaranja samo za odnosi. Sfativ deka se zatreskav jako. Mu pokazav Indirektno, go stavivv na testovi I sfativ toj vo mene ne. Bev svesna deka znaese deka sum zatreskana I deka mozi da me vidi koga I da posaka. Jas ne veruvam deka ako pocnes loso, I ke zavrsi loso. Imavme takva hemija so mislev ke bide poise od nas. Vrv na se bese koga doznav deka se dodvoruva na poznanicka moja, a toj neznaese deka se znaeme. Citav I ne mi se veruvase, mislev deka samo mene taka mi se dodvoruvase. No koga si zatreskan ne sfakas, deka si samo edna od mnogute. Mu kazav da ne me bara poveke za takvi sredbi,iako me ubeduvase deka,, gubam,, Jas veke po nekoe vreme pocnav da se gledam so eden tip, interesen, kulturen, zgoden. Vremeto so nego letase. Imase hemija no ne takva zanesna. Ili jas nesto nauciv od greskava. Nauciv da se ponasam po seriozno.
    Posle mesec ipol od koga mu kazav deka nejkam takvi sredbi pak mi pisa. Deka me misli, deka saka da si pominuvame taka ludo. Mu kazav pak istoto, zamislete tuka mi rece znam deka uste me posakuvas I deka ti bese prejako so mene. Ajde da se vidime. Tuka mu rekov pa mi bese prejako, ama ti kazav so mislam. Odi I praj ludi stvari so drugi, tuka mi rece deka mu bilo jako so mene. I mu rekov samo okej.
    Tipot znae deka jas sum zatreskana, znae kako da vlijae vrz mene. Bukvalno me unistuva, nikoj ne znae kolku se macam dodeka mu kazam, ne nejkam, a dlaboko vo mene sakam pak da go vidam zasto mi e slaba tocka. No znam deka uste poise ke bidam povredena I nekako se drzam. Bukvalno me ponizi so poslednava poraka. Dajte mi soveti kako da stignam do ona da mi bide ramnodusno. Sakam ona od dusa da mi dojdi.
    Nejkam da si go rusam odnosot so ovoj so se gledam, me ispolnuva psihicki, go obozavam, vo nego gledam ljubov, strast, vnimanie so nikogas ne sum dobila.No mi e krivo so uste vlijae na mene idiotot. Se osekam nestabilno I tapa. Dolg e postot, barem mi olesna so pisuvanjeto.

11. cvekence123

cvekence123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    2.048
    @Sweery1298
    Прв совет што би ти го дала е да го блокираш на фб,број и на сите места каде што може да ти пише..да немаш контакт со него.
    Од тие таквите нема љубов и почит и никогаш и нема ни да има..
    Стално кога ќе помислиш на него одма ставај си во глава дека е идиот,дека те повредил,искористил,им пишува на други женски,пробај да не мислиш на тоа колку ви било убаво,забавно..
    Чим веќе имаш друг со кого се гледаш-посвети се на него целосно,гледајте се колку можете почесто,зближете се повеќе и немој да правиш работи со него што те потсеќаат на "лошото момче" се ќе помине,само време треба...

На marlonbrando69, Animali, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Тебе треба да ти се свиѓа а не на другите :) затоа што ти си со него .
    Мене воопшто не ми е битно дали дечко ми им е убав на мојте другарки.

На Animali, Kimberly11, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.937
    @Sweery1298 Единствен начин е да го отргнеш од секаде.Блокирај му бр,фб,инста...Тој ќе продолжи да те искористува заради твоите чувства.Не дозволувај да бидеш негова секс мета.Прекини ги сите односи и покажи кој е посилен.И не мисли на тоа бидејки се повеќе ќе сакаш да имаш нешто со него.Вистинска хемија е нешто што сте почуствувале двајцата а не само ти.

На cresa-jagoda и Alisa22 им се допаѓа ова.
  14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Блокираj го ако не сакаш да ти пишува.

На buba4e89 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. lonely222

lonely222 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    17
    Здраво на сите
    Сакам да споделам и јас еден проблем со вас,ќе бидам кратка колку можам
    Се гледам со еден од средината на мај некаде,значи буквално на почетокот правеше се за мене,допишување по цели денови,ми покажуваше дека му значам,излегувавме на јавни места,ме има запознаено и со неговите другари,и од кај него дома знаат за мене..но некако како да почна да се оддалечува од мене,не ми пишува толку,не се гледаме толку често но цело време тврди дека не е така и дека му значам.
    Не знам од една страна мислам дека сеуште му значам,а од друга страна не го добивам истото внимание.. пробав да разговарам на таа тема и одбегнува да зборува за тоа,односно или ќе смени тема или ќе ми каже злато мое ова она.. Прво ми кажа дека имал проблем некој си,немало врска со мене само кога имал проблеми се затварал во себе и не сакал да разговара со никој,ама помина и тој проблем и пак е истото..
    Сте биле некогаш во ваква ситуација и што е најдобро да направам..?

На buba4e89 и marlonbrando69 им се допаѓа ова.
  16. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.937
    @lonely222 мислам дека заочнува полека да губи интерес.Дали си ти таа која е постојано достапна за него?Ако е така мој совет е малку игнор.Да види дека не е толку лесно да се има контакт со тебе и да неможе да те земе здраво за готово.

17. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    50.861
    Такви па колку ме нервираат, како си зимаат за право така да зборуваат не знам.
    Штом ти е на тебе убав и го сакаш тие што сакаат нека зборуваат.
    Другарка на мене велеше дека братот на дечко ми бил поубав од дечко ми, ама тоа беше на почетокот и не се сеќавам што сум и кажала.

На Animali, bebaa, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Macufka*

Macufka* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    133
    Ти живееш за тебе или за другите што ќе речат? Ако тебе ти е убаво терај си и не се замарај :D

Последна измена: 22 јули 2019
    На Kimberly11, Shmizla94 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.869
    Ич уво да не ти чуе, нека си зборуваат. Сум била во иста ситуација во една претходна врска и тоа не знам какви зборови се вадеа за човеков ама јас секогаш си се слушам себе си. Твоја работа си е со кој си и најбитно е да си среќна.

На cresa-jagoda и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  20. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Se gledate so tip, imate hemija, strana hemija, bukvalno koga ke se vidite nemozete da se odvoite. Se razbirate so pogled, no samo koga stanuva zbor za odnosi. Imate losa komunikacija, tvrdoglavi, nikoj ne gi priznava svoite cuvstva. Samo si igrate toplo ladno, se povreduvaste. Analizirate situacija I sfakate, nema ljubov. No ima strast, strast I toa prenogu. Sto so nikoj ne ste ja nemale. Bi napraile nesto radi hemijata I strasta ili bi go trgnale od patot?

На WildMk и Brinetka им се допаѓа ова.