Поздрав феминки! Вака, мојот проблем не му го посакувам на никого, бидејќи сум во безизлезна ситуација, не знам како да си помогнам, тука ни господ не ми помага на моево, и кај и да е ќе ми пукне филмот, и онака не ми се живее. Не знам дали да го наречам љубов иако имам партнер, бевме во врска ама не ни иде.Не си одговараме, проблемот настана потака, беше гнила атмосфера, морав да си го барам чарето настрана, млада сум, ми треба романтика, секс, врска со забава, ноќен живот, а не некој што ќе ме замара за домакински муабети, што ќе ме навредува и манипулира. Наеднаш во мојот депресивен живот се појави еден негов познаник што дојде во нашиот дом да престојува додека се снајде за работа во местото каде што сме,и беше првата светлина во мојот живот после долги години темнина и агонија. Уште од првото запознавање осетив поврзаност со тој човек, осетив сличност, најдов сојузник, најдов една мила и толку добра личност што штом успеа да ме живне, може да замислите за кој тип на луге зборам, оние што со самата помисла на нив прават да се осеќате пријатно. Додека беше кај нас ни беше убаво.Бевме на кафе, се смеевме, се дружевме,бевме на пица двајцата, со секој збор со секој поглед ме правеше среќна, успеа да направи едвај да чекам да се разбудам, бевме да бараме работа, земавме јадење и пиење од маркет и седевме надвор, ме засмејуваше,и бев среќна што најдов пријател и многу ми олесна што можев да се искажам на некого. Една ноќ бевме сами дома, партнерот беше на работа до доцна, и решивме да излеземе во блискиот парк.Седевме си муабетевме, после тоа бевме да јадеме.После јадењето ми предложи да земеме вино и милка, да седиме да пиеме надвор.Се гушнавме од милост, и бевме до локалниот маркет и земавме шише со вино и благо, бевме до еден центар, па до една трафика и на крај во еден бар за да ни го отворат бидејќи немавме со што, и конечно седнавме да пиеме. Бев пијана, мене брзо ме фаќа, но сепак бев свесна, знам само дека не си ги осеќав нозете, па се фативме за рака и така одевме до дома.Во лифтот се погледнавме, знам само дека се гушнавме и се смеевме. Кога се вративме се скараа со мојот партнер бидеќи не немало до доцна.После некое време тој си замина бидејќи не најде работа кај нас.Јас останав со партнерот но на дистанца, и после некое време видов како после нивната кавга се вадат тешки муабети за мене.Типот кажувал како можел да ме е*е слобоодно во секое време, како сум била лесна, како ме вртел, а искрено ништо немавме, подоцна и тој призна.Сега се смирија повторно, а јас се осеќам грдо и искористено.Со партнерот сум на дистанца, многу се повлеков во себе, не излегувам никаде и не знам како да се вратам во нормала.Не знам ни сама ни со него ни со никој, но што му згрешив за да ме нарекува курва, да се фали во неговото место и на сите другари дека можел да ме има, грдо се осетив а се беше добро.Го немам и на фб, иако предходно зборевме и се договаравме пак да се видиме. Што е најдобро да направам, тешко ми е кога гледам како си пишуваат, со партнерот не знам како ќе имам односи било какви, ни кафе не пиеме заедно, он вика зашто сум лута, проба да ми се смири, но грдо ми е и само се караме.Некој совет бидејќи не знам што е најдобро, се извинувам за долгиот пост..
@deathinside кога не го сакаш партнерот и само се карате што седиш со него? Тргни се настрана убаво размисли што сакаш во животот и започни да правиш како срцето ти кажува. Си се затворила и си се повлекла самата а седиш со партнерот со кој едно кафе не можеш на раат да испиеш и толку си му делувала очајна на другар му што си дозволила непознат толку да те израдува. Реално што очекуваше од другар му дека ќе те качи на коњ како принц и ќе те одведе од пратнерот подалеку? Иако и тој испаднал одвратен со тоа што го зборувал за тебе.
Немам поддршка, инаку со другарот не сум сигурна дали е вистина, бидејќи партнерот за многу работи ме лаже и не знам дали намерно за да го замразам така збори, но од друга страна ми покажа разговори со другари каде што овој се фалел и самите имаа пишено дека можел да ме е*е, што тие не ни знаеја дека тој е тука, но дали кажувал дека било флерт или лошо се изразил не знам, знам само дека се скараа и после се извинуваше.Сега сакаат да се видат, ако дојде кај нас не знам што ќе правам, ептен ми е грдо кога се допишуваат не знам како да објаснам.. Но тогаш дали ова беше другарство, флерт не разбирам, бидеќи идеата за последното излегување беше негова, плус бев пијана.
А зашто уште пишуваш за неговиот другар? Размисли прво што сакаш од живот и дали дечкото со кој си сега те прави среќен и дали треба да раскинеш или не. Што ако другар му бре збори дека си лесна? Те ебел ли? Не. Епа што тогаш?
Тргни се настрана од се.Очигледно е дека имаш потреба од нова лубовна авантура нешто што го немаш со партнерот.Мој совет е да се разделиш и да започнеш да живееш.Не умирај пред да умреш.
Во ова што го пишуваш партнерот го спомна само за да кажеш дека за многу работи те лаже а цел коментар ти е за другар му па другар му. Ај пополека размисли што сакаш да правиш во животот и почни да го правиш. Како прво излези мрдни од таму,прошетај се, помешај се со народ и ќе видиш како мисливе ќе ти исчезнат додека трепнеш. А после размисли што се уште правиш со таков партнер кој згора на се и те лаже.
Не бе каков секс, само 2-3 пати што се гушнавме и што бев пијана и се држевме за раце бидејќи не си ги осеќав нозете.Они до 5 сабајле пишуваат, сака овој да се видат, ако дојде не знам што ќе правам. Не го сфаќам која му беше поентата, ниту дали ова што го пишав спаѓа во флерт, и не знам што понатака.
Тој со сите е таков, ги лаже и не знам како да се тргнам. Го зборам типов бидејќи сериозно не знам што му згрешив за да ме нарекува курва.Дури последно кога се слушнавме викаше пак да се напиеме кога ќе се видиме, не знам на што сум и зашто вака ме врти.После тоа пишуваа до 5 наутро т.е другаров пишуваше како сите жени се кучки, освен за секс не вределе за ништо, не сакал да се жени и да има врска бидејќи жените сме биле кучки не се знаело кога ке го зезнеме, и сега сака пак тука да дојде..
Сама си одговараш на тоа што си му згрешила. Ништо не си му згрешила тој има лошо мислење за сите жени и не се замарај за него повеќе, гледај ти што правиш во твојот живот и со кого.
Не знам како да раскинам бидејќи родителите на партнерот се здружени, важно им било да имаме 3 деца, да родам, да сме заедно да не пукне срам, не беа моите вакви многу се расипаа и ако раскинам немам кај да одам, имам и други проблеми и ептен ми е безизлезно.Многу се напорни нашите.
Neznam so custvuvam. Neznam dali sum samo izmesana vo cuvstva ili vistina go sakam kako drugar. Koga ke me vidi me pozdravuva obicno. Ne me guska strasno, ne me gleda dlaboko vo oci. Ne me baknuva pred site. A jas koga go pravam toa, mi vika site ne gledat. Ne me drzi za raka. Izleguvame 3meseca. Nikogas ne sme si objasnile na sto sme. Nikogas ne sme si izjasnile cuvstva. Nikogas ne mi rekol deka me posakuva najsilno. Nikogas ne mi bil ljubomoren. Samo e kulturen so me e. Mnogu me zasmejuva, toa e pricinata so izlaga so nego. Me smee kako nikoj drug. Mi odi po kejf, a toa ponekogas e dosadno. Ne se sprotistavuva, a toa e znak za seedno. Nitu ponekogas mi se luti. Planirame da odime na odmor, no sega se prasuvam sebesi, zosto koga neznam so custvuvam. Dali nekoj bil vo vakva situacija. Koga neznae so custvuva. Ednata moja strana mi vika, daj na vremeto vreme, toj e interesen I si pominuvas zabavno. Toa sto si bila povredena te napravilo posilna, ke ti treba vreme da se zaljubis. Dolgo vreme bev sama, nekako se nauciv na toa. Drugava moja strana vika, ili od prviot moment se osekas ludo ili ne.
Јас во машко - женско пријателство баш и не верувам , ете поранешнот дечко така излегуваше со ''другарки'' и сега ќе се жени и он ми викаше нема ништо нема ништо...
Со кое право влегувате во туѓ профил и си земате слобода да читате лични разговори, па и да бришате пријатели и да урлате за секој коментар? И после, дечко ми лут ми е, се плашам да го изгубам. Многу нормално е дека ќе го изгубите ако се однесувате како да е ваша сопственост со љубоморни испади.
Моја блиска другарка влезе кај бившиот на профил, пред да прават веридба. Прекрасни муабети најде, флертови и договор за состаноци со други, криење дека е во врска, пишување реферати со други и со кавга раскинаа. Замисли да се вереше и да ја вараше овој....
Се спасила, да..ама сепак нарушување на туѓа приватност не е во ред. Постоеле и други начини за откривање, и требало да увиде од порано со каков човек се гледа, тоа по ситниците се познава.
Не форсирај нешто ако не е како што очекуваш, чекај на времето да покажи како ќе се развие и одвива. Не секој има ист интензитет и брзина на развивање на чувствата. Со самото форсирање создаваш напнатост и тензија, а тоа е одбивно.
@Stark ne spomnav eden detal. Bevme dogovoreni za odmor, toj duri imase zakazano, no poradi so mi se sluci nesto jas morav da mu kazam da otkazi. Nekako go srusiv planot, mi rece deka ne e lut. No skros me stavi na ignore.