Која е поентата да бидеш со некој кој прави да се сомневаш во своите чувства? Ако го сретнеш вистинскиот уште од првиот момент ќе знаеш дека е за тебе, ќе осеќаш хемија и нема да можеш ден да си замислиш без него... Подобро е да си сама отколку со некој што ти ја убива позитивната енергија и те игнорира.
@Sweery1298 Ако требаше да излегувам со некој само оти ме засмејува, тогаш сама со себе ќе си излегував Врската треба да е многу повеќе од добар виц и никогаш не треба во истата партнерот да те направи да се чувствуваш несигурно, туку спротивното и среќно и исполнето
@Sweery1298 И јас лично за 3 месеци не би можела да изразам чувства, ми треба време, па донекаде го разбирам. Исто така мислам дека нема потреба од бакнување во јавност, непријатно ми е. Тоа што не покажал љубомора, ти одел по ќеф не го сфаќам лошо. Според мене мислам дека е срамежлив, ама не мора да значи, сé со резерва. Ретко се наоѓа културен, кој ќе ти ги почитува желбите, ќе те засмејува, нема да е љубоморен и нема да се лути. Ама не знам оти ваквите секогаш се сметаат за досадни, а оние кои се спротивно на ова се интересни, јас би му дала шанса. Направи го првиот чекор и прашај го на што сте или дај му време. Или едноставно ако се сомневаш во твоите чувства, продолжи понатаму.
@Animali na dalecina sme. Samo mesec ipol se gledavme konstantno. Bas I zatoa se osekam vaka. Izmesano. No negde dlaboko vo mene go obozavam go znam toa. Samo stanav prenogu ladna, prenogu otsutna. Zasto toj e edinstveniot so posle dolgo vreme mi dava pocit I vnimanie. Zatoa so jas naviknata sum na idioti. E zatoa mi e vaka.
Епа девојче тогаш ти ќе ја воочиш неговата почит, разбирање или откај ти знам што, ко че те остави и осетиш празнина и особено тоа ќе се засили односно твоето его ќе те тера да трчаш по него кога ќе го видиш со некоја друга.
Da I jas resiv da ne se otkazam I da odam do kraj. Pa makar I da ne e taka. No rabotata e so sme daleku, na 2saati. Nemoze toj da doaga nitu jas, zasto I dvajcata studirame I dvajcata gi nemame tie uslovi. Toa e problemot. Sega koga gi razgledav rabotive, toj e vnimatelen, kulturen, znae da pokazi pocit. Znae da me nasmee, se grizi. Zgoden mi e, iako malce se srami u javnost. Toa e zasto nikoj ne me pocituval kako nego.. Zatoa mi e cudno
Често овие карактеристики многу девојки ги сметаат за досадни.А трчаат по идиоти,дури и ти сама погоре пиша дека си навикната на идиоти затоа ти е вака.Мојот сопруг беше ваков во врска но и беше многу срамежлив што на почеток мислев досаден ми е но не се откажав од него знаев дека ме сака и сега ми е супер. Дали би сакала љубоморен тип што би те контролирал и би имал испади?Љубомората е болест не е знак на љубов.Оди на одмор со него види како ќе си поминеш па ако не оди не си го троши времето твое а и негово.
Слична ситуација имаше и моја братучетка. Таа се вработи скоро, тој на повисока функција. Типот опуштен, шегаџија, ведар, комуникативен. Таа слободна, тој во меѓувреме дели покани за свадба, невестата-бремена. Започнува да и годи неговото друштво на работното место, потајно го свиѓала но знае дека е зафатен. Но тој продолжува да и обрнува внимание, започнува со поконкретни допири кога се сами. Следна прилика во град тој со сопругата, се разминува со братучетка ми како да не ја познава. Нареден ден на работа продолжува со провокациите. Толку
Не сакам да му раскинам, али ептен ми е глупо ова што ќе се види со неа бидејќи она сакала да го види и се немале видено долго време... а сеа само другари биле и онака... не знам... немам воопшто добро чувство за ова
Зависи од ситуација до ситуација. Јас имам бивша од тинејџерски години со која сум пријател долги години. Не ни одеше заедно, но затоа сме тука како другари. Ми има помогнато доста, а и јас неа. Не би прифатил сегашна девојка да ми брани и да се лути ако одам да се видам со неа, посебно што живее во странство, па ретко доаѓа тука. Треба да има доверба во мене. Ако сум сакал да бидам со неа, би бил и претходно, зошто баш сега? Но, јас сум личност со свои принципи кои не ги прекршувам, а и секогаш сум искрен. Но, ако со неа не бил во контакт и не биле во пријателски односи, и наеднаш се слушаат и као пријатели се сега и оди да ја види во друг град. Тогаш би бил загрижен.