Ќе пробам најкратко што можам да ја опишам ситуацијата.Со дечко ми сме 3ипол месеци,блиску живееме и често се гледаме,не се караме многу а и одлично си поминуваме заедно..Проблемот е што тој ми има кажано да не очекувам љубов од него (мислам дека сеуште има чувства кон бифшата уште од пред 4 години),и на почетокот беше ладен но со текот на времето се подобруваат и се зацврстуваат нашите односи а знам дека не е заљубен (и ценам тоа што е искрен во врска со тоа).Пред некој ден ми спомна дека сакал да имаме односи (невина сум сеуште,18год сме и двајцата) а мене ми е страв од помислата премногу да се затрескам во него со самиот однос знаејќи дека тој нема да се осеќа на ист начин.Не знам дали навистина вреди,иако мислам дека веќе имам доста големи чувства кон него.
Јас би те советувала да немате односи. Не бидејќи е лишо да се има секс, туку бидејќи верувам дека и ти како многу други женски ќе се поврзеш ептен со него, а фактот дека тој не се чувствува исто ќе те повредува.
@Tamarkaa Ако не се чувствуваш спремно, немој. Што оти спомнал. Не е поентата само тој да сака. @Sejfullai Одамна се немале видено? А колку треба често да се гледаме сите со бившите?
Бара Да не очекуваш љубов од него , а од друга страна сака да водиш љубов со него. Имање односи -секс , треба да претставува водење љубов, барем во "нормални" врски. Ако ти е дојдено само до секс и на тебе,тоа веќе е друга работа.
Епа пошто се ПрИјАтЕлИ почесто требало да се гледаат а и не му била бивша бивша, туку само неколку пати правеле работи а иначе све друго другарски било а нема врска тоа што она била заљубена до уши
Досега секогап бил океј со мене,не ме напнувал за ништо,ми има неколку пати кажано дека е сигурен во мене дека не би го изневерила и ми верува,за што и да кажам дека ми смета престанува да го прави тоа..И кога ми текнува на фактот дека не сум му љубов како тој на мене се паѓа во вода
Мене ме интересира што муабет би правеле еве и да се видат со бившата, каде би иделе и која е поентата?
@Sejfullai Ахам. Епа тогаш и ти кажи му дека со бившиот ќе одите на Сејшелите Еве јас ќе ти кажам, не сум љубоморен тип, ама what the actual fuck? До тој степен, надвор од државата? Која утеха, абе не ми беше девојка, само правевме од тие работи што не се за деца
Мене по немаше да ми смета да му е бивша одколку вака. Да му е бивша се знае биле-завршиле, а ова што правеле работи кога сакат тоа значи дека има страст меѓу нив. Извини може сум грешка ова е моја гледна точка.
Нека каже и нека види одма како се станува агресивен,инаку муабетов ти е на место. Ај некако да беа 10 души на кафе во случајниот локален кафич ама ова...
@Sejfullai Би му кажала дека не сакам да оди и дека ако му е за гледање нека се видат на скајп, без разлика на тоа што сега се пријатели сепак имало нешто меѓу нив. Исто ќе му речам дека ако отиде ќе ја стави на цедило нашата врска па нека одлучи кој му е побитен.