Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. piksooki

piksooki Популарен член

@Sejfullai остави го нека оди ако му е до изневерување ќе те изневери тајно.Штом ти кажува дека му е пријателка така и е.Наместо да му забраниш да оди можеш да му предложиш и ти да се запознаеш со неговата пријателка.

2. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Специјално за неа ќе оди надвор од мк, само за да се видат?

3. Annora

Annora Популарен член

А зошто воопшто сте во врска кога тој самиот ти кажал да не очекуваш љубов од него? Пологички ми е да се гледате онака, отколку да сте официјално во врска која нема иднина.
    Јас не само што не би имала односи, туку и би се оддалечила, односно би раскинала со него. Избегавам да давам ваков совет, ама во твојот случај не гледам поента во тоа да бидеш со него кога не добиваш ништо за возврат, додека твоите чувства стануваат се посилни.

@Sejfullai не сум љубоморен тип и пре би дала на некој целосна слобода отколку да го контролирам и забранувам одредени работи, ама никако ова не ми е во ред. Да отидеш надвор од државата за да се видиш со бивша ми е некако, ту мач. Во нормални околности луѓето не одат најдобар пријател да видат, а не бивша. Не сакам да алудирам на ништо, ама навистина не гледам која е потребата од тоа. Најдобро би било искрено да разговараш со него, да му кажеш како се чувствуваш. Сепак најдобро и најбезболно би било да отидеш со него доколку си во можност.

Alisa22, deathinside and Sejfullai like this.
  4. piksooki

piksooki Популарен член

Немора да одиш можеш само да дадеш идеа.Едно прашање е доволно за да дознаеш се.Нема потреба од забрани од ништо само кажиму ќе дојдам и јас и ќе видиш како ќе реагира тогаш ќе ти биде јасно се.

5. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Ќе патува 5 часа за да помине еден ден со неа

6. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Нема да му забранам ништо секако, не сакам да сум тој тип на девојка што забранува и контролира. Но сепак иакп до некаде му верувам на него, не и’ верувам на неа воопшто.

7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Ова зборува доволно колку таа му значи.
    Да бев на твое место, дента кога би ми ја кажал оваа одлука, би бил крајот на нашата врска.

kim.k, Darlingzz, Lolipop23 and 10 others like this.
  8. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Не знам навистина... се тешам со тоа што ми кажува дека не било ништо сериозно, дека ја гледа како пријателка... И плус со тоа што беше искрен со мене дека ќе се видат...иако според тоа што го имам слушнато, мислам дека уште таа има некои намери со него. И колку и да сакам да му верувам, не можам.

9. Stark

Stark Форумски идол

Ништо, ама ептен е глупаво и неприродно.

10. piksooki

piksooki Популарен член

Не грижи се ако тој те изневери никогаш не те ни заслужувал.Нека оди па потоа ќе видиш што како.А и и да не и веруваш на неа тој ако те сака нема да направи ништо и точка.Неможе некоја да го заведе бе оти јас не потпаѓам на заведувања.Никој неможе да превземе маж или жена што не сакаат да бидат превземени.Толку

Animali and Sejfullai like this.
  11. poppie

poppie Популарен член

Ќе добие црвен картон.

deathinside likes this.
  12. Tea678

Tea678 Популарен член

@Sejfullai Сигурна си дека го сакаш дечково? Мене по се ми изгледа дека ти не го сакаш , бидејќи (без навреда ) но, не знам кој до здрав разум би пуштил сегашен дечко да се види со поранешната или може ќе патува 5 часа кај неа за да и рече, еве јас дојдов и сега ќе се вратам доволно беше, чао :D Не знам стварно зашто самите себе си дозволувате некој да Ве прави будала при очи слепи, што би се рекло. Јас бегам од машки кои ја спомнуваат поранешната, а камоли пак да иде таму или може ќе решаваат крстозбор, по твое

kim.k, elenaxbbg, 1209 and 2 others like this.
  13. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Го сакам многу, и баш поради тоа не сакам да го врзувам и да го контролирам.

buba4e89 and Animali like this.
  14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

@Sejfullai
    Примени го овој совет и види негова реакција, така ќе бидеш сигурна дали му е само пријателка или оди таму за авантура со нејзе.
    Ма да јас се сомневам дека му е сега само пријателка

15. KateKane

KateKane Форумски идол

@Sejfullai Нема ништо погрешно во тоа да си во океј односи со бивши. И јас сум. Се јавувам секогаш за роденден, за вработување, за промоција на работа, за некои побитни дешавки. Сум се начекала и онака спонтано, сме пиеле кафе, меѓутоа секој си продолжил со животот и тоа гледање не е примарна "oбврска", него е онака кафе кога и двајцата сме слободни.

Меѓутоа одење во друга држава, планирање на пат, откажување на други обврски за да се видат и да пијаат кафе искрено ми преминува линија. Да и јас кога се вработив се јавив и го поканив да пиеме едно кафе, меѓутоа да беше во друг град ни на памет немаше да ми текне да идам и да го барам.

Дечково е искрен, тоа ми се свиѓа што ти кажал кај да иде, реално на денешницава голема е веројатноста да си кидне и никад да не го разбереш каде е и со кого е. Мислам оти треба да го седнеш и да зборнете за тоа која е она, што му значи и дали навистина е само пријателско кафе. Оти малце чудно ми е, од една страна вика дека му била само за секс, а од друга страна иде у друга држава да ја види.

Кажи му дека ти смета тоа, завземи си став и кажи до каде ти се црвените линии. Пошо не верувам дека би му било сеедно да си киднеш до Грчка за викенд ти со некој бивши, нели?

Darlingzz, Alisa22, buba4e89 and 6 others like this.
  16. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Епа дечки, ќе идел. Градот сакал да го види, а неа не ја гледал често. Многу сакал да патува сам. А јас веќе да не сум му се понашала избувливо. :)

Nigredo Odor likes this.
  17. Leeona_

Leeona_ Нов член

18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Бар некоја поарна причина да кажел кога веќе лаже. Ова ептен апла е.
    Извини, ама мене смеа ме фати од одговоров негов. :rofl:

19. vaga95

vaga95 Популарен член

Проблемот е што не оди сам.
    Ќе биде со неа.
    Ситуацијава ме вади од такт искрено ти кажувам.

kim.k, Annora and cresa-jagoda like this.
  20. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Жими се јас почнав да се тресам од нервоза