Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. poenta

poenta Форумски идол

Како би реагирала јас???
    За да не се создаде простор за ничија реакција, претходно се договарам со конкретен план зашто не сакам обострани неочекувани изненадувања. Многу едноставно и практично проверено...

2. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Тој си помислил дека треба да си среќна што те викнал таму, а ти си очекувала целосно негово внимание.
    Ви фалело да се договорите што точно ќе правите викендот и така да направите како што ти пишала @poenta . А кога си почнала да го распрашуваш дали ти си таа за него си го изнервирала, поубаво да си му кажала дека овој викенд не е тоа што си очекувала и дека следниот сакаш да ви помине вака и вака(ќе му кажеш што сакаш).

3. Stark

Stark Форумски идол

Zborni go ova so nego, direktno i vidi so ce ti odg.

poppie likes this.
  4. piksooki

piksooki Популарен член

Мислам дека оваа ситуација е поради лошо расположение а не поради тоа што не му значиш.

Purplelilac likes this.
  5. A_star

A_star Истакнат член

Ако тој има лошо расположение таа не е должна да трпи такво однесување.
    Не може јас да викам некого дома посебно ако се работи за партнер и да се однесувам мрзоволно, незаинтересирано и лошо расположена.
    Ако има проблем може да го сподели, не можеме да знаеме секогаш што се наоѓа во нивна глава.

cresa-jagoda, poppie and Annora like this.
  6. piksooki

piksooki Популарен член

Јас никаде не кажав дека мора да трпи.Само кажав како мислам дека е а тоа дали ќе трпи или нема мене ама баш ич не ме интересира.

A_star and Purplelilac like this.
  7. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Еве јас земам се во обзир, и тоа дека е уморен... ама ако веќе ме викнал очекувам внимание,јас не запнав сама да идам

cresa-jagoda and Stark like this.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Eve da ne ispadni na krajot vaka taka daj mu ushte edna sansa i vidi kako ke reagira.. ako povtorno e tqkov ti sama odluci dali sakas takov covek iki ne.

9. deathinside

deathinside Активен член

Девојки, па и некое машко уште поубаво, се надевам ќе може да ми дадете мислење, сакам само да замислите една хипотетичка ситуација кога би било, бидејќи кај мене е вистина, а не верувам дека на друга ова се има случено.
    Замислете имате некој познаник,со кој 2-3 пати како другар сте се виделе, сте биле колеги, бил другар на ваш брат, и пр. си фаќа девојка и за да се направи фраер ве користи вас, а вие во меѓувреме имате брак, дечко, дете и ве кажува дека ве утепал од онаа работа, дека ве поминал, па дури дека можеби и дете ви направил, а вие само едно здраво имате, и наеднаш го разбирате тоа.
    Дали би му се налутиле?

И која е поентата да се лаже дека некој е женкар, ова партнерот го правеше, но многу жени ми се имаа извинувано дека немале ништо со него и за влакно спасив од развод еден пар каде што им се замеша...

10. Stark

Stark Форумски идол

Covek so fantazii bujni i bez karakter. Xd

11. babaDara

babaDara Популарен член

deathinside

1.Имаш партнер со кого не ти е убаво. Во една таква врска веројатно се друго ти е поубаво затоа што човекот не те исполнува. Па дури и тој што дошол да преспие кај вас, додека се снајде за работа;
    2.Од толку мажи најде да ти биде ,,убаво,, со човек кој и твојот партнер го прифатил и спиел кај вас?! Човекот не го почитува ниту твојот партнер ниту пак тебе. Ти тука би била една авантура а тие повторно ќе се смират затоа што на тој начин функционираат машките
    3.Твоите сакаат ти да родиш три деца. Абе деца се штанцаат ли па ајде нема две, па ајде три а ако не па четири ќе имаме. Роди го првото па ќе видиш која одговорност, кој финансии се па ќе правиме муабет. Или ти и твоите многу ја гледавте кампањата: Мајка ми ќе купи количка за бебе, мајка ти креветче и се е така волшебно. да не зборуваме за одговрност, за посветеност, за одвојување на време, за кратење на задоволства...
    4.Твоите ли ќе спијат со твојот партнер па да ти кажуваат што да правиш
    5.Ако сега не ти е допадлив твојот партнер, тогаш во брак што ќе правите??? Односно уште најмалку 30 години заеднички живот. Или ,,трите деца,, ќе ги слушаат сите караници и вадење на ножеви.
    6.Објасни му ги на дечко ти и на твоите родители твоите чувства, тргни се некое време, седни си во тишина и размисли. Можеби после подолга врска зашто ти е сигурен едноставно си оладена не во чувствата туку во односот спрема него.

Billy Idol likes this.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Тоа по битолски се вика: Голич кабадаја.
    Да го кажиш на сите дека лажи, за да си имаат во предвид дека и нив може да им зезне врска/брак.

Stark, deathinside and Animali like this.
  13. deathinside

deathinside Активен член

Што е голич кабадаја, нешто како женкар или лажго?
    Бидејќи девојкиве ништо не му биле, сами си признаа..

WildMk likes this.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Кабадаја е, кога некој се прај важен и е арогантен за нешто во што е успешен.
    А голич кабадаја е некој шо се прај важен, за нешто шо не е вистина, ами тој филмој си прај дека е.

deathinside likes this.
  15. deathinside

deathinside Активен член

Лелеее ко да го знаеш хахаххахаххаха исто како што го опиа..Кој е лекот за вакви?

Animali and WildMk like this.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Да го кажуваш на сите и сите да знаат дека е само тоа: Голич!

Animali and deathinside like this.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се допишуваме со еден дечко 1 месец скоро, и се видовме 2-3 пати. Уште на почетокот, уште првата недела тој ми напомена дека бил заљубен во една што се гледале година ипол и ме замоли да го оставам да размислел што ќе праве. Ок . Го оставив, мислев нема да ме побара пак, но ме побара демек сум му недостигала. Кажал дома и за мене замислете, ми рече да сум ги запознала неговите и многу работи. Јас меѓувреме многу почнав да го свиѓам, се навикнав едноставно на него, се беше ок, се до денес. Пак ми го рече денеска истото да го оставам, да се отргнам од него, ја сакал многу со таа што се гледал, се осеќал како да ме користи, сакал да бил искрен..
    Да, искрен е, неможам да речам не, иако мене сега ме отфрли, јас се осеќам многу неубаво и како да го молев и да му бев само занимација додека не си ги среди мислите. Но, зошто побогу кажал на неговите за мене, зошто толку убави филмови ми правеше само ми ја замати главата, зошто?
    Незнам што да направам веќе, го блокирав, ме замоли да го оставам и така направив, но со моите мисли и чувства како?

18. deathinside

deathinside Активен член

Лелее гадно, а дали со таа се гледа паралелно?
    Ако сакаш пиши ми лп

19. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Имаш среќа што допишувањето и гледањето ви трае само еден месец, навреме си ги покажал вистинските намери. Занимација си му, го знаеш тоа и самата. А дома можеби и нема кажано, но тебе тоа ти го рекол за да те воодушеви или што и да е.
    Остави го, не ти треба некој таков да те манипулира. Не дозволувај да потпаднеш на игра на убави зборови.

20. Animali

Animali Популарен член

@QweenSM Оф кретен |(
    Најверојатно те изманипулирал и не ни кажал за тебе на неговите, туку сакал по вторпат со нешто појако да те „освои”, бидејќи му требала занимација.

Арно си направила со блокирањето. Знам дека сега се чувствуваш лошо, бидејќи си развила чувства, ама немој :hug:
    Ќе помине. Посвети се на себе, летото, дружењето и забавата :sun: