Никој не смее да крева рака на тебе! Ако имаш барем малку гордост, те молам не дозволувај тоа повторно да се случи. Врската треба да биде исполнета со љубов, разбирање, почит и комуникација. Ај разбирам и по некоја кавга која треба да заврши со компромис, ама физичко насилство??? Кој век сме? Прво стави крај на оваа токсична врска, па одлучи што ќе правиш со поранешното момче.
Девојко прво пред се време е да раскинеш.Не дозволувај никој да те малтретира.Кој е бе он да крева рака на тебе без никаков страм?Боже мој веднаш ама веднаш да се одалечиш. Второ да и јас мислам дека има нешто овој твој бивш.Прво размисли зошѕо е бивш и ако мислиш дека вреди да се смирите можеш да му дадеш шанса.
Jas sakav so nego da stavam kraj uste pred poveke od mesec dena, no toj mi se zakanuva kako ke mi napravi nesto, kako ke pravi da stradam non stop. Se kara so mene mi veli kraj i posle saat vreme kako nisto da se nema sluceno... nz kako se cuvstvuvam koga e do mene mislam se topam, a koga nee do mene cuvstvata ne mi se tolku mnogu silni, na momenti se zaprasuvam go sakam li voopsto. A od nego zabelezuvam vo posledno vreme nee istiot koga sme zaedno ako jas sakam da go pregrnam toj se kreva, pocnuvaat i salite da mu bidat so slakanici. Nemam nitu edna prijatelka poradi nego site mu smetaat, mi veli sto moras ti non stop da setas sedi doma...
I ova zaboraviv da go kazam, posledniot mesec vo telefon mu naogam kako se dopisuva so drugi devojki ako edna blokiram toj pisuva so druga i se taka. I koga toa mu go kazam nemu zbesnuva demek od inat i pisuval mava odma nezmam.
Страшно... според последната реченица можам да проценам дека е со многу заостанати сфаќања, или па социопат. Не ти е потребен во животот.
Прво никогаш не подлегнувајте на тоа дека ќе ви направи нешто.Тебе секој ден ти е пекол.Ти и така патиш секој ден што мож да направи?Друго незнам зошто воопшто го трпиш.Како можеш да го сакаш и да му го дозволиш тоа.Гледај да се спасиш и во овој случај не си ги слушај чувствата.И за крај ислушај ја Flawless од Бијонсе додека смислиш како ќе раскинеш.
И после се' ова бараш совети? Треба сама да знаеш дека ова вашево не оди и што поскоро заврши ќе биде најдобро. Ако ти се заканува кажи на твоите или пријави го у полиција, нема што сељакот да те принудува да бидеш со него док те шамара и се швалерисува со други.
Svakam se, vo pravo ste site deka so nego sekoj den mi e pekol. Moite se naucile deka me udira i mnogu mi vikaa no jas pak po moe. I sega ne se bliski so nwgo kako sto bea i nego toa go boli i gi vregja i niv
@Angela225 Не му се плаши, кажи им и на твоите и под итно да му раскинеш. Како ли го трпиш ова 2 години? Зарем дури пред месец дена се освести и посака да ставиш крај на врската
Se nadevav deka ke se promeni, se nadevav deka ke bide podobro, no sekoj den se poloso i poloso, i ova sto pocna da pisuva so drugi bese vrv neznam. Mi vika ppveke ne pisuva i pak pisuva
Добро е штом си се освестила. Во ситуацијава не го вмешувај бившиот, сама расчисти под итно со овој, без да му се плашиш. Раскини, биди сама одреден период да се стабилизираш после токсичната врска и да си ги средиш чувствата, па после ако сакаш разговарај со бившиот и обиди се после со него.
Здраво феминки. Незнам дали си правам филмови во глава дали преувеличувам или интуицијата не ме лаже. Дечко ми со кој идеме 2 год. претходно (пред 3-4год.)имал 5годишна врска шо сакал да ја запроси тогашната али дознал дека го варала и раскинале. На моменти мислам дека иако вика дека ја мрази дека не е така, мислам дека уште му е криво што така испаднала цела таа ситуација.. Неколку пати до сега го имам заприметено како на некој такви песни со пропадната љубов,варања,патења знае да смени расположение и буквално да изреагира како "у курац тоа е". Секако дека имам изреагирано и праено муабет и секогаш сум го добивала истото дека така се погодил моментот,му се свиѓала песната итн. Понекогаш осеќам како он да е со мене само пошто јас сум стабилна личност и му одговарам едноставно тоа е тоа...
Sepak 5 godini bile zaedno ne e bash lesno da se zaboravi taa ljubov osobeno sto bil izneveren.Sedni razgovaraj so nego, prashaj go sto misli za vrskata vasha, toj ke ti dade najjasen odgovor na tvoevo prashanje nie ovde mozheme samo da shpekulirame dali chustvuva ili ne chustvuva za bivshata neshto.
На повеќето од нас, па и тебе самата веројатно, би ти било криво така да ти завршела 5 годишна љубов која си сакал да заврши со брак. И тешко е да си сосем рамнодушен кога ќе се сетиш. Таа била важен дел пд неговиот живот со акцент на БИЛА . Не се оптеретувај со мисли за неа, ако веќе ја анализираш вашата врска анализирај ја сама по себе. И што има лошо во тоа да си стабилна личност и да му одговараш? Кога ќе размислиш , тоа е основата на здрава врска.
Разговарано е премногу за оваа тема,ми кажал дека ја замразил пошто неколку месеци се ебела со друг.. а мене ми има кажано те сакам повеќе и пд неа,посреќен сум,зашто мислиш дека ја сакам бившата кога те чекам да завршиш факс и да се земеме? Но ова може и само да се зборови да ме залаже нели? Човекот по делата се познава а не со прекрасните зборови до кој може да ме залаже... Може и да е до мене незнам
Vistina deka delata se pobitni od zborot toa i jas go imam pochustvuvano na svoja kozha. Chim brak ti spomnuva sigurno deka ja ima zaboraveno ne veruvam deka mozhe da e do tolku gjubre da te lazhe.A dali ti mu kazha deka ne sakas da se mazhish pred da zavrshish faks(ova te prashuvam zatoa shto toj te chekal da zavrshish so faksot da se zemete)?